Arn motosiklet kampanyası

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Explorer arka çanta demiri ile geliyor, oraya topcase olmasa bile yerli su geçirmez soft çantalardan konabilir. Koruma demiri falan da üzerinde standart. Bu motosikletlere aksesuar bulmak zor olur ondan mümkün olduğu kadar en dolusunu almak gerekir. (Amortisörler de daha uzun Explorer'da. Lastikler da off-road odaklı ama... Ön de 19 değil 21.)

Motobob'tan kısa bir video:

2025'e kadar 449cc motor Zongshen, geri kalan İtalyan üretimiymiş. 2025'te motor da İtalyan Minarelli 460cc.
Kırmızıymış hem de. Çok güzel yaa.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Explorer arka çanta demiri ile geliyor, oraya topcase olmasa bile yerli su geçirmez soft çantalardan konabilir. Koruma demiri falan da üzerinde standart. Bu motosikletlere aksesuar bulmak zor olur ondan mümkün olduğu kadar en dolusunu almak gerekir. (Amortisörler de daha uzun Explorer'da. Lastikler da off-road odaklı ama... Ön de 19 değil 21.)

Motobob'tan kısa bir video:

2025'e kadar 449cc motor Zongshen, geri kalan İtalyan üretimiymiş. 2025'te motor da İtalyan Minarelli 460cc.
bayiyi arayıp xmax'ı takasa alıp üzerini kredi kartına taksit yapar mısınız diye sorasım geldi. Bu kırmızı olanın tipini çok sevdim. :) 150 kilo, xmaxden daha bile hafif, şehir içinde bisiklet niyetine kullanırım ben bunu.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
...
bayiyi arayıp xmax'ı takasa alıp üzerini kredi kartına taksit yapar mısınız diye sorasım geldi. Bu kırmızı olanın tipini çok sevdim. :) 150 kilo, xmaxden daha bile hafif, şehir içinde bisiklet niyetine kullanırım ben bunu.
Bayiyi arayıp gidelim? :D Buralara gelmişken bir de Haçapuri'de pide yeriz. ;)

Kuru ağırlık 150kg yalnız; üzerine en az 10kg eklemek lazım. (Hatta akü ve yağ da hesaba katılmamışsa 15kg belki. Yine de oldukça hafif.)

Son düzenleme:
Motosikleti
Triumph Trident 660

Kuru ağırlık 150kg yalnız; üzerine en az 10kg eklemek lazım. (Hatta akü ve yağ da hesaba katılmamışsa 15kg belki. Yine de oldukça hafif.)
Abi dediğiniz kadar kaliteli mi ya bu motosiklet ekşide felan da adı sanı duyulmamış

Motosikleti
Abi dediğiniz kadar kaliteli mi ya bu motosiklet ekşide felan da adı sanı duyulmamış
Zongshen motorlu bir İtalyan sonuçta...

Ben şöyle bakıyorum: Honda'nın boy engellilere göre alçak seleli (oturunca daha da çöker) s.kimsonik poser Scrambler motoru 249cc'lik 24hp'lik CL250 motorunu sattığı fiyata (tamam, bunlarda e-Clutch var, fiyatı biraz da o artırıyor...) gerçekten de Scrambler gibi kullanabileceğin 20cm amortisör mesafesi olan 40hp 449cc'lik bir motoru - üstelik 9 taksitle - alabiliyorsan hangisini seçersin?

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Zongshen motorlu bir İtalyan sonuçta...

Ben şöyle bakıyorum: Honda'nın boy engellilere göre alçak seleli (oturunca daha da çöker) s.kimsonik poser Scrambler motoru 249cc'lik 24hp'lik CL250 motorunu sattığı fiyata (tamam, bunlarda e-Clutch var, fiyatı biraz da o artırıyor...) gerçekten de Scrambler gibi kullanabileceğin 20cm amortisör mesafesi olan 40hp 449cc'lik bir motoru - üstelik 9 taksitle - alabiliyorsan hangisini seçersin?
Satmak istediğimde hızlı satılacak olanı :)

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Forumda; adı sanı duyulmamış, duyulsa bile Türkiye şartlarında yürütmenin hiç makul olmadığı, makul olsa bile elden çıkarmanın çok zor olduğu, piyasası olmayan, kullanıcısı olmayan, talebi olmayan ve en önemlisi parası olsa bile almayacağı motosikletleri sürekli yaldızlayan bir klik var...tabii bunun ön şartı da Honda'ya bok atmak olmalı...:)

İlgiyle izliyorum :)

Motosikleti
Korlas'ta satılan bir Çinli.

Motor harika bile olsa işletmesi biraz riskli gözüküyor.
Motoru Çinli, marka İtalyan ve İtalya'da üretim yapıyor. 2025 modellerin motorları da İtalyan. (Moto Morini.)

Satmak istediğimde hızlı satılacak olanı :)
Basit bir kazada perte çıkabilen bir ürünün ikinci elini düşünmek çok makul değil sanki. (İkinci el değerini düşünen buna önem veren kaç kişi motosikletine full kasko yapıyor mesela?) Hele ki fiyatı zaten ucuz iken? İkinci elini düşünen kişinin (burada fiyatı astronomik modelleri kenara bırakıyorum - onlar farklı kategori) motosiklet almasını biraz yadırgıyorum şahsen - daha evvel de defaten dile getirmiştim bu görüşümü. (Böyle düşünen kişiye "Motosiklet senin neyine?" diyesim geliyor, ama demiyorum...)

Son düzenleme:

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Basit bir kazada perte çıkabilen bir ürünün ikinci elini düşünmek çok makul değil sanki. (İkinci el değerini düşünen buna önem veren kaç kişi motosikletine full kasko yapıyor mesela?) Hele ki fiyatı zaten ucuz iken? İkinci elini düşünen kişinin (burada fiyatı astronomik modelleri kenara bırakıyorum - onlar farklı kategori) motosiklet almasını biraz yadırgıyorum şahsen - daha evvel de defaten dile getirmiştim bu görüşümü. (Böyle düşünen kişiye "Motosiklet senin neyine?" diyesim geliyor, ama demiyorum...)
Bütün taşıtlarım kaskolu. Sym Symphony dahildi buna. Neredeyse 20 senedir yollardayım, yolda kaza yapmayı geçtim, profesyonel hayatımda bile ciddi kaza yapmadım. Motosiklet tepesinde olduğum 13 senedirde hiç kaza yapmadım. Bir iki olduğu yerde yatırma hariç bunlara. Kaskoyu sadece kendi motoruma birşey gelecek diye değil, karşı tarafın hasarını ödesin diye de yaparım. Sebebini bilmediğim bir şekilde (elbette bir temas olmuştur dışarıdan) park halindeyken yan ayak kapanıp Jettaya yaslandı mesela bir motorum. iki kapı 1 çamurluk hasar aldı. Çok daha pahalı bir otomobilin başına gelebilirdi bu. Suçum yoktu ama tutanağı tuttuk ödendi. Trafik sigortasının İMM oranı çok düşük, En kötü otomobil 2 milyon. Bir motor bir otomobile vurursa pert etmez belki, ama kazaya sebep olup pert olması için gereken reaksiyona sebep olabilir. Her neyse konumuz kaskonun gerekliliği değil.

Tavsiye verilen kişi ya da kıstas ben değilim. Ekonomik durumumuz aynı değil haliyle Burakla. Belki benim için bu küçük bir çılgınlık olabilir. Maddi olarak bana hiç dokunmayabilir. Ancak Burak yarın öbür gün motorunu değiştirmek istediğinde elindeki aleti satıp peşinat yapacak, üstüne ekleyip hayalindeki motoru almak isteyecektir. Satamadığında aynı şeyi konuşabilecek miyiz? Tarz olarak şahsen çok hoşuma gitsede hangimiz bir ömür boyu Scrambler tarzı bir motor kullanmak isteriz ki?

Motosikleti
... Ancak Burak yarın öbür gün motorunu değiştirmek istediğinde elindeki aleti satıp peşinat yapacak, üstüne ekleyip hayalindeki motoru almak isteyecektir. Satamadığında aynı şeyi konuşabilecek miyiz? Tarz olarak şahsen çok hoşuma gitsede hangimiz bir ömür boyu Scrambler tarzı bir motor kullanmak isteriz ki?
Ucuz aldığını (üstelik taksitle) ucuz satacak haliyle. Genç bir arkadaşımız için en az 4-5 yıl kullanılabilecek bir motosiklet. Ayrıca bugünden 4-5 yıl sonraki piyasayı da bilemeyiz açıkçası.

Kaldı ki bugün en kalburüstü marka ve modellerde bile ikinci el piyasası hareketsiz. (Biri CB750 satamıyor, diğeri Xmax 250 satamıyor, öteki Africa Twin'ini satamadı vs. vs. içimizden örnekler bile var...) İnanılmaz sıfır kampanyaları var (sene sonu da yaklaşıyor yenileri mutlaka olacak...), bu ahval ve şeraitte bence ikinci el değeri vb. hesaplar yapmak yerine "hoşuma gitti / imkânlarım da yetiyorsa / gönlümdekini alayım / keyifle zevkle bineyim" denmeli. Ekonominin gidişatına bakarsak Burak'ın istediği gibi bir motosiklet alma ihtimali her sene daha da azalacak bu arada - tüm gelir düzeylerinde alım gücümüz her sene gittikçe azalıyor, bu trendin tersine döneceğine dair bir umut veya işaret de yok. Temelde bu kadar basit aslında.

Motosikleti
Triumph Trident 660
Bütün taşıtlarım kaskolu. Sym Symphony dahildi buna. Neredeyse 20 senedir yollardayım, yolda kaza yapmayı geçtim, profesyonel hayatımda bile ciddi kaza yapmadım. Motosiklet tepesinde olduğum 13 senedirde hiç kaza yapmadım. Bir iki olduğu yerde yatırma hariç bunlara. Kaskoyu sadece kendi motoruma birşey gelecek diye değil, karşı tarafın hasarını ödesin diye de yaparım. Sebebini bilmediğim bir şekilde (elbette bir temas olmuştur dışarıdan) park halindeyken yan ayak kapanıp Jettaya yaslandı mesela bir motorum. iki kapı 1 çamurluk hasar aldı. Çok daha pahalı bir otomobilin başına gelebilirdi bu. Suçum yoktu ama tutanağı tuttuk ödendi. Trafik sigortasının İMM oranı çok düşük, En kötü otomobil 2 milyon. Bir motor bir otomobile vurursa pert etmez belki, ama kazaya sebep olup pert olması için gereken reaksiyona sebep olabilir. Her neyse konumuz kaskonun gerekliliği değil.

Tavsiye verilen kişi ya da kıstas ben değilim. Ekonomik durumumuz aynı değil haliyle Burakla. Belki benim için bu küçük bir çılgınlık olabilir. Maddi olarak bana hiç dokunmayabilir. Ancak Burak yarın öbür gün motorunu değiştirmek istediğinde elindeki aleti satıp peşinat yapacak, üstüne ekleyip hayalindeki motoru almak isteyecektir. Satamadığında aynı şeyi konuşabilecek miyiz? Tarz olarak şahsen çok hoşuma gitsede hangimiz bir ömür boyu Scrambler tarzı bir motor kullanmak isteriz ki?
Motoru Çinli, marka İtalyan ve İtalya'da üretim yapıyor. 2025 modellerin motorları da İtalyan. (Moto Morini.)

Cyan abi önceki motosikletleri senin gibi düşünüp aldım ama iş bir şekilde act abinin dediğine geliyor bu durumu ikinci kez yaşıyorum ve artık millet niye habire zarar ediyorsun deyip duruyor hadi milleti geçtim.
Ben zarar kısmınıda aldığım zevkime sayıyorum ama yükseltmeye gelince iş, hem ekonomiye yetişemiyorum hem de aldığım motosikleti satmakta zorlanıyorum.

Ucuz aldığını (üstelik taksitle) ucuz satacak haliyle. Genç bir arkadaşımız için en az 4-5 yıl kullanılabilecek bir motosiklet. Ayrıca bugünden 4-5 yıl sonraki piyasayı da bilemeyiz açıkçası.

Kaldı ki bugün en kalburüstü marka ve modellerde bile ikinci el piyasası hareketsiz. (Biri CB750 satamıyor, diğeri Xmax 250 satamıyor, öteki Africa Twin'ini satamadı vs. vs. içimizden örnekler bile var...) İnanılmaz sıfır kampanyaları var (sene sonu da yaklaşıyor yenileri mutlaka olacak...), bu ahval ve şeraitte bence ikinci el değeri vb. hesaplar yapmak yerine "hoşuma gitti / imkânlarım da yetiyorsa / gönlümdekini alayım / keyifle zevkle bineyim" denmeli. Ekonominin gidişatına bakarsak Burak'ın istediği gibi bir motosiklet alma ihtimali her sene daha da azalacak bu arada - tüm gelir düzeylerinde alım gücümüz her sene gittikçe azalıyor, bu trendin tersine döneceğine dair bir umut veya işaret de yok. Temelde bu kadar basit aslında.
Herkes haklı 🙃

Motosikleti
Cyan abi önceki motosikletleri senin gibi düşünüp aldım ama iş bir şekilde act abinin dediğine geliyor bu durumu ikinci kez yaşıyorum ve artık millet niye habire zarar ediyorsun deyip duruyor hadi milleti geçtim.
Ben zarar kısmınıda aldığım zevkime sayıyorum ama yükseltmeye gelince iş, hem ekonomiye yetişemiyorum hem de aldığım motosikleti satmakta zorlanıyorum.
Motosiklete harcanan parayı (bir bakıma) çöpe atılan para olarak görmen gerekiyor; yani keyif için kullanıyorsan durum tam da böyle. Ulaşım için kullanacaksan zaten böyle fantezi modellere bakmaya hiç gerek yok.

Bu arada sıfır araç (normal / şizofren olmayan bir ekonomide) direkt zarar demek; bakma birkaç sene millet kâr etti (veya kâr ettim zannetti) falan. İşin doğası tam tersi...

Motosiklet bir yatırım aracı değildir, bir hobi nesnesidir.

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Motosikleti
Bu arada bilmeyenler için burada markayı / ürünü kısaca tanıtmışlar:

Ben yanlış biliyormuşum, ilk 449cc üretimler Zongshen'miş ama sonrakiler İtalyanmış.

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Kırmızıymış hem de. Çok güzel yaa.

Haydi sor sor sor😂

Ne zaman gideceksiniz, ben de gelebilir miyim😬

Herkes haklı 🙃
Tamamen tercih ile alakali. Aldigin motorlari severek alip, zevkle kullandiysan cok da problem etmeyebilirsin. Problem ediyorsan da hondanin ve yamahanin bazi modellerine mahkum olacaksin. Ayrica motoru kullanirken ikinci eli degeri hep aklinin kosesinde olacak.
Fantic icin de gorusum su; alinir mi? Bilemem, fiyati cok iyi, koklu bir firma, gerci bu siralar finansan sorun yasiyorlar ama ktm, harley bile ayni seyleri yasadi. Benelli vb markalari çinli/hintliler aldi, hala devam ediyorlar.
Ama surasi bir gercek ki trde orta sinif motor konusu buyuk sıkınti, ya 700 800binlerden fazla parayi gozden cikartacaksin ya da kucuk sinifa devam edeceksin.

Son düzenleme:
Motosikleti
Ns200 15"
Piyasa Honda'nın skuterleri ve Yamaha'nın R ve MT serisinin 250cc'lik modelleri haricinde izlemlediğim kadarıyla ölü. Eğer alıp hızlı satacağınız bir model istiyorsanız bu 3'lüden çıkmak çok zor.

Mesela ben Pulsar'ı aldığım zaman ile altın alsaydım şu an sıfırını alabiliyordum fakat motosikletin bende olduğu süreç boyunca öğrendiklerim ve gezdiklerim çok çok daha üst seviyede ve şu an bile yaptığım ağır tamiratların bir kaç temelleride onda saklı.

Kısaca, vakit varken tomurcukları topla, zaman halen uçup gidiyor ve bugün gülümseyen bu çiçek yarın ölüyor olabilir...

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Haydi sor sor sor😂

Ne zaman gideceksiniz, ben de gelebilir miyim😬

Yok, gaza geldim ama hiç kaşınmayayım, zaten geçen hafta arabayı değiştirdim, bizim dandik cliodan kurtulayım diye ölü fiyatına da olsa takasa verip ikinci el alacakken 200bin fazlasına sıfırını alabileceğimi görüp sıfır aldım, komple ne birikmişim vardıysa gitti, dandik clio'yu verip üzerine geçen sene Cyan'ın sıfır araba aldığı parayı da verince kalmadı hiç nakit. Şimdi xmaxı verip üzerine kredi kartına borç yaparsam hanım haklı olarak fena kızar, zaten ikiz çocukların 8 sınıf LGS yılı, özel derlere ayda 35bin falan gitmeye başladı okullar açıldığından beri, LGS sınavına kadar masrafa girmeyeyim, sınav geçsin önümüzdeki yaza rahatlamış olacağım o zaman düşünürüm, hem araba da sıfırlanmış olduğu için motora daha rahat masraf edebileceğim.
Bu arada xmax'ı hayırlısı ile satabilsem. Cyan'ı dinleyip bir buçuk yıl önce sarı sitede ölücülerin verdiği fiyata satıp o paraya altın alıp kenara koymuş olsaydım şimdi iki katı olmuş olacaktı, tabi ki finansal konularda tam bir geri zeka olduğum için öyle yapmadım, şimdi geçen seneki fiyatı veren bile yok. Artık foto çekmeye bile üşeniyorum, gelip gören desin fiyat şu çok üzülmezsem al götür derim aklımda fiyat bile kalmadı yani.

Herkes haklı 🙃
Yaşın daha genç, bu yaşta hovardalık yapmayacak da ne zaman yapacaksın? Ne demişler, dişin kesiyorken ye, ayağın yürüyorken gez. Tabi ki bu işler biraz da hovardalık işleri, yani motosikleti zorunluluktan ulaşım için değil keyif için kullanıyoruz yani lüks harcama hepsi. Tamam biraz hesap kitap iyidir ama fazlasına gerek yok. 35 yaşında sonra çoluk çocuğa karışınca zaten sorumluluklar artacak, daha çok paran olsa da daha zor harcayacaksın şimdi bir tek kendinden sorumluyken keyfini çıkar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar