Bajaj Dominar D 250 kronik sorunları var mı başlangıç motoru mu?

Bende ilk motorum şehir içi için N250 ya da D250 arasında kaldım.

Son düzenleme:
Motosikleti
Bajaj Pulsar NS 400 Z
Bende ilk motorum şehir içi için N250 ya da D250 arasında kaldım.
Sadece iki motosiklet arasında kaldıysanız;
Şehir içi ve ilk defa motosiklet kullanacak bir kişi için her iki motosiklet arasından hem sürüş kolaylığı, hem yürütme ve bakım maliyetleri açısından N250 daha avantajlı. D250 biraz daha ağırdır. İlk başlarda adeta motosiklet ile güreşirsiniz. Vites göstergesi yoktu yeni çıkan ülkemizde montajı yapılan modelinde var mı bilmiyorum. Dominar hatayı pek kaldırmaz. Doğru devirde ve doğru hızlarda kullanmanızı ister. Bu yüzden bol bol stop ettirirsiniz. Dominar alınacaksa 400 lük olmalı.
N250 ise torku yüksek olduğundan vitesi yanlış bile kullansanız her türlü yürüyor. Daha hafif ve dingil mesafesi biraz daha kısa olduğundan manevra kabiliyeti daha iyi. Farları iyi aydınlatır. Bakımları ve yedek parçaları Dominara göre daha ucuzdur. Daha düşük yakıt tüketimi var. Hem iyi yönü hem de kötü yönü olarak 5 vites olmasını gösterebilirim. Yağ soğutmalıdır. Yağ soğutmalı olduğundan yağı biraz daha bol koyarsınız ama motosiklet aynı bol yağ içinde çalıştığından daha uzun ömürlüdür. Düşürmediğiniz, bir yerlere vurmadığınız sürece motorunu kolayca bozamazsınız. En fazla baskı balatasını çabuk bitirirsiniz.
Bir diğer handikapı da bir süre sonra size yetmez daha yüksek cc motosiklet almak istersiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar