Dur ihtarına uymadı! Polis Çarparak Durdurdu!

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Dostum bak yaşı küçük insanlara gençlere özelden numaramı veriyorum bir durum olduğunda ilgileniyorum.
Ne düşündüğü umurumda değil.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ya kardeşim bana anlatma olayı gelip şundan alındım deme.
Az delikanlı olun alındım derken terörden yazıyorsun böbürlenerek.
Kim kimi alıyor terörden ?
Bin tane üye var kim terörden alınmış.
Sallamaya gelince salla sonra aaa beni terörden almadılar ne alaka de ?
3 gün değil 4 gün göz altın da kaldın !
normal vatandaş 24 saat.
en başta anlamıyorsun sanıyordum artık anlamak istemediğine ikna oldum nato mermer nato kafa heralde insan polis olmak için bu mentalde olmak zorunda ekmek parası seni suçlayamıyorum

Motosikleti
Mondial Grumble
Bakın bu konuda size katılıyorum, fakat şöyle bir şey var. Sürekli kaçan birisi 12 kez durdurulup 16 ceza yemez, bunu çok iyi biliyorsunuz. Videoda kaçış manevrası yapmadığını, yapacak gibi gözükmediğini de biliyorsunuz.

Ben yapılan müdahale yanlış bile demiyorum, o motorcunun videoyu defalarca kez izlememize rağmen durup durmayacağını, kaçıp kaçmayacağını biz bile net olarak anlayamamışken. Belki de kaçmayacak bir motorcuyu, durup cezasını ödeyecek bir vatandaşı çarparak durduramazsın.

Siz hiç mi ihlal etmiyorsunuz hız kurallarını? Belki de duracaksın, düzgünce anons geçilmemiş sana, yanında bir trafik polisi arabası görüyorsun ve önüne kırıp sana çarpıyor, ne tepki vereceksin?

Kaldı ki ben şu adamın önünde bir vatandaş bıçaklansa müdahale etmeyeceğinden de o kadar eminim ki...

Benim burada sorun ettiğim şey o hareketi ona motorcu olduğu için yapabiliyor olması, dediklerimi anlayabiliyorsunuzdur umarım.
Yani evet dediğiniz de doğru aslında daha ne olduğu belli olmadan anons belli olmadan motorcunun ne yapacağı belli olmadan vurması pek doğru değil.
Benim genel olarak düşüncem polisin gücünün biraz arttırılması evet ama aynısını maganda bir tofaşçının burnunu duvara çarptırarak yapabilecek mi ?
Ama araba vs daha büyük olduğundan normal yollarla yakalanması daha basit, bu motorcu kaçsa denildiği gibi polis hayatta yakalayamaz.
Şimdi bu olayı Amerikan polisi yapsa çok tartışmıyor olurduk ama orada adam arabaya da vuruyor motora da vuruyor sivil suçluya silah da doğrultabiliyor. Ama ülkemiz polisinin Amerikan polisi kadar gücü olsa halkımıza geçmiş olsun deriz sonuçta canım ülkemde torpil hat safhada ne olacağı belli değil.
Aslında hız kurallarına uymayıp takla attırılma örneğinize katılmıyorum çünkü plakalarımız var egzozlarımız yok ama diğer dedikleriniz doğru aslında anlıyorum.

Motosikleti
D400
Bu adam 12 kez durdurulmuş, kaçında araçla çarpıp yere düşürülmüş de durmuş bu adam, çok bilmiş o aklın buna da yorum yapsın hadi. O motoru 13 yaşındaki çocuğa ver 12 kez durdurulup 16 ceza yemez. Adam ihlal yapmışsa da ödemiş parasini kaçmış mi?

çok bilmişlikle alakası yok uslubuna dikkat et.
umrumda mı? polisten kaçan adama acımam.

Bunlar yakinda adami peygamber ilan edip müridi bile olurlar .

🤣 🤣 🤣 🤣

sorma valla millet kafayı yemiş, bi de senin ne düşüneceğine karışıyorlar :D fikir benim karar benim.

Kadınlara bakış açın farklı mı :D bu ne demek?
Bura da yaşı küçüklere ve büyüklere saygımdan seni ağlatacak cevabı vermiyorum.
Yoksa yazacağım şeye cevap veremez kalırdın yada küfür ederdin ;)
Gay değilim kardeşim başka kapıya yönel sen

en başta anlamıyorsun sanıyordum artık anlamak istemediğine ikna oldum nato mermer nato kafa heralde insan polis olmak için bu mentalde olmak zorunda ekmek parası seni suçlayamıyorum
Sen hangi meslekten kazanıyorsun ekmek paranı ?

Motosikleti
Voge 250RR
umrumda mı? polisten kaçan adama acımam.
Kacacagi veya duracağı belli değilken yapması sorun zaten. Aynısını bi ticari sürücüsüne yapsın veya bir saldirgana bakalım..

Her neyse siz polisinizi yüceltip kendinizi gömmeye devam edin yarın öbür gün hiçbir vasfı olmayıp verilen yetkiyle güç zehirlenmesi yaşayan bi denyo oğluna aynı hareketi yaptığında anlarsın.

Motosikleti
D400
Kacacagi veya duracağı belli değilken yapması sorun zaten. Aynısını bi ticari sürücüsüne yapsın veya bir saldirgana bakalım..

Her neyse siz polisinizi yüceltip kendinizi gömmeye devam edin yarın öbür gün hiçbir vasfı olmayıp verilen yetkiyle güç zehirlenmesi yaşayan bi denyo oğluna aynı hareketi yaptığında anlarsın.

Aynısını evet ticariye de yapsın, polisin dur ihtarına uymuyorsa fazlasını da yapsın hatta.

Bunun polis yüceltmek ile alakası yok, algı oyunu yapıp siyasi yola sokmaya calısmayın konuyu. Polisin güç zehirlenmesi yaşıyor olması polisten kaçan bir magandayı haklı cıkarmaz.

Ayrıca kendimi gömmüyorum, suç işleyip polisten kaçacak kadar şerefsiz değilim.

Motosikleti
Voge 250RR
Aynısını evet ticariye de yapsın, polisin dur ihtarına uymuyorsa fazlasını da yapsın hatta.

Bunun polis yüceltmek ile alakası yok, algı oyunu yapıp siyasi yola sokmaya calısmayın konuyu. Polisin güç zehirlenmesi yaşıyor olması polisten kaçan bir magandayı haklı cıkarmaz.
Tamam işte yapmıyor ya sorun orada, gücü motorcuya yetiyor ya. Ayağa kalkıp saldirmadigi için pişkince evraklarını sorabiliyor ya...

Aklınız nasıl çalışıyor bilmiyorum siyasi yola sokmaya çalışmayın demişsin, şu ülkede siyaset benim umrumda olan en son şey biliyo musun

Motosikleti
D400
Tamam işte yapmıyor ya sorun orada, gücü motorcuya yetiyor ya. Ayağa kalkıp saldirmadigi için pişkince evraklarını sorabiliyor ya...

Aklınız nasıl çalışıyor bilmiyorum siyasi yola sokmaya çalışmayın demişsin, şu ülkede siyaset benim umrumda olan en son şey biliyo musun

Sadece motorcuya yetmiyor muhtemel yaşınız fazla küçük kendinizi dahil ettiğiniz bir grubu sahiplenmeye calısıyorsunuz.

Bu ülkede zengin / yandaş hariç herkes bir şekilde polis / trafik polisi / zabıta / kamu görevlisi tarafından fiziki ya da psikolojik şiddet e ugruyor.
Yandan giden doblocu adama vurup durdurmuyor cünkü bunu yaptıgında kendi canını da tehlileye atmış olur. bunun "motorcu" olması ile alakası yok.

Bu arada polisin yaptıgı zaten suç, yönetmeliğe uygun falan demiyorum. Ben şahsi fikrimi sunuyorum sen şahsi fikrimi eleştiriyorsun. Gelip de "polis yasalara göre haklı" gibi birşey demedim. Bana kalsa polis kendinden kaçan doblocunun da motorcunun da kamyoncunun da bacaklarına sıksın 2 kurşun.

Fakat buradaki dip not şu; polisimizin etik olarak adaletli ve psikolojik olarak manyak olmaması lazım. o da pek mümkün değil bu ülkede.

(istisnalar hariç)

Motosikleti
Voge 250RR
Bana kalsa polis kendinden kaçan doblocunun da motorcunun da kamyoncunun da bacaklarına sıksın 2 kurşun.

Fakat buradaki dip not şu; polisimizin etik olarak adaletli ve psikolojik olarak manyak olmaması lazım. o da pek mümkün değil bu ülkede.

(istisnalar hariç)
Aynı fikirdeymişiz sadece farklı yorumluyormuşuz. Bu cümlelerine harfi harfine katılıyorum ben maalesef özellikle videodaki şahısta doblocuya aynı muameleyi yapacak şey görmediğim için çok ayar oldum.

Dediğiniz gibi adaletli olduğundan emin olabilsem hatta şu videoda bile belki polisi savunabilirdim.

şu videoyu başından itibaren izleyin
ve düştükten sonraki ilk birkaç dakikasını da
bu maganda kendi yayınladığı videoda polisin siren sesini ve defalarca yaptığı dur ihtarının sesini kaldırmış.
olayın oluş biçimi zerre umrumda değil
bağırtan egzozla ortalığın anasını s..... hıyara yapılması gereken tuzlama budur.
Videoda duruyormuş gibi yaptığına bakmayın U dönüşü yapmak için pozisyon alıyor.
bu arada polis sonuna kadar haklıdır

Motosikleti
D400
Zafer Akçay güzel yorumladı; kırpılmış videoda birkaç noktada polis aracını gördük.

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Piril piril bir Türk genci WSBK da 3. defa sampiyon olmus , acilan baslikta 9 tebrik mesaji var.

Sperm zaiyati bir gerizekali aptal aptal davranmis 19 sayfa savunma yazan insanlar var .

Kendinize bir de motorcu diyorsunuz. Ayiptir.

Piril piril bir Türk genci WSBK da 3. defa sampiyon olmus , acilan baslikta 9 tebrik mesaji var.

Sperm zaiyati bir gerizekali aptal aptal davranmis 19 sayfa savunma yazan insanlar var .

Kendinize bir de motorcu diyorsunuz. Ayiptir.
Sperm zaiyati başkalarına zarar vermesin diye uğraşıyor millet.
Bu gijlerden güzelliği görme keyfi kalıyor mu insanda.

Motosikleti
D400
Bir iletişim problemi var buradakiler arasında.

Motorcunun kaçar gibi bir hali yok, kaçacak olsa polis o arabayla onun bol bol tozunu yutar ancak. MT-09, 120 beygirlik motor, 0-100km.yi 3 saniye civarında görüyor.

Polisin herhangi bir dur ihtarı, siren sesi, sağa çek anonsu vs. gibi bir şey halen ortada yok.

E bu durumda, elemanın polisten kaçması, ispatı olmayan bir iddia şeklinde bana göre.

Hadi farz edelim kaçıyor - polisin bu şekilde onu durdurma gibi bir yetkisi yok. Nitekim valiliğin de açıklaması bu yöndeydi.

Daha önce de sorduğum gibi: Otomobille polisten kaçan birisini polis hiç otomobili şarampole yuvarlayarak, ya da bariyerlere sıkıştırıp elemanı tost yaparak durdurmuş mudur?

Ben görmedim - bilmiyorum.

Tüm bunları söylüyoruz, ama karşıt görüştekiler sanki bizim bu olayda kayıtsız-şartsız motorcuyu savunduğumuzu anlıyorlar.

Bu da yanlış.

Şahsım adına ben diyorum ki, burada kim suçlu, kim suçsuz belli değil, yani motorcuyu hiç bir mesajımda savunmadım.

"Polisin durdurma şekli yanlış" demekteyiz. Çünkü motorcunun canına kasıt var - ölebilir, ya da sakat da kalabilirdi.

Umarım bu sefer anlatabilmişimdir. Gene anlatamamışsam, artık bu konuya başka bir şey yazmamayı düşünüyorum.

reis zafer akçay ın videosunu izlesene son ana kadar 180 ile gidiyor adam yol boyunca.
kafasını yana çevirince 1 kere, aynadan da 1 kere polis gözüküyor.
en son kaza anında polis sıkıştırınca normal bir insan panik fren yapar bu naptı bir daha izle videoyu.

Video zaten ciddi derecede kırpılmış, kırpıldıgı kısımlarda anons siren olmadıgını nereden biliyoruz? Hepsini geçtim gerizekalı mı bu adam arkasından son sürat polis arabası geliyor, plakası kapalı. Kimin için geldiğini anlamıyor mu siren yoksa da?

Ya da cogu şeyi geçtim hep varsayım üzerine konuşuyorsunuz , resmi bir kurumun "kaçtı" diye ibrazı var. Varsayımınız ile resmi bir kurumun ibrazını aynı kefede tutmanızı geçtim adam zaten benzer suçtan 16 kere yakalanmış.

Zafer akçay'a yanlış anlamadıysam plaka kapatma ile ilgili de "çok ceza yazıyorlar ondan kapattım" tarzı birşey demiş.

Valla otomobili de kaçıyorsa kaza yaptırsınlar umrumda değil, polisten kaçan teröristten farksızdır.

Her zaman diyorum %99 polis haklı ama %1 de olsa adamın haklı olma payı var, yok değil. Ama bu ihtimal de kaydadeğer bir ihtimal değil

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar