Motor seçmeye yardım

Hangi motor

• R1300RT

Oy: 2 6.1%
  • R1300GS Adv

Oy: 16 48.5%
  • K1600GT

Oy: 15 45.5%

• Kullanılan toplam oy
    33
  • Anket kapatılmış .

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Motorlarımdan biri 1250GS Adv, geçen sene 1300Adv çıkınca hiç beğenmeyip bunu almıştım. Yeterince binip sıkıldım. Senelik motor değiştirme vaktim yaklaşıyor diye ilan verdim. Biriyle anlaştım Salı satış veriyorum.

R1300RT'yi canlı görünce beğendim, ancak teslim süresi uzun. Motor yeni çıktığı için 3 aya yakın beklemem gerekecek. Çok fazla beklemek istemiyorum. 1250'sini bir süre kullandım. Çok keyifliydi. Yenisinde k serisindeki gibi duolever benzeri bir sisteme geçilmiş üstelik. Yoldan geri bildirim var artık.

Hiç beklemeyip beğenmediğim 1300GSAdv'yi alabilirim. Seneye değiştiricem nasıl olsa. Satması kolay, mantık evliliği.

Ya da son seçenek K1600Gt. Ama bunu alırsam sıfır almam 2. el bulur alırım. Yakında kasa değiştirecek. Listesinin 400k altına 2024 bulunabiliyor. Diğerlerine göre bütçe dostu (satın alırken) ve inline 6

Siz ne dersiniz?

Teşekkür ederim şimdiden cevaplarınız için.

Motosikleti
Bmw R 1300 Gs
usta sen konfor adamısın o yüzden benim oyum r1300 adv, şunu da belirtiyim adv senin 1 sene içerisinde seni memnun edecek ve 2 yıl daha sürüp rt serisine geçeceksin
fark etmedim sanma youtube video atmıyorsun beklemedeyiz 🙃

Beğenmediğin (1300gs)bir motora binmektense 1600'ün tadına bakman daha mantıklı.

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Kawasaki Versys 1100SE dermişim. Şaka bir yana oyum K1600GT'ye.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
R1300ADV al, K1600GT yeni kasası çıkacakmış madem sonra yeni kasasını alırsın.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
R1300ADV diyenlere katıldım. Üstelik bu motoru ilk gördüğümde içimden kusmak gelmişken. Zamanla tipine alıştım motorun, artık gözüme o kadar kötü gelmiyor. 3 ay bekleme olmasa R1300RT'ye oy verirdim ama onun da elden çıkarması çok zor olurdu gibime geliyor...

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
usta sen konfor adamısın o yüzden benim oyum r1300 adv, şunu da belirtiyim adv senin 1 sene içerisinde seni memnun edecek ve 2 yıl daha sürüp rt serisine geçeceksin
fark etmedim sanma youtube video atmıyorsun beklemedeyiz 🙃
Tavuk döner karşılığı ya da bi tık üstüne video editi yapacak birine ihtiyacım var. İşten güçten vakit harcayamadım bu ara
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Açıkçası satın almak istediğim tek motor RT. Ama 3 aya yakın beklemek koyar. Bir sürü planım vardı yaz için.

O kadar çok sattı ki heryerde görüyoruz , İstanbul'da polis motorları zaten 1300 e döndü yani o fara gözümüz alıştı sanki 😁

Ben RT serisini pek sevemedim , eski 1200 RT de GS gibi biraz daha motorun içindeyken 1250 de kendimi motorun deposunda oturuyormuş gibi hissettim 50 km falanda test ettim , K1600 bana motosiklet gibi görünmüyor 😬 Goldwing veya K1600 test sürüşü bile yapmak istemedim..

Biraz daha sportif sürüş arzusu varsa , hafiflik olmazsa olmazsa Adv değilde düz 1300 GS daha mutlu edebilir , lansmanda İzmit Körfez Pistinde kullandım , çok şaşırttı , bence şöyle temiz asfaltlı bir yerde ikisiylede yat kalk karar ver 😉

Motosikleti
Triumph Trident 660
Konu hakkında bir sey diyemem bilgim 0.
Başlığı senin açtığını görünce damladım gecenlerde bana bir cümle kurmuştun bulamadım, topluma ayak uydurmak ile ilgili ingilizce tabiri ile mi yazmıştın abi tekrar söylersen çok sevinirim.

K1600 gt

Oldukça rahat, ama çok ağır olan günümüz otomobilleri gibi konforlu olması için o sert amortisörle şasi arasında ciddi bir mühendislik var havası hissettiriyor.

Frenleri güzel

Sesi harika

Donanım güzel

Road modunda dynamik moduna göre daha iyi viraj yaptım ben nedense.

Ön çok hafif ve kopuk hissettirdi.o kadar ağırlığa rağmen.

Yarı fiyatına satılan fjr 1300 ün 2006 modeline sahibim. Bana pek uygun olmadığına karar verdim k1600ün

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Konu hakkında bir sey diyemem bilgim 0.
Başlığı senin açtığını görünce damladım gecenlerde bana bir cümle kurmuştun bulamadım, topluma ayak uydurmak ile ilgili ingilizce tabiri ile mi yazmıştın abi tekrar söylersen çok sevinirim.
Ne dedim acaba, hatırlayamadım ki? Maaşlı çalışma için yazmışımda konuyla alakalı değil bulamadım :)

O kadar çok sattı ki heryerde görüyoruz , İstanbul'da polis motorları zaten 1300 e döndü yani o fara gözümüz alıştı sanki 😁

Ben RT serisini pek sevemedim , eski 1200 RT de GS gibi biraz daha motorun içindeyken 1250 de kendimi motorun deposunda oturuyormuş gibi hissettim 50 km falanda test ettim , K1600 bana motosiklet gibi görünmüyor 😬 Goldwing veya K1600 test sürüşü bile yapmak istemedim..

Biraz daha sportif sürüş arzusu varsa , hafiflik olmazsa olmazsa Adv değilde düz 1300 GS daha mutlu edebilir , lansmanda İzmit Körfez Pistinde kullandım , çok şaşırttı , bence şöyle temiz asfaltlı bir yerde ikisiylede yat kalk karar ver 😉
Düz gs kayboluyor altımda. Birde artçı kısmı advden küçük. Rahatsız. O yüzden adv alırım. Bi de motorun içinde değilde üstünde oturma olayı her iki gs’te de var. 1250 gibi değil ikiside. Rt daha iyi o konuda

Motosikleti
Ducati Multistrada 1200 Enduro - Kawasaki Z900 RS
Motorlarımdan biri 1250GS Adv, geçen sene 1300Adv çıkınca hiç beğenmeyip bunu almıştım. Yeterince binip sıkıldım. Senelik motor değiştirme vaktim yaklaşıyor diye ilan verdim. Biriyle anlaştım Salı satış veriyorum.

R1300RT'yi canlı görünce beğendim, ancak teslim süresi uzun. Motor yeni çıktığı için 3 aya yakın beklemem gerekecek. Çok fazla beklemek istemiyorum. 1250'sini bir süre kullandım. Çok keyifliydi. Yenisinde k serisindeki gibi duolever benzeri bir sisteme geçilmiş üstelik. Yoldan geri bildirim var artık.

Hiç beklemeyip beğenmediğim 1300GSAdv'yi alabilirim. Seneye değiştiricem nasıl olsa. Satması kolay, mantık evliliği.

Ya da son seçenek K1600Gt. Ama bunu alırsam sıfır almam 2. el bulur alırım. Yakında kasa değiştirecek. Listesinin 400k altına 2024 bulunabiliyor. Diğerlerine göre bütçe dostu (satın alırken) ve inline 6

Siz ne dersiniz?

Teşekkür ederim şimdiden cevaplarınız için.

Şimdiden hayırlı olsun diyelim.
1300 ADV ile 1300 RT yanılmıyorsam aynı motor ve aynı teknik verilere sahip.
Tamamen farklı tasarımlarda iki model ve açıkçası RT yi hiç beğenmedim. Bana oldukça basit, ruhu olmayan, "hadi çabucak bir şey tasarlayalım da sunalım" mantığı ile üretilmiş gibi hissettiriyor. Hatta bmw mühendislerinden habersiz çizilmiş bile olabilir bu model :)

GS 1300 ün tasarımı ön far haricinde bence güzel ama zaten bir GS kullanıyorken neden K1600GT ye geçilmesin ki!
Böyle bir değişiklik ile aynı zamanda bir aerodinamik ve konfor da satın alınmış olunuyor.
Tabi GT, bir GS olmadığı için bazı yollara, bazı rotalara girememe gerçeğini kabullenmek gerekecek.

Hem satın alımda görece daha uygun fiyatı, hem 6 silindir olması hem de tasarım olarak bana kalırsa diğer iki modelden çok daha şık olması nedeni ile sportturing kullanımına olanak veren 1600 GT yi pek düşünmeden tercih ederdim :)

Motosikleti
K 1600 GTL
Ben yerinde olsam adv tercih ederdim. İkinci el K serisi de mantıklı.

• Beğen
Tepkiler: ACT
Hepsi çok güzel hangisi olursa olsun keyifle ve sağlıklı günlerde kullanın.

• Beğen
Tepkiler: ACT

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
@ACT için faturalı olması gerekiyor sanırım (KDV konuları...), ikinci elde faturalı K bulunsa belki tercih eder.
Aynen şirket üzerine aldığım için faturalı olması gerekiyor.
Aksi halde girişte demirbaşa kdv dahil fatura ile girmediği halde çıkışta fatura ile çıkacak ve kdv açığı oluşacaktır. Zaten fatura kesileceği yazılan ilanlara göz gezdiriyorum.

Henüz kesin karar vermesemde, yine GS Adv alacağım sanırım. K1600 her ne kadar sahip olmak istediğim modellerden biri olsa da, ikinci elde piyasasının hızlı olması, işletme maliyetinin daha düşük olması, yakın zamanda değişmeyecek güncel kasa, daha düşük ağırlık ve modülerlik açısından GS yine mantıklı kalıyor. Son bi görüşeceğim belki sipariş iptal etmek isteyen falan olur. Yoksa RT seneye kalacak.

Motosikleti
Triumph Trident 660
Ne dedim acaba, hatırlayamadım ki? Maaşlı çalışma için yazmışımda konuyla alakalı değil bulamadım :)

Düz gs kayboluyor altımda. Birde artçı kısmı advden küçük. Rahatsız. O yüzden adv alırım. Bi de motorun içinde değilde üstünde oturma olayı her iki gs’te de var. 1250 gibi değil ikiside. Rt daha iyi o konuda
Pozitif uyum nedir araştır gibi bir sey demistin abi 😁

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar