- Motosikleti
- Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Olmaz !Peki sizce şuan bir motor alıp direkt olarak bir yardımla başlasam nasıl olur?
Olmaz !Peki sizce şuan bir motor alıp direkt olarak bir yardımla başlasam nasıl olur?
www.motosiklet.net
Bilen birinin yardımı ile bu iş yürümez mi diyorsunuz?Olmaz !
çoğu biliyor geçinen yanlış bildiği için daha bile kötü olur, yanlış alışkanlıklar yerleşir.Bilen birinin yardımı ile bu iş yürümez mi diyorsunuz?
Kurs harici İstanbul da önerebileceğiniz yer veya kurum var mı peki eğitim için? https://safetyturkiye.com/program/tip/baslangic burası için baktım önerilerden ancak eğitimler hafta içi olduğunda iş dolayısıyla gitmem şuan için zor. En azından hafta sonu gidebileceğim bir yer olabilir.çoğu biliyor geçinen yanlış bildiği için daha bile kötü olur, yanlış alışkanlıklar yerleşir.
herhangi bir eğitimciden eğitim alın önce sonrasında ehliyet alın, ehliyet kurslarının çoğu motosiklet öğretmiyor kurs seçerken dikakt edin, doğru dürüst öğretecek bir kurstan ehliyet alın ama en iyi ehliyet kurslarının eğitimi bile ehliyet sınavı parkurunu geçecek kadar oluyor, normal trafiğe çıkmak için yetersiz, bu yüzden eğitim de alın dedim. sornasında ileri sürüş eğitimleri alırsınız ama baştan bir başlangıç ve kapalı alan hakimiyet eğitimi şart.
Ekipman olarak da olmazsa olmazlar:
Kask,
Mont,
Korumalı motosiklet panlatonu
korumalı motosiklet botu
Korumalı motosiklet eldiveni
bu 5 parça ekipman eksik olmamalı, bütçe azsa bütçeyi hepsini kapsayacak şekilde dengeli dağıtmak lazım. en pahalı en iy kaskı alıp da motosiklet botu giymeden yola çıkanlar var ilk kazada ekipman nerede eksikse oradan hasar alırsınız.
Elin gavurunun yaşadığı trafikle bizim Hindistan'dan hallice trafiğimiz bir mi? Elin gavurunun pürüzsüz asfalt yollarıyla bizim Pakistan benzeri yollarımız bir mi? Elin gavurunun uygun fiyata erişebileceği kaliteli ekipmanlarla bizim Hasan, Hüseyin'in limitli bütçeyle erişebileceği ekipmanlar bir mi?ulan elin gavuru ehliyeti alıp alaskayı geziyor bizimkiler de ehliyetten önce sürüş dersi alacan ehliyet alacan ondan sonra bidaha kurs alacan diyor tabiki ihtiyacı olan almalı da zorunlu değil demek ki gavurlar yapabildiğine göre
Motora yeni başlayarak 6000km Alaska yolculuğu
Video başlığı dikkatimi çekince izleyim dedim, ehliyeti dahi videoda almış :) Cesareti takdire şayan, ben 300-500 km şehirler arası gitmeyi henüz cesaret etmiyorum. Kanalındaki videoları bir araya getirerek tek parça film yapmış. Çekimler, anlatım vs. çok iyi, altyazı güzel ve uyumlu uyarlanmış...www.motosiklet.net
İlk etapta eğitimde almayacaksın. Neyse ki yardımsever insanlarla dolu bir forumdayız. Hem gerekliliğini anlatırlar hemde "Boy nedir?" diye sorayım. Gerisini hallederler.
Ben de ilave olarak "beklenen işlev nedir?" diye ekleme yapayım. Çorbada tuzumuz bulunsun.Hayret... daha 4. sayfada...
Forum düşüklüğü var bu sıralar ...
Hadi arkadaşlar .elinize kuvvet...![]()
![]()
![]()
ŞakacıForumda fake de olsa gerçek de olsa kadın istemiyoruz. Mümkünse feminen motorcuları da istemiyoruz.
Biz böyle askeri kışla gibi mutluyuz düzenimizi bozmayın.
Gidin buradan lütfen.![]()
Gardaş ben laptopu açıp foruma girdiğimde bulunduğum odayı bir anda başak kokusu kaplıyor. Yeter daa, yetti gariForumda fake de olsa gerçek de olsa kadın istemiyoruz. Mümkünse feminen motorcuları da istemiyoruz.
Biz böyle askeri kışla gibi mutluyuz düzenimizi bozmayın.
Gidin buradan lütfen.![]()
Acaba yaş fark ettiriyor mu öğrenme konusunda peki?Kendimden örnek vereyim. 30 lu yaşlardan itibaren motosiklete ilgim vardı ama çeşitli bahanelerle bi türlü başlayamadım. Ha bugün ha yarın diye diye 50 yaşına geldim. Nihayet kendime 50.yaş hediyesi olarak gittim honda pcx aldım ve A2 otomatik ehliyet kursuna yazıldım. Kursta farkettim ki dönüşler sıkıntılı. Yav bu işler nasıl oluyor diyip bir de bisiklet aldım. 30 yıldır elimi sürmediğim bisikleti o kadar sevdim ki bir sene sonra motoru sattırdı bana. Bunda skuter sevemememin de etkisi var tabi. Sonra manuel vites Honda CB125F aldım ve A sınıfı ehliyete yazıldım tekrardan. Neden manuel vites dersen, bisiklet tadını bana daha fazla verdiği için diyebilirim. Şimdi 54 yaşındayım ve 125 cc lik motorum ve bisikletimle mutlu mesut geziyorum.
Gardaş ben laptopu açıp foruma girdiğimde bulunduğum odayı bir anda başak kokusu kaplıyor. Yeter daa, yetti gari![]()
Yürür yürür de , bilen arkadaşın durumuna bağlı...Bilen birinin yardımı ile bu iş yürümez mi diyorsunuz?
Çok motorcu kızları kaybettik. Bari siz yapmayın.
Çok genç se olmaz..Acaba yaş fark ettiriyor mu öğrenme konusunda peki?