Yeni Motorum Honda CB750 Hornet

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Yukarıda da söyledim, büyük ihtimal zincir gerginliği uygun değil. Basit bir işlem. Rodaja da az kalmış. Bakımda yaparlar.

Ben de geçtiğimiz ay yıllık bakıma sokmadan önce gaz tepkimelerinde bir eksiklik var gibi hissediyordum. Zincir bollaşmış biraz. Gerdiler, şimdi her şey olması gerektiği gibi...

Motosikleti
CB750A
geçen hafta istanbul konşukta vardı
az önce manisa ordu motordaydım vardı

Motosikleti
Honda CB750 Hornet - Triumph Bonneville Bobber
Ben öyle aldım işte ruhsatta 2024 model olarak geçiyor ama 2025 model makyajlı kasa hocam. Şöyle oluyor aslında 2025 model motorlar bayilere 2024 yılının son çeyreğine gelmeye başlıyor bayilerde onları satıyor.

Motosikleti
CB750A
Yani adam aldı motoru ruhsatta 2024 ama yeni kasa
senin motoru da satmadın yazık ettin bence..
piyasa düşükse alacağın motor için de düşük.

Ben öyle aldım işte ruhsatta 2024 model olarak geçiyor ama 2025 model makyajlı kasa hocam. Şöyle oluyor aslında 2025 model motorlar bayilere 2024 yılının son çeyreğine gelmeye başlıyor bayilerde onları satıyor.
eskiden bu yıl üretilip bir sonraki yılın modelini ruhsata işletme olayı oluyordu, öyle zannettim, o da olmuyor diye biliyordum. sonuçta tipi yeni ama modeli eski oluyor. tamam şimdi oldu.

Motosikleti
@LynXMaSTeR @Punctum

Bence bunun zincir gerginliği ile falan alakası yok çünkü ben gerginliğini kontrol ettim her şey normal olmasi gerektiği gibi, motor şuan 500km de her her bayır çıktığımda bu sorunu yaşıyorum.

Özellikle taksicinin olduğu videoyu ekranı yan çevirip devir göstergesine dikkatlice bakınız.

Bayira gelmeden hafif hızımı alıyorum daha sonra bayir cikmaya başladığım andan itibaren yarım debriyaj ve sabit gaz, bayir diklestikce hafif artan gaz ile destekliyorum motoru ama motor 4bin devirden bir anda rölanti devrininin de altına bin devire düşüyor ve bu düşüş aniden gerçekleşiyor.

Ben motoru hala yağmur modunda kullanıyorum ve bence yağmur modu bu motoru gereğinden fazla kısıtlıyor veya modda ufak tefek yazilim hataları mevcut. O devir aniden düştüğünde motorun tekrar gaz yemesi için gaz kolunu tamamen kapatip tekrar açmam gerekiyor eger böyle yapmazsam gaz kolunu istediğin kadar çevir motor devirlenmiyor kol boşa dönüyormuş gibi bir hissiyat oluşuyor.

İlk rodaj bakımında bunu servisteki ustalara göstereceğim ilk defa elektronik gaz kollu bir motor kullanıyorum fakat bu normal bir durum değil bence. Oturduğum yer conk bayırı gibi ve evin önüne girebilmem için 200 kiloluk motorla bayirin ortasında sola dönüş yapmam gerekiyor bu ani gaz kesmeler yüzünden bir gün motoru bayırda düşürmekten korkuyorum.

Motosikleti
CB750A
ben rodajı beklemeden servise şikayet bildir/kayıt açsınlar (artık nasıl işliyorsa) baksınlar ayıplı malsa da değiştirsinler. Elinde kaydın olur.
yolda ani bir şey olsa kaçamayacaksın başına bir şey gelecek.
bir terslik çıkmazsa haftaya deneyip sana yazarım.

Motosikleti
ben rodajı beklemeden servise şikayet bildir/kayıt açsınlar (artık nasıl işliyorsa) baksınlar ayıplı malsa da değiştirsinler. Elinde kaydın olur.
yolda ani bir şey olsa kaçamayacaksın başına bir şey gelecek.
bir terslik çıkmazsa haftaya deneyip sana yazarım.
Standart mod ve sport mod da çıkmayı da denedim hiç böyle bir sorun yok ama yagmur modunda bunu yapmasi tuhaf tamam kısıtlarsin motoru ama bu bence anormal bir durum dediğiniz gibi rodaji beklemeden aslında kayit açtirmak lazim video kanıtları ile birlikte önlerine sunmak gerek.

Motosikleti
V-Strom 800 DE
@LynXMaSTeR @Punctum

Bence bunun zincir gerginliği ile falan alakası yok çünkü ben gerginliğini kontrol ettim her şey normal olmasi gerektiği gibi, motor şuan 500km de her her bayır çıktığımda bu sorunu yaşıyorum.

Özellikle taksicinin olduğu videoyu ekranı yan çevirip devir göstergesine dikkatlice bakınız.

Bayira gelmeden hafif hızımı alıyorum daha sonra bayir cikmaya başladığım andan itibaren yarım debriyaj ve sabit gaz, bayir diklestikce hafif artan gaz ile destekliyorum motoru ama motor 4bin devirden bir anda rölanti devrininin de altına bin devire düşüyor ve bu düşüş aniden gerçekleşiyor.

Ben motoru hala yağmur modunda kullanıyorum ve bence yağmur modu bu motoru gereğinden fazla kısıtlıyor veya modda ufak tefek yazilim hataları mevcut. O devir aniden düştüğünde motorun tekrar gaz yemesi için gaz kolunu tamamen kapatip tekrar açmam gerekiyor eger böyle yapmazsam gaz kolunu istediğin kadar çevir motor devirlenmiyor kol boşa dönüyormuş gibi bir hissiyat oluşuyor.

İlk rodaj bakımında bunu servisteki ustalara göstereceğim ilk defa elektronik gaz kollu bir motor kullanıyorum fakat bu normal bir durum değil bence. Oturduğum yer conk bayırı gibi ve evin önüne girebilmem için 200 kiloluk motorla bayirin ortasında sola dönüş yapmam gerekiyor bu ani gaz kesmeler yüzünden bir gün motoru bayırda düşürmekten korkuyorum.
Hocam Nurtepe taraflarında mı oturuyorsun?

rain modu gücü iyice kısıp çekiş kontrolü sonuna kadar açıyor, o da en ufak bi teker kayma durumunda müdahale ediyor, genellikle de gaz kapatıyor komple. User modunda Rain modu ayarlarını yapıp T yi 1. ve 2. kademeye çekip dene. T yi komple kapatma, o bayırda patinaj yapmak hiç iyi olmaz. Muhtemelen 3. kademede fazla müdahale ediyor çekiş kontrolü.

Motosikleti
Hocam Nurtepe taraflarında mı oturuyorsun?
Yok hocam İstanbul Beykoz
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

rain modu gücü iyice kısıp çekiş kontrolü sonuna kadar açıyor, o da en ufak bi teker kayma durumunda müdahale ediyor, genellikle de gaz kapatıyor komple. User modunda Rain modu ayarlarını yapıp T yi 1. ve 2. kademeye çekip dene. T yi komple kapatma, o bayırda patinaj yapmak hiç iyi olmaz. Muhtemelen 3. kademede fazla müdahale ediyor çekiş kontrolü.
Onları denedim zaten ya sport mod ve standart da yapmıyor böyle sorunun tcs olduğu bariz belli ama benim asil takıldıgim nokta tcs nin gazi kestiğinde tekrar gaz açabilmek için gaz kolunu tamamen kapatip tekrar açmak yoksa istediğin kadar çevir gaz yemiyor motor. Sizde de mi böyle? TCS devreye girdiğinde her hangi bir yerde komple kapatıp tekrar mi açmak zorunda kalıyorsunuz benim gibi?

Onları denedim zaten ya sport mod ve standart da yapmıyor böyle sorunun tcs olduğu bariz belli ama benim asil takıldıgim nokta tcs nin gazi kestiğinde tekrar gaz açabilmek için gaz kolunu tamamen kapatip tekrar açmak yoksa istediğin kadar çevir gaz yemiyor motor. Sizde de mi böyle? TCS devreye girdiğinde her hangi bir yerde komple kapatıp tekrar mi açmak zorunda kalıyorsunuz benim gibi?
evet öyle oluyor, sürüş esnasında modlar arasında geçiş yaparken de gazı kapatıp tekrar açmak gerekiyor. en iyisi user modunda kullanmak, kafana göre ayarlayabiliyorsun, tcs yi komple iptal de edebiliyosun, ancak her kontak açışında tcs ilk kademeye geliyor otomatik.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Motosikleti rain mode'da kullanmasanız daha iyi olacak gibi.

Motosikleti
MSX-125 & X-Pulse 200 & Hornet 750

Hayır TCS anlık çalışan bir şey, gazı kapatıp açmaya gerek yok. Belki yağmur modunda çok agresif olduğu için uzun süre gazı kapatıyor, siz de ancak gazı kapatıp açarak geri getirebildiğinizi düşünüyorsunuz, ama bekleseniz belki gelecek. Tabi orada bekleyecek bir yer yok : ) Bence sizin motorda bir sıkıntı yok. Yol sıkıntılı. O yokuşa vurmadan önce yağmur modundan çıkmayı rutin haline getirin.

Yokuşun da maşallahı var ha.

İzlemedim ama, rain mode'daysam gazı tamamen kapatmadan açarsam yürümüyor diyorsun yanlış anlamadıysam.
Sen de yanlış hissetmiyorsan tam olarak yaşadığın bu ise, bir problem var demektir, servise anlatmayı dene. Gazı kapatmadan geri açamamak gibi bir şey olmamalı.

Ama sonra lynx'in yazdığı bişeye gözüm çalındı. Mode'lar arasında geçiş yaparsan bu geçişin aktif olması için gazı kapatman gerekir - ama bu da bunu yapmadan gaz vermemek olarak sonuçlanmamalı. Eski moddan devam eder kapattığın an yenisine geçer olmalı.

İzlemedim ama, rain mode'daysam gazı tamamen kapatmadan açarsam yürümüyor diyorsun yanlış anlamadıysam.
Sen de yanlış hissetmiyorsan tam olarak yaşadığın bu ise, bir problem var demektir, servise anlatmayı dene. Gazı kapatmadan geri açamamak gibi bir şey olmamalı.

Ama sonra lynx'in yazdığı bişeye gözüm çalındı. Mode'lar arasında geçiş yaparsan bu geçişin aktif olması için gazı kapatman gerekir - ama bu da bunu yapmadan gaz vermemek olarak sonuçlanmamalı. Eski moddan devam eder kapattığın an yenisine geçer olmalı.
sürüş sırasında gaz kolu açıkken modu değiştirince mod ismi yanıp sönüyor, gazı anlık kapatıp açınca yeni moda geçiş yapmış oluyor. tcs olayında çok zorlamadım ancak deneyimlediğim kadarıyla gazı kapatmam gerekiyordu benimde. belki öyle çalışmıyor olabilir. çünkü sport modda 1-2 defa başıma geldi, birden yüklenince komple devri düşürdü motor, birkaç defa gazı kapatıp açmak zorunda kaldım, gitmiyordu çünkü.
tcs nin virajda ufak tefek müdahalelerinde gazı komple kapatmaya gerek kalmıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar