Zincir bakımı ömrümü çürüttü

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
140 numara şanzıman yağı kullanıyorum artık

Motosikleti
140 numara şanzıman yağı kullanıyorum artık
motorun dukati yaaa kendine gel taygır.
ne o cbf kullanır gibi sanzıman yağı.

utanmasan çıkma yağ surekceksin.
hakkını ver aletin hakkkınııı. ipone al
ducatiden başkas da var :)
zincire yağdan başka bir şey kullanılmaz. eskiden motordan çıkardığım 10-40 ı kullanıyordum, yağlama anlamında iyiydi ama ömrü azdı, şimdi kullandığım yağ hem iyi yağlıyor hem iyi dayanıyor

otomatik yağlama sistemleri bana çok gereksiz geliyor, ayrıca aşırı da pahalı. onun yerine 2 tüp zincir yağı ve 2 litre gaz yağı ile 15-20 bin km bakımını yaparsınız zincirin. e zaten o saatten sonra da zinciri yenilemek gerekiyor çoğu zaman. 8-10 tane zincir tüketen biri varsa belki onun için mantıklı olabilir bu sistem.

Yerli uretimi var bunun atp diye daha uygun olabilir. Ugrasta gerektirmez tercih meselesi.

Motosikleti
Motoru satıldı...
Raider var (2. El 6000 km de aldım motor garajda yatıyordu tozu üstündeydi) bakım yaptıralı 650 km falan oldu o zaman zincir ayarını yaptırdım oda çok bol değildi ama içim rahat etsin yeni aldım diye yaptırdım.
geçen hafta Motul c4 ile yağladım zinciri, hala gerginliğinde yada başka bir kısmında sıkıntı yoktu.
millet uçmuş.

C1 ler alınıyor, yıkanıyor, kuruması bekleniyor.sonra bu sıkılıyor tekrar mikrofiber bezle kurula ufle .sonra c4 e geçiliyor.
bu ne ya.

bu arkadaslar zincire baktığı kadar kendilerine bakıyor mu acaba ? Allah bilir sabahları yağlı yağlı açma poğaca yiyolardır.

Bu arada sende c4 kullanıyosun gormustum.

Yazık, tam amator işi diyim dfsdg
Valla hocam ilk defa denemeye aldım ama güzelmiş :D
Elimde gaz yağı falan yoktu tinerle de temizlemek istemedim :D
Siz ne kullanıyorsunuz ? banada yeni bir bilgi olur.

Motosikleti
mazot, tiner vb çözücü vurmayın zincire, yağla temizlenir diyoruz, saksı mıyız biz burda
images

c2de de ön dişlide pislik birikmişti ama o kadar değildi sürekli yağlamak gerekiyordu 200 en iyi 300kmde bir paddock da yok birisi lazım her hafta her hafta baymaya başladı bunun daha uzun tutunacağını umuyorum
C2 için tecrübem şu şekilde oldu, kesinlikle alınmaz ve kullanılmaz. Patates kızartmalık sıvı yağdan farkı yok sürekli damlıyor sağa sola sıçrıyor. C4 buna göre çok daha kullanışlıydı. İşin kötüsü iki tüp c2 almıştım daha kullanacağımı sanmıyorum, çıkma motor yağından farkı yok batırıyor her yeri

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
C2 için tecrübem şu şekilde oldu, kesinlikle alınmaz ve kullanılmaz. Patates kızartmalık sıvı yağdan farkı yok sürekli damlıyor sağa sola sıçrıyor. C4 buna göre çok daha kullanışlıydı. İşin kötüsü iki tüp c2 almıştım daha kullanacağımı sanmıyorum, çıkma motor yağından farkı yok batırıyor her yeri
evet ben de c4den memnun kaldım c2nin yüzüne bakmadım bir daha

Zinciri temizlemeyin, sadece ara sıra eser miktarda yağlayın. Yağ yapışkan değil akışkan olsun. Jant biraz pislenecek, bunu göze almak gerek. Diğer seçenek ise zincirsiz motosiklet kullanmak.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Motul C2 en az 4-5 kutu bitirmişimdir, hiç akma sıçrama yapmadı. Ya çok sürüyorsunuz ya da sürer sürmez yola çıkıyorsunuz. Bu yağlar akışan olsun ve kolay tatbik edilebilsin diye bir solventle karışık oluyor, bu solvent yağın akışkanlığını önemli ölçüde artırıyor ve zincirin her yerine kolayca nüfuz etmesini sağlıyor. Motosikleti kullanmadan önce bu solventin tamamen uçması için zaman tanımanız lazım. Ben C2 kullandığım zamanlarda zinciri akşam kullanım sonrası temizleyip yağlıyor ve sabaha kadar öyle bırakıyordum. Sabah yağ zincire tamamen yapmışmış oluyordu ve damla sıçrama yapmıyordu. Bir de çok sıkmanız gerekmiyor, az sıkın.

Artık 90 numara dişli yağına geçtim. Avuç içini dolduracak kadar azıcık yağ bir de ince boya fırçası ile tatbik edip sonra da kalın temizlik kağut havlusu ile fazlasını alıyorum. Zincir hem temiz hem de yağlı. Fazlalığı aldığınızda bu da sıçrama yapmıyor.

Motosikleti
Motoru satıldı...
Motul C2 en az 4-5 kutu bitirmişimdir, hiç akma sıçrama yapmadı. Ya çok sürüyorsunuz ya da sürer sürmez yola çıkıyorsunuz. Bu yağlar akışan olsun ve kolay tatbik edilebilsin diye bir solventle karışık oluyor, bu solvent yağın akışkanlığını önemli ölçüde artırıyor ve zincirin her yerine kolayca nüfuz etmesini sağlıyor. Motosikleti kullanmadan önce bu solventin tamamen uçması için zaman tanımanız lazım. Ben C2 kullandığım zamanlarda zinciri akşam kullanım sonrası temizleyip yağlıyor ve sabaha kadar öyle bırakıyordum. Sabah yağ zincire tamamen yapmışmış oluyordu ve damla sıçrama yapmıyordu. Bir de çok sıkmanız gerekmiyor, az sıkın.

Artık 90 numara dişli yağına geçtim. Avuç içini dolduracak kadar azıcık yağ bir de ince boya fırçası ile tatbik edip sonra da kalın temizlik kağut havlusu ile fazlasını alıyorum. Zincir hem temiz hem de yağlı. Fazlalığı aldığınızda bu da sıçrama yapmıyor.
Dediklerinize kesinlikle katılıyorum. 1-2 defa zaman tanıyamadım ve heryere sıçramıştı arkasını okuduktan sonra bende bunu yapmaya başladım yağ sıçramayıp süperde tutunuyor (C4 var bende)

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Bu zincir mevzusu o kadar dert değil yaa.
C1 gibi temizleme sıvısı iş görüyor ama her zaman ona da gerek yok.
Motoru sürdünüz, eve geldiniz, önceki yağlamadan 700km falan geçtiyse arka tekeri elle çevirip zincir bir tur dönecek kadar döndürüp zincirin iç kısmından pısst diye yağ sıkıp motoru o şekilde bırakıp yola ertesi gün çıkınca sıçrama falan olmuyor.
çok sıçrıyor diyenler ya yağ sıkıp hemen yola çıkıyor ya da aşırı fazla yağ sıkıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar