integra 750d debriyaj balatası

Merhabalar,
3 ay önce aldığım 89 bin de integra 750 dct vites geçişlerinde sorun yaşatmaya başlamıştı.
4 veya 5. vitesteyken boşa atma (ekranda çizgi çıkması) , 1 den 2 ye geçmeme gibi. Bugün ayışığı istanbul servisinde balata bitmiş tespiti yapıldı ve 60 bin tl fiyat istendi.
uygun fiyatla yaptırabileceğim biryer var mıdır yönlendirirseniz çok sevinirim.

teşekkürler şimdiden

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Geçmiş olsun öncelikle. Umarım daha uygun fiyata yaptırabileceğiniz bir yer bulursunuz.

@Burak Kara @tommygun @Nikkfurie
Bana fiyat bile çekemediler, direkt "kışın gelin" dedi dallamalar. 60.000 TL de çok fazla. Geçmiş olsun diliyorum kardeşimize ve tüm yetkili servislerin gelmişine geçmişine, eşikteki sazlarına beşikteki kızlarına selamlarımı iletiyorum.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Yani çift kavrama DCT dediğimiz sistemin balatalarını değiştirmek USD 1.500 gibi tutar yapmıyor olmalı.

Seneler önce gene bir konu açılmıştı, o zaman istenen bedel 8.500₺ idi.

Konuyu buldum; Aralık 2018'miş:

25 Aralık 2018 kuru 5,3034, buradan o tarihteki USD bedel 8.500 / 5,3034 ~= USD 1.600
Bir de USD enflasyonu da hesaba katsak; Aralık 2018'deki USD 1.600 bugünkü ~ USD 2.050 yapıyor.

Yani (bir teselli olacaksa) USD bazda bakınca diğer konudaki arkadaşımıza göre çok çok daha iyi bir fiyat almışsınız aslında...

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Dct zaten benlik bir sistem değil. Sürdüm ve beğenemedim. Demek ki Kawa'dan sonra Honda'nın da yetkili servisleri tekme tokat dayak yemeyi hak ediyor.

Motosikleti
Ns200 15"
Dct sistemi motor yağından ayrı yağ kullanmıyor mu? Eğer farklı yağ kullanıyor ve ayrı bir haznedeyse direkt olarak balatadan ziyade şanzıman yağı kontrol edilmeli. Otomatik vitesli arabalarda şanzıman yağı eksik olursa veya yağ artık kullanılmaz hale gelmişse bu durumlar yaşanabilir.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ccekli'nin verdiği bu bilgi çok verimli oldu benim için.

Ben de tam honda mı alsam acaba diyodum.

yaa bir daha tovbe valla bmw'den başka motora asla bakmayacam..

dct kendini kanıtlamış durumda. kaya gibi sağlam.

90k da debriyaj bitmesi dct için cooooook erken.

500.000 km sorunsuz cıkaran var.

fiyata gelirsek, bmw de benzer bişey 100.000 tl olurdu.

D 1.500 gibi tutar yapmıyor olmalı.

Seneler önce gene bir konu açılmıştı, o zaman istenen bedel 8.500₺ idi.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yorumlarınız için teşekkürler, gerçekten 60K nedir birde iskontou hali 70 demişlerdi. Yarın motoru 3bin tl verip geri alacağım arıza tespiti karşılığında.
Kadıköyde ED motor var değiştirmeden gelin bi bakalım dedi tavsiye üzerine gideceğim.

En kötü muadil yada yurtdışından tanıdıkla falan getirmeye çalışıcam başka çarem kalmadı :(

Son düzenleme:
izmir Atatürk osb de Pıtır motor var. Özgür uataiyi bir ustadır. İstanbula uzak ama istersen bir görüş. Nunarasını istersen atarım.

izmir Atatürk osb de Pıtır motor var. Özgür uataiyi bir ustadır. İstanbula uzak ama istersen bir görüş. Nunarasını istersen atarım.
Olur hocam yollarsan sevinirim görüşeyim, forumda ques1 isimli bir arkadaş yazmış aşağıdaki yorumu 750D anakonusu altında bunu buldum 2021 yılından. Yarın ustaya bunuda iletmeyi düşünüyorum hatta servise de sorucam.

vitesin tire işaretine - yani takılı kalmasının ana sebebi temizlik yağ cart curt değil
kimse size anlatmaz serviste bir güzel düdükler
sol alt marşpiyel altında vitesi atmanıza yarayan bir vites motoru adı altında marş motoru bulunuyor
40binde 50binde açılıp bakımının yapılması gerek eğer tire işaretine düşüyorsa motor 2 parçadan oluşuyor alt kısım mıknatısların bulunduğu üst kısımsa kömür yani fırçaların bulunduğu kısım bu bölüm motora soket yardımıyla bağlanılarak beyinden gelen vites düşür vites yükselt gibi adımları uyguluyor
kömürün bulunduğu kısımda zamanla malesef tamamen dağılıyor kendi içinde parçalanmaya baslıyor buda vites sorununu ortaya cıkarıyor.
türkiyede size bunu anlatmazlar çünkü düdüklemek her ustanın boynunun borcu...

bu sorunu yaşayanlar daha büyük masraflar cıkmadan parçayı söktürüp bakımını yaptırsınlar
kime yaptırıcaz dersenizde

dinamoculara yaptırıcaksınız.

120bindeki integradan selamlar

Motosikleti
Olur hocam yollarsan sevinirim görüşeyim, forumda ques1 isimli bir arkadaş yazmış aşağıdaki yorumu 750D anakonusu altında bunu buldum 2021 yılından. Yarın ustaya bunuda iletmeyi düşünüyorum hatta servise de sorucam.

vitesin tire işaretine - yani takılı kalmasının ana sebebi temizlik yağ cart curt değil
kimse size anlatmaz serviste bir güzel düdükler
sol alt marşpiyel altında vitesi atmanıza yarayan bir vites motoru adı altında marş motoru bulunuyor
40binde 50binde açılıp bakımının yapılması gerek eğer tire işaretine düşüyorsa motor 2 parçadan oluşuyor alt kısım mıknatısların bulunduğu üst kısımsa kömür yani fırçaların bulunduğu kısım bu bölüm motora soket yardımıyla bağlanılarak beyinden gelen vites düşür vites yükselt gibi adımları uyguluyor
kömürün bulunduğu kısımda zamanla malesef tamamen dağılıyor kendi içinde parçalanmaya baslıyor buda vites sorununu ortaya cıkarıyor.
türkiyede size bunu anlatmazlar çünkü düdüklemek her ustanın boynunun borcu...

bu sorunu yaşayanlar daha büyük masraflar cıkmadan parçayı söktürüp bakımını yaptırsınlar
kime yaptırıcaz dersenizde

dinamoculara yaptırıcaksınız.

120bindeki integradan selamlar
Bu mesajı hatırladım siz paylaşınca...

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250

Yorumlarınız için teşekkürler, gerçekten 60K nedir birde iskontou hali 70 demişlerdi. Yarın motoru 3bin tl verip geri alacağım arıza tespiti karşılığında.
Kadıköyde ED motor var değiştirmeden gelin bi bakalım dedi tavsiye üzerine gideceğim.

En kötü muadil yada yurtdışından tanıdıkla falan getirmeye çalışıcam başka çarem kalmadı :(
Maslak oto sanayide yalnızca yamaha ve honda marka motorlara bakan bir usta var. Bir de onu arayıp fikir alın isterseniz.
google haritalarda telefon numarası da yazıyor. https://maps.app.goo.gl/WUSWWPHEatprKRCY7

Burada bshsedilen vitesi değiştiren servo motor. Geçenlerde afrika twin kronikleri üzerine kınuşulan bir programda dinledim. Bu parçanın belli km lerde temizlenmesi gerektiğini söylediler. Demekki sorun aynıymış. No özelden atıyorum

Ed garaj Ergin usta namı diğer Nc profesörüdür.Yıllarca Honda'da çalıştıktan sonra kendi yerinde faaliyet gösteren değerli bir usta^dır.
Sorunun kaynağı ve çözümü konusunda size yardımcı olacaktır.

Motosikleti
Şimdi olay vites servosundan kaynaklanıyorsa Ayışığı Honda için ne düşüneceğiz bu durumda?

Ed garaj Ergin usta namı diğer Nc profesörüdür.Yıllarca Honda'da çalıştıktan sonra kendi yerinde faaliyet gösteren değerli bir usta^dır.
Sorunun kaynağı ve çözümü konusunda size yardımcı olacaktır.

Bugün başımdan geçenleri sizlerle paylaşayayim,
Sabah gidip ayışığından motoru 2500 TL (onarımsız işçilik bedeli) ile teslim aldım. Oradaki ustanın dediği debriyaj balatanız bitik oldu, dedimki 60 bin lira istiyorlar ee aaabi 10 yaşından büyük motor kullanmayın zaten falan gibi öğütler verdi. Neyse balataya tabi söküp bakmışta değil tahminsel gittiğini tahmin ederek peki balata değişiminden sonra vites sorunum %100 düzelecekmi dedim, onu bilemeyiz farklı biryerde sorun çıkarsa sensör vs ama şuan burda sorun var dedi... :) peki abi deyip çıktım.

Üstat Ergin abiyle bugün tanıştım ve gerçekten olayı tek atışta çözdü. Sorun solenoid valfindenmiş... malzeme dahil 6 bine çözüldü. Motor hem kalkışta çok daha atik hale geldi. Gerçekten dediğiniz kadar var.
2 ay önce önce Doğu Batı' da şanzıman yağı, filtresi vs vs 25 bin kadar masraf etmiştim DCT sıfırlama istemiştim yaptık demişlerdi sözlü.
Onuda yapmamışlar Ergin abi tespit etti çünkü solenoid arızalıyken olmazmış.

Ben yetkili servis konusunda artık 5 adım geride olacağım kendi adıma.

Hah işte bunu diyen tam toparlak, tam gundiymiş.
Toparlak bu kişiler için az kalır.
Millet 20 yaşında motorlara biniyor. Gayet güzel de iş görüyor. Bizim köyde 50 senelik traktörler hala toprağı kazıyor, işliyor.
Galiba o usta şunu demek istiyor. 10 yaşından büyük motosiklet alırsanız sizi çok güzel öperiz. Kucağa alırız , hop hop hoplatırız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar