Yeni Motorum Honda CB750 Hornet

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
@LynXMaSTeR @Punctum Bir şey sormak istiyorum motorda elektronik gaz kolu olduğu için motoru teslim aldığımdan beri hep rain mod'da kullanıyorum ve şuan da 250km de motor. Bayır çıkarken yarım debriyaj yaptığımda bazen motor gaz yemiyor daha doğrusu gaz kolu boşa çıkıyor gibi bir hissiyat oluşuyor kolu çeviriyorum ama motor devirlenmiyor yani sonradan gaz kolunu tam kapatıp tekrar çevirdiğimde kendine geliyor bunu sebebi rain mod'da olması mı? Sizin başınıza geldi mi böyle bir şey yoksa elektronik gaz kolunda mı bir problem var acaba motorun? Rodaj bakımında göstereyim onu eğer öyle bir şey varsa.
Gaz kolunda bir sorun olduğunu sanmıyorum. Muhtemelen elektronik gaz kolunun hassasiyetine alışamadınız. Ya da uygun devir ve hızda çıkmadınız bayırı...

Ayrıca RAIN modunda Tork Kontrol Seviyesi (T) maksimumda (3) ve Motor Freni Değeri (EB) yüksek olduğu için (2) yokuş yukarı çıkarken yığılma hissi yaşamış olabilirsiniz. Hornet'te modlar arasındaki güç farkını düşük devirlerde pek hissetmezsiniz, güç ve modlar arasındaki fark yüksek devirlerde ortaya çıkar. Biraz alışmak gerek. Ben bir de zincir gerginliğinizden şüphelendim. Biraz bol bırakıldıysa da böyle hissetmiş olabilirsiniz. İsterseniz USER modda Tork Kontrol Seviyesini iptal edip (yani 0 yapıp) deneyebilirsiniz. Veya Sport Moda alıp bir deneyin bakalım aynı hissi yaşayacak mısınız?Ancak nihayetinde ben yine de motora alışma süreciyle ilgili geçici bir his olduğunu sanıyorum. Rodaj bakımında yine servise danışırsınız.

@LynXMaSTeR @Punctum Bir şey sormak istiyorum motorda elektronik gaz kolu olduğu için motoru teslim aldığımdan beri hep rain mod'da kullanıyorum ve şuan da 250km de motor. Bayır çıkarken yarım debriyaj yaptığımda bazen motor gaz yemiyor daha doğrusu gaz kolu boşa çıkıyor gibi bir hissiyat oluşuyor kolu çeviriyorum ama motor devirlenmiyor yani sonradan gaz kolunu tam kapatıp tekrar çevirdiğimde kendine geliyor bunu sebebi rain mod'da olması mı? Sizin başınıza geldi mi böyle bir şey yoksa elektronik gaz kolunda mı bir problem var acaba motorun? Rodaj bakımında göstereyim onu eğer öyle bir şey varsa.
Rain modu torkun en düşük olduğu, çekiş kontrolün en yüksek olduğu mod, bayırda çıkarken hem fazla tork olmadığı hem de çekiş kontrolü devreye girmeye çalıştığı için gazı kesiyor olabilir. Çünkü düz yolda sport modda bile birden gaza abanınca çekiş kontrol devreye girip gazı komple kesebiliyor. User modunda P yi en alt kademeye, T yi ikinci kademeye, EB yi de en alt kademeye çekip öyle kullanın. EB yi yüksek tutarsan motor sürekli yığılır gazı kapattığında, rahat süremezsin.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet - Triumph Bonneville Bobber
Gaz kolunda bir sorun olduğunu sanmıyorum. Muhtemelen elektronik gaz kolunun hassasiyetine alışamadınız. Ya da uygun devir ve hızda çıkmadınız bayırı...

Ayrıca RAIN modunda Tork Kontrol Seviyesi (T) maksimumda (3) ve Motor Freni Değeri (EB) yüksek olduğu için (2) yokuş yukarı çıkarken yığılma hissi yaşamış olabilirsiniz. Hornet'te modlar arasındaki güç farkını düşük devirlerde pek hissetmezsiniz, güç ve modlar arasındaki fark yüksek devirlerde ortaya çıkar. Biraz alışmak gerek. Ben bir de zincir gerginliğinizden şüphelendim. Biraz bol bırakıldıysa da böyle hissetmiş olabilirsiniz. İsterseniz USER modda Tork Kontrol Seviyesini iptal edip (yani 0 yapıp) deneyebilirsiniz. Veya Sport Moda alıp bir deneyin bakalım aynı hissi yaşayacak mısınız?Ancak nihayetinde ben yine de motora alışma süreciyle ilgili geçici bir his olduğunu sanıyorum. Rodaj bakımında yine servise danışırsınız.
Rain modu torkun en düşük olduğu, çekiş kontrolün en yüksek olduğu mod, bayırda çıkarken hem fazla tork olmadığı hem de çekiş kontrolü devreye girmeye çalıştığı için gazı kesiyor olabilir. Çünkü düz yolda sport modda bile birden gaza abanınca çekiş kontrol devreye girip gazı komple kesebiliyor. User modunda P yi en alt kademeye, T yi ikinci kademeye, EB yi de en alt kademeye çekip öyle kullanın. EB yi yüksek tutarsan motor sürekli yığılır gazı kapattığında, rahat süremezsin.
Teşekkürler deneyeceğim söylediklerinizi geri dönüş yaparım 1-2 güne.

Motosikleti
@Punctum @LynXMaSTeR hocam motora arka çamurluk arıyorum ama bulamadım var mı bildiğiniz çamurluk satan bir site. Yolun bütün boku püsürü arka amortisöre geliyor yağmurlu havada sürmediğim halde böyleyse yağmurlu havada sürdüğümde hayal edemiyorum. Honda neden bu motoru çamurluksuz yapmış onu da anlamış değilim.

@Punctum @LynXMaSTeR hocam motora arka çamurluk arıyorum ama bulamadım var mı bildiğiniz çamurluk satan bir site. Yolun bütün boku püsürü arka amortisöre geliyor yağmurlu havada sürmediğim halde böyleyse yağmurlu havada sürdüğümde hayal edemiyorum. Honda neden bu motoru çamurluksuz yapmış onu da anlamış değilim.
honda aksesuar olarak bile satmıyor çamurluğu, ancak şöyle bi çözüm bulmuş arkadaş.

Motosikleti
honda aksesuar olarak bile satmıyor çamurluğu, ancak şöyle bi çözüm bulmuş arkadaş.
Gerçekten şaka gibi honda gibi bir marka bunu nasıl atlar aklım almıyor. Hem çirkin gözüküyor hem de çok fazla kir topluyor. Amortisörün olduğu yerde aynı zamanda beyin de var büyük sıkıntı yağmurlu havalarda.

Aslında liste fiyatı yalan değil. Hondanın sitesinde gördüğün 654bin TL 2025 kasalar için geçerli ama şöyle bir mevzu var şu an hiçbir honda bayisinde 2025 model hornet yok çünkü daha Türkiye'ye bile giriş yapmamış 2025 Hornetler bizzat bayi patronu söyledi. Hepsi 2024 yılını son çeyreğinde gelen 2024 model fakat 2025 görünümlü makyajlı kasa hornetler. Bu yüzden 2024 yılının liste fiyatından satıyorlar üstüne bir de peşin aldığın için indirim de çakıyorlar 480e geliyor tabi her bayi 480'e vermiyor kimi bayi 500bin kimi bayı 525bin fiyat çekiyor ben istanbul içindeki tüm honda bayileri ile teker teker görüştüm detaylı olarak deftere not aldım.
Öncelikle hayırlı olsun. Liste fiyatlarına bakarak anca CL250 alırım diyordum. Telefonda bayii ile konuşup 2024 model olsun fiyat düşük olsun muhabbeti yaparken onlarda hornet için 2025 te motosiklet gelmedi. demişlerdi. taksit imkanından yararlanıp bende CB500 hornet aldım. 15 gün önce.
aynı durumdan muzdaribim. Ufak bir suya girdiğin anda bütün arka taraf çamur içinde kalıyor. Hatta ön çamurluk o kadar kısa ki radyatöre kadar su sallıyor. şimdilik yağmurlarda binmiyorum ama sokaklarda heryerden su akıyor , belediye sulama yapıyor, harc mikseri suyunu sokağa boşaltıyor. motorun daha üstünü silmek nasip olmadı. sürekli arka amortisör, radyatör temizliyorum.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Forumda ismini zikretmenin yasak olduğu kompozitli mompozitli sitede 2023-2024 modelleri için arka çamur sıyırıcı var ama maşada bir değişiklik olmuşsa yeni modelde uyum sağlayamayabilir.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Forumda ismini zikretmenin yasak olduğu kompozitli mompozitli sitede 2023-2024 modelleri için arka çamur sıyırıcı var ama maşada bir değişiklik olmuşsa yeni modelde uyum sağlayamayabilir.
Çamur sıyırıcı ters yönde oluyor sanırım, yani lastiğin arka tarafında. Bu arkadaşların ihtiyacı lastiğin ön tarafına bir şey koymak.

Bir başka çözüm yöntemi esnek ve dayanıklı bir malzeme ile araya bir perde yapmak olabilir. NC için böyle çözüm üretenler vardı forumda hatırlıyorum. (Buldum, şurada: https://www.motosiklet.net/forum/ko...paylasim-basligi.100659/page-326#post-4376845)

Bu arada konu sahiplerine: Oraya su ve çamur gelmesinin çalışmasına pek bir etkisi olacağını zannetmiyorum. Olacak olsaydı mühendisler bir çare düşünürdü zaten. Motosiklet çamurlandığında her türlü biraz su vurmak gerekiyor zaten...

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Merhaba,

Evet Hornet'te arka çamurluk problem olabiliyor. Bunun için aşağıdaki yurtdışı sitede envai çeşit (Puig bile var) mevcut ancak işte çoğu gümrük kısıtlaması nedeniyle gelemiyor.

Buradan bir şekilde alışveriş olanakları araştırabilirsiniz ( yurtdışında yaşayan bir tanıdığınıza göndermek veya orada bir adrese postalatıp olanağınız varsa gidip almak gibi).

Olmadı facebook hornet 750 grubunda "Honda CB750 HORNET Türkiye" bu tür aparatlar satılıyor. NC750 için olanlar da uyuyormuş diye okuduğumu hatırlıyorum.

Motosikleti
Yamaha Mt-10
Hocam hayırlı olsun güle güle kullanın kazasız belasız hornet çok güzel motordur

Gerçekten şaka gibi honda gibi bir marka bunu nasıl atlar aklım almıyor. Hem çirkin gözüküyor hem de çok fazla kir topluyor. Amortisörün olduğu yerde aynı zamanda beyin de var büyük sıkıntı yağmurlu havalarda.
henüz bu durumdan sıkıntı yaşayana rastlamadım. evet görüntü olarak hoş durmuyor ancak alışıyorsun zamanla. ben de ilk başlarda senin gibi düşünüyordum ancak sonrasında bi plastik parçaya 4-5 bin lira veresim gelmedi açıkçası. yağmurda sürmüyorum zaten, sürdüğüm zamanlarda da yolda su birikintisinden falan geçmemeye çalışıyorum.

Motosikleti
MSX-125 & X-Pulse 200 & Hornet 750
Ben de rodaj boyunca yağmur modunda kullandım böyle bir şey farketmedim. Genel olarak gaz tepkisinden çok memnundum.

Motosikleti
Ben de rodaj boyunca yağmur modunda kullandım böyle bir şey farketmedim. Genel olarak gaz tepkisinden çok memnundum.
Aşırı dik bir bayır çıktınız mı yavaş yavaş yarım debriyaj ile? Düz yolda veya hafif bayırda yapmıyor zaten bizim evin bayırı malum conk bayırı gibi olduğu için :ROFLMAO:

Motosikleti
MSX-125 & X-Pulse 200 & Hornet 750
Aşırı dik bir bayır çıktınız mı yavaş yavaş yarım debriyaj ile? Düz yolda veya hafif bayırda yapmıyor zaten bizim evin bayırı malum conk bayırı gibi olduğu için :ROFLMAO:
Hatırlamıyorum ama köy yollarında sürdüğüm için belkii diyorum. Çok dar virajlarda filan sürdüm. Açıkçası KTM'den kalma bir debriyaj çekme alışkanlığım vardı ondan kurtulmaya çalışıyorum. Çünkü motorun ilk gaz tepkisi çok iyi, çok yumuşak.

Yalnız 1800km'de zinciri germem gerekti. 3cm kadar bollamıştı. Belki fabrikadan da biraz gevşek ayarlıydı. Aldığım zaman kontrol etmemiştim. Germenin gaz tepkisine etkisini hissettim. Sizin probleminiz farklı ama konu gaz tepkisi olunca belirteyim dedim.

Motosikleti
Hatırlamıyorum ama köy yollarında sürdüğüm için belkii diyorum. Çok dar virajlarda filan sürdüm. Açıkçası KTM'den kalma bir debriyaj çekme alışkanlığım vardı ondan kurtulmaya çalışıyorum. Çünkü motorun ilk gaz tepkisi çok iyi, çok yumuşak.

Yalnız 1800km'de zinciri germem gerekti. 3cm kadar bollamıştı. Belki fabrikadan da biraz gevşek ayarlıydı. Aldığım zaman kontrol etmemiştim. Germenin gaz tepkisine etkisini hissettim. Sizin probleminiz farklı ama konu gaz tepkisi olunca belirteyim dedim.
Zincir gerginliğini bende kontrol etmedim valla ne yalan söyliyim rodaj bakımına götürdüğümde onu özellikle söyleyeceğim ben de.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar