- Konu Yazar
Motosiklet sürücüsünün, aracının plakasını kapatarak trafikte tehlikeli hareketler yaptığı Emniyet Trafik ekiplerince tespit edildi.
Edinilen bilgiye göre, sürücünün egzozundan yüksek sesler çıkararak ve makas atarak ilerlediğini fark eden trafik ekipleri, aracı durdurmak istedi. Ancak ekiplerin “dur” ihtarına uymayan motosiklet sürücüsü, kaçmaya başladı.
Ekiplerin takibi sonucu sürücü yaklaşık 3 kilometre sonra yakalandı.
Motosiklet sürücüsüne, dur ihtarına uymamak, yetersiz ehliyetle araç kullanmak, plaka kapatma ve abartılı egzoz kullanmak gibi çeşitli trafik ihlallerinden işlem yapıldı.
Olay sonrası yapılan incelemede, aynı sürücünün daha önce de benzer ihlaller nedeniyle 12 kez durdurulduğu ve hakkında 16 trafik cezası bulunduğu ortaya çıktı.
Olayda motosikletin durduruluş şekli tartışma konusu oldu.
Gaziantep'de polisin çarparak durdurduğu Reşat Altun sosyal medya hesabında yaşanan kazanın tam videosunu aşağıdaki mesaj ile birlikte paylaştı.
"Öncelikle beni destekleyen herkese teşekkür ederim sosyal medya da yazılan yalan yanlış şeylere itibar etmeyin videoyu çok fazla kişi istediği için en uzun şekli ile paylaşıyorum polislerin ''dur'' ihtarı veya siren sesi nerede ? Kovalıyorsa tepe lambası neden açık değil?valiliğin yapmış olduğu 3 km boyunca kovalamaca dediği video bu. Daha sonrasında ''GEREĞİ YAPILDI'' diye yaptığı paylaşım ve sonrasında sildiği haber başlığı hangi vicdana sığar? Bütün emniyet mensuplarını göreve davet ediyorum."
"Öncelikle destek olan bütün arkadaşlara teşekkür ederim çok fazla mesaj geldiği için mesajlara bakabilme şansım pek olmuyor o yüzden geçmiş olsun dileklerinde bulunan bütün arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Konuyu yargıya taşıyıp polislerden şikayetçi ve davacı oldum gereği yapılana kadar bu işin peşini bırakmayacağım süreç nasıl işleyecek onu da sürekli olarak paylaşıp sizleri de bilgilendireceğim."
Haberin devamı için tıklayın.
Moderatör tarafında düzenlendi: