Daytona 250 Arka Teker Boyutu

Motosikleti
Daytona 250 Bobber (2013)
Daytona 250 kullanıyorum, bobber tipi bir modifiyesi var ve bundan ötürü arka tekerin küçüklüğü ile ön tekerin arasındaki orantısızlık iyice meydanda duruyor. İki tekerin de aynı boyutta olmasını istiyorum estetik olarak daha hoş duracağını düşündüğüm için, kalınlığı aynı olması şart değil. HD Fatboy'lardaki gibi örneğin. Arkayı gidip de 21 yapmak saçma olur ama ön arka 18 gibi bir durum söz konusu olabilir mi sizce? çok zahmetli ve masraflı mı olur? Nasıl bir çözüm olabilir buna?

En sağdaki benim eleman, istediğim estetik ise soldaki iki fotoğrafta olduğu gibi.

9bd5e418486251f1c7af7eea5ed97019.jpg
Thunderbike-Harley-Davidson-Softail-Fast-Boy-Shooting-Custombike-5-1920x1280.jpg
Whats-App-Image-2025-09-22-at-22-45-02.jpg

verdiğin iki örnekte hard tail şase, sen de yapabilirsin ama baya bir işlem gerekir, amortisör iptali sonrası şase güçlendirme, vs vs.. işi bilmeyen ustaların elinde motoruna yazık olur

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Kafam Triumph Daytona 660'lara gitti de "ulen ne ara bu adamlar o motorun 250'liliğini çıkardırlar?" diye şaşırdım.

Size de çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim, projeyi bitirdiğinizde güncel resimleri bekliyoruz.

Motosikleti
verdiğin iki örnekte hard tail şase, sen de yapabilirsin ama baya bir işlem gerekir, amortisör iptali sonrası şase güçlendirme, vs vs.. işi bilmeyen ustaların elinde motoruna yazık olur
Yani amortisör iptali olmadan ben bu arka teker ile önün çapını aynı yapamaz mıyım? Koltuk bobber olduğu için yeterince boşluk olduğunu düşünüyorum çamurluğu da yeniden uzatırım kaynak ile. Cidden bu orantısızlık motor üstündeyken daha önplana çıkıyor kalıplı biri olduğum için.

Motosikleti
Kafam Triumph Daytona 660'lara gitti de "ulen ne ara bu adamlar o motorun 250'liliğini çıkardırlar?" diye şaşırdım.

Size de çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim, projeyi bitirdiğinizde güncel resimleri bekliyoruz.
Çok teşekkür ederim, motoru yapılmış bir şekilde aldım iyileştirmeler yapmayı düşünüyorum işte bakalım. Gidonu da yükseltme fikrim var, krom parçaları siyah yapabilirim gibi gibi. Önerilere açığım.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ne kadar boyarsan boya ortaya bir Adriana Lima çıkmaz.
Elindekinin keyfini çıkart.
Olacağı yoksa öyle yapıcam mecbur. Sonrasında bi Dragstar 650'ye geçebilirsem hoş olur.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Her motorun tarzı farklı. Mesela Bmw r18'in de ön 21 inç. Bence ön tekerin büyük olması daha güzel duruyor. Özellikle aynı inç olduğu zaman arka teker lastik daha etli olduğu için daha büyük duruyor. Ön teker daha küçük durduğu için de bence çirkin oluyor.

Sonuç olarak zevk meselesi. Ben de ön jantı daha büyük olan motorları seviyorum. O yüzden herkesin hayatına kimse karışamaz.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Her motorun tarzı farklı. Mesela Bmw r18'in de ön 21 inç. Bence ön tekerin büyük olması daha güzel duruyor. Özellikle aynı inç olduğu zaman arka teker lastik daha etli olduğu için daha büyük duruyor. Ön teker daha küçük durduğu için de bence çirkin oluyor.

Sonuç olarak zevk meselesi. Ben de ön jantı daha büyük olan motorları seviyorum. O yüzden herkesin hayatına kimse karışamaz.

ön jant büyük olunca çukurlar, bozuk yollar da daha rahat geçiliyor.
zaten gördüğüm her motorda ön jant arka janttan daha büyük. xmax'de bile arka 14" ama ön 15" jant koymuşlar.

Motosikleti
ön jant büyük olunca çukurlar, bozuk yollar da daha rahat geçiliyor.
zaten gördüğüm her motorda ön jant arka janttan daha büyük. xmax'de bile arka 14" ama ön 15" jant koymuşlar.
14'e 15 kabul edilebilir ve göze hitap eden bir fark ama bende arka 16" ön 21" mesela çok devasa bir fark bence. 18-18 yapmaya kalksam beni neler karşılar? jant bulma zorluğu dışında. Disklerde, frende, şasiyle ilgili bir şeyde problem neler görürüm?

d5989ku.jpeg
Yapılabilir, yaptığınız zaman da ilk fotodaki görüntüyü yakalamak için o tarz bir lastik bulmanız lazım . O tarz lastik ( benim en sevdiğim görseli olan firestone markasınınkiler) bulmak da çok zor , bulsanız bile oldukça pahalılar.
Bir arkadaşım regal rapor için şöyle bir proje yapmıştı ama çok emek verdi.
Onun amacı arka tarafı kalınlaştırmaktı, o zaman ön tekerin büyüklüğü daha az göze batıyor :)
Gerek var mı bilemem ama kendi yapmanın verdiği haz paha biçilemez :)

Motosikleti
d5989ku.jpeg
Yapılabilir, yaptığınız zaman da ilk fotodaki görüntüyü yakalamak için o tarz bir lastik bulmanız lazım . O tarz lastik ( benim en sevdiğim görseli olan firestone markasınınkiler) bulmak da çok zor , bulsanız bile oldukça pahalılar.
Bir arkadaşım regal rapor için şöyle bir proje yapmıştı ama çok emek verdi.
Onun amacı arka tarafı kalınlaştırmaktı, o zaman ön tekerin büyüklüğü daha az göze batıyor :)
Gerek var mı bilemem ama kendi yapmanın verdiği haz paha biçilemez :)
Bayağı sağlam duruyor. Evet balon lastikler zor bulunuyor Türkiye'de. Benim aradığım ise 18-18 ön arka lastik arka kalınlığı 160-180 arası olabilir ön ise 90 kalabilir sanırım. Çok spesifik şey istiyorum aslında estetik arayışında olduğumdan ötürü. İmkan yok gibi duruyor olsa da pahalı ve insan "Bu motor için değer mi?" Sorusunu aklına getiriyor. Örneğin Dragstar650 sahibi olsam Firestone balon lastiklerden bi takım alırdım acımadan. Sırf şu electraglide panhead görüntüsünü yakalamak için de ona göre modifiye ederdim. Sanırım bu emek masraf harcama hevesim sonraki motoruma kalacak gibi duruyor :')

1965_harley-davidson_electra-glide_20230122_140314-35365.jpg

Son düzenleme:
14'e 15 kabul edilebilir ve göze hitap eden bir fark ama bende arka 16" ön 21" mesela çok devasa bir fark bence. 18-18 yapmaya kalksam beni neler karşılar? jant bulma zorluğu dışında. Disklerde, frende, şasiyle ilgili bir şeyde problem neler görürüm?
arka tekeri 16'dan 18 yaparsan o motosikletin akselerasyonu çok değişir, eski seriliğini ararsın, gidonu yükseltmek için riser kullanman lazım, sürüş dinamiklerin değişir, amaç sadece görsellik ise her şey mümkün, kendin mi yapacaksın çalışmayı bir yere yaptırmayı mı düşünüyorsun? İzmir'de bobberizm var orayla bir görüş istersen, gerçekten çok temiz iş yapıyorlar fotoğrafı ver yeter motorun aynısını alırsın

Motosikleti
arka tekeri 16'dan 18 yaparsan o motosikletin akselerasyonu çok değişir, eski seriliğini ararsın, gidonu yükseltmek için riser kullanman lazım, sürüş dinamiklerin değişir, amaç sadece görsellik ise her şey mümkün, kendin mi yapacaksın çalışmayı bir yere yaptırmayı mı düşünüyorsun? İzmir'de bobberizm var orayla bir görüş istersen, gerçekten çok temiz iş yapıyorlar fotoğrafı ver yeter motorun aynısını alırsın
Gidonun kendisini de sevmiyorum direkt gidonu değişicem o anlamda yükseltmeyi kastetmiştim. Ape veya high Z olabilir. Bobberizm'i biliyorum, onlar gitmişti Türkiye'den. Döndüler mi tekrar? Hızlanma kısmında ise bence abartıldığı kadar ya da benim hissedeceğim kadar büyük bir fark olacağını zannetmiyorum ya, emin konuşmuyorum tabii.

arka tekeri çok fazla kalınlaştırmadan 18'e geçersen bir derece idare eder, ama paylaştığın görsellerdeki gibi kalınlıktaki teker cidden motoru yorar, 250 cc olduğu için.

aslında gerçek bir bobber, iri bir pitbull'un arka ayakları üzerinde oturuşu gibi durur, bu görüntüde arka tekerle ön teker arasındaki farkla elde edilir.

Bobberizm in ülkeyi terk ettiği haberini şimdi daha yeni senden duyuyorum, ben baya kopmuşum ortamlardan 🤙
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

gidon içinse high z çok sert durur motorun diğer tarafları ile bütünleşebilmesi lazım, ape hanger göze daha hoş gelecek bence.

Motosikleti
Adamların videoları çok kısa ve özensizdi ama güzel işler çıkarıyorlardı. Ne ara gittiler?
2-3 yıl oldu diye biliyorum. Son birkaç youtube videolarındaki herkes soruyor "Ne zaman Türkiye'ye döneceksiniz?" diye. Hatta birine cevap verip "Türkiye'ye döndüğümüzde seninle çok iş yapıcaz" demiş. Shorts videolarında da Avrupa'da olduğu görülüyor en son 5 ay önce falan atmış videoyu.

72toqp4.jpg

Son düzenleme:
Yanlış anlamadıysam; Arka jant cemberi misal 16" ise bir tane daha cember al.ön cemberden jant göbeğini ayır ve tel.Yeni aldığın cemberi,göbeğe montajını yap.uygun ölçüde jant tellerine ihtiyacın olacak.o kadar.İlaveten ön lastiği büyüttüğünde motorun dinamikleri değişecek.Kontrol manevra , hatta amortisörler belki yüksek vizkoziteli yağ ile olabilecek sorunları çözebilirsin. İlaveten;arka 15" ise ben olsam onu 16" cember yapardım ince ve yüksek yanaklı lastikle değiştirirdim,tabi bu sefer çamurluk geniş olduğu için kötü gözükürdü,çamurluk değişikliğine gider veya keserdim.
Edit;Telli jant değilmiş ya.pehh

Motosikleti
Yanlış anlamadıysam; Arka jant cemberi misal 16" ise bir tane daha cember al.ön cemberden jant göbeğini ayır ve tel.Yeni aldığın cemberi,göbeğe montajını yap.uygun ölçüde jant tellerine ihtiyacın olacak.o kadar.İlaveten ön lastiği büyüttüğünde motorun dinamikleri değişecek.Kontrol manevra , hatta amortisörler belki yüksek vizkoziteli yağ ile olabilecek sorunları çözebilirsin. İlaveten;arka 15" ise ben olsam onu 16" cember yapardım ince ve yüksek yanaklı lastikle değiştirirdim,tabi bu sefer çamurluk geniş olduğu için kötü gözükürdü,çamurluk değişikliğine gider veya keserdim.
Edit;Telli jant değilmiş ya.pehh
Dediğim gibi şu an arka tekerin çapı 16 ön tekerin 21. Ön tekeri büyütmeye asla niyetim yok zaten niyetim arkayı büyütüp ön ile aynı yaparak estetik sağlamak, arka 21 olamayacağına göre ikisini de 18 yapma gibi bir fikrim var. Kalınlıklardan bahsetmiyorum ön teker ince arka kalın olacak yine.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Bence motorun şu anki hali gayet güzel, hiç dokunmaya gerek yok arka tekerleğe. Yandan bir dik üçgen görüntüsü yakalanmış. Bir kusur değil özellikle ulaşılmak istenen bir sonuç gibi duruyor, ondan sorun etmeye gerek yok. Ama tabi ki herkesin zevki farklı. (Ben olsam motorun V2 olmamasına takardım mesela...)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar