- Motosikleti
- Triumph Trident 660
- Konu Yazar
Xsr 700 cadde de bırakıyorlar ,ağaca bağlarım başka carem yokSen mahallede motoru koyacağın yeri iyi planla önce ama...
Xsr 700 cadde de bırakıyorlar ,ağaca bağlarım başka carem yokSen mahallede motoru koyacağın yeri iyi planla önce ama...
Ortamda XSR 700 varken senin 500'e sıra gelmez.Xsr 700 cadde de bırakıyorlar ,ağaca bağlarım başka carem yok![]()
Kırmızıymış hem de. Çok güzel yaa.Explorer arka çanta demiri ile geliyor, oraya topcase olmasa bile yerli su geçirmez soft çantalardan konabilir. Koruma demiri falan da üzerinde standart. Bu motosikletlere aksesuar bulmak zor olur ondan mümkün olduğu kadar en dolusunu almak gerekir. (Amortisörler de daha uzun Explorer'da. Lastikler da off-road odaklı ama... Ön de 19 değil 21.)
Motobob'tan kısa bir video:
2025'e kadar 449cc motor Zongshen, geri kalan İtalyan üretimiymiş. 2025'te motor da İtalyan Minarelli 460cc.
bayiyi arayıp xmax'ı takasa alıp üzerini kredi kartına taksit yapar mısınız diye sorasım geldi. Bu kırmızı olanın tipini çok sevdim.Explorer arka çanta demiri ile geliyor, oraya topcase olmasa bile yerli su geçirmez soft çantalardan konabilir. Koruma demiri falan da üzerinde standart. Bu motosikletlere aksesuar bulmak zor olur ondan mümkün olduğu kadar en dolusunu almak gerekir. (Amortisörler de daha uzun Explorer'da. Lastikler da off-road odaklı ama... Ön de 19 değil 21.)
Motobob'tan kısa bir video:
2025'e kadar 449cc motor Zongshen, geri kalan İtalyan üretimiymiş. 2025'te motor da İtalyan Minarelli 460cc.
Bayiyi arayıp gidelim?...
bayiyi arayıp xmax'ı takasa alıp üzerini kredi kartına taksit yapar mısınız diye sorasım geldi. Bu kırmızı olanın tipini çok sevdim.150 kilo, xmaxden daha bile hafif, şehir içinde bisiklet niyetine kullanırım ben bunu.
Abi dediğiniz kadar kaliteli mi ya bu motosiklet ekşide felan da adı sanı duyulmamışBayiyi arayıp gidelim?Buralara gelmişken bir de Haçapuri'de pide yeriz.
Kuru ağırlık 150kg yalnız; üzerine en az 10kg eklemek lazım. (Hatta akü ve yağ da hesaba katılmamışsa 15kg belki. Yine de oldukça hafif.)
Zongshen motorlu bir İtalyan sonuçta...Abi dediğiniz kadar kaliteli mi ya bu motosiklet ekşide felan da adı sanı duyulmamış
Satmak istediğimde hızlı satılacak olanıZongshen motorlu bir İtalyan sonuçta...
Ben şöyle bakıyorum: Honda'nın boy engellilere göre alçak seleli (oturunca daha da çöker) s.kimsonik poser Scrambler motoru 249cc'lik 24hp'lik CL250 motorunu sattığı fiyata (tamam, bunlarda e-Clutch var, fiyatı biraz da o artırıyor...) gerçekten de Scrambler gibi kullanabileceğin 20cm amortisör mesafesi olan 40hp 449cc'lik bir motoru - üstelik 9 taksitle - alabiliyorsan hangisini seçersin?
Kanka paranı hiç etmeye hazırsan al bi fantic 150 lira aşağıya satarsın(şaibeli) parça lazım olunca da artık yatırırız 1 ayAbi dediğiniz kadar kaliteli mi ya bu motosiklet ekşide felan da adı sanı duyulmamış
Motoru Çinli, marka İtalyan ve İtalya'da üretim yapıyor. 2025 modellerin motorları da İtalyan. (Moto Morini.)Korlas'ta satılan bir Çinli.
Motor harika bile olsa işletmesi biraz riskli gözüküyor.
Basit bir kazada perte çıkabilen bir ürünün ikinci elini düşünmek çok makul değil sanki. (İkinci el değerini düşünen buna önem veren kaç kişi motosikletine full kasko yapıyor mesela?) Hele ki fiyatı zaten ucuz iken? İkinci elini düşünen kişinin (burada fiyatı astronomik modelleri kenara bırakıyorum - onlar farklı kategori) motosiklet almasını biraz yadırgıyorum şahsen - daha evvel de defaten dile getirmiştim bu görüşümü. (Böyle düşünen kişiye "Motosiklet senin neyine?" diyesim geliyor, ama demiyorum...)Satmak istediğimde hızlı satılacak olanı![]()
Bütün taşıtlarım kaskolu. Sym Symphony dahildi buna. Neredeyse 20 senedir yollardayım, yolda kaza yapmayı geçtim, profesyonel hayatımda bile ciddi kaza yapmadım. Motosiklet tepesinde olduğum 13 senedirde hiç kaza yapmadım. Bir iki olduğu yerde yatırma hariç bunlara. Kaskoyu sadece kendi motoruma birşey gelecek diye değil, karşı tarafın hasarını ödesin diye de yaparım. Sebebini bilmediğim bir şekilde (elbette bir temas olmuştur dışarıdan) park halindeyken yan ayak kapanıp Jettaya yaslandı mesela bir motorum. iki kapı 1 çamurluk hasar aldı. Çok daha pahalı bir otomobilin başına gelebilirdi bu. Suçum yoktu ama tutanağı tuttuk ödendi. Trafik sigortasının İMM oranı çok düşük, En kötü otomobil 2 milyon. Bir motor bir otomobile vurursa pert etmez belki, ama kazaya sebep olup pert olması için gereken reaksiyona sebep olabilir. Her neyse konumuz kaskonun gerekliliği değil.Basit bir kazada perte çıkabilen bir ürünün ikinci elini düşünmek çok makul değil sanki. (İkinci el değerini düşünen buna önem veren kaç kişi motosikletine full kasko yapıyor mesela?) Hele ki fiyatı zaten ucuz iken? İkinci elini düşünen kişinin (burada fiyatı astronomik modelleri kenara bırakıyorum - onlar farklı kategori) motosiklet almasını biraz yadırgıyorum şahsen - daha evvel de defaten dile getirmiştim bu görüşümü. (Böyle düşünen kişiye "Motosiklet senin neyine?" diyesim geliyor, ama demiyorum...)
Ucuz aldığını (üstelik taksitle) ucuz satacak haliyle. Genç bir arkadaşımız için en az 4-5 yıl kullanılabilecek bir motosiklet. Ayrıca bugünden 4-5 yıl sonraki piyasayı da bilemeyiz açıkçası.... Ancak Burak yarın öbür gün motorunu değiştirmek istediğinde elindeki aleti satıp peşinat yapacak, üstüne ekleyip hayalindeki motoru almak isteyecektir. Satamadığında aynı şeyi konuşabilecek miyiz? Tarz olarak şahsen çok hoşuma gitsede hangimiz bir ömür boyu Scrambler tarzı bir motor kullanmak isteriz ki?
Bütün taşıtlarım kaskolu. Sym Symphony dahildi buna. Neredeyse 20 senedir yollardayım, yolda kaza yapmayı geçtim, profesyonel hayatımda bile ciddi kaza yapmadım. Motosiklet tepesinde olduğum 13 senedirde hiç kaza yapmadım. Bir iki olduğu yerde yatırma hariç bunlara. Kaskoyu sadece kendi motoruma birşey gelecek diye değil, karşı tarafın hasarını ödesin diye de yaparım. Sebebini bilmediğim bir şekilde (elbette bir temas olmuştur dışarıdan) park halindeyken yan ayak kapanıp Jettaya yaslandı mesela bir motorum. iki kapı 1 çamurluk hasar aldı. Çok daha pahalı bir otomobilin başına gelebilirdi bu. Suçum yoktu ama tutanağı tuttuk ödendi. Trafik sigortasının İMM oranı çok düşük, En kötü otomobil 2 milyon. Bir motor bir otomobile vurursa pert etmez belki, ama kazaya sebep olup pert olması için gereken reaksiyona sebep olabilir. Her neyse konumuz kaskonun gerekliliği değil.
Tavsiye verilen kişi ya da kıstas ben değilim. Ekonomik durumumuz aynı değil haliyle Burakla. Belki benim için bu küçük bir çılgınlık olabilir. Maddi olarak bana hiç dokunmayabilir. Ancak Burak yarın öbür gün motorunu değiştirmek istediğinde elindeki aleti satıp peşinat yapacak, üstüne ekleyip hayalindeki motoru almak isteyecektir. Satamadığında aynı şeyi konuşabilecek miyiz? Tarz olarak şahsen çok hoşuma gitsede hangimiz bir ömür boyu Scrambler tarzı bir motor kullanmak isteriz ki?
Cyan abi önceki motosikletleri senin gibi düşünüp aldım ama iş bir şekilde act abinin dediğine geliyor bu durumu ikinci kez yaşıyorum ve artık millet niye habire zarar ediyorsun deyip duruyor hadi milleti geçtim.Motoru Çinli, marka İtalyan ve İtalya'da üretim yapıyor. 2025 modellerin motorları da İtalyan. (Moto Morini.)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Basit bir kazada perte çıkabilen bir ürünün ikinci elini düşünmek çok makul değil sanki. (İkinci el değerini düşünen buna önem veren kaç kişi motosikletine full kasko yapıyor mesela?) Hele ki fiyatı zaten ucuz iken? İkinci elini düşünen kişinin (burada fiyatı astronomik modelleri kenara bırakıyorum - onlar farklı kategori) motosiklet almasını biraz yadırgıyorum şahsen - daha evvel de defaten dile getirmiştim bu görüşümü. (Böyle düşünen kişiye "Motosiklet senin neyine?" diyesim geliyor, ama demiyorum...)
Herkes haklıUcuz aldığını (üstelik taksitle) ucuz satacak haliyle. Genç bir arkadaşımız için en az 4-5 yıl kullanılabilecek bir motosiklet. Ayrıca bugünden 4-5 yıl sonraki piyasayı da bilemeyiz açıkçası.
Kaldı ki bugün en kalburüstü marka ve modellerde bile ikinci el piyasası hareketsiz. (Biri CB750 satamıyor, diğeri Xmax 250 satamıyor, öteki Africa Twin'ini satamadı vs. vs. içimizden örnekler bile var...) İnanılmaz sıfır kampanyaları var (sene sonu da yaklaşıyor yenileri mutlaka olacak...), bu ahval ve şeraitte bence ikinci el değeri vb. hesaplar yapmak yerine "hoşuma gitti / imkânlarım da yetiyorsa / gönlümdekini alayım / keyifle zevkle bineyim" denmeli. Ekonominin gidişatına bakarsak Burak'ın istediği gibi bir motosiklet alma ihtimali her sene daha da azalacak bu arada - tüm gelir düzeylerinde alım gücümüz her sene gittikçe azalıyor, bu trendin tersine döneceğine dair bir umut veya işaret de yok. Temelde bu kadar basit aslında.
Motosiklete harcanan parayı (bir bakıma) çöpe atılan para olarak görmen gerekiyor; yani keyif için kullanıyorsan durum tam da böyle. Ulaşım için kullanacaksan zaten böyle fantezi modellere bakmaya hiç gerek yok.Cyan abi önceki motosikletleri senin gibi düşünüp aldım ama iş bir şekilde act abinin dediğine geliyor bu durumu ikinci kez yaşıyorum ve artık millet niye habire zarar ediyorsun deyip duruyor hadi milleti geçtim.
Ben zarar kısmınıda aldığım zevkime sayıyorum ama yükseltmeye gelince iş, hem ekonomiye yetişemiyorum hem de aldığım motosikleti satmakta zorlanıyorum.
Hadi git al, hadi git alAbi kanıma çok pis girdin beee.
Kafamın icinde hadi git al hadi git al diyorlar
Ben de sasirdim, korlasta hic 21lik lastikli yok gibiydi.@Ged bu arada Caballero 500'lerin hepsi 19" jantlı diye anlıyorum, 21" jantlı model yok bunlarda.
Haydi sor sor sorKırmızıymış hem de. Çok güzel yaa.
bayiyi arayıp xmax'ı takasa alıp üzerini kredi kartına taksit yapar mısınız diye sorasım geldi. Bu kırmızı olanın tipini çok sevdim.150 kilo, xmaxden daha bile hafif, şehir içinde bisiklet niyetine kullanırım ben bunu.
Ne zaman gideceksiniz, ben de gelebilir miyimBayiyi arayıp gidelim?Buralara gelmişken bir de Haçapuri'de pide yeriz.
Kuru ağırlık 150kg yalnız; üzerine en az 10kg eklemek lazım. (Hatta akü ve yağ da hesaba katılmamışsa 15kg belki. Yine de oldukça hafif.)
Tamamen tercih ile alakali. Aldigin motorlari severek alip, zevkle kullandiysan cok da problem etmeyebilirsin. Problem ediyorsan da hondanin ve yamahanin bazi modellerine mahkum olacaksin. Ayrica motoru kullanirken ikinci eli degeri hep aklinin kosesinde olacak.Cyan abi önceki motosikletleri senin gibi düşünüp aldım ama iş bir şekilde act abinin dediğine geliyor bu durumu ikinci kez yaşıyorum ve artık millet niye habire zarar ediyorsun deyip duruyor hadi milleti geçtim.
Ben zarar kısmınıda aldığım zevkime sayıyorum ama yükseltmeye gelince iş, hem ekonomiye yetişemiyorum hem de aldığım motosikleti satmakta zorlanıyorum.
Herkes haklı![]()
Haydi sor sor sor
Ne zaman gideceksiniz, ben de gelebilir miyim![]()
Yaşın daha genç, bu yaşta hovardalık yapmayacak da ne zaman yapacaksın? Ne demişler, dişin kesiyorken ye, ayağın yürüyorken gez. Tabi ki bu işler biraz da hovardalık işleri, yani motosikleti zorunluluktan ulaşım için değil keyif için kullanıyoruz yani lüks harcama hepsi. Tamam biraz hesap kitap iyidir ama fazlasına gerek yok. 35 yaşında sonra çoluk çocuğa karışınca zaten sorumluluklar artacak, daha çok paran olsa da daha zor harcayacaksın şimdi bir tek kendinden sorumluyken keyfini çıkar.Cyan abi önceki motosikletleri senin gibi düşünüp aldım ama iş bir şekilde act abinin dediğine geliyor bu durumu ikinci kez yaşıyorum ve artık millet niye habire zarar ediyorsun deyip duruyor hadi milleti geçtim.
Herkes haklı![]()