Dur ihtarına uymadı! Polis Çarparak Durdurdu!

polis-motorcu-kovalamasi.jpg

Motosiklet sürücüsünün, aracının plakasını kapatarak trafikte tehlikeli hareketler yaptığı Emniyet Trafik ekiplerince tespit edildi.

Edinilen bilgiye göre, sürücünün egzozundan yüksek sesler çıkararak ve makas atarak ilerlediğini fark eden trafik ekipleri, aracı durdurmak istedi. Ancak ekiplerin “dur” ihtarına uymayan motosiklet sürücüsü, kaçmaya başladı.

Ekiplerin takibi sonucu sürücü yaklaşık 3 kilometre sonra yakalandı.

Motosiklet sürücüsüne, dur ihtarına uymamak, yetersiz ehliyetle araç kullanmak, plaka kapatma ve abartılı egzoz kullanmak gibi çeşitli trafik ihlallerinden işlem yapıldı.

Olay sonrası yapılan incelemede, aynı sürücünün daha önce de benzer ihlaller nedeniyle 12 kez durdurulduğu ve hakkında 16 trafik cezası bulunduğu ortaya çıktı.

Olayda motosikletin durduruluş şekli tartışma konusu oldu.

Gaziantep'de polisin çarparak durdurduğu Reşat Altun sosyal medya hesabında yaşanan kazanın tam videosunu aşağıdaki mesaj ile birlikte paylaştı.

"Öncelikle beni destekleyen herkese teşekkür ederim sosyal medya da yazılan yalan yanlış şeylere itibar etmeyin videoyu çok fazla kişi istediği için en uzun şekli ile paylaşıyorum polislerin ''dur'' ihtarı veya siren sesi nerede ? Kovalıyorsa tepe lambası neden açık değil?valiliğin yapmış olduğu 3 km boyunca kovalamaca dediği video bu. Daha sonrasında ''GEREĞİ YAPILDI'' diye yaptığı paylaşım ve sonrasında sildiği haber başlığı hangi vicdana sığar? Bütün emniyet mensuplarını göreve davet ediyorum."

"Öncelikle destek olan bütün arkadaşlara teşekkür ederim çok fazla mesaj geldiği için mesajlara bakabilme şansım pek olmuyor o yüzden geçmiş olsun dileklerinde bulunan bütün arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Konuyu yargıya taşıyıp polislerden şikayetçi ve davacı oldum gereği yapılana kadar bu işin peşini bırakmayacağım süreç nasıl işleyecek onu da sürekli olarak paylaşıp sizleri de bilgilendireceğim."

Haberin devamı için tıklayın.

Moderatör tarafında düzenlendi:

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Valiliğin paylaştığı videoda kaçıyor gibi durmuyor. Daha çok pazar gezmesinde biraz eğleniyor gibi.

Motosikleti
D400
Eleman sosyal medyada kaçma diye bir durum yok direk peşimden geldi çarptı diye açıklama yapmıştı.

Yukarda görüyoruz ki arkadaş trafik magandasıymış.

Teknik açıdan bakarsak polisin böyle bir durumda adamı öldürebilecek güç kullanması doğru değil fakat benim gözümde polisten kaçan herkes suçludur. O eleman canlı bomba da olabilir, teröristte olabilir sadece ceza yememek için de kaçabilir. Riske gerek yok acımam kesinlikle.

Ya arkadas Polis dur dediyse beeeee, zaten dosyan kabarik, dua et Amerikan polisi gibi davranip cekip vurmamis,kanun nizam tanimayan kisiler her kim olursa olsun toplumuna ve milletine zararli kisilerdir,lami cimi yok,ülkemiz Muz Cumhuriyeti degil.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Kask, egzoz, intercom'da çalan müzik etkisiyle anonsu duymamışta olabilir. Motor eşkal. Ama 3 kilometre kaçtığına ben ihtimal vermedim. Kaçıyor olsa qashqai yakalayamazdı.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Adam o motorla kaçamazmıydı ?.. Polis uzaktan sesini dinlerdi..
Adam gayet güzel şekilde gezme yapıyor..Arada gaz açıyor , tek suçu hız yapması..
Hız yaptı diye öldürmeye teşebbüs nedir yahu ?.. Potansiyel suçlu sınıfına sokup çarpmak , Diyecek laf bulamıyorum..
Motorcu suçlu diyenlere şaşıyorum.. Silah çekip vursa polis haklıydı , kaçmasaydı diyecekler..

Motosikleti
Suzuki Burgman 650
" dur ihtarına uymamak, yetersiz ehliyetle araç kullanmak, plaka kapatma ve abartılı egzoz kullanmak, aynı sürücünün daha önce de benzer ihlaller nedeniyle 12 kez durdurulduğu ve hakkında 16 trafik cezası bulunduğu ortaya çıktı."

Tam sopalık laftan anlamayan davarın teki. Polis'in durdurma şeklini beğendim ben.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
" dur ihtarına uymamak, yetersiz ehliyetle araç kullanmak, plaka kapatma ve abartılı egzoz kullanmak, aynı sürücünün daha önce de benzer ihlaller nedeniyle 12 kez durdurulduğu ve hakkında 16 trafik cezası bulunduğu ortaya çıktı."

Tam sopalık laftan anlamayan davarın teki. Polis'in durdurma şeklini beğendim ben.
Polis çapmadan önce bu saydığın sabıkalardan haberdar mıydı ?.. Sence biliyor muydu ?. Bildiği için mi bu şekilde durdurdu ?..

Yaptığı hoş bir şey değil.
Egzoz yüzünden haber merkezine kaç telefon gelmiştir kaç anons iletilmiştir kim bilir ?
Aynaya bile bakmıyor arkasın da ekip aracı patlatmaya devam.
Mimli bir arkadaştır .
Yöntem doğru değil ama arkadaşta ceza ile akıllanacak biri değil gibi.

Daha önce ceza yemiş olması ve ya kabahat işlemiş olması bu şekilde durdurulmayı haklı mı çıkarıyor?
Siz daha önce ceza yediniz mi?
Mesela 2 kere radar 2 kere de kırmızı ışık ışıkta geçme cezanız var ise sizi de böyle durduralım. Hatta fazladan 1 kırmızı ışık için nezarette de 1 kere dövelim.
Kanun uygulayıcılar kafalarına göre kanunu uygularsa , sonuç adaletsizlik ve kaos olur. BU sebeple buradan söylüyorum. Polis asker yada güvenlik gücü personeli, eğitimli, kültürlü ve kanun nizam bilen kişilerden seçilmeli. Aksi taktirde bizi polisten kim koruyacak?

Motosikleti
V-Strom 800 DE
Yani videoda kaçıyor gibi görünmüyor ama öyle olsa zaten kendini aklamak için kamera görselinin birkaç dakika öncesini de yayınlardı.

Muhtemelen bi çevirmeden kaçtı, sonra polis dibinde bitince de hızlı tepki veremedi.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Bir video daha eklenmiş en sona, şimdi gördüm. Olayın öncesi paylaşılmış sürücü tarafından. Aynen kaçmıyor, ama apaçilikle karışık egzoz patlatarak gezmede. Muhtemelen duymamış. Aynasınada bakmamış. Polis abartı güç kullanmış.

Bir önceki başlıkta otoyolda u dönüşü yapan bir sürücü ile ilgili bir başlık vardı. O başlıktaki sürücü ile bu polis sürücü arasında ne fark var?
Hangisinin neden olduğu kaza kasıtlı olarak yapıldı.

Motosikleti
Motorsuz
Yuh *** yola bi toma çıkartıp direkt adama yandan koyup öldürseydiniz, o polis memurları dua etsin adam ağaca çarpmamış.

Motosikleti
D400
O adam gelse sizin cocugunuza karınıza ananıza çarpsa "bunlar böyle sokakta ne işi var polis neden işini yapmıyor" dersiniz.

Ama başınıza gelmediği için Burada polise laf ediyorsunuz.

Sadece yapılan yöntem riskli, başını bi yere vurup ölseydi al başına belayı.

O adam gelse sizin cocugunuza karınıza ananıza çarpsa "bunlar böyle sokakta ne işi var polis neden işini yapmıyor" dersiniz.

Biz de zaten yapılan yöntemi eleştriyoruz. Polis kuvveti ortadan kalksın demedik.

abi tamam zaten motorcuyu savunan asla yok. bu adama daya cezayı hatta hala aynı şeyleri yapıyorsa koy hapse 1 ay falan ne bileyim ben karar verecek değilim buna da, böyle hayvani bir müdahale de çok fazla yani, bu cinayete teşebbüs değil midir?

Motosikleti
K 1600 GTL

Yani burada da polise laf edilmeyecekse nerede edilecek. Böyle adam mı durdurulur??? Adam birine çarpıp mı kaçmış yada bir terör eylemi gerçekleştirip olay yerinden motorla mı kaçmış.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar