Dur ihtarına uymadı! Polis Çarparak Durdurdu!

Motosikleti
K 1600 GTL
Yahu benim düşman ettiğim yok.
Siz haklısınız.
Kusura bakmayın.
Oldu mu ?
Suçlama yok özür var kusura bakmayın ..
Benim haklı olmak gibi bir derdim yok abicim haksızsam da koyarsın önüme doğru argümanları derim ki sen haklısın ben yanılmışım. 1,5 dakikalık görüntülerde sizlerin bahsettiği kaçma dalga geçme vs hiçbir şey görünmüyor bende görüntüler üzerine konuşuyorum ama siz ısrarla öncesinde birşey olmuştur diyorsunuz ( çünkü polisin yaptığı müdahale size de normal gelmiyor ) belki olmuştur ama biz görmüyoruz sadece varsayım üzerinden yorum yapamayız. Özürlük bir durum yok ben burada kimseyle tartışmak kırmak istemiyorum.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
bi araç önüne kırdığında tepkin durmak değil önce tehlikeden kaçmak olur 1 yıldır bu forumda bunu söylüyorsunuz

insanların güvenlik güçlerine olan bakış açısının değişmesinin sebebi insanlar mı yoksa polislerin bu videodaki gibi aşırı hareketleri mi
Her zaman değil. Bu durum araçların pozisyonuna, yol/zemin durumuna, trafik durumuna, hız durumuna vs. değişir. Bazen durmak (veya durmaya çalışmak) daha güvenlidir, bazen kaçış manevrası yapmak. Benim bu videodan gördüğüm, bu pozisyonda motosiklet sürücüsü için en güvenli seçeneğin "durmaya çalışması" olacağıydı. O bunu yapmamış, aracı süren polis de sıkıştırmayı becerememiş. Bence buna daha fazla anlam yüklemeye hiç gerek yok. Boşuna uzatıp duracağız yoksa...

Diğer sorunun yanıtı tek bir cümlede verilemeyecek kadar farklı dinamikleri barındırıyor. Bunun tarihsel, siyasal, kültürel, sosyolojik, dış kaynaklı vb. bir çok değişkeni var. Bizim gibi 3 tam 2 yarım darbe görünce meseleler biraz daha berraklaşıyor ancak sizin gibi başka hiç bir iktidar görmemiş nesle bunları anlatmak gerçekten kolay değil. Biraz yakın tarih okursan, sorunun yanıtını kendiliğinden vereceksin aslında.

Motosikleti
D400
Dostum, ama ispat yok resmi kurumun iddiasında. Yani suç, öncelikle ispat gerektirir.

Örneğin diyelim seni "nitelikli dolandırıcılık" suçlamasıyla içeri attılar, diyelim gene valilik "arndiol adlı kişi nitelikli dolandırıcılık suçunu işlediği için bugün tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir" şeklinde de bir açıklama yaptı - herhangi bir kanıt sunmadan.

Bunu sen veya bir başkası "evet doğrudur" şeklinde kabul eder mi?

Sen sormaz mısın, "Hani arkadaş deliliniz nerde? Nasıl nitelikli dolandırıcılık yapmışım, kimleri dolandırmışım acaba ben?" gibisinden.

Bu olay da bana göre öyle işte, bir iddia var resmi makamlardan, ama ortada herhangi bir kanıt yok. Bu iddianın doğru olmadığını söyleyenler var (videonun uzun halini izlemişler nerede izledilerse), ama onları haksız çıkaracak bir kanıt halâ ortada yok.

Valiliğin kamuoyuna açıklama yapması yeterlidir diye düşünüyorum halka kanıt arz etme gibi bir zorunlulugu olmaması durumunu geçtim zaten kanıt olmak zorunda değil. Görevli polisler bu şekilde oldugunu iddia ettiyse yeterli bir durum. Hukuk devletinde kamu her zaman haklıdır, eğer haksızlık varsa mağdur taraf kendi haklılıgını ispat etmesi gereklidir üni de bu şekilde öğrendik biz =)

Valilik mahkeme sürecinde polis soruşturmasında kanıtları ilgili makama sunacaktır; burada ara ara kırpılmış arkayı göstermeyen suçlu oldugu iddia edilen kişinin paylaştıgı kask kamerası videosunun bir anlamı yok. Mahkemede kanıtları da biz görmeyebiliriz göstermek zorunda da değiller vs. vs.

16 kez nitelikli dolandırıcılıktan yakalanmışsam 17. de yakalandıysam da %99 sucluyumdur o nedenle şaşırmam. Daha çok bana 16 kez aynı haltı yemişken 17. de yakalandıgımda beni savunan olursa şaşırırım :D

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Her zaman değil. Bu durum araçların pozisyonuna, yol/zemin durumuna, trafik durumuna, hız durumuna vs. değişir. Bazen durmak (veya durmaya çalışmak) daha güvenlidir, bazen kaçış manevrası yapmak. Benim bu videodan gördüğüm, bu pozisyonda motosiklet sürücüsü için en güvenli seçeneğin "durmaya çalışması" olacağıydı. O bunu yapmamış, aracı süren polis de sıkıştırmayı becerememiş. Bence buna daha fazla anlam yüklemeye hiç gerek yok. Boşuna uzatıp duracağız yoksa...

Diğer sorunun yanıtı tek bir cümlede verilemeyecek kadar farklı dinamikleri barındırıyor. Bunun tarihsel, siyasal, kültürel, sosyolojik, dış kaynaklı vb. bir çok değişkeni var. Bizim gibi 3 tam 2 yarım darbe görünce meseleler biraz daha berraklaşıyor ancak sizin gibi başka hiç bir iktidar görmemiş nesle bunları anlatmak gerçekten kolay değil. Biraz yakın tarih okursan, sorunun yanıtını kendiliğinden vereceksin aslında.
kütüphanemi görsen ailemdeki insanları görsen bana hiç biraz yakın tarih okusan demezsin ne olduğunu birinci elden ve dönemin isimlerinden biliyorum

sorunun cevabını ben biliyorum sen de biliyorsun hiç 2 darbe 2 muhtıra 2 de harbiyeliye gitmeye gerek yok son bi kaç senedeki değişiklikten bahsediyorum
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Valiliğin kamuoyuna açıklama yapması yeterlidir diye düşünüyorum halka kanıt arz etme gibi bir zorunlulugu olmaması durumunu geçtim zaten kanıt olmak zorunda değil. Görevli polisler bu şekilde oldugunu iddia ettiyse yeterli bir durum. Hukuk devletinde kamu her zaman haklıdır, eğer haksızlık varsa mağdur taraf kendi haklılıgını ispat etmesi gereklidir üni de bu şekilde öğrendik biz =)

Valilik mahkeme sürecinde polis soruşturmasında kanıtları ilgili makama sunacaktır; burada ara ara kırpılmış arkayı göstermeyen suçlu oldugu iddia edilen kişinin paylaştıgı kask kamerası videosunun bir anlamı yok. Mahkemede kanıtları da biz görmeyebiliriz göstermek zorunda da değiller vs. vs.

16 kez nitelikli dolandırıcılıktan yakalanmışsam 17. de yakalandıysam da %99 sucluyumdur o nedenle şaşırmam. Daha çok bana 16 kez aynı haltı yemişken 17. de yakalandıgımda beni savunan olursa şaşırırım :D
vali vali, devlet devlet olsaydı zaten kimse sorgulamazdı bi bok yemiştir motordaki derdik ama o eşiği çoktan geçtik

Motosikleti
D400
Vaktiyle Ergenekon Terör Örgütü'ne mensup olmak suçlamasıyla pek çok insan cezaevine konuldu, kimi orada hastalıktan-yaşlılıktan vefat etti, kimi haksızlığı gururuna yediremediğinden intiharı seçti, kimisinin ölüm sebebi belli değil.

Yıllar sonra devlet çıktı, "Ergenekon Terör Örgütü diye bir örgütün varlığı bulunamamıştır" şeklinde bir açıklama yaptı. :)

Yahut bir başka örnek, sümüklü bir imam yıllar yılı devletin neredeyse tüm kademeleri tarafından "Muhterem hocaefendi" olarak lanse edildi. Daha sonra "Yanılmışız, bu kişi FETÖ adlı terör örgütünün elebaşısıymış" denildi ve bu örgüte üye olanlar hakkında tutuklamalar başladı (halen de devam etmekte).

Ergenokendan 16 kere yakalanmamış öncesinde bunlar. di mi =)

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
kütüphanemi görsen ailemdeki insanları görsen bana hiç biraz yakın tarih okusan demezsin ne olduğunu birinci elden ve dönemin isimlerinden biliyorum

sorunun cevabını ben biliyorum sen de biliyorsun hiç 2 darbe 2 muhtıra 2 de harbiyeliye gitmeye gerek yok son bi kaç senedeki değişiklikten bahsediyorum
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

vali vali, devlet devlet olsaydı zaten kimse sorgulamazdı bi bok yemiştir motordaki derdik ama o eşiği çoktan geçtik
Türkiye'de güvenlik güçleri hiç bir dönemde toplumu pamuklu eldivenle okşamadı ki :) Bu son 20 yılın meselesi de değil. Daha çok bu toprakların sosyolojisi ile ilgili. Kütüphanen ve ailenden biriktirdiklerinden farklı deneyimler de olabilir. Tümünü sentezlemek zaman alır. Bazen daha yalın düşünmek meseleleri algılamak için çok daha iyi seçenektir.

Bu videodaki polislerin de, motosikletlinin de öyle düşündüğün kadar komplike karakterler olduğunu sanmıyorum.

Tekrar ediyorum, burada iki tarafın da beceriksizliğinden öte bir anlam yok. Boşuna uzatıyorsunuz...:)

Motosikleti
D400
hiç bir yerde polisten kaçmaktan ceza yediği yazmıyor 16 kere trafik cezası yemiş

Gaziantep Valiliği resmi twitter sayfasında geçen aynen bu şekildedir "benzer mevzuat hükümlerinden 12 kez durduruldugu ve 16 adet trafik para cezası uygulandıgı anlaşılmıştır."

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Gaziantep Valiliği resmi twitter sayfasında geçen aynen bu şekildedir "benzer mevzuat hükümlerinden 12 kez durduruldugu ve 16 adet trafik para cezası uygulandıgı anlaşılmıştır."
benzer diyor aynı demiyor ;) ki bi insanın 16 kere polisten kaçıp yakalanıp ceza yiyebileceğine inanmıyorum 2 senede beni 1 kere çevirdiler yani

Motosikleti
D400
ben daha fazla uzatmayacagım cünkü artık kelime oyunları ya da nereden adamı aklasak mevzusuna döndü olay =)

İlk kez de olsa 16. kez da olsa polisten kaçıyormuşsa iyi olmuş, zerre üzülmem. Nokta =)

Müdahale yasal olarak doğru değil, açıklamasını yapana kadar polislerin göbeği çatlayacak uzun süre ama şahsi fikrim müdahalenin doğru olup yasaların yanlış olması. Polisten, bunu özellikle söylüyorum en hafifinden en büyük kusura kadar, herhangi bir sebepten dolayı kaçana her türlü müdahale yolu açık olmalı. Aman muayenem yoktu sinyal ampulüm patlaktı vs tarzı sebeplerle kaçıp başına bişey gelecek adam da haketmeli bu yaptığını.

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
ben daha fazla uzatmayacagım cünkü artık kelime oyunları ya da nereden adamı aklasak mevzusuna döndü olay =)

İlk kez de olsa 16. kez da olsa polisten kaçıyormuşsa iyi olmuş, zerre üzülmem. Nokta =)
Bunlar yakinda adami peygamber ilan edip müridi bile olurlar .

🤣 🤣 🤣 🤣

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Konuyu oturma organıyla anlamak denilen şey tam da bu işte.

ro0wxem.png

cm0ih5y.png

https://tr.wikipedia.org/wiki/Kabata%C5%9F_Yalan%C4%B1

1u6o8y9.png

https://x.com/erenerdemnet/status/435757459320213504
Burada lafı götünden anlayan volta atan adam galiba.

Motosikleti
Voge 250RR
Bunlar yakinda adami peygamber ilan edip müridi bile olurlar .

🤣 🤣 🤣 🤣
Adamı haklı çıkarmıyoruz polis de haksız diyoruz kendini büyük adam görüyor motora çarpıp bir de evraklarını ver diyor biseyin var mı demeden ya, hadi o savunduğun polisin aynı mudahaleyi kapkaççıya, saldırgana, cinayet işleyene de yapsın bakalım.

Siz böyle devam edin yarın öbür gün ego bombası bi polisle denk gelirsen gelip de buraya sen de konu açacaksın, ama unutma ki o egonun sebebi de sensin.

Motosikleti
Voge 250RR
"benzer mevzuat hükümlerinden 12 kez durduruldugu ve 16 adet trafik para cezası uygulandıgı anlaşılmıştır."
Bu adam 12 kez durdurulmuş, kaçında araçla çarpıp yere düşürülmüş de durmuş bu adam, çok bilmiş o aklın buna da yorum yapsın hadi. O motoru 13 yaşındaki çocuğa ver 12 kez durdurulup 16 ceza yemez. Adam ihlal yapmışsa da ödemiş parasini kaçmış mi?

Adamı haklı çıkarmıyoruz polis de haksız diyoruz kendini büyük adam görüyor motora çarpıp bir de evraklarını ver diyor biseyin var mı demeden ya, hadi o savunduğun polisin aynı mudahaleyi kapkaççıya, saldırgana, cinayet işleyene de yapsın bakalım.

Siz böyle devam edin yarın öbür gün ego bombası bi polisle denk gelirsen gelip de buraya sen de konu açacaksın, ama unutma ki o egonun sebebi de sensin.
Kapkaççıya da saldırgana da cinayet işleyene de fazlasını yapıyoruz mesela var mı sıkıntı ?
Şu site de çoğu insan abim babam yaşında 16 ceza yememiş neyi savunuyorsunuz ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar