Dur ihtarına uymadı! Polis Çarparak Durdurdu!

Yani ben polisin peşinde olduğunun bile farkında olmadığını düşünüyorum.

Kaçtığından çok biraz apaçilik yaparak sürdüğünü görüyorum bence kaçma yok.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ben seni anlıyorum abi haklısın aynı şeyi konuşuyoruz.

Dediğin gibi haber merkezine anons gitse aracı almak zorundalarsa gören ekip kaçtığını bildirip güzergahındaki ekibe yolunu kesmesini falan söyleyebilir. Ben de videodaki arkadaşa hak vermiyorum zaten alınsın ehliyeti bağlansın motoru ama düzgün şekilde yakalansın sonucunun ölmesi veya sakat kalmasını sağlayacak şekilde değil
Kuzenim de ilk amir olduğu yerde araç durmayınca kovaladı kaçtılar durmadılar.
17 yaşın da 2 genç taklı attı arabayla öldü gitti.
10 yılı geçti hala aklın da kendini suçluyor ehliyetsiz diye kaçmış ama o an bilemiyorsun.
Trafikçi de değil ehliyetsiz olduğunu bilse ceza da yazmaz uyarır gönderir.
Neyin ne olduğunu bilemiyorsun o an .
Torbacılık dahil bütün suçlar en fazla motosiklet ile işleniyor şuan.
3 kişi 112 yi arayıp şikayet etse bütün ilçe ayağa kalkıyor basit bir şey olsa da.
yoksa müdahale doğru değil.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Abi adamın düşmesine iyi olmuş falan demiyorum da bir daha izle bu adam normal mi kullanıyor ?
egzoz patlatmak neden normal geliyor size ?
Konunun müzikle onla bunla alakası yok .
Sen durduk yere şu muhabbete maruz kaldın mı hiç ?
Kimse seni çevirirken düşürdü mü ?
Ben konuyu savunmuyorum bu ara da.
Soruyorum sadece.
Videoya göre konuşalım...
Polisin ya da valiliğin açıklamasına itimadım yok..Kendilerini aklamak için her türlü suçu yapıştırabilirler..
Gördüklerimize yorum yapıyorum...
Burda motor süren kaç kişinin eksozu stock ?.. Kaçı eksozuna işlem yaprıp bağırtmıyor ?..
Sırf eksozu bağırıyor , hız yapıyor diye adamı direğe yapıştıracak..Gördüğüm bu..
Ne motorcunun açıklaması , ne de polisin açıklaması beni ilgilendirmez...
Adam suçluysa uygun şekilde yakalar bağlarsın motorunu.. Bodoslama çarpıp direğe yapıştırmak nedir ?..

Son olarak sen ben maruz kalmayız.. Çünkü içimizde yok kuralları çiğnemek..
Dün datça dönüşü çine virajlarında yatıp kalkan SS leri gördükçe bu adam zem zem le yıkanmış gözümde..
Adamlar jandarmayı 5 km yukarı ,5 km aşağı arkalarından kovalatarak oynuyordu...
Şimdi jandarma çekip vursun mu ?..
Vurmadı da.. saatlerce devam ettiler..

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
türkiyede aynısının bir otomobile yapıldığını gördünüz mü görmediniz konu tartışmaya açık değil

Videoya göre konuşalım...
Polisin ya da valiliğin açıklamasına itimadım yok..Kendilerini aklamak için her türlü suçu yapıştırabilirler..
Gördüklerimize yorum yapıyorum...
Burda motor süren kaç kişinin eksozu stock ?.. Kaçı eksozuna işlem yaprıp bağırtmıyor ?..
Sırf eksozu bağırıyor , hız yapıyor diye adamı direğe yapıştıracak..Gördüğüm bu..
Ne motorcunun açıklaması , ne de polisin açıklaması beni ilgilendirmez...
Adam suçluysa uygun şekilde yakalar bağlarsın motorunu.. Bodoslama çarpıp direğe yapıştırmak nedir ?..

Son olarak sen ben maruz kalmayız.. Çünkü içimizde yok kuralları çiğnemek..
Dün datça dönüşü çine virajlarında yatıp kalkan SS leri gördükçe bu adam zem zem le yıkanmış gözümde..
Adamlar jandarmayı 5 km yukarı ,5 km aşağı arkalarından kovalatarak oynuyordu...
Şimdi jandarma çekip vursun mu ?..
Vurmadı da.. saatlerce devam ettiler..
Ben doğru bulmadığımı söyledim zaten.
Müdahale doğru değil.
Plakası varsa yazar bin tane ceza öyle de kitler böyle de.
Adam uygun kullanmıyor dediğim bu.

türkiyede aynısının bir otomobile yapıldığını gördünüz mü görmediniz konu tartışmaya açık değil
bu sadece nette olan.
Sana bin tane örnek anlatabilirim ön yargılarını yıktığın zaman.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Müdahale doğru değil.

bu sadece nette olan.
Hep bunlar amarikan özenticiliği işte.. :)

Sen de bilirsin.. Polisin kimliğe bakmasına gerek yoktur çoğu zaman..
Hareketlerinden konuşmasından anlar kimin ne mal olduğunu...
Ama tek katılmadığım bu videoda yapılanın yanlış olduğu..
Neyse...
Herkes görüşünü yazmış zaten.. 👍

Motosikleti
D400
Bu arada birkaç haber sitesinde daha baktım, konu "kulaklık var duymamıştır" falan değil adam 3 km boyunca kaçmış.

Ha tabi polise de idari ceza verilmiş bir siteye göre.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Müdahale doğru değil.

bu sadece nette olan.
4 lastiğinden birine ateş etmekle motorun önüne kırıp takla attırmak bir mi :)

Motosikleti
Forza 250
Allah için hangimiz zaman zaman sokak aralarında,çocukların çıkabileceği yerlerde,sahilyollarında veyahut tek gidiş-geliş dağ yollarında o ana kapılıp hız yapmıyoruz ? Adam hava almaya çıkar gibi çıkmış ara sıra da 80-90 lı hızlara çıkıp geri yavaşlamış.Zaten kazanın olduğu anda da debriyajı çekip vitesi küçültmek için gaz vermiş o ara düşürmüşler adamı,bu polislerin bir an evvel görevden uzaklaştırılması lazım hatta mümkünse üstüne bide psikoloğa gözükmeleri lazım çarptıktan sonra özür dileyeceklerine adamı suçladıkları için hadi adam duymuyor dur ihtarını ee videoda da yok ki öyle bişey ulan araba yanaşırken bile sirenler kapalı adamlar rastgele ordan geçiyorlarmış durduk yere adama çarpmışlar resmen

Son düzenleme:
Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bilen arkadaşlar söylesin, dur ihtarı tam olarak ne demek? belli bir prosedür var mı? Söz gelimi polis havaya elini kaldırıp dur işareti yapsa bu "dur ihtarı" sayılır mı? yoksa illa 3 defa sesli uyarıda mı bulunması gerekiyor?

18 yaş altı bir sürü kırto çalıntı motosikletle suç işliyor, plakanın kapalı olması ya da hiç olmaması polise bu tas kafa gundileri çağrıştırmış olabilir.

Polisin yaptığı biraz hayvanlık, biraz da orantısızlık olmuş ama "bana dokunmayan yılan bin yaşasın" diyerek etliye sütlüye karışmayan polisten ziyade böyle çat çut olaya müdahale eden polis görmeyi tercih ederim.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
polisin dötü yer mi len keleşle adam tarayan tas kafa veletlere youtubeda mind vorteks diye kanal var motosikletle yapıldığı kadar otomobille de yapılıyor ben otomobile çarpıp takla attıran polis görmedim burda polisin bunun yapmasının sebebi kendisi otomobilde diğeri motosiklette olması plakasının olmaması hız yapması takla attırıp kaza yaptırmak için yeterli bi sebepse yarın sen emniyet şeridine girdin diye 2 arabanın arasından geçtin diye polis kaza yaptırır böyle aciz insanlara fazla yetki veriyorsunuz ta ki başınıza gelince anlıyorsunuz

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Polisin, askerin, jandarmanın dötü yemezse kimin dötü yiyecek? Sen mi ben mi çarpışacağım bu kelek çocuklarla?

Otomobili yakalamak kolaydır, motosikletin ebat ve hız avantajı var, rahatlıkla kaçabilir bir arabadan. Senin ülkende Abd'deki gibi bomboş otobanlar olsa evet orada kovalamacada daha güçlü arabanın avantajı vardır. Burada hiçbir yerde araba kolay kolay kaçamaz.

Hiç bir polis emniyet şeridine girdim ya da araba arasından geçtim diye beni kovalayıp düşürmez. Ben plakasız gezmiyorum, arkamı da hep kolluyorum. Zaten arkamda polis arabası gördüğüm an ya yol veririm ya da beni mi takip ediyor diye sağa çeker beklerim. Trafik çevirmelerinden de kaçmıyorum, ne ehliyetim yetersiz, ne muayene ne de sigorta sorunum var. Aranan, kriminal biri de değilim. Neden kaçayım da polis beni düşürsün?

Tanımadığın etmediğin, bilmediğin adama da "aciz insan" diyerek yetkisini sorgulama. Senin gözünde polis olmanın yeterli şartları ne? Sence nasıl yapıda bir insan polis olmalı?

Sen çok gençsin ve yeni bir motorcusun, o nedenle her türlü olayda tarafını motosikletliden yana seçiyorsun. Motor sürüyorsun diye her motorluyu haklı görme. Sana benden ufak bir abi tavsiyesi "Acıma yetime, gelir koyar dötüne"

Motosikleti
Yamaha XSR700
Kötü bir şey yazman istemiyorum, iyi olmuş demek hiç istemiyorum.

1 6 tane trafik cezası olan adamın hala nasıl ehliyeti oluyor? Hala polisten nasıl kaçma cesaretini gösteriyor? Herkes polisten kaçarsa adalet nasıl sağlanacak? Polis kimin hırsız, kimin katil, kimin terörist olduğunu nasıl anlayacak?

Polisten kaçmaya çalışırken kaza yapanlara üzülmüyorum açıkçası. Hayatımda hiç polisten kaçmadım. Polis gördüğüm zaman yavaşlıyorum ki durdurmaya kalkarsa tehlikeli bir durum yaşamayalım diye. Daha bugüne kadar da hiç kötü davranan bir polise denk gelmedim.

polisin dötü yer mi len keleşle adam tarayan tas kafa veletlere youtubeda mind vorteks diye kanal var motosikletle yapıldığı kadar otomobille de yapılıyor ben otomobile çarpıp takla attıran polis görmedim burda polisin bunun yapmasının sebebi kendisi otomobilde diğeri motosiklette olması plakasının olmaması hız yapması takla attırıp kaza yaptırmak için yeterli bi sebepse yarın sen emniyet şeridine girdin diye 2 arabanın arasından geçtin diye polis kaza yaptırır böyle aciz insanlara fazla yetki veriyorsunuz ta ki başınıza gelince anlıyorsunuz
Boş boş sallamak ne kolay ?
Sen osura osura uyurken birileri keleşle gezenlerle uğraşıyor.
Bir video üzerinden genelleme yapacak kadar cahilce konuşuyorsun.
Bu videoya kızarsın eleştirirsin bir video üzerinden bütün mesleğe genelleme yapamazsın.
Kaçmayın kardeşim bir ton adam var bu sitede kim kaçıyor polisten?
Köfte yemek için binlerce km yapan abileri kim kovalıyor mesela?
Yarası olan gocunuyor.
Benim götüm yiyor şahsen kaçanı da keleşle gezeni de vurmaya.
Denk gelirsek anlarsın !

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
46 Yaşımdayım. ehliyetimin olmadığı 14 yaşımda motor sürerken de polise yakalandım, 50.000 kere de hem polis hem de jandarma çevirmesine denk geldim. Karşıma çıkan her kolluk görevlisi benimle hep kibar konuştu. Hayatımda polisten sadece 1 kere kibarlık harici kötü muamele gördüm. Onda da 2009 senesinde Atatürk havalimanı yurtdışı terminalinden Kıbrıs'a gitmek için kimliğimi verdiğimde arandığım ortaya çıktı ama neden arandığım sistemde gözükmüyordu. Haliyle havalimanı altındaki karakolda beni nezarethaneye çektiler. Bir kaç saat sonra karakol amirinin odasına götürdüler beni, ben de gevşek gevşek adamın masasının dibindeki koltuğa oturup bacak bacak üstüne attım. Amir de "kalk ulan ayağa amk" diye bağırarak beni kaldırttı. Velhasıl ertesi sabah hangi dava dosyası nedeniyle aranıyormuşum öğrenmek için polis nezaretinde adliyeye gittik. Olay şuymuş; 2 sene önce askerdeyken astsubaylardan biriyle askerlerden biri kavga etmiş, astsubay beni şahit göstermiş, davalar olmuş, bitmiş benim haberim yok, bana gelen tebligat yok. Haliyle şahit olarak davaya katılmadım diye hakkımda yurtdışına çıkış yasağı konmuş. Bu neden havalimanı ve polisin sistemlerinde gözükmüyor, sadece "çıkış yasağı var, aranıyor" ibaresi var. Gittik mahkemeye "olayı hatırlamıyorum" diye ifade verdik, çıkış yasağı kalktı.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Boş boş sallamak ne kolay ?
Sen osura osura uyurken birileri keleşle gezenlerle uğraşıyor.
Bir video üzerinden genelleme yapacak kadar cahilce konuşuyorsun.
Bu videoya kızarsın eleştirirsin bir video üzerinden bütün mesleğe genelleme yapamazsın.
Kaçmayın kardeşim bir ton adam var bu sitede kim kaçıyor polisten?
Köfte yemek için binlerce km yapan abileri kim kovalıyor mesela?
Yarası olan gocunuyor.
Benim götüm yiyor şahsen kaçanı da keleşle gezeni de vurmaya.
Denk gelirsek anlarsın !
evet boş boş konuşmak ne kolay dimi görüntüler haberler hala dışardakiler pek yemediğini gösteriyor benim nezlimde :)

evet boş boş konuşmak ne kolay dimi görüntüler haberler hala dışardakiler pek yemediğini gösteriyor benim nezlimde :)
Senin düşüncen çok önemli değil 13 14 yıldır yaptığım işi bilirim.
Ama bir kuyruk acın var belli.
Birileri gururunla oynamış.
Eleştiri herkese yapılır bu konuyu savunmam ama genelleme yapılmaz.
Mesela senin meslek ne ?

Polisin, askerin, jandarmanın dötü yemezse kimin dötü yiyecek? Sen mi ben mi çarpışacağım bu kelek çocuklarla?

Otomobili yakalamak kolaydır, motosikletin ebat ve hız avantajı var, rahatlıkla kaçabilir bir arabadan. Senin ülkende Abd'deki gibi bomboş otobanlar olsa evet orada kovalamacada daha güçlü arabanın avantajı vardır. Burada hiçbir yerde araba kolay kolay kaçamaz.

Hiç bir polis emniyet şeridine girdim ya da araba arasından geçtim diye beni kovalayıp düşürmez. Ben plakasız gezmiyorum, arkamı da hep kolluyorum. Zaten arkamda polis arabası gördüğüm an ya yol veririm ya da beni mi takip ediyor diye sağa çeker beklerim. Trafik çevirmelerinden de kaçmıyorum, ne ehliyetim yetersiz, ne muayene ne de sigorta sorunum var. Aranan, kriminal biri de değilim. Neden kaçayım da polis beni düşürsün?

Tanımadığın etmediğin, bilmediğin adama da "aciz insan" diyerek yetkisini sorgulama. Senin gözünde polis olmanın yeterli şartları ne? Sence nasıl yapıda bir insan polis olmalı?

Sen çok gençsin ve yeni bir motorcusun, o nedenle her türlü olayda tarafını motosikletliden yana seçiyorsun. Motor sürüyorsun diye her motorluyu haklı görme. Sana benden ufak bir abi tavsiyesi "Acıma yetime, gelir koyar dötüne"
Abi laf anlayacak insan var anlamayacak var.
Ben kendi seçtiğim mesleğe hiç ağlayarak şöyle şartlar böyle şartlar demedim mesela.
2015 2016 yılında sur hendek olayları en güzel yaşlarım da en güzel arkadaşlarımın uzuvlarını taşıdım ağzımı açmadım şikayet etmedim.
ama biri gelip böyle götü yemez deyince koyuyor.
Torpil sesi duysa korkacak insanlar küçümseyince cevap veriyorum.
Yoksa videoyu polisi savunduğumdan değil.
Ama insanlar bilse şu son zamanlar da motosikletlerin hangi suçlarda kullanıldığını hak verir.

Motosikleti
Mondial Grumble
Şimdi bir şey sormak istiyorum bilen biri cevaplarsa sevinirim. Şimdi polis bu adamı bu şekilde durdurdu adamın motorunda maddi hasar oluştu, devlet veya sigorta bunu karşılıyor mu? Bu adamın kesinlikle maddi kaybının tamamlanması gerek bence.

Olaya gelirsek zaten hiçbir polis kimseyi bu şekilde durdurmamalı ki bu adamın görünen suçu yalnızca plakasız ve abartı egzoz, üstüne videoda ne bir dur çağrısı var ne bir anons var ne de bir siren var. Durdurma konusunda bu adam kaçmıyor ise kesinlikle polis haksız.

Olaydan bağımsız adama gelecek olursa adam trafik magandasıdır. Yediği ceza ile eline vermişlerdir. Hem ehliyeti yetmiyor hem plakası yok üstüne de egzoz var. Has trafik magandası. Önceden de yediği cezalar ile de belli zaten maganda olduğu.

Yani şimdi böyle düşününce biraz doğru ama yine de bu kadar olması doğru değil bence sonuçta adam kimliği belirlenmiş aracı belirlenmiş aranan terörist değil. He araç önceden belirlendiyse eskiden vukuatları varsa polisin motoru o halde görünce çarpması kesinlikle normal laf etmeye gerek yok.

Motosikleti
CB750A
Bariz polisi savunuyorsun.
hakkındır savun tabi ama sonra da lafının arkasında dur. Polis sevici diye damgalayıp dışlamıyorlar insanları.

Psikolog değilim ama yere devirdiği motorcuyu kaldırmadan belgelerini çıkar diyenin sosyopat yada psikopat teshişi olduğundan şüpheleniyorum.

Motosikleti
Voge 250RR
Bariz polisi savunuyorsun.
hakkındır savun tabi ama sonra da lafının arkasında dur. Polis sevici diye damgalayıp dışlamıyorlar insanları.

Psikolog değilim ama yere devirdiği motorcuyu kaldırmadan belgelerini çıkar diyenin sosyopat yada psikopat teshişi olduğundan şüpheleniyorum.
Ben polisten kaçmam ama şu denyonun bana denk gelip beni çarparak durduracağını bilsem kaçar yerden kalkar kalkmaz döve döve öldürürüm bakalım bir daha hangi vatandaşı o şekilde durdurup bir de pişkin pişkin davranabiliyor.

Şu mahlukatı savunan insanlar da cabası ben sadece "memur" hakkında yorum yapayım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar