Yeni başlayan birisi için Chopper önerisi

Kimi supersportla dediğim gibi atanamamış motogp pilotu takılır. Kimi gs'le full tur çantası, motoru toprağa sokmadan gözlemesini yer döner. Kimi minik nakedla şehrin afacan çocuğu takılır. Zevk meselesi, renk meselesi...
Dostum iki tekerli herşeyin farklı bir keyfi , farklı bir tadı vardır , uzun uzun yazmışsın hepsini okuyamadım kusura bakma , son paragrafta keyif aldığın türü yüceltmek için diğerlerini tercih edenlere laf sokmuşsun kendince , buna ne gerek vardı 🙂

Motosikleti
Hyosung GV 250
Dostum iki tekerli herşeyin farklı bir keyfi , farklı bir tadı vardır , uzun uzun yazmışsın hepsini okuyamadım kusura bakma , son paragrafta keyif aldığın türü yüceltmek için diğerlerini tercih edenlere laf sokmuşsun kendince , buna ne gerek vardı 🙂
Ha yok ya laf sokmaca yok ortada. Yalnış anlaşıldıysak affola. 😁

O zaman şöyle düzeltivereyim temiz temiz.

Şekilci adam hangi motorda olursa olsun şekilcidir. Her tarzın şekilcisi vardır, efendisi vardır. Motorla değil biniciyle alakalı. Aslında yaptığım gönderme bunaydı da farklı yorumlanabiliyormuş.

Evet chopper'ın kasıntısı çok. Olayı yelek olan, tek avuntusu Harley'e binmek olan adam çok. Da hangi motorda yok ki ? Zaten kendiyle barışık olamayan adam illa birşeyle amorti etmeye çalışır. Ya iphone kullanmasıyla, ya oturduğu evle, ya iş yerindeki mevkisiyle. (derin felsefik konu, buraya girmeyelim, uzar)

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
bi de amerikadan kültür ithal edenlerin bunu demesi ayrı bi komik :ROFLMAO:

Motosikleti
Hyosung GV 250
bi de amerikadan kültür ithal edenlerin bunu demesi ayrı bi komik :ROFLMAO:

İlk Fransa'da buharlı bisiklet yapılıyor.
İlk modern motorsiklet Almanya'da yapılıyor.
İlk motorsikletin patenti Almanya'da alınıyor.
Ticari bir taşıttan bir hayat tarzı olmaya ise ilk Amerika'da evriliyor.

Yani özetle, motorsiklet kültürü edinen herkes ucundan kıyısından Amerika'dan o kültürü ithal ediyor. Beğensek de, beğenmesek de.

Motosikleti
Hyosung GV 250
Pardon?

Yarış kültüründen bahsetmedim. Motorsiklet kültüründen bahsettim. Bildiğim kadarıyla Isle of Man yarışları hala devam ediyor ve yanlış hatırlamıyorsam en ekstrem parkurlardan biri olduğu için hala dünyanın dört bir yanından motorcular oraya yarışa gidiyor.

Yarış kültürü bambaşka. İngiltere'deki cafe racer kültürü, dakar rallileri, scrambler motorların ortaya çıkması vs vs uzar gider.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Yarış kültüründen bahsetmedim. Motorsiklet kültüründen bahsettim. Bildiğim kadarıyla Isle of Man yarışları hala devam ediyor ve yanlış hatırlamıyorsam en ekstrem parkurlardan biri olduğu için hala dünyanın dört bir yanından motorcular oraya yarışa gidiyor.

Yarış kültürü bambaşka. İngiltere'deki cafe racer kültürü, dakar rallileri, scrambler motorların ortaya çıkması vs vs uzar gider.
Buyrun:

Motosikleti
Aslında bir yanlışlık yok burada. Buradaki wikipedia yazısı tamamen içten yanmalı motoru dikkate almış.

İlk Fransa'da üretildi dediğim motorsiklet dıştan yanmalı motor (buharlı motor.).
Yani ilk üreticisi Avrupa'da olan, en eski faaliyetine devam eden üreticisi de Avrupa'da olan bir aletin kültürünün Amerika'dan geldiğini iddia etmeyelim lütfen. ;)

Cruiser alt-kültürü ise söz konusu olan, amenna. Oraya itiraz yok. :)

Yani ilk üreticisi Avrupa'da olan, en eski faaliyetine devam eden üreticisi de Avrupa'da olan bir aletin kültürünün Amerika'dan geldiğini iddia etmeyelim lütfen. ;)

Cruiser , chopper , Harley hepsini keyifle kullanırım da o kıyafetleri giymem valla yemişim öyle kültürü , yaz vakti siyah deriler , zincirler , püsküller 🤣

Motosikleti
Hyosung GV 250

Aslında kültür olayı şu şekilde oluyor.

Motorsiklet her ne kadar Almanya'da patentlese bile o dönem insanların motorsiklete bakış açısı ticari. Yani sadece buna "küçük, pratik bir ulaşım aracı" gözüyle bakılıyor. Kültürel bir evrim henüz söz konusu değil.

Bunun bir kültüre, hayat tarzına dönüşmesi olayı Amerika'da başlıyor. 2. Dünya Savaşı'nda Japonya'da görev yapan askerler orada kullandıkları motorsikletleri Amerika'ya geri taşıyorlar. Sonra orada ufak bir yarış kültürü gelişiyor. Sürüşü etkilemeyen tüm parçaları söküyorlar. (Bobber)

Sonra bir kısmı direkt şaseyi kesmeye başlıyor. (Chopper)

Motorsikletin kültüre dönüşmesi böyle.

Sonra bu olay İngiltere'ye sıçrıyor. Orada "X kafeden çıkıyoruz, Y kafeye varıyoruz" şeklinde lokal yarışlar oluyor. Onlar da motorun tüm grenaj vs'yi söküyorlar hız artsın diye. (Cafe Racer)

Yarış kültürü gelişiyor, bu defa parkurlar da komplike hale geliyor. Yarı asfalt, yarı offroad parkurlar oluyor. Yarışçılar bu iki işi de aynı anda optimum yapacak motor arayışına girip çözümü asfalt motoruna cross lastikleri takarak buluyorlar (Scrambler) :)

Motosikleti
Aslında kültür olayı şu şekilde oluyor.

Motorsiklet her ne kadar Almanya'da patentlese bile o dönem insanların motorsiklete bakış açısı ticari. Yani sadece buna "küçük, pratik bir ulaşım aracı" gözüyle bakılıyor. Kültürel bir evrim henüz söz konusu değil.

Bunun bir kültüre, hayat tarzına dönüşmesi olayı Amerika'da başlıyor. 2. Dünya Savaşı'nda Japonya'da görev yapan askerler orada kullandıkları motorsikletleri Amerika'ya geri taşıyorlar. Sonra orada ufak bir yarış kültürü gelişiyor. Sürüşü etkilemeyen tüm parçaları söküyorlar. (Bobber)

Sonra bir kısmı direkt şaseyi kesmeye başlıyor. (Chopper)

Motorsikletin kültüre dönüşmesi böyle.

Sonra bu olay İngiltere'ye sıçrıyor. Orada "X kafeden çıkıyoruz, Y kafeye varıyoruz" şeklinde lokal yarışlar oluyor. Onlar da motorun tüm grenaj vs'yi söküyorlar hız artsın diye. (Cafe Racer)

Yarış kültürü gelişiyor, bu defa parkurlar da komplike hale geliyor. Yarı asfalt, yarı offroad parkurlar oluyor. Yarışçılar bu iki işi de aynı anda optimum yapacak motor arayışına girip çözümü asfalt motoruna cross lastikleri takarak buluyorlar (Scrambler) :)
Tamam da cafe racer kültürüne gelmeden çok önce TT var yani. 1907'de Harley de Indian da henüz emekliyor sayılır. 2. Dünya Savaşı'na ise henüz 32 yıl var o tarihte.

Motosikleti
Hyosung GV 250
Tamam da cafe racer kültürüne gelmeden çok önce TT var yani. 1907'de Harley de Indian da henüz emekliyor sayılır. 2. Dünya Savaşı'na ise henüz 32 yıl var o tarihte.
Siz öyle diyince ben de merak ettim, makaleyi okudum. Benim de garibime gitti hakkaten tarihlerde biraz tutarsızlık var diye. Bağlantıyı kuramamıştım, sonradan çözdüm davayı (en azından çözdüğümü sanıyorum, yanlışsam düzeltin)

Evet yarışlar 1900'lerin başında varmış. Ama o dönem motorsiklet askeri amaçlarla ve sivil hizmette (postacılık vs) ağırlıklı olarak kullanılmış. Küçük bir zümre de "biz bunları yarıştıralım" demişler. Yani o yarışlar o dönemde butik, elit etkinliği gibi birşey.

2. Dünya Savaşı'ndan sonra motorsiklet artık halka yayılmaya ve kültür oluşturmaya başlıyor. İlk olarak benim okuduğum makalede Kaliforniya eyaleti olarak geçiyor motorsikletin bir kültür olarak başlangıcı diye. Buradan yayılmış.

Isle of Man yarışları konusunda aydınlattığınız için teşekkürler. Ben de sayenizde 1907'de bu yarışların başladığını öğrenmiş oldum.

Motosikleti
Ns200 15"
Motosiklet türleri bana iyi gelen başkasına iyi gelmeyebiliyor. Mesela motosiklet fuarında neredeyse bütün Harley Davidson modellerinin tepesine çıktım, hiç birinin oturuşu ve ergonomisi hoşuma gitmedi. Daha kaldırıp oturduğumda o ağırlığı hissetmek beni rahatsız etti, aynı günde Ducati Multistrada V2'nin tepesine çıktım ve "heh bu işte" dediğimi biliyorum çünkü ben hafif ve kıvrak motosikletlerden hoşlandığımı tam o gün anladım.

Birde şöyle bir durum var benim için, milyon döküp daha radyal fren kaliperi olmayan motosiklet satın almakta absürt kaçıyor. Bu kadar ciddi paralar talep edildiğinde brembo ve öhlins gibi kompanentler bekliyorum.

Motosiklet türleri bana iyi gelen başkasına iyi gelmeyebiliyor. Mesela motosiklet fuarında neredeyse bütün Harley Davidson modellerinin tepesine çıktım, hiç birinin oturuşu ve ergonomisi hoşuma gitmedi. Daha kaldırıp oturduğumda o ağırlığı hissetmek beni rahatsız etti, aynı günde Ducati Multistrada V2'nin tepesine çıktım ve "heh bu işte" dediğimi biliyorum çünkü ben hafif ve kıvrak motosikletlerden hoşlandığımı tam o gün anladım.

Birde şöyle bir durum var benim için, milyon döküp daha radyal fren kaliperi olmayan motosiklet satın almakta absürt kaçıyor. Bu kadar ciddi paralar talep edildiğinde brembo ve öhlins gibi kompanentler bekliyorum.
Her tipte motosikletin kullanırken keyif verdiği yer farklıdır , kuryelik yapan adama Multi versek bir iki saat mutlu olsa da sonradan eziyete dönmez mi :) bu Harley lerin bir farkı var kullanırken değilde dururken çok keyif veriyor 😁

Motosikleti
Ns200 15"
Her tipte motosikletin kullanırken keyif verdiği yer farklıdır , kuryelik yapan adama Multi versek bir iki saat mutlu olsa da sonradan eziyete dönmez mi :) bu Harley lerin bir farkı var kullanırken değilde dururken çok keyif veriyor 😁
Buna sonuna kadar katılıyorum, ama şekil yapmak için illa bir Harley Davison'a ihtiyacımız yok abi, Mondial Mct 250'yi bile yutturursun yeterki çıtırdan cruiser modele benzesin. :D

Bir keresinde Spontini ile giderken Harley davidson ve yanlış hatırlamıyorsam Yamaha XV 950 kullanan ikili grup görmüştüm, düzlük görünce yapıştırıyordular ama viraj görünce Spontini'den yavaş giriyordular :LOL: ama sonra düzlükte Harley Davidson kullanıcısı şovunu yaptı hafiften yanlayarak uzadı gitti.

Lastiklerim yeni olaydı Yemeksepeti express sponsorluğunda şovumu yapacaktımda neyse. :D

Motosikleti
Triumph Trident 660
Cruiser , chopper , Harley hepsini keyifle kullanırım da o kıyafetleri giymem valla yemişim öyle kültürü , yaz vakti siyah deriler , zincirler , püsküller 🤣
Zincirin anarşik bir anlamı var, amerikan kültüründen ziyade hissediş, touringciler türkiyede gözleme yemeye gidiyorda avrupadaki touringciler yemek yemeye gitmiyor mu haftasonu gazlaması hatta sırf gazlamak için yapılan yollar var amerikada. size gelince kültür bize gelince özentilik mi abi 🤔😁

Zincirin anarşik bir anlamı var, amerikan kültüründen ziyade hissediş, touringciler türkiyede gözleme yemeye gidiyorda avrupadaki touringciler yemek yemeye gitmiyor mu haftasonu gazlaması hatta sırf gazlamak için yapılan yollar var amerikada. size gelince kültür bize gelince özentilik mi abi 🤔😁
Pazar günü Darlık'ta tırmanma rallisi var izlemeye gidecem o gözlemecilerin önünden geçerkende motorları sayıcam bakalım kaç tane GS kaç tane turing kaç tane sukuter çıkacak 🤣

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
O değil de zamanında Hyosung Gv 650 diye bir alet gelmişti, deli gibi fişek gibi gidiyordu alet.

Motosikleti
D400
dostum o bütçeye aldıgın herhangi bir motoru satarken zorlanırsın.
110 k'a nevada al geç hiç yoktan iyidir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar