@LynXMaSTeR @Punctum
This video is unavailable.
streamable.com
streamable.com
streamable.com
Bence bunun zincir gerginliği ile falan alakası yok çünkü ben gerginliğini kontrol ettim her şey normal olmasi gerektiği gibi, motor şuan 500km de her her bayır çıktığımda bu sorunu yaşıyorum.
Özellikle taksicinin olduğu videoyu ekranı yan çevirip devir göstergesine dikkatlice bakınız.
Bayira gelmeden hafif hızımı alıyorum daha sonra bayir cikmaya başladığım andan itibaren yarım debriyaj ve sabit gaz, bayir diklestikce hafif artan gaz ile destekliyorum motoru ama motor 4bin devirden bir anda rölanti devrininin de altına bin devire düşüyor ve bu düşüş aniden gerçekleşiyor.
Ben motoru hala yağmur modunda kullanıyorum ve bence yağmur modu bu motoru gereğinden fazla kısıtlıyor veya modda ufak tefek yazilim hataları mevcut. O devir aniden düştüğünde motorun tekrar gaz yemesi için gaz kolunu tamamen kapatip tekrar açmam gerekiyor eger böyle yapmazsam gaz kolunu istediğin kadar çevir motor devirlenmiyor kol boşa dönüyormuş gibi bir hissiyat oluşuyor.
İlk rodaj bakımında bunu servisteki ustalara göstereceğim ilk defa elektronik gaz kollu bir motor kullanıyorum fakat bu normal bir durum değil bence. Oturduğum yer conk bayırı gibi ve evin önüne girebilmem için 200 kiloluk motorla bayirin ortasında sola dönüş yapmam gerekiyor bu ani gaz kesmeler yüzünden bir gün motoru bayırda düşürmekten korkuyorum.