XMAX 250 Tech Max vs Forza 250 Karşılaştırması

Motosikleti
xmax
Arkadaşlar selam, son zamanlarda touring/naked motorumu satmam ile birlikte motor arayışına girmiştim. Bu arayışta en çok bu ikili arasında kararsız kaldım ve yaşım (25) gereği daha sportif olması açısından XMAX'i tercih ettim. Bu konuyu açmamda ki sebep benim gibi kararsız kalan arkadaşlara bu yazının yardımcı olacağını düşünüyorum. Sizlere bu süreç sonrası tecrübelerimi paylaşmak isterim.

Öncelikle bu iki motosiklet fiyat bakımından hemen hemen birbirine yakın diyebiliriz fakat Yamaha tarafında fiyatlar çok değişken ve karaborsa. Ben 2024 modelini tercih ettim, hem fiyatı 50 bin daha ucuzdu hem de siyah rengi 2025 modelinde yoktu. Tek farkı ise otomatik cam diyebiliriz. Bir diğer değişiklik ise iki ayrı ekranı birleştirmişler ve benim düşüncem berbat olmuş. Şimdi gelelim konumuza; Forza’yı çantalı bir şekilde 340-350 bin fiyatlarında bulabiliyorsunuz. Tech Max 24 modeli 350 bin, 25 modeli ise 400 bin civarında. İstanbul bayi fiyatı 375 bin TL olan Tech Max’i İç Anadolu’daki bir bayiden 345 bine aldım. Ama Forza’yı üç aşağı beş yukarı her bayide aynı şekilde alabiliyorsunuz. Çanta ve sissy bar fiyatları da felaket uçuk, bunu da söylemeden geçemeyeceğim.

Motor & Performans konusunda Tech Max daha sportif bir karakter sergiliyor, virajlarda vs. daha performanslı. Forza ise daha yumuşak ve daha akıcı hızlanıyor diyebiliriz. Süspansiyon & Konfor kısmında Tech Max sert süspansiyona sahip; virajlarda iyi performans verir fakat bozuk yollarda biraz böbrek taşı düşürebilir 😅 Forza ise yumuşak süspansiyona sahip, şehir içi çukurlarda daha rahat ettirebilir.

Sele & Ergonomi tarafına gelecek olursak XMAX’in selesi biraz yüksek, 1.75 boy altındaysanız ayaklar tam yere basmayabilir. Bu da özellikle şehir içi dur-kalklarda dezavantaj. Forza’nın selesi biraz daha alçak, bu açıdan daha kullanıcı dostu. Oturuş pozisyonu olarak XMAX biraz daha sportif, Forza ise tam bir koltuk rahatlığı sunuyor, uzun süreli sürüşlerde farkı hissettiriyor.

Yakıt tüketimine baktığımızda ikisi de çok yakın ama Forza biraz daha ekonomik, ortalama 3.0–3.2 litre civarında yakıyor. XMAX ise 3.3–3.5 litre aralığında. Burada XMAX’in avantajı 13 litrelik deposu; daha uzun menzil yapabiliyorsunuz. Forza’nın deposu 11.5 litre, biraz daha sık benzinciye uğratabilir.

Teknoloji tarafında XMAX Tech Max’te keyless giriş, çekiş kontrol (TCS), ABS ve Yamaha MyRide uygulamasıyla turn-by-turn navigasyon desteği mevcut. Yani ekranda dönüş yönlerini görebiliyorsunuz. Forza’da ise Bluetooth bağlantısı, arama ve müzik kontrolü var. Navigasyon entegrasyonu XMAX kadar gelişmiş değil ama onun da çok büyük bir artısı var: elektrikli ön cam. Uzun yolda rüzgârı ayarlamak ciddi bir konfor. Otomatik ön cam XMAX'in 2025 modelinde mevcut.

Depolama konusuna gelirsek XMAX’in sele altı gerçekten geniş, iki tam kask rahat sığıyor. Forza’nın sele altı biraz daha dar ama arka çanta entegrasyonu fabrikadan hazır geliyor. Burada da tercih tamamen ihtiyaca göre şekilleniyor.

Kronik sorunlar konusunda yazımda çok bahsetmek istemiyorum, sebebi ise fan boy olarak algılanabilir. İki modelinde kronik sorunlarına bakabilirsiniz. Yeni modellerinde çok bir sorun olacağını düşünmüyorum.

Parça ve servis maliyetlerinde Honda biraz daha avantajlı. Forza’nın parçaları hem daha uygun fiyatlı hem de kolay bulunuyor. Yamaha’nın parçaları biraz daha pahalı ve servis ağı Honda kadar yaygın değil. Bu yüzden uzun vadede Forza biraz daha ekonomik diyebiliriz.

İkinci el piyasasına gelirsek XMAX açık ara daha popüler. Alıcısı çok olduğu için satarken elinizden hızlı çıkarabiliyorsunuz. Forza ise biraz daha niş bir kitleye hitap ediyor, satışı daha yavaş olabilir ama Honda’nın sağlamlığı sayesinde değerini koruyor.

Sonuç olarak; sportif sürüş, uzun yol performansı ve popülerlik arıyorsanız XMAX Tech Max sizi daha çok tatmin eder. Konfor, düşük maliyet, servis kolaylığı ve çanta avantajı derseniz Forza 250 mantıklı bir tercih olacaktır. Ben yaşım ve sürüş stilim gereği XMAX’i seçtim ama her iki motor da kendi alanında çok başarılı, seçim tamamen sizin sürüş tarzınıza ve önceliklerinize kalıyor.

Herkese keyifli ve güvenli sürüşler dilerim!

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Sırf yamaha nın fiyat saçmalığından forza tercih edilebilir...
Performanslar aşağı yukarı aynı..
Hızlanmada xmax biraz önde olsa da konfor ve uzun yoldaki rahatlığı forzayı öne geçirir...
Popi lik olayına gelince...
Gençler biraz görünüşçü...25 yaşlarındaki gençler genelde 250 lik vitesli motorları tercih ediyor..
forza ve xmax sahipleri adım gibi eminim 30 35 yaşın üstündekiler...
Aslında ikiside aynı bokun laciverti işte...
Farkı fiyatı :)

Yeni motorunuz hayırlı olsun keyifle kullanın da 400.000 lira 250 cc sukutere verilir mi yav ne var bu Tech pakette..

İkinci el piyasasını değerlendirmezsek o paraya 350-400 cc ne sukuterler var yahu..

Hatta çok düşük kilometreli Kymco AK550 veya Sym508 bile alınır ,
zaten uyguna alınıyor bu markalar uygun yazınca da satılır..
geriyede aynı parayla aldığınız daha fazla keyif kalır , yanlış mı düşünüyorum 😬

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Yeni motorunuz hayırlı olsun keyifle kullanın da 400.000 lira 250 cc sukutere verilir mi yav ne var bu Tech pakette..

İkinci el piyasasını değerlendirmezsek o paraya 350-400 cc ne sukuterler var yahu..

geriyede aynı parayla aldığınız daha fazla keyif kalır , yanlış mı düşünüyorum 😬
AK-550 acayip bir şey, o fiyatlara varsa üzerine atlanır.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Hayırlı olsun.

xmax görünüşü çok güzel, sürüşü de sert suspansiyonları sayesinde daha spor tarafta kalıyor, düzgün bir sürücünün elinde düzgün lastiklerle güzel viraj bile yapar. Büyük şehirlerde şehir içi işe git gel işleri için de çok iyi.
Ama uzun yolda sert suspansiyon sırt ağrıtıyor.

Ama yeni modellerinin tipleri de çok güzel.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Xmax hayırlı olsun.

+ olarak adnan oktar müritlerinin, hocalarını övdüğü gibi övebileceğim Beverly 400 var

Motosikleti
K 1600 GTL
Xmax hayırlı olsun.

+ olarak adnan oktar müritlerinin, hocalarını övdüğü gibi övebileceğim Beverly 400 var
Düşük km li olanları daha da ucuz hatta... Kulakları çınlasın bunlar hep Hırbonenin yüzünden.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Arkadaş bu forumun etkisinde kalmış diyeceğim ama yeni üye görünüyor. Üye olmadan önce de takip ediyormuş demek ki....

Motosikleti
Düşük km li olanları daha da ucuz hatta... Kulakları çınlasın bunlar hep Hırbonenin yüzünden.

Arkadaş bu forumun etkisinde kalmış diyeceğim ama yeni üye görünüyor. Üye olmadan önce de takip ediyormuş demek ki....
Hocam Beverly'ye laf eden scooter kavramından hiçbir şey anlamıyordur.

Motosikleti
DUKE 250
xmaxi çok kısa mesafe bir kaç kez kullandım ama forza ile biraz yol yaptım, bende aşağı yukarı hep aynı şeyleri söylüyordum karşılaştırmalarda.
sende direkt kullanıcı olarak 1. elden bilgileri aktarmışın, emeğine sağlık.

AK hiç bilmediğim modeldi, bir fiyatlarına bakayım dedim, sıfır 514,000 tl. aman tanrım didim :)

Motosikleti
xmax
xmaxi çok kısa mesafe bir kaç kez kullandım ama forza ile biraz yol yaptım, bende aşağı yukarı hep aynı şeyleri söylüyordum karşılaştırmalarda.
sende direkt kullanıcı olarak 1. elden bilgileri aktarmışın, emeğine sağlık.

AK hiç bilmediğim modeldi, bir fiyatlarına bakayım dedim, sıfır 514,000 tl. aman tanrım didim :)
iki motorda gerçekten çok güzel fakat keşke bu fiyatlarda olmasa... teşekkür ederim

Motosikleti
Honda Forza 250 2023
Bende bir Forza sahibi olarak aralarında ki en büyük farkın ön cam ve çanta olduğunu düşünüyorum. İlk başta alırken bu iki model arasında bende çok gidip geldim ama sonunda daha uygun fiyatlı bulduğum için Forza çantalı modeli tercih ettim. Genelde şehir içi akşam sürüşleri veya bazı günler işe gidip gelirken kullanıyorum. yakıt ve performans olarak gayet memnunum diyebilirim.

Motosikleti
R25
Yamaha XMAX 250 performans odaklı bir scooter, Honda Forza 250 ise daha uzun ömürlü ve kullanım açısından daha konforlu bir seçenektir. Yamaha’nın bakım ve olası kaza durumlarındaki masrafları, Honda’ya kıyasla genellikle daha yüksektir. Ayrıca fazla hız yapmadığınızı ve sorunsuz bir kullanım istediğinizi belirtmişsiniz; Honda Forza 250 daha iyi bir tercih olacaktır.

Motosikleti
R25
Daha dün bayiden Forza 250'yi teslim aldım ve gerçekten söylüyorum, fiyatı, arka çantası ve elektrikli ön camı ile tam bir fiyat-performans canavarı! Eğer hız odaklı değilseniz, X-Max'i düşünmenize bile gerek yok. Hata yapmayın, kesinlikle Forza'yı tercih edin. :)

Ak o paralara 2. El zor olur diye düşünüyorum.
Bana kalsa ak forza ,750 den bile konforludur.
Ama nasıl bir ülkeyiz ki bu motor bile kıymet bilinmiyor.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Kymco sym gibi markalar Tr’de çok itibar görmez. Japon görür, italyan parçası pahalı denir biraz görür. Tayvan çin zannedilir. İşin sonunda gider genelde çinli alınır.

Kestane balının diyarı Zonguldak’tan tüm dünyaya selamlar.

4-5 ay önceydi mesaj , 400 kusurlerde vardı diye hatırlıyorum..
Bugün Doğan Trend den teklif geldi bana Beverly 400 için 440.000 dediler bir test sürüşü yapayım dedim İstanbul Bahçelievler şubesinde test motoru varmış erken çıkarsam gideceğim..

Bende minnak kardeşi 150 Medley var çok memnunum kullanımından 134.000 km ye geldi , gerçi böyle SH125 gibi sukuterler bizde pek sevilmiyor ama İtalya da Yunanda kıyamet gibi heryer dolu..

Son düzenleme:

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Bugün Doğan Trend den teklif geldi bana Beverly 400 için 440.000 dediler bir test sürüşü yapayım dedim İstanbul Bahçelievler şubesinde test motoru varmış erken çıkarsam gideceğim..

Bende minnak kardeşi 150 Medley var çok memnunum kullanımından 134.000 km ye geldi , gerçi böyle SH125 gibi sukuterler bizde pek sevilmiyor ama İtalya da Yunanda kıyamet gibi heryer dolu..
Aklar guzel aletler ama fiyatlari sifirda da ikinci elde de mantikli olmaktan cikmis. 2 3 yasindakiler 460binden basliyor sari sitede. Ayni yaslarda ve dusuk kmli xmax tech maxler 200bin tl daha ucuz.
Sifir ak ise 2024 modeli 836bin, 2025i ise 969bin tl.
Bir de aklar buyuk ya, sehir icinde 250lik scooter pratikligi pek olmaz onlarda. Uzun yolda 250lik scooterlara gore avantajli olur gibi ancak.
Onun yerine millet gidip bmw scooter alir, bmwye biniyom der😂

F 900 xrdan pahaliymis ak 550😯

Aklar guzel aletler ama fiyatlari sifirda da ikinci elde de mantikli olmaktan cikmis. 2 3 yasindakiler 460binden basliyor sari sitede. Ayni yaslarda ve dusuk kmli xmax tech maxler 200bin tl daha ucuz.
Sifir ak ise 2024 modeli 836bin, 2025i ise 969bin tl.
Bir de aklar buyuk ya, sehir icinde 250lik scooter pratikligi pek olmaz onlarda. Uzun yolda 250lik scooterlara gore avantajli olur gibi ancak.
Onun yerine millet gidip bmw scooter alir, bmwye biniyom der😂

F 900 xrdan pahaliymis ak 550😯
Ak Burgman kadar kalıplı değil sanki ama sürekli şehir içi için evet çok fazla..

Bmw C400 u iki gün önce kullandım , o parayı o motora verenin ya aklı yok yada baba parası çok 😬
Gider yarı fiyatına 15-20.000 km de C650 alırım Bmw ye bindiğimi anlarım o zaman..

Sym Kymco bunlar güzel makinalar ama sıfır alınmaz TR de belki 12 taksit sıfır faiz alınabilir , o da uzun süre binerim diyene uyar..

• Beğen
Tepkiler: Ged
Motosikleti

İyi kötü yorumlarını bekleriz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar