Asya Motor Asya Motor Scooter'ları Hakkında

cantın boyanacak yerlerini hafif zımpara yapman gerekli yoksa boya tutmaz
dökülme yapar zımpara bulamazsan hafif bulaşık teli ilede yapsan olur
önce ince bir kat atarsın sonrada tam kat sıkarsın canavar gibi olur

arkadaşlar, bende jantları boyamak istiyorum ama arka tekeri kendim söküp takabilirmiyim?

karabatu kardeş ön teker kolay sökülür ama arka teker biraz uğraştırır
bilen birinin sökmesi daha iyi olur başına iş alma

Kentacdis ben o tamircinin adresini rica ediyim hakikatten çok makbule geçer varsa tel inide alıyım

Kartal amperi yükselterek sakata bağlamıyalım işi bide bunların sigortası benzincilerde falan var dimi.

motorunun sigortasını eline alıp inceledin mi... o kadar ince bir tel varki ben 1 tanesini yaktım.. 1 tanesi sağlam göründüğü halde marşı çok zor aldırıyordu... bende 15a yerine araç parçacılarına baktım ve 20a lık 2 tane sigorta aldım o anda eskiyi çıkartıp yeniyi taktım ve motor canavar gibi çalışmaya başladı.. sigortada çinli olunca kaliteli sigorta anında farkediyor.. belkide motorun farlarını değiştirdiğinizde 20a lık sigortayla problemsiz şarj olup seyahat imkanı sağlar...

arkadaşlar nerdesiniz ya yağışlardan dolayımı yoksunuz? tecrübelerinizi paylaşın bilgimiz artsın

Arkadaşlar merhaba benim motor soğukken ilk çalıştığında gaza çok güzel tepkiveriyor ama ısınınca gaz hantallaşıyor acaba normalmi yoksa bir ayar proplememi?

motor rodaj damı? rampa çıkarken mi oluyor? rampada şişme olur hava sogutmalı motorlar fazlada yüklü ise dinlendirmen gerekir:)

karabatu büyük bir ihtimalle hava filitren kirlenmiş olabilir çünki
ilk çalıştırma anında zaten havanın az gelmesi gerekiyor hava
basıncı nedeniyle motor boğulma yapar ısındıktan sonrada
havanın bol gelmesi gerekli yoksa çekiş düşer ikinci şık
buji aralığı düzgün değilse ateşleme yeterli gelmeyeceğinden
yine aynı sorun olur bir kontrolde fayda var

Dayı, 3100 de bakım yapıldı hava filtresi buji değişti acaba rolanti vidası gibi hava ayarı yapılabilen bir hava ayarı varmı yoksa karbratöremi ayar yaptırmak lazım motor soğukken ilk çalıştırdığımda gaz enufak tepkiye acayip cevep veriyor ok gibi ama motor rolantide 4veya 5 dakika çalıştıktan sonra gaz verdiğimde sanki üzerinde 200 kg varmış gibi kalkıyor.

karışım ayarı sağ tarafta yan grenaj plastiğinde küçük kapak çıkınca
iç kısımda görünen karbiratör üzerindeki vidadan yapılıyor sıcakken
yapılan ayar daha sağlıklı olur

Arkadaslar Benim 150 T yi el marsindan cok ayak marsiyla calistirmisimdir..Akuyu mu degistiriyim sizce aku ye baktim yousa diye bir marka 12 6 ah yaziyor ..Bu akunun adi olmasindamı kaynaklaniyor ..Bide motor birkac gun binmeyince aku dolu olsa bile bosaliyor Sizce ne marka aku almaliyim

Dayı, ben o vidayı bulamadım rolanti vidasının orda mı?

karabatu vida iç kısımda küçük bir vida dikkatli bakman lazım sağa çevirince
kısılıyor

Arkadaslar Benim 150 T yi el marsindan cok ayak marsiyla calistirmisimdir..Akuyu mu degistiriyim sizce aku ye baktim yousa diye bir marka 12 6 ah yaziyor ..Bu akunun adi olmasindamı kaynaklaniyor ..Bide motor birkac gun binmeyince aku dolu olsa bile bosaliyor Sizce ne marka aku almaliyim

aküyü değiştireceksen kuru akü al en azından bakım derdi olmaz hemde
daha dayanıklı olur

Son düzenleme:
Ayarlı amortisör almaya asya motora gittin bizimkilerden çıktı bi bulamadım şu ayarlı amortisörlerden (3 kademeli)

arkadaşlar kimsenin sesi çıkmaz oldu gene ,her kış bu suskunluk yaşanacak
herhalde .mersinde yaz kış motora biniyoruz ,geçen selde bile motorla
gidip geldim arabayla gitmiş olsam kesin araba akvaryum gibi suyla dolardı
motorla sulardan geçip gittim ne yolda kaldım nede ıslandım 150 t1 i
beyenmeyenlere duyurulur iyiki bu motoru almışım....

Eee dayı biz istanbulda serin havada sadece 2 kilometre gittim ondada grip oldum, mersin gibi iklim bizdede olsun bizde bineriz yoksa istanbul trafiği çekilirmi.

arkadaslar harbi amartisorleri degistirmek lazim cok sert ..Arkadaslar honda scooterlarin amartisörlerinden taksak olurmu Onlan cok yumusak ...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar