Sıfır motor tecrübesiyle geçen ay D250 alıp motora başlamış biri olarak kendi yorumlarımı belirteyim.
Benim kriterim temiz motor arıyordum, max 10-15bin km ve 2023 ve üstü motorlara baktım, bulunduğum ildeki satılıkları gittim inceledim, 8000 kmde leş motorda vardı, 10000kmde temiz motorda vardı, işin özü genelde 130-140 istiyorlar ve pazarlık yapmıyorlardı, bende 2.ele güvenemedim ve 110.000 peşinat verip 12 taksitle sıfırını aldım, sipariş süreci çok iyiydi kuralkan firmasından memnun kaldım ama bayinin teslimatı çok kötüydü, kapıya bırakmışlar hiç motoru anlatmadan al git dediler sıfır bilgiyle teslim alıp eve geldim.
Yaşım 35, boyum 187, 95 kiloyum. Motorun ağırlığı bana sorun olmadı ama ağır olduğunu hissettiriyor, debriyaj kavrama mesafesini çok sevmedim çok kolay stop ettiriliyor, debriyajı bitik araba gibi çok yukarda kavrıyor ve yarım debriyaj alanı çok kısa, ilk başlarda alışmaya çok zorlandım. (Benim tecrübesizliğimden kaynaklı olabilir)
Motoru sipariş vermeden önce servis ustasıyla katalizör sorununu konuştum, sorun olduğunu kabul etti, bajaj bu sorun için güncelleme çıkardı ama güncellemenin tek yaptığı motor gücünü kısmak, güncelleme yaptıranlar pişman. Usta motoru teslim almadan egzozda iki katalizörü boşaltırız dedi 1000tl’ye egzozu hallettirdim, yazılım güncellemesini de yapmadı.
Egzoz sesi biraz gürültülü, benimki henüz 250km’de ama trim sesi falan duymuyorum, zaten kaskın içinde rüzgar sesinden motorun sesini bile az duyuyorum

shoei gt-air 3 incelemelerinde daha sessiz olduğu söyleniyordu ama bu kask sessizse diğerleri nasıldır düşünemedim.
Dün 30km gidiş 30km geliş ilk şehirdışı yolculuğuma çıktım, ön cam olmadığı için rüzgar çok rahatsız etti, konfor güzeldi ama çok daha uzun kmler yaparsam yoracağını düşünüyorum uzun yolda konfor sele almalı. Farın aydınlatması yeterli geldi, ilk başta çok yukarı aydınlatıyordu ama kendim farı ayarladım aşağı indirdim.
Ekranı güneş altında biraz sönük kalıyor. Birde bu devirde vites göstergesi olmaması çok abes, bazen dururken acaba 1’de miyim diye yokladığım oluyor.
Yetkili servis işçilik fiyatları bence pahalı. İlk bakımdan sonra garantiyi riske atıp kendim bakım yapmayı deneyeceğim, elinden iş gelenler kolaylıkla bakım yapabilir bence.
Güzel yanı, benim beklentimden çok dikkat çekiyor bazen trafikte güzel yorum yapan oluyor. Sesi güzel. Mekaniği sağlam diye biliyorum.
Benim tercih sebebim, ilk araştırmalara çinlilerle başlamıştım ama araştıra araştıra dominar’ın daha iyi olduğuna karar verdim, aldığıma memnunum. Düşünenlere de tavsiye ederim, sıfırdan başlayan biri olarak bana yeterli geldi, ne ağırlığı ne cüssesi bana problem olmadı.