Zincirimi temizliyorum iki güne yine aynı oluyor

Motosikleti
Ns200 15"
Bol sürüyorum ama sonra kalın sağlam temizlik havluları var onunla bir güzel sıyırıyorum. Janta bir damla bile gitmiyor. Ama hep sürdükten en az yarım gün sonra kullandım.

Sürdüğüm şey: Castrol Manual GL-4 90 Manuel Şanzıman Yağı. AP GL-4 diyor kutuda.
GL sınıflandırması geçmişken ufak bir not düşmek istedim

Şanzımana GL-5 yağ genelde koyulmaz, çünkü GL-5 içindeki katkılar senkromeçlerin dostu değildir, bu nedenle şanzımanlarda GL-4 koyulur.

GL-5 Daha çok diferansiyel kullanımı için uygundur.

Alakasız ama manuel şanzımanlı araçlarınızın yağlarını değiştirirken senkromeçlerin ömrünü korumak için gerekli.

Motosikleti
Yamaha XSR700

Şanzımana GL-5 yağ genelde koyulmaz, çünkü GL-5 içindeki katkılar senkromeçlerin dostu değildir, bu nedenle şanzımanlarda GL-4 koyulur.

Alakasız ama manuel şanzımanlı araçlarınızın yağlarını değiştirirken senkromeçlerin ömrünü korumak için gerekli.
Adam sadece motor değil, araba da biliyor.

Motosikleti
Motoru satıldı...
Geçen ustanın yanına uğradığımda orada iki kişi konuşuyorlardı, bir motor varmış satılık, ducati multistrada mı neymiş, asfalt dışına çıkmadı, bırak bozuk yolu toz bile değmemiş diye anlatıyorlardı, yazık motora, keşke hakkını verebilecek birine gitse dedim ben de dayanamayıp.
Ah ah öyle v4 bi motorum olucak eve girmem.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

İsviçre çakısı gibisin yeminle helal olsun.

Zincirim kirleniyor dediğiniz kir nasıl birşey toz toprakmı siyahlaşmış kararmış yağmı yoksa zincir metal parlaklığının temiz halden çamurlu kararık gibi yağlı olmasımı?

Motosikleti
Forza250-cygnusL
40000 km dir aynı zinciri yanık motor yağı ile yağlıyorum sıfır sıkıntı
temizlemek yok fırçalamak yok yıkamak yok
Zaten olması gereken o...
Spreyler falan para tuzağından başka bir şey değil...
Zinciri koruduğunu falan da sanmıyorum...

• Beğen
Tepkiler: F54
Yeni yağı ıslak ve soğukken sıktığın için düzgün bir şekilde zincire yapışmıyor yağ. Bu şekilde de kendisi de ekstra cıvık(?) kaldığı için daha fazla kir tutmasına sebep oluyor. Anlattığın hikayede sadece yeni yağı sürme işini benzinlikte yapmayıp, kurulayıp yola çıkıp eve vardığında yeni yağı sürersen çok daha az sıçrar ve daha az kirlenir.

Yeni yağı ıslak ve soğukken sıktığın için düzgün bir şekilde zincire yapışmıyor yağ. Bu şekilde de kendisi de ekstra cıvık(?) kaldığı için daha fazla kir tutmasına sebep oluyor. Anlattığın hikayede sadece yeni yağı sürme işini benzinlikte yapmayıp, kurulayıp yola çıkıp eve vardığında yeni yağı sürersen çok daha az sıçrar ve daha az kirlenir.

Kuru olmasını anladım da soğuk olması mecburi zaten, yıkadıktan sonra yağlıyoruz. Eve kadar yağsız çalışması sıkıntı yaratmaz mı?

Kuru olmasını anladım da soğuk olması mecburi zaten, yıkadıktan sonra yağlıyoruz. Eve kadar yağsız çalışması sıkıntı yaratmaz mı?

Eve giden yol 50km değilse, toz toprağın içinde gitmiyorsan bir şey olmaz. Mecburi soğuğu da böylece aradan çıkartmış olursun.
Ben pek temizlemiyorum artık, WD40 sıkıyorum falan deneysel şeylerle uğraşıyorum da :D Normalde şöyle yaparım, eve 10km mesafede yıkadığım yer, orada motoru zinciri yıkayıp kuruladıktan sonra çıkıyorum, 10km geliyorum ısınmış oluyor zincir, gelir gelmez sürünce daha iyi tutuyor.

Arkadaşlar konuyu şöyle güncelleyeyim, toplamda 3 defa Ipone marka zincir yağını kullandım. 2. defadan sonra zincir dişlimi komple değiştirdim. Sonuç olarak, Ipone zincir yağında hiçbir şekilde toz toplama vs. bir problem yaşamadım. Sanırım kullandığım Motul'un ürününden kaynaklı bir problemdi. Şuanda memnunum.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Arkadaşlar konuyu şöyle güncelleyeyim, toplamda 3 defa Ipone marka zincir yağını kullandım. 2. defadan sonra zincir dişlimi komple değiştirdim. Sonuç olarak, Ipone zincir yağında hiçbir şekilde toz toplama vs. bir problem yaşamadım. Sanırım kullandığım Motul'un ürününden kaynaklı bir problemdi. Şuanda memnunum.
İpone iyidir. Kullanmayan denesin...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar