Teker Gezmesi, asfalt tırtıklama, kedi gözleri

Motosikleti
Honda CRF250L
Merhabalar uzun zamandır baktığım ama net bir cevap bulamadığım bir konu var.

Otobanlarda ki
-Şerit çizgileri arasındaki buton kedi gözleri
-Asfaltın belirli bölgelerine uygulanan asfalt tırtıklama , çalışmaları
-Asfalt çatlakları

90 km hızda bile yukarıda yazdığım yerlerin üzerinden geçerken motor sanki buz üzerinde gidiyormuş gibi küçük küçük dans ediyor. Bu durum beni çok tedirgin ediyor.

Yakın zamanda ilk defa girdiğim bir yonca yaprağı gibi dar viraj dönüşlü(270) bir otoyol bağlantı girişinde 3 şeride de yol tırtıklaması yapmışlar. Önümde arkam da araç var , motorda doğal olarak yatık, bu tırtıklara girer girer girmez motor inceden dans etmeye başladı, virajdan çıkana kadar stresten öldüm öldüm dirildim :) .

Keza yine otoyolda giderken, gittiğim şeritte yol yırtıkları başlıyor, yada şerit değiştirirken yerdeki kedi gözlerinden geçerken aynı durum söz konusu.

Farklı motosikletleri otoyolda sürmediğim için sorun mu var yoksa normal mi? kestiremiyorum

Bu olayı herkes yaşıyor mu? Yoksa benim lastiğimden yada motorun hafifliğinden, ağırlık merkezinin yüksek falan olmasından kaynaklı?

Motor crf250 yaklaşık 150 kg ağırlığında
Lastiklerim 2 yıllık bir lastik. Heidenau K60,

Bahsettiğin durum gayet normal hepimiz yaşıyoruz , denk gelince ani hareketler yapma , gidonu biraz akışına bırak hafif müdahalelerle şeritte kalmaya çalış , arka lastik tabanı düzleşmişse yani değişim vakti gelmişse motor daha çok sağa sola dalar , gidon furş rulmanıda bozuksa gidonu sabit tutmakta zorlanırsın..aşırı rahatsız oluyorsan kontrol ettir..

Motosikleti
Honda CRF250L
Arka lastikde aşınma var ama genel olarak her iki lastiğimde iyi durumda.
Ön 7/10 arka 5yada6/10

Gidon rulmanında sorun olmadığına eminim.

Motosikleti
D400
bazı yerlerdeki şerit çizgileri üst üste o kadar yapılı ki zemin farklılıgı oluşturmuş hemen denge bozuyor.

şerit çizgilerindeki kedi gözleri çok büyük problem değil, kontrollü şerit değiştirirsen problem olmaz.

ama ah o tırtıklar. ne küfrediyorum o tırtıklara.

Motosikleti
2014 Hero Thriller 150
Mümküne oralardan geçmemeye çalışıyorum, geçmem gerekiyorsa istigimi bozmadan geçiyorum. Motosiklette kendi kuralım bir eylemde bulunacağım zaman düşünmek yerine yapıyorum. Eğer bulunacağım eylemin sonuçları ben buraya dalarım-dalamam, ben bunun üstünden geçerim-geçemem, teker kayar-kaymaz tartışmasına gireceğim kadar uzun süre düşünmemi gerektiriyorsa arama gibi davranıyorum. Çoğu zaman engel-kaç ile yol bozukluklarının ve butonların etraflarından dolanıyorum.

Nikkfurie güzel söylemiş. Gidonu sıkı sıkıya darlama, gidonu tamamen de bırakma, tekerin kendini yola göre dengelemeye payı olsun.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Frezeli satıh dediğimiz ve de halk dilinde "Şerefsiz belediye yolları kazımış ya laaa" diye tabir edilen yerler korkutur ama ben kolay kolay da düşene denk gelmedim. Dediğim gibi ama pis korkutur. Yağmurlu havada şerit değiştirirken şerit çizgileri daha büyük tehlike arz eder.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Frezeli satıh dediğimiz ve de halk dilinde "Şerefsiz belediye yolları kazımış ya laaa" diye tabir edilen yerler korkutur ama ben kolay kolay da düşene denk gelmedim. Dediğim gibi ama pis korkutur. Yağmurlu havada şerit değiştirirken şerit çizgileri daha büyük tehlike arz eder.
Aynen böyle kayıyor geziyor gibi oluyor ama motosiklet (binicisi kasılıp garip tepkiler vermezse) doğrultuyu bozmuyor. Birkaç kere tecrübe ettikten sonra o rahatsızlık hissi azalacaktır.

Turgutreis'te tam şurada böyle tırtıklı bir viraj var, benim DL650'nin taş gibi Bridgestone A40'larıyla bile Allah ne verdiyse geçiyorum artık oradan, geçe geçe o hisse alıştım. :D

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Aynen böyle kayıyor geziyor gibi oluyor ama motosiklet (binicisi kasılıp garip tepkiler vermezse) doğrultuyu bozmuyor. Birkaç kere tecrübe ettikten sonra o rahatsızlık hissi azalacaktır.

Turgutreis'te tam şurada böyle tırtıklı bir viraj var, Allah ne verdiyse geçiyorum artık oradan, alıştım. :D
Bizim klasik Subaşı-Ahmetbey köfte rotasında da benzer bir kaç yer var, hatta bir tanesi çok moktan bir viraj içinde ama yıllarca sürdük, başımıza bir iş gelmedi.

Motosikleti
Honda CRF250L
@tommygun hocam ilk baştada yazdığım gibi uzun bir virajda denk geldim aklımı aldı. Diğerlerinden sağa sola falan kaçıyorsun, serit değiştiriyorsun kurtuluyorsun ama o otoyol girişi bana çok farklı bir deneyim oldu :)

Motosikleti
2014 Hero Thriller 150
Arnavut kaldırımlarını ve köy yollarını herkese tavsiye ederim, güzel alıştırma oluyor.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Arnavut kaldırımlarını ve köy yollarını herkese tavsiye ederim, güzel alıştırma oluyor.
Köy yollarını, mıcırlı yolları, toprak yolları seviyorum ama o eski arnavut kaldırımı yollar fena. Bu konusu geçen frezeli yollardan daha kötü geliyor, yani düşmekten falan korkum yok gayet rahat geçiyorum ama o tangur tungur motoru zıplatması gıcık ediyor.

Motosikleti
Honda CRF250L
@EmirG131 benim sıkıntım otoyolda, köy yollarında gidebileceğin maks hız belli, otoyolda ölüsü 110 ile gidiyorsun, o hızda giderken kayıp düşmek pek güzel olmaz

Motosikleti
Forza250-cygnusL
CRF de bu sorunları yaşamaman lazım aslında.. Teker çapları büyük olduğu için az hissedersin..
Lastik havalarını kontrol et..Eğer düşükse bozuk satıhtan çok etkilenir..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar