Aprilia Tuono V4 hayırlı olsun

Motosikleti araştırırken konuyu gördüm geçte olsa hayırlı olsun. Kazasız belasız sürüşler dilerim. @killingroad Tuono V4 ile ilgili deneyimlerinizi aktarabilir misiniz? ST765RS bakarken aynı fiyatlara Tuono V4'lerin olduğunu farkettim ve ciddi ciddi düşünmeye başladım.

Çok teşekkürler.
Spesifik merak ettiğin bir şey varsa onu yanıtlayayım.
Sadece sürüş odaklı aldım bu motoru, o açıdan da çok memnunum. 5300km gibi bir şey oldu.
Ben uzun yol da yaptım ama yani herkese öneremem. Elektronik amortisörler bayağı gece gündüz farkı yaratıyor ama oturuş pozisyonu, yüksek pegler zorlayıcı oluyor. Şehir içinde sürülmeyi sevmiyor, eğer böyle bir beklenti olacaksa STRS daha doğru olabilir. Ha gidiliyor yani kalkıp bağdat caddesine de girdim ama, yaz vakti akşam bir kere girdim bir daha asla girmem. Bu mevsimde olur. =)
Gidon turu bayağı dar, şaşırtıyor lan bu kadar mı diye, hatta manevra yaparken beklemediğim anda kilide gelip düşecek gibi oluyorum ara sıra =)
Çok yakıyor malum. İlk 1500-2000km ne yaktığı da belli değildi. Yol bilgisayarı 7,5 diyor 12 litre yakmış falan salak bi durum vardı. Düzeldi sonra kendi kendine. Şimdi daha sakin dolanmalarda 7l veya biraz altına da indiği oluyor. Daha tempolu sürerken 8-10 arası geziyor.

Motosikleti
Honda Forza 250 / Triumph Street Triple 765 RS
Çok teşekkürler.
Spesifik merak ettiğin bir şey varsa onu yanıtlayayım.
Sadece sürüş odaklı aldım bu motoru, o açıdan da çok memnunum. 5300km gibi bir şey oldu.
Ben uzun yol da yaptım ama yani herkese öneremem. Elektronik amortisörler bayağı gece gündüz farkı yaratıyor ama oturuş pozisyonu, yüksek pegler zorlayıcı oluyor. Şehir içinde sürülmeyi sevmiyor, eğer böyle bir beklenti olacaksa STRS daha doğru olabilir. Ha gidiliyor yani kalkıp bağdat caddesine de girdim ama, yaz vakti akşam bir kere girdim bir daha asla girmem. Bu mevsimde olur. =)
Gidon turu bayağı dar, şaşırtıyor lan bu kadar mı diye, hatta manevra yaparken beklemediğim anda kilide gelip düşecek gibi oluyorum ara sıra =)
Çok yakıyor malum. İlk 1500-2000km ne yaktığı da belli değildi. Yol bilgisayarı 7,5 diyor 12 litre yakmış falan salak bi durum vardı. Düzeldi sonra kendi kendine. Şimdi daha sakin dolanmalarda 7l veya biraz altına da indiği oluyor. Daha tempolu sürerken 8-10 arası geziyor.
Açıkçası 175 beygiri nasıl verdiğini daha çok merak ediyorum. Hacıllı, Teke gibi dar ve peşpeşe virajları olan yollarda nasıl hissettiriyor? Yönlendirmesi nasıl? Bu yollarda 765 daha fazla ön plana çıkabilirmiş gibi hissediyorum. (Tamamen düşünceden ibaret daha önce Tuono V4 kullanmadım.) Geri kalan koşullarda üç aşağı beş yukarı litrelik bir makinenin nasıl olacağını tahmin edebiliyorum.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Açıkçası 175 beygiri nasıl verdiğini daha çok merak ediyorum. Hacıllı, Teke gibi dar ve peşpeşe virajları olan yollarda nasıl hissettiriyor? Yönlendirmesi nasıl? Bu yollarda 765 daha fazla ön plana çıkabilirmiş gibi hissediyorum. (Tamamen düşünceden ibaret daha önce Tuono V4 kullanmadım.) Geri kalan koşullarda üç aşağı beş yukarı litrelik bir makinenin nasıl olacağını tahmin edebiliyorum.
"Dışarıdan bakınca" Hacıllı, Teke tarzı yollarda sanki STRS daha bir öne çıkar gibi bence de. Bakalım @killingroad ne yazacak?

Darlık-Ulupelit arasında çok rahat, orada gerçekten terörist bir şeye dönüşüyor, sakin kalmak lazım.
Hacıllı'daki durumu ben de çok merak ediyordum ve antreman yapmak için de oraya giriyorum daha çok. İlk bölümü inerken halen biraz ağır hissettirdiği oluyor, ancak onun dışında tamamında yine oldukça rahat diyebilirim. Ben biraz daha hantal kalmasını bekliyordum.
Bir de V4'ü hakkıyla öğrenmek biraz zaman alacak bir şey. 4-5bin devirden itibaren soluksuz insanı fırlatıyor geriye doğru, tankgrip'leri almadan önce çok zorlanıyordum gaz açmakta.

STRS ile kıyaslarsak, şimdi kağıt üstünde baktığımız zaman tabii ki Tuono V4 daha üstün görünen motosiklet olacaktır ama bilhassa Hacıllı'da zaten güce o kadar ihtiyaç yok ki, orada MT25'le de Tuono V4 kovalanabilir, Tuono V4 ile STRS'den hızlı da gidilebilir. Hacıllı için aynı ligdeler diyebiliriz.

Motosikleti
Darlık-Ulupelit arasında çok rahat, orada gerçekten terörist bir şeye dönüşüyor, sakin kalmak lazım.
Hacıllı'daki durumu ben de çok merak ediyordum ve antreman yapmak için de oraya giriyorum daha çok. İlk bölümü inerken halen biraz ağır hissettirdiği oluyor, ancak onun dışında tamamında yine oldukça rahat diyebilirim. Ben biraz daha hantal kalmasını bekliyordum.
Bir de V4'ü hakkıyla öğrenmek biraz zaman alacak bir şey. 4-5bin devirden itibaren soluksuz insanı fırlatıyor geriye doğru, tankgrip'leri almadan önce çok zorlanıyordum gaz açmakta.

STRS ile kıyaslarsak, şimdi kağıt üstünde baktığımız zaman tabii ki Tuono V4 daha üstün görünen motosiklet olacaktır ama bilhassa Hacıllı'da zaten güce o kadar ihtiyaç yok ki, orada MT25'le de Tuono V4 kovalanabilir, Tuono V4 ile STRS'den hızlı da gidilebilir. Hacıllı için aynı ligdeler diyebiliriz.
Çok açıklayıcı oldu teşekkür ederim. Hantal kalmamasının sebebi kesinlikle V4'ten kaynaklı olabilir. Sıralı 4 genellikle daha sönük kalıyor bu tarz yollarda.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Yağ kaçağı olsa ne olacak silersin geçer muzaffercim...

doğru aslında...

iyiki hız, guc, koşeleri yatarak donmek gibi ihtiyaclarım yokta boyle motorlara bakıp uzulmuyorum.

670 e bedava yaa.

fakat yakıtı içiyomussss.eee aslan tabi, içer.

alp, sen şundan bi tane garaja atsana ya...

hobi olarak arada kullanırsın valla

Motosikleti
K 1600 GTL
doğru aslında...

iyiki hız, guc, koşeleri yatarak donmek gibi ihtiyaclarım yokta boyle motorlara bakıp uzulmuyorum.

670 e bedava yaa.

Üzülecek bir şey yok africa aynı şeyleri yapabilecek kabiliyette bir motor. Ama daha kabiliyetli birşey olsun dersen tuono v4 yerine zontes öneririm. Yakın bir dost kullanıyor daha az silindir daha yüksek inovasyon ile tuono v4 den daha hızlı ve daha agresifmiş...
Edit. Ben aprilla ya para verecek kadar zengin değilim dostum. Şu saatten sonra zontes gerisi yalan....

Motosikleti
Triumph Trident 660
Üzülecek bir şey yok africa aynı şeyleri yapabilecek kabiliyette bir motor. Ama daha kabiliyetli birşey olsun dersen tuono v4 yerine zontes öneririm. Yakın bir dost kullanıyor daha az silindir daha yüksek inovasyon ile tuono v4 den daha hızlı ve daha agresifmiş....
Adamlar africaya,tuanaya,trumpa biniyor sen zontes diyorsun 😏

Who cares....(sonunda bende kullanabildim)...Marka fanatizmi dar bakış açısı yetersiz inovasyon...

ya adam zontes daha iyi motor demedi abartmayalım :)

zontes gs i frende tokatlar dedi ki ben şahsen inandım.

zontes alınır binilir. fakat ben almam, alamam.

motorun ne sorusuna "zontes" diyeceğime aslanlar gibi honda cb125f binerim bin kat iyi.

ben markacıyım abi, herseyim marka benimm.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Üzülecek bir şey yok africa aynı şeyleri yapabilecek kabiliyette bir motor.

yok yav... tuono v4 e binmek bile cesaret.
175 hp .. peh peh peh

Motosikleti
Triumph Trident 660
Who cares....(sonunda bende kullanabildim)...Marka fanatizmi dar bakış açısı yetersiz inovasyon...
Marka fanatisti değilim olsaydım bajaj boxer, altai 50 cc felan kullanmazdım sadece onların konuştukları kulvar ile zontes bir mi demek istedim ,inavasyon konusunda zontesten bahsediyorsan haklısın tabii ki

Motosikleti
K 1600 GTL
Marka fanatisti değilim olsaydım bajaj boxer, altai 50 cc felan kullanmazdım sadece onların konuştukları kulvar ile zontes bir mi demek istedim ,inavasyon konusunda zontesten bahsediyorsan haklısın tabii ki
Bu sözünü birkaç yıl sonra (belki daha uzun) hatırlatırım....

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
doğru aslında...

670 e bedava yaa.

alp, sen şundan bi tane garaja atsana ya...

hobi olarak arada kullanırsın valla
Africa’nın adventure sportu (19 jantlısı) fena gitmiyor. Tabi az daha güçlü olsa fena olmazdı.

Africa’nın adventure sportu (19 jantlısı) fena gitmiyor. Tabi az daha güçlü olsa fena olmazdı.

5500 devirde 112nm. kullanmadım ama bence de adam olana yetmeli yaaa.

ne bu boyle 1300 cc ler 1400 cc ler , 150 hp ler, 170 hp ler.

ipin ucu kaçtı, boku cıktı sanki.

tabi olsa fena mı olur deyince tartısmanın bitmesi...

Motosikleti
5500 devirde 112nm. kullanmadım ama bence de adam olana yetmeli yaaa.

ne bu boyle 1300 cc ler 1400 cc ler , 150 hp ler, 170 hp ler.

ipin ucu kaçtı, boku cıktı sanki.

tabi olsa fena mı olur deyince tartısmanın bitmesi...
Bu motosikletler zaten ihtiyaçtan öte tamamen hobi olarak binilen makineler. Genellikle ikinci veya üçüncü motosiklet olarak kullanılıyor. Kimse ayağımı yerden kesecek bi motosiklete ihtiyacım var diye gidip 175 hp motosiklete binmiyor. 😁

Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v
Boxer iyiydi aslında. En çok satan modeller arasında olabilir. O kasaya v15 freni ve şanzımanı koysalardı çok iyi olurdu.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

zontes nasıl bir motor diye mcn de inclemelere bakıyodum gozume tuono v4 carptı

adam dün 2024 model motoru için yazmış bunu. translate ile aktarıyorum.

5 üzerinden 3 Çalıştığında harika!
Dün 11:15'te
Trace tarafından Missouri, ABD'de
Yıl: 2024

Bu, sahip olduğum en işlevsel motosiklet olabilir, ancak dikkat edin, 6.000 milde bu motosiklette, arka silindirdeki egzoz valflerinden birinin sele üzerinde "oynamasına" neden olan bir valf kılavuzu sorunu oluştu. Kısa sürede motosikletim güç kaybetti ve elektronik aksamının onu bir sebepten dolayı "güvenli" moda zorladığını düşündüm. Kısa mesafeyi eve geri getirebildim. Kansas City, Missouri bayiime römorkla götürdüm ve neredeyse 4 AY sürecek bir KALMA süreci başlattım! Saçmalık! Bayinin sorunu teşhis etmesi çok uzun sürdü; sızıntı testi, en az 240 libre olması gereken bir silindirde 100 librenin altında olduğunu gösterdi. Sökme işlemi, silindirde o kadar fazla hasar olduğunu gösterdi ki tüm arka silindir dökümünün değiştirilmesi gerekti. Böylece İtalya'dan gelecek parçaların haftalarca beklenmesi başladı. Yaklaşık 4 ay sonra (5 Temmuz - 24 Ekim) motosiklet nihayet hazırdı. Neredeyse tüm 25 yaz sürüş sezonunu kaybetmiştim. Hava şartları, sorunun tamamen düzeldiğinden emin olmak için yeterli kilometre yapmamı engelledi.

vay be... şu olay türkiye de olsa hapı yuttunuz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar