Ohooo, bu yollardan gecmis bir alet var, test surusunu yapmistim gecen sene, deli bir hizlanmasi vardi. B sinifi ehliyet ile de kullaniliyor. Ayrica tork degeri bundan 2,5 kati kadar daha fazla.
Tek sorunu hizli sarj yok ama bataryalari eve/ofise cikartip normal pirizde sarj edebiliyorsunuz.
Menzili 109 km. Geri vitesi bile var
www.scooteral.com
Ayrica yine elektrikli araclar konusunda bir suru onyargili kliseler var, biri de elektrikli icin erken.
Digeri "uzun yol gidilmez elektrikli ile, sehir ici icin evin ikinci araci olur.
Ama en meshuru "elektrikli arac yaniyor". Yanar tabi, bataryaya zarar verirsen yanar. Nasil ki icten yanmalilarda yakit sistemine ve depoya zarar verdiginde yaniyorsa, elektriklilerde de boyle.
Tek sorunu hizli sarj yok ama bataryalari eve/ofise cikartip normal pirizde sarj edebiliyorsunuz.
Menzili 109 km. Geri vitesi bile var
Tromox MC10 StreetX Elektrikli Cross Motosiklet
Tromox MC10 StreetX Elektrikli Cross Motosiklet
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Elektrikli araclarin bazi kisitlamalari var ama bunlarin bir kismi bizim ulkemize mahsus. Her yeede benzin istasyonu varken, sarj istasyonunun olmamasi mesela. Yatirim maliyeti benzin istasyonundan cok daha dusuk oldugu halde o kadar yaygin degil ama su anda bile bu buyuk sorun olusturmuyor. Bir de elektrik sebekemizin tirt olmasi, her yere yeterli guc verilmedigi icin istasyon da kurulamiyor.Arabalarda olduğu gibi şu senelerde %100 elektrikli kavramına sıcak bakmıyorum.
Ancak tasarımı şahane olmuş şu tarz tasarımları neden şuanki motorlara yapmıyorlar anlam veremiyorum bazıları Akraba evliliği gibi.
Hibrit modeller gibi modeller ile ilk başta piyasaya girilmeli diye düşünüyorum. Bkz: Kawasaki ninja 7 Hybrid
Şuanda sunulan verilere göre 1000 lik bir makina kadar tork vericek ancak buda akıllara iki soruyu getiriyor.
Bunu kayışlı sistem ile yapmayı hedeflemişler, ancak buna özel bir kayış geliştirmişlermi yoksa standart kayışlamı geliyor.
Eğer normal kayış ile geliyorsa o kadar torku bir anda kaldırabilir mi?
İkincisi ise lastik meselesi çok ani bir torklanma da o lastik deli gibi sarıcaktır (Tcs olmadığını varsaydığımda) ve bu lastik mantıken 10.000 km yi bile görmeyebilir.
Zamanla göreceğiz.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Aslında bir motora göre iyi değerler tabiki bu dahada gelişecektir yeni yeni görüyoruz bunları.
Bunlar daha emekleme aşamaları bence.
Ayrica yine elektrikli araclar konusunda bir suru onyargili kliseler var, biri de elektrikli icin erken.
Digeri "uzun yol gidilmez elektrikli ile, sehir ici icin evin ikinci araci olur.
Ama en meshuru "elektrikli arac yaniyor". Yanar tabi, bataryaya zarar verirsen yanar. Nasil ki icten yanmalilarda yakit sistemine ve depoya zarar verdiginde yaniyorsa, elektriklilerde de boyle.
Son düzenleme: