YAMAHA MT25-KTM DUKE 250

Motosikleti
Yamaha Rayzr
Merhaba dostlar,

1.5 yıllık 125cc Scooter deneyimimden sonra ilk manuel motorumu Kasım ayı içerisinde alacağım. Araştırmalarım ve kendi zevkime göre bu iki model arasında kaldım. Sıfır almak tercihim çünkü bu motoru en azından 4-5 yıl süreceğim. O yüzden fiyat konusunda da olabildiğince kendimi zorlayacağım. Duke 250 ve Mt-25 arasında kaldım. Onun da direkt sebebi aslında yamahanın ekranın oldukça eski olması ve fiyatının neredeyse bir araba fiyatına gelmesiydi. Duke için de oldukça kronik sorun gördüm. Servisin çok yardımcı olmadığını ve parçanın çok uzun sürelerde geldiğini okudum. İlk manuel motorum olacak sizce hangisini seçmeliyim başta zorlanacağımı biliyorum ama motora alışınca atlatacağımı düşünüyorum. İstanbul'da şehir içi süreceğim işe gidip geleceğim arada tabi Kocaeli-Sakarya-Yalova civarına gideceğim. Sizce hangisi benim için doğru tercih olur ?

MT-25 için kronik yatak sarma problemi olduğunu duydum, Duke 250 için ise motor bloğunda terleme sorunu olduğunu biliyorum. Sosyal medyada özellikle MT-25’in yatak sardığına dair birçok video gördüğüm için bunu söyledim; tabii bu durum biraz da kullanıcıyla alakalı. KTM hakkındaki bilgileri de yine sosyal medyadaki paylaşımlardan edindim. Konuya hâkim arkadaşlar net bir şekilde bilgilendirirse sevinirim.

Motosikleti
Ns200 15"
MT-25 için kronik yatak sarma problemi olduğunu duydum, Duke 250 için ise motor bloğunda terleme sorunu olduğunu biliyorum. Sosyal medyada özellikle MT-25’in yatak sardığına dair birçok video gördüğüm için bunu söyledim; tabii bu durum biraz da kullanıcıyla alakalı. KTM hakkındaki bilgileri de yine sosyal medyadaki paylaşımlardan edindim. Konuya hâkim arkadaşlar net bir şekilde bilgilendirirse sevinirim.
MT-25'i kullananlar insan gibi kullanmayıp bakımlarını aksattıkları için bu durum gayet normal, KTM'de çalışırken terleme şikayeti ile gelen yoktu.

Motosikleti
DUKE 250
yeni kasa duke ler ilk çıktığında blokta terleme sorunu fb ve whatsapp grubunda bolca görüyorduk ama son zamanlarda nerdeyse hiç duymamaya başladım. duke uzun yolda pek konforlu değil ama şehir içi çok muazzam, hafif, güçlü, hızlanma ve yavaşlama konusunda çok iyi.
mt25 de daha konforlu, ikinci el piyasası hızlı ve yüksek.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Duke ile her ne kadar daha barışık olsam da mantıken Mt25 alırdım.

Motosikleti
tehlikeli pıskileyt
250cc naked gurubunda en zevkli motosiklet tabiki Duke 250. Duke kullanıcısı olarak mt derdim fakat yatak sarma olayını ilk defa duydum. Yeni nesil dukelerde de terleme olayını azalttıklarını biliyorum. Yatak sarma işi olmasa düşünmeden mt der geçerdim. Alternatif olarak cb250r ya da cl250 bakabilirsin. Kafan biraz daha rahat olur.

Motosikleti
Yamaha Rayzr
250cc naked gurubunda en zevkli motosiklet tabiki Duke 250. Duke kullanıcısı olarak mt derdim fakat yatak sarma olayını ilk defa duydum. Yeni nesil dukelerde de terleme olayını azalttıklarını biliyorum. Yatak sarma işi olmasa düşünmeden mt der geçerdim. Alternatif olarak cb250r ya da cl250 bakabilirsin. Kafan biraz daha rahat olur.
Yatak sarma olayı ile ilgili 2023 modellerinde oluyormuş diye okudum 2025lerde duymadım ama doğrudur hocam
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Duke ile her ne kadar daha barışık olsam da mantıken Mt25 alırdım.
Uzun kullanım ve ikinci elini de düşünürsek bana da o mantıklı geliyor ama yatak sarma olayı düşündürmüyor değil.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Yatak sarma olayı ile ilgili 2023 modellerinde oluyormuş diye okudum 2025lerde duymadım ama doğrudur hocam
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Uzun kullanım ve ikinci elini de düşünürsek bana da o mantıklı geliyor ama yatak sarma olayı düşündürmüyor değil.
Yatak sarma mevzusunu bilemiyorum tabii, riskli harekette. Yatak saran sürücü profilleri nasıl? Bir kesim torklu diye teker yapmak için alıyor. Kuru karter yağlama yok sonuçta.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Yatak sarma mevzusunu bilemiyorum tabii, riskli harekette. Yatak saran sürücü profilleri nasıl? Bir kesim torklu diye teker yapmak için alıyor. Kuru karter yağlama yok sonuçta.
R25, MT25, bunları teker yapmayı marifet sananlar çok alıyor, haliyle tekerde motor çalışırken karter yağsız kalınca ca da yatak sarıyor.

Motosikleti
Yamaha Rayzr
R25, MT25, bunları teker yapmayı marifet sananlar çok alıyor, haliyle tekerde motor çalışırken karter yağsız kalınca ca da yatak sarıyor.
Valla hocam sırf o yüzden sıfır tercih ederim. Kendi adıma teker yapmayı bile bilmiyorum sakin şehir içi kullanıcısıyım.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Bu benimde ilk aklıma gelen teori. Ama normal kullanımda da oluyorsa kronikleşmiş bir şey olabilir

biri tek diğeri çift silindir ikiside uzun ömürlü bu farkıları bi kenara bırakırsak ikinci el hızlı parçası bol ustası bol bence mt25

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar