Motor seçmeye yardım

Hangi motor

• R1300RT

Oy: 2 6.1%
  • R1300GS Adv

Oy: 16 48.5%
  • K1600GT

Oy: 15 45.5%

• Kullanılan toplam oy
    33
  • Anket kapatılmış .
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
arkadaslar yeni goldwing kullanmak nasıl bişey biraz anlatsanıza ya :)

mesela r1300 rt vs goldwing desek ?

ulen şu honda bi bmw olamıyor istediğimiz motoru test edelim.

belki alacam ? goldwing i denemeden 2 milyon mu verecem ?

sacma..

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
arkadaslar yeni goldwing kullanmak nasıl bişey biraz anlatsanıza ya :)

mesela r1300 rt vs goldwing desek ?

ulen şu honda bi bmw olamıyor istediğimiz motoru test edelim.

belki alacam ? goldwing i denemeden 2 milyon mu verecem ?

sacma..
Goldwing'i r1300rt ile kıyaslamak bana tuhaf geldi. K1600GT ile kıyasalanabilir goldwing.

Bir arkadaşım yıllarca goldwing kullandı, çok güzel çok konforlu ama kısa yola gelmiyor diyordu. Hatta gökçeada'da kamp için buluşacağımız zaman eşiyle birlikte çanakkaleden kamp malzemelerini pcx'e yükleyip gelmişti, bu virajlı dağ yollarında goldwing hararet yapar, otoban motoru o demişti.
Goldwing'i satıp Tiger 1200 ve oğluna da 125cc başlangıç motoru almıştı, sonra tiger 1200'den de memnun kalmadı, avrupalı motor alınacaksa ancak GS alırım artık demişti.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Goldwing'i r1300rt ile kıyaslamak bana tuhaf geldi. K1600GT ile kıyasalanabilir goldwing.

Bir arkadaşım yıllarca goldwing kullandı, çok güzel çok konforlu ama kısa yola gelmiyor diyordu. Hatta gökçeada'da kamp için buluşacağımız zaman eşiyle birlikte çanakkaleden kamp malzemelerini pcx'e yükleyip gelmişti, bu virajlı dağ yollarında goldwing hararet yapar, otoban motoru o demişti.
Goldwing'i satıp Tiger 1200 ve oğluna da 125cc başlangıç motoru almıştı, sonra tiger 1200'den de memnun kalmadı, avrupalı motor alınacaksa ancak GS alırım artık demişti.

evet tabi goldwingin asıl karşılığı k1600.
fakat rt serisi gt den daha populer bir tur motoru.

yani k serisi ve goldwing in yapıp, rt nin yapamadığı ne olabilir ki hep merak ettim.

azıcık boxer titreşimi vardır..rt nin de daha hafif ve kıvrak olması gibi devasa avantajları var.

Motosikleti
1190 ADV

yani k serisi ve goldwing in yapıp, rt nin yapamadığı ne olabilir ki hep merak ettim.

azıcık boxer titreşimi vardır..rt nin de daha hafif ve kıvrak olması gibi devasa avantajları var.

K serisi 1600 le ortaya çıkmadı, RT yada Goldwing'e göre çok daha spor tarafta kalıyor. RT ve Goldwing tarz olarak daha yakınlar. Goldwing Amerika, BAE gibi pazarlarda popüler. Avrupalı çok tercih etmiyor.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)

3+1 ile 4+1 daire arasındaki fark kadar bir fark vardır ancak :)

K1600 ve Goldwing aşırı büyükler, RT de ufak değil ama bunların yanında ufak. K1600 ile R1300RT arasında 70kg fark varmış. Hey maşallah.

Titreşim sevmeyen K1600 veya Goldwing alır.

Motosikleti
cbf 150
V strom 800 de al bakma başka motoru Ne rtler geldi geçti yanımda arkalarından baktım sadece :)

Abi ne güzel anlatmışsın ya, resmen kendi kafamdaki sesleri okur gibi oldum 😄 O senelik motor değiştirme alışkanlığına da ayrı bir saygım var, insan her yıl yeni bir heyecan yaşamalı zaten. R1300RT gerçekten ciddi çekici duruyor, özellikle yeni süspansiyon sistemi sayesinde yolda verdiği hissiyat bayağı övülüyor. Ama 3 ay bekleme işi can sıkar, hele ki elindekini verince motosuz kalmak zor...

1300GS Adv'e gelirsek, ilk etapta soğuk bakmış olsan da mantık olarak haklısın: satması kolay, piyasası hızlı. Hem de yeni kasa olduğu için belki yıl sonuna doğru bazı motosiklet kampanyaları çıkar, “yeni alan kazançlı çıkar” durumu oluşabilir. O yüzden hiç fena hamle olmaz. K1600GT de gönlün sesini dinleme adayı gibi ama uzun vadede “çok büyük, keşke daha dinamik bir şey alsaydım” hissi yaşatabilir mi, bilemedim. Bence gönlün hangisinde heyecan yapıyorsa oraya yönel ama bu sıralar markaların kampanyalarına da bir göz at derim.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Bugün satış verecektim, dün aradı, paranın küçük bir kısmını denkleştirememiş haftaya kaldı. Kapora falan almadım ama laf ağızdan çıktı, beklerim dedim. En azından karar için 1 hafta daha rahat davranabilirim. K serisi, için artçı konforu düşük olduğundan (Artçının türbülansta kalması sebebiyle) biraz daha geriledi gözümde. 1 Ay falan bekleyip duruma bakıcam, bayi yolda şu gün geliyo gibi kesin bir tarih vermezse GSA alıp geçicem.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yakın zamanda sanmıyorum.

Xr’a binmek isterim ama xr sahibi arkadaşım alma gs’te kal telkininde bulunmuştu geçtiğimiz aylarda. (Yüksek km çevirirsen satması en zor bmw, sen geziyorsun demek suretiyle)
Aynı Afica gibi Xr da 75-80bin km yi geçtimi kimse yüzüne bakmıyor , hele 100.000 i geçtiğinde ikiside çöp muamelesi görüyor 😬

GS in 150.000 km de bile alıcısı var..
Yüksek kilometreli popüler motorlar Goldwing , GS ve Harley in bazı modelleri..

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
XR'da durum daha vahim. Racing motorlu bir sport touring olduğu için 75k değil direk 10k km'den sonra bile çok zor denildi. (ben birşey olacağını düşünmüyorum ama ülkedeki enteresan takıntılar işte) Benim senede yaptığım km 15-20k civarı zaten.
Harley ise genelde garajda tutulan motorlar olduğu için çok farklı değil, son sattığım Road Glide ST'yi 22k km'de satarken en yüksek km'li benimkiydi. Diğer ilanlar 6001 km olarak gözüküyordu. Haliyle en dolu motoru ucuz verdik. Bir daha o kadar aksesuar takmam zaten. Amerikadaki adama söylesen kıçıyla güler 22k km'de km yüksek diye satılmıyor desen. Breakout'u 68k km'de sattım, sonraki alan adam 4-5 ay binip 1 sene satmaya uğraştı.

10bin km bakımına 10bin tl verdiysen o servis bayağı uygunmuş.
Şu an düz rodaj bakımına 12.500TL alıyor Borusan, R1300GS veya R12 fiyat bu.

Lafı da geçmişken BMW'nin diferansiyel olmayan parçaya diferansiyel demesine deli oluyorum, isyan ediyorum isyan.
İşsizlik zor şey.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
10bin km bakımına 10bin tl verdiysen o servis bayağı uygunmuş.
Şu an düz rodaj bakımına 12.500TL alıyor Borusan, R1300GS veya R12 fiyat bu.

Lafı da geçmişken BMW'nin diferansiyel olmayan parçaya diferansiyel demesine deli oluyorum, isyan ediyorum isyan.
İşsizlik zor şey.
Evet teknik olarak yok son dişli var, ancak servis bile daha fonetik buluyor olacak ki bunu bu şekilde yazmış faturaya, son dişli kutusu yağı şeklinde değil

Motosikleti
2022-SYM Jet 14 200 + 2011-KLX250 + 2015-KTM Duke 200(arızalı yatış)
Gezmelik sezon 4 ay daha bizim bölgede; uzun turlar seni bekler. En çabuk ne alabiliyorsan onu al derim. Biniyorsun.

Motosikleti
2022-SYM Jet 14 200 + 2011-KLX250 + 2015-KTM Duke 200(arızalı yatış)
Motosikleti
1250 trofi
eldeki GSA'yı RT gelene kadar tut derim, 1300 için bence erken biraz daha düzeltsinler, antin kuntin işleri var.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar