Bulgaristan-Romanya-Yunanistan Turu

Motosikleti
Honda Forza 250 / Triumph Street Triple 765 RS
Herkese Merhaba,

9 gün süren turun ardından ülkeye dönüş yapmış bulunmaktayım.
Toplamda 3200KM yol kat ettiğim bu turda, Bulgaristan (Veliko Tarnovo,Filibe) , Romanya (Bükreş,Sibiu,Braşov,Cluj), Yunanistan (Komotini) lokasyonlarında konakladım ve sayamadığım kadar şehir / köy gezme fırsatı yakaladım. Tabi ki Transalpina ve Transfagaraşan'dan geçerek hacılığımı ilan etmeyi unutmadım. 😁
Geçtiğim yerlerden bir kaç fotoğrafı aşağıya bırakayım.

https://hizliresim.com/dj3fxhe

Yolda dalgınlıkla çantamın straplerini gevşek bıraktığımdan dolayı 140 km/h bandında seyahat ederken arka çantanın arka lastiğe düşmesiyle birlikte kulaklarımda yankılanan sela sesleri eşliğinde motosikleti durdurduğumda kendime gelebildim. 😁 Bu süre zarfında lastiğin üzerinde sürtünmeye başlayan kısım nasıl sıcaklıklara ulaştı ise çantanın içerisindeki deodorantıma kadar eritmişti. Merak edenler için fotoğrafları aşağıya bırakıyorum.

Bu turda edindiğim tecrübelere istinaden şunu söylemeliyim ki, naked motosiklet ile yol yapmanın keyfi bir başkaymış. Özellikle çılgınlar gibi eğlenebileceğiniz yollara girdiğinizde kaskın içinde kahkahalar eşliğinde tempo tutmaya başlıyorsunuz. (Bunda Öropalıların kaliteli asfaltının da etkisi olduğunu söylemeliyim. Transalpina'yı yağmur eşliğinde gazlaya gazlaya geçtim. Kuru TR asfaltından daha çok güven veriyordu.)

Bonus: Roman ayı kardeşe Amasya elması yedirdiğim videomu eklemeye çalıştım fakat beceremedim. Aydınlatacak biri varsa merak edenler için onu da eklemek isterim. 😁

Motosikleti
Honda Vfr800xCrossrunner
Tebrik ederim, güzel bir rota tamamlamışsınız. Romanya benimde radarımda. İlk fırsatta 1 hafta düşünüyorum bende.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Fotoğraflar bende 500 server error veriyor. Sorun bende mi? Fotoğrafları görebilen var mı?

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Güzel gezi, tebrikler.

Nedense fotoğrafları göremiyorum. (TTNet bağlantılı bir yerdeyim, KabloNet'e geçince tekrar bakacağım. Belki kullandığım DNS ile ilgili bir şey de olabilir...)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Fotoğraflar bende 500 server error veriyor. Sorun bende mi? Fotoğrafları görebilen var mı?
Bende de aynı sorun var. TTNet'e bağlıyım bulunduğum yerde. Telefondan da (Turkcell) denedim gene görünmüyor. Belki linklerde sorun vardır?

Son düzenleme:
Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Ben ilk başta resimleri açabildim ama şu an ben de açamıyorum.

Motosikleti
Motorsuz
Fotoğraflar başta açılıyordu şimdi açılmıyor.

Motosikleti
Herkese Merhaba,

Toplamda 3200KM yol kat ettiğim bu turda, Bulgaristan (Veliko Tarnovo,Filibe) , Romanya (Bükreş,Sibiu,Braşov,Cluj), Yunanistan (Komotini) lokasyonlarında konakladım ve sayamadığım kadar şehir / köy gezme fırsatı yakaladım. Tabi ki Transalpina ve Transfagaraşan'dan geçerek hacılığımı ilan etmeyi unutmadım. 😁

Yolda dalgınlıkla çantamın straplerini gevşek bıraktığımdan dolayı 140 km/h bandında seyahat ederken arka çantanın arka lastiğe düşmesiyle birlikte kulaklarımda yankılanan sela sesleri eşliğinde motosikleti durdurduğumda kendime gelebildim. 😁 Bu süre zarfında lastiğin üzerinde sürtünmeye başlayan kısım nasıl sıcaklıklara ulaştı ise çantanın içerisindeki deodorantıma kadar eritmişti. Merak edenler için fotoğrafları aşağıya bırakıyorum.

Bu turda edindiğim tecrübelere istinaden şunu söylemeliyim ki, naked motosiklet ile yol yapmanın keyfi bir başkaymış. Özellikle çılgınlar gibi eğlenebileceğiniz yollara girdiğinizde kaskın içinde kahkahalar eşliğinde tempo tutmaya başlıyorsunuz. (Bunda Öropalıların kaliteli asfaltının da etkisi olduğunu söylemeliyim. Transalpina'yı yağmur eşliğinde gazlaya gazlaya geçtim. Kuru TR asfaltından daha çok güven veriyordu.)

Bonus: Roman ayı kardeşe Amasya elması yedirdiğim videomu eklemeye çalıştım fakat beceremedim. Aydınlatacak biri varsa merak edenler için onu da eklemek isterim. 😁

Tekrardan linkleri yeniledim. Bu mesaj üzerinden fotoğrafları görüntüleyebilirsiniz.

Karpatlarda denk gelebilirmişiz, ben de Salı akşamı döndüm. Yolda da hiç Türk motorcu görmedik diye çok hayıflandım, en son Pazartesi akşamı Rusçuk'ta bizim kaldığımız otelde iki Türk motorcu kalıyormuş onlarla karşılaştık. Onlar da başlıyorlardı.
Eline koluna sağlık.

Motosikleti
Karpatlarda denk gelebilirmişiz, ben de Salı akşamı döndüm. Yolda da hiç Türk motorcu görmedik diye çok hayıflandım, en son Pazartesi akşamı Rusçuk'ta bizim kaldığımız otelde iki Türk motorcu kalıyormuş onlarla karşılaştık. Onlar da başlıyorlardı.
Eline koluna sağlık.
Bükreş'te park yerinde bende Türk bir grupla denk geldim onun haricinde Rusçuk'ta 4-5 motosikletli bir grup daha vardı.

Önde siperlik cam var mı diye dikkat ettim. Siperlik de yokmuş. 140 sürat var siperlik yok, naked motosikletin üzerinde o süratte durabilen bir sürücü var. Bravo...
Özellikle otobanda gün boyu güneş altında sürmekten üzerimde ağırlık hissettiğimde mola sonrası 170-190 bantlarında ilerlediğim oldu ancak bacaklarımla motosikleti tutmaktan 70-80 km sonra kegel egzersizi tadında kasıklarda yanmalar başlıyordu.😁 Bu yüzden varış noktalarıma son 50-60 KM kala tempomu yükseltebildim.

Aslında buraya sadece forum:bb code linklerini kopyalayıp yapıştırman yeterli, böylelikle ekstra bir çabamız olmadan resimleri konu içinde görürürüz
Bilgi için teşekkürler. Meraktan ilk baştaki linklere tekrar tıkladım hata vermiyor. Herhalde hızlıresim sitesinde anlık bir problem oldu.

Son düzenleme:
Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Eline koluna sağlık.
bizimkiler burada 41.0453528608265, 29.57581532698381

Motosikleti
Honda CBR500R
Elinize, emeğinize sağlık. Pasaport işlerini halledersem ben de böyle bir gezi düşünüyorum.

Motosikleti
cbf 150
Herkese Merhaba,

https://hizliresim.com/dj3fxhe

güzel gezi bir dahakine çanta sabitleme demiri koy sanırım bu motorlar için yok ama belkide tur modeli olan tiger 660 dan uydurabilirsin. titreşim nasıl bu motorda?

Motosikleti
tek başına zor olmadı mı hocam?
ne tür aksilikler yaşadınız?
Tek değildim ama şansımız yaver gitti büyük bir aksilik yaşamadık. Benim çanta olayımın dışında arkadaşım Buzluca anıtını drone ile çekeceğim diye gitti drone'u anıta çaktı. 😁 Pert bir drone ile ülkeye dönüş yaptık.

güzel gezi bir dahakine çanta sabitleme demiri koy sanırım bu motorlar için yok ama belkide tur modeli olan tiger 660 dan uydurabilirsin. titreşim nasıl bu motorda?

Trident'lar için OEM yan soft çanta demirleri mevcut.

Açıkçası beni aman aman rahatsız eden çok bi titreşim yok. Ellerimde ayaklarımda karıncalanma vs. yaşamadım hiç.

Çanta konusu için, yemek molası verdiğimde Polonya plaka bir Trident gördüğümde aydınlandım. Biraz geç oldu sanırım ama Sw-Motech üretiyormuş.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Tek değildim ama şansımız yaver gitti büyük bir aksilik yaşamadık. Benim çanta olayımın dışında arkadaşım Buzluca anıtını drone ile çekeceğim diye gitti drone'u anıta çaktı. 😁 Pert bir drone ile ülkeye dönüş yaptık.

Açıkçası beni aman aman rahatsız eden çok bi titreşim yok. Ellerimde ayaklarımda karıncalanma vs. yaşamadım hiç.

Çanta konusu için, yemek molası verdiğimde Polonya plaka bir Trident gördüğümde aydınlandım. Biraz geç oldu sanırım ama Sw-Motech üretiyormuş.

Orijinal de var, en azından demirler. Hangisini tedarik etmek daha kolay ve uygun olacaksa onu seçersiniz artık. (Sadece demirler alınıp sonra onlara yerli çanta da uydurulabilir...)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar