Kask altına bandana veya balaklava takmak mantıklımı?

Motosikleti
adv 350
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Kask büyükse bandana takarak kaskın tam oturmasını sağlayabilirmiyiz? Bide bu bandana ve balaklavalar saçımıza hava girmesini engellermi sonuçta kaskın hava girişleri ne kadar etkili olabilir zaten kaskların saç döktüğünü düşünüyorum bandana falan takarsak dahada havasızmı kalır önerileriniz nedir?

Motosikleti
Voge 250RR
Kask saç dökmez, eğer iç astarı pis olursa saçınız kaşınır maksimum, belki bir de kepek yapabilir.

Ayrıca bahsettiğin balaklava bandanalar ince şeyler büyük gelen kask tam oturmaz. Hava almasını da engeller ayrıca bence saçın daha çok terler, artı olarak o ter kaska geçmez sadece.

Motosikleti
Honda CBR500R
Bandana, buff, balaklava takman kask pedlerinin yıpranmasını önler. Yüzündeki ve saçındaki yağ, ter kask pedine geçmemiş olur ve böylece kaskın içinde koku oluşmaz.

Bu kullandıkların ince olduğu için sıkma yapmaz yani beden olarak bir etkisi olmaz fakat kışın kullanacağın kalın kar maskesi, balaklava bir nebze kalınlık sağlar.

Motosikleti
Voge 250RR
Bandana, buff, balaklava takman kask pedlerinin yıpranmasını önler. Yüzündeki ve saçındaki yağ, ter kask pedine geçmemiş olur ve böylece kaskın içinde koku oluşmaz.

Bu kullandıkların ince olduğu için sıkma yapmaz yani beden olarak bir etkisi olmaz fakat kışın kullanacağın kalın kar maskesi, balaklava bir nebze kalınlık sağlar.
Hocam saçkıran kasktan bulaşır mı ve başkasıyla aynı kaskı takmanın ne gibi zararları olabilir

Motosikleti
Honda CBR500R
Şimdi araştırdım saç kıran bulaşıcı değilmiş fakat mantar enfeksiyonu vb hastalıklar bulaşabilirmiş. Kaskı kullanma biçimi de hijyenik olmayabilir.

Şahsen tanımadığım biriyse kaskını takmamaya kendi kaskımı kullanmaya özen gösteririm. Eğer şartlar kullanmayı gerektiriyorsa buff, bandana, balaklava ile kullanmak kask ile saçtaki teması kesecektir.

Size kısaca böyle özetleyeyim. Bu soruyu bir de ChatGPT’ye sorun size çok detaylı anlatacaktır.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Buff, balaklava ya da bandana takmadan kask takmak çorap giymeden asker postalı giymeye benzer, olmay yani öyle, rahatsız eder. Yaz kış kafaya bir buff ya da balaklava geçirip kask ile kafanın temasını kesmek lazım. Kışın üşümeyi engeller bu zaten kolay anlaşılır, yazın da kafada kaliteli bir buff olunca teri emer hem kask kokmaz hem kafa rahat eder. Ben yazları motorla gezerken mola verdiğimde kaskı ve buff'ı kafamdan çıkarınca tekrar giyerken buff'ın üst kısmı terden hafif nemlenmiş oluyor, diğer ucundan giyiyorum terli olan kısmı kaskın dışında kalıyor rüzgarda kuruyor, bu şekilde molalarda buff'ı çevire çevire kullanıyorum.
Kimi buffların çok naylon katkılı kumaştan olanları var onlar çok terletiyor, bende bir iki tane eşantiyon gelmiş o şekil buff var rahatsız ediyor yazın çok terletiyor teri iyi çekmiyor onları kışın kullanırım yazın pamuklu malzelesi çok olan bufflarımı kullanıyorum daha çok.

Motosikleti
adv 350
her şeyden önce kask neden büyük ?

Kafam rahat etsin diye büyük almıştım kafamı sıkmasın iyice havasız kalmasın kafamda kask olduğunu hissetmeyeyim diye aldım ama öyle el girecek kadarda büyük değil sadece 1 beden falan büyüktür bandana takınca tam oluyor, öbür türlü çıplak kafaya giyince yolda rüzgar ve motorun sallanmasıyla hafiften inceden bi öne kayıyor oda hafiften
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Kask saç dökmez, eğer iç astarı pis olursa saçınız kaşınır maksimum, belki bir de kepek yapabilir.

Ayrıca bahsettiğin balaklava bandanalar ince şeyler büyük gelen kask tam oturmaz. Hava almasını da engeller ayrıca bence saçın daha çok terler, artı olarak o ter kaska geçmez sadece.
Eminmisin bu konuda? Benim saçım neden dökülüyor ben kaskamı b.k atıyorumdur yani?

Motosikleti
adv 350
Saç dökülmesi genetik. Genlerde varsa ne yapsanız çaresi yok, dökülmeyecek saç da ne yapılsa dökülmüyor zaten.
Bence saç dökülmesini dert etmeyin.
Sadece genlemi peki, bazı arkadaşlar var saçına bakıyorum nerdeyse alnı full dolu iğne atsan kafasına düşmez ama bazılarınada bakıyorum adamın motosikletle alakası yok hayatında kask takmamış ama kel bu hususlarıda değerlendirdim fakat benim saçım önceden iyidi, bu geni saçlı olan arkadaşlar dünyanın stresini yapsa yinemi dökülmez hani ne yaparsan yap dediniz ya, genlemi yoksa gamsızlıklamı alakalıdır

özgüvensiz bi pezevenk vaktinde kaskın saç döktüğüne dair bi söylenti çıkarmış, yürümüş gitmiş öyle.

kask saç-maç dökmez; dökülüyorsa kasktan değil genetiktir o.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Sadece genlemi peki, bazı arkadaşlar var saçına bakıyorum nerdeyse alnı full dolu iğne atsan kafasına düşmez ama bazılarınada bakıyorum adamın motosikletle alakası yok hayatında kask takmamış ama kel bu hususlarıda değerlendirdim fakat benim saçım önceden iyidi, bu geni saçlı olan arkadaşlar dünyanın stresini yapsa yinemi dökülmez hani ne yaparsan yap dediniz ya, genlemi yoksa gamsızlıklamı alakalıdır
Amcana, dayına, dedelerine bak onlarda saç dökülmesi varsa sende de olacak.
21. yüzyıla gelmişiz böyle şeyleri dert etmeyin dökülüyorsa dökülüyordur, kılda keramet olsa dötümüzde çıkmazdı.

Meşhur efsanevi TV dizisi Star Trek'in TNG bölümleri için oyuncu seçmeleri yapılırken gazeteciler yapımcıya sormuşlar niye kel bir oyuncuyu kaptan rolü için seçtiniz, diye, yapımcı da 24. yüzyılda kimse kelliği önemsemiyor diye yanıt vermiş. O seçilen oyuncu da star trek tarihinin en karizmatik kaptanı oldu.
596267372-Jean-LucPicardsbaldness-94636.jpg

Motosikleti
adv 350
Motosikleti
Honda CBR500R
Eğer saçla ilgili genetik, hastalık -saç kıran- gibi problemleriniz yoksa bu dökülme en fazla geçici olur. Bu forumda 30-40 yıldır motosiklet kullanan insanlar var onlara soralım saçları kasktan dolayı mı dökülmüş.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar