Daytona 250 Arka Teker Boyutu

Motosikleti
Daytona 250 Bobber (2013)
d5989ku.jpeg
Yapılabilir, yaptığınız zaman da ilk fotodaki görüntüyü yakalamak için o tarz bir lastik bulmanız lazım . O tarz lastik ( benim en sevdiğim görseli olan firestone markasınınkiler) bulmak da çok zor , bulsanız bile oldukça pahalılar.
Bir arkadaşım regal rapor için şöyle bir proje yapmıştı ama çok emek verdi.
Onun amacı arka tarafı kalınlaştırmaktı, o zaman ön tekerin büyüklüğü daha az göze batıyor :)
Gerek var mı bilemem ama kendi yapmanın verdiği haz paha biçilemez :)
Konuyu hortlatıyorum ama siyah çelik kumandaları nereden buldu arkadaşın öğrenip dönebilir misin rica etsem?

Öncelikle kolaylıklar dilerim ama bir kaç şeyi netliğe kavuşturmak lazım öncelikle ne görseldeki motorlar ne de sizin motorunuz hardtail değil, yanlış hatırlamıyorsam softail olarak geçen şasi tipine sahip. Tam ortada sele altına gelen kısımda süspansiyon/helezon/yay/şok var. Bobber nedense ülkede yanlış anlaşıldı diye düşünüyorum. Bobber 'ın temeli aslında ağırlık ve gereksiz her şeyden kurtulmak üzerine dayanıyor bu akımında ilk çıktığı dönem 2.Dünya Savaşı sonrasında Avrupadan dönen Amerikan askerlerinin, Avrupa motorları gibi hafiflik istemesi üzerine gelişiyor. Genelde ayna sinya vsde yok ama ülke şartları gereği mecbur olması gerekiyor.

Gelelim asıl soruya arka jantı büyütmek yerine önü küçültüp genişletmek daha mantıklı duruyor. Ama bunun performans ve sürüşe etkisi ne olur bilmiyorum. Örneğin yamaha dragstar modellerinde bir spor seri var önde ince teker ve ince maşa ile, birde classic olanı var kalın tekeri kalın maşa şeklinde. Tabi grösele benzemesi adına firestone lastikler de lazım ama ülkede ya yok ya da çok çok pahalı.

Fotoğraflar tarih tozlu sayfalarında yok olmuş olsa da dün gibi aklımda bu proje. Alp Sungur Tekin, kendisi Amerika'da yaşıyor bir yarışçı, teknisyen ve üretici. Hatta bir arkadaşının yaptığı bobber projesi daha vardı Yamaha XS650 kırmızı, firestone lastikleri de vardı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar