Zincir bakımı ömrümü çürüttü

Motosikleti
Motoru satıldı...
Bu zincir mevzusu o kadar dert değil yaa.
C1 gibi temizleme sıvısı iş görüyor ama her zaman ona da gerek yok.
Motoru sürdünüz, eve geldiniz, önceki yağlamadan 700km falan geçtiyse arka tekeri elle çevirip zincir bir tur dönecek kadar döndürüp zincirin iç kısmından pısst diye yağ sıkıp motoru o şekilde bırakıp yola ertesi gün çıkınca sıçrama falan olmuyor.
çok sıçrıyor diyenler ya yağ sıkıp hemen yola çıkıyor ya da aşırı fazla yağ sıkıyor.
ben kendi adıma konuşayım 300-400 kmde bir garanti yağlıyorum. Bazen toza toprağa girdiğim oluyor, zincir dişli zarar görsün istemiyorum.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
ben kendi adıma konuşayım 300-400 kmde bir garanti yağlıyorum. Bazen toza toprağa girdiğim oluyor, zincir dişli zarar görsün istemiyorum.
toza toprağa girince daha önce yağlamak normal. yağmurda sürünce ya da motoru yıkayınca da yağlamak gerek ama püf noktası hemen yağladıktan sonra sürmemek, pakedin bırakın sabaha kadar kalsın.
eğer uzun bekleyemecekseniz de hemen o an yağlanmasını gerektirecek kadar acil değildir zaten, eve gidince yağlayın.

Açıkçası çok fazla sıktığımı düşünmüyorum, bir tur sıktım ve bıraktım. Akşam yağlamıştım sabah sürüşe geçtim. İlk gün bir damlama gibi durum yoktu ama sonraki günlerde ön dişliden doğru damlamaya başlamıştı. C4 gibi çamurlanma görünümüne hemen kavuşmuyor zincirin hala yağlı olduğu bari görünebilir şekilde. Fakat o jantlara sağa sola sıçramış olan yağ parçacıkları canımı sıkıyor.

Belki dediğiniz gibi fazla sıkmışımdır diyerek bir sonraki seferde daha az sıkıp gözlemleyeceğim umarım dediğiniz gibi oluyordur.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Önceden gaz yağı ile zincir temizleme fırçasını kullanıp temizliyor sonrasında spreyle yağlıyordum ancak motorun orijinal zinciri çok kısa bir sürede kullanılmaz hale geldi. Yeni motorumda direkt dıd zincir aldım ve ön arka dişliyi de değiştirdim Bu sefer zincir temizleme fırçası yerine yumuşak fırça kullandım Ve daha kaliteli olduğunu düşündüğüm puto Line zincir yağı kullandım ancak daha 1000 kilometre olmasına rağmen zincirde bozulmalar başladı kimisi gaz yağı kullan diyor kimisi oringlere zararlı diyor Kimisi sert fırça kullan diyor Kimisi yumuşak boya fırçası kullan diyor Kimisi spreyler tozu çektiği için zarar veriyor Diyor Kimisi şanzıman yağı (sae90,110) kullan diyor. Delireceğim bunun net bir doğrusu yok mu ya.
1000 km olmadan did i harcıyorsan büyük yeteneksindir..
Did madalya takar sana :)

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Açıkçası çok fazla sıktığımı düşünmüyorum, bir tur sıktım ve bıraktım. Akşam yağlamıştım sabah sürüşe geçtim. İlk gün bir damlama gibi durum yoktu ama sonraki günlerde ön dişliden doğru damlamaya başlamıştı. C4 gibi çamurlanma görünümüne hemen kavuşmuyor zincirin hala yağlı olduğu bari görünebilir şekilde. Fakat o jantlara sağa sola sıçramış olan yağ parçacıkları canımı sıkıyor.

Belki dediğiniz gibi fazla sıkmışımdır diyerek bir sonraki seferde daha az sıkıp gözlemleyeceğim umarım dediğiniz gibi oluyordur.
C2 denemedim, C4 motor bakımdayken serviste sıkmışlardı. Ben ipone extreme chain almıştım onu kullanıyorum, sıçrama yapmadı henüz ama zaten motoru biraz tozlu pasaklı kullanıyorum, yılda bir iki kere yıkıyorum, o toz arasında sıçrasa da farketmezdim.

Motosikleti
NC 750 xdct Norden 901
Delinin biri kuyuya taş atmış kırk akıllı çıkarmamış...

Arkadaşlar zincir temizlik istemez. Zincir sadece yaglanmak ister. Yağ çözücü her şey zincir ömrünü kısaltır.
Zinciri sadece yağlayın. İlla parlasın diyorsanız yine ince ya da çıkma yağ ile temizleyin.

Aynı motoru 130 bin km aynı marka motoru toplam 230 bin km kullanan ve bu işle uğraşan biri olarak tecrübemi söylüyorum....

İlk motorunda temizlik ve yağlama ile 74 binde 4. Seti değiştim. Sadece yağlayarak şu anki motorunda 135 bin km de 3. Zincir 2. Dişli seti ile devam ediyorum

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar