- Motosikleti
- Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Gaz kolunda bir sorun olduğunu sanmıyorum. Muhtemelen elektronik gaz kolunun hassasiyetine alışamadınız. Ya da uygun devir ve hızda çıkmadınız bayırı...@LynXMaSTeR @Punctum Bir şey sormak istiyorum motorda elektronik gaz kolu olduğu için motoru teslim aldığımdan beri hep rain mod'da kullanıyorum ve şuan da 250km de motor. Bayır çıkarken yarım debriyaj yaptığımda bazen motor gaz yemiyor daha doğrusu gaz kolu boşa çıkıyor gibi bir hissiyat oluşuyor kolu çeviriyorum ama motor devirlenmiyor yani sonradan gaz kolunu tam kapatıp tekrar çevirdiğimde kendine geliyor bunu sebebi rain mod'da olması mı? Sizin başınıza geldi mi böyle bir şey yoksa elektronik gaz kolunda mı bir problem var acaba motorun? Rodaj bakımında göstereyim onu eğer öyle bir şey varsa.
Ayrıca RAIN modunda Tork Kontrol Seviyesi (T) maksimumda (3) ve Motor Freni Değeri (EB) yüksek olduğu için (2) yokuş yukarı çıkarken yığılma hissi yaşamış olabilirsiniz. Hornet'te modlar arasındaki güç farkını düşük devirlerde pek hissetmezsiniz, güç ve modlar arasındaki fark yüksek devirlerde ortaya çıkar. Biraz alışmak gerek. Ben bir de zincir gerginliğinizden şüphelendim. Biraz bol bırakıldıysa da böyle hissetmiş olabilirsiniz. İsterseniz USER modda Tork Kontrol Seviyesini iptal edip (yani 0 yapıp) deneyebilirsiniz. Veya Sport Moda alıp bir deneyin bakalım aynı hissi yaşayacak mısınız?Ancak nihayetinde ben yine de motora alışma süreciyle ilgili geçici bir his olduğunu sanıyorum. Rodaj bakımında yine servise danışırsınız.