Motor seçmeye yardım

Hangi motor

• R1300RT

Oy: 2 6.1%
  • R1300GS Adv

Oy: 16 48.5%
  • K1600GT

Oy: 15 45.5%

• Kullanılan toplam oy
    33
  • Anket kapatılmış .
Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
@ACT bilgin dahilinde şunu sorayım bari, 80k kmlik bir gezide her 20k kmde bakima girecekse ne anladik biz dünya turundan usta
ya da
tur başında bi bakım aralarda da sadece yağ değişimi yapılıyor
önceden cevaplıyım evet katmanduya gitcem 😂
Katmandu İstanbul merkezden kuş uçuşu 5.300km. Yollardan dolayı + biraz gezme payı ona 8.000km diyelim. Git gel 16.000km. Bir bakım aralığı içinde halledilir. :D

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Şimdi düşündüm de aslında fakir olmasam tam da BMW'nin hedef müşteri kitlesinde biriyim. O kadar param olsa olmuşken heybetlisi olsun şuradan R1300GS ADV sarın bir tane, üzerine de ne kadar aksesuar varsa ekleyin deyip Borusan'dan alıp çıkar, bakım zamanı gelince de fiyat sormadan yetkili servise götürüp ne yapılacaksa yapın diyen biri olurdum. Neyse ki zengin değilim de böyle şeyler yapmıyorum. :)

Son düzenleme:
Motosikleti
Bmw R 1300 Gs
Katmandu İstanbul merkezden kuş uçuşu 5.300km. Yollardan dolayı + biraz gezme payı ona 8.000km diyelim. Git gel 16.000km. Bir bakım aralığı içinde halledilir. :D
katmandu derken espiri olarak yer söyledim yoksa bizde deriniz yani 🙃, niyet ettim bi japonya ya dönüşte de hem türki devletleri gezmeye hemde pamir yoluna, buna istinaden sormaktı amacım

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
@ACT bilgin dahilinde şunu sorayım bari, 80k kmlik bir gezide her 20k kmde bakima girecekse ne anladik biz dünya turundan usta
ya da
tur başında bi bakım aralarda da sadece yağ değişimi yapılıyor
önceden cevaplıyım evet katmanduya gitcem 😂
Bakım aralığı 10k km. 20k km'de ağır bakım ayağına subap ayarı vs yapıyorlar. Dünyanın her yerinde geçerli bir servisi var. Mesela japonyaya gittin, bir parça bozuldu. Garanti dahilinde.

2011'deydi sanırım, İshak Abi ve Mesut abi'nin rusya ve çin üzerinden gittiği nepal yolculuğunda Rusyanın kuzey kısımlarında ESA'dan yağ akıttığı için yanlış hatırlamıyorsam Rusyada bir otomobil servisinde parça ayarlayıp Esa'yı garantiden tamir ettiler.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Aslında çok da vermemişsin.
Ben vstrom 650 için 36bin ağır bakımda yetkili servis de değil hem de buradaki usta'ya 22bin verdim.
Parçalar 13bin tuttu, 9bin de kendi işçilik almış oldu. BMW olsa yine aynı tutacaktı. BMW bakımları pahalı değil yani.
Hem sen yetkili serviste düzgün iş yaptırmışsın, aslında düzgün işçilik yapıp hem para ödeyip hem üzülmemek, memnun ayrılmak da para vermeye değer, ucuz iş olup sinir olmaktansa biraz fazla verip kafa rahatlığı değiyor belli bir yaştan sonra insan uğraşmak istemiyor.
Mesela benim usta da şu parçalar lazım istersen sen temin et demişti ama ben uğraşamam sen al işte demiştim, bujileri pahalı yerden almış, hava filtresi yağ filtresi falan da yetkili servisten getirtmiş ondan pahalı tuttu, kendim yarı fiyatına hallederdim belki parça meselesini ama tam sezon başlarken işler de yoğun bir de ona ayıracak vaktim de yok kafam da yok demiştim.
Tam olarak aynı şeyi düşünüyorum abi

Motosikleti
1190 ADV
Aslında çok da vermemişsin.
Ben vstrom 650 için 36bin ağır bakımda yetkili servis de değil hem de buradaki usta'ya 22bin verdim.
Parçalar 13bin tuttu, 9bin de kendi işçilik almış oldu. BMW olsa yine aynı tutacaktı. BMW bakımları pahalı değil yani.
Hem sen yetkili serviste düzgün iş yaptırmışsın, aslında düzgün işçilik yapıp hem para ödeyip hem üzülmemek, memnun ayrılmak da para vermeye değer, ucuz iş olup sinir olmaktansa biraz fazla verip kafa rahatlığı değiyor belli bir yaştan sonra insan uğraşmak istemiyor.
Mesela benim usta da şu parçalar lazım istersen sen temin et demişti ama ben uğraşamam sen al işte demiştim, bujileri pahalı yerden almış, hava filtresi yağ filtresi falan da yetkili servisten getirtmiş ondan pahalı tuttu, kendim yarı fiyatına hallederdim belki parça meselesini ama tam sezon başlarken işler de yoğun bir de ona ayıracak vaktim de yok kafam da yok demiştim.
BMW R1250GS için;

LMAR8AI-10 2 adet buji = 1400TL x 2 = 2800TL
Motul SAE75W90 Dişli Yağı 1lt = 450TL (GS'de değişim için gerekli miktar 180ml, yani 80TL)
Supap şimlerinin tanesi 100TL = Hepsini değiştirmiş olsalar 8 taneden 800TL.
1 şişe de Würth marka balata spreyi kullansınlar = 150TL.
Castrol Power1 10W50 4lt motor yağı = 1500TL
Hiflo HF160 Yağ Filtresi = 600TL
Hiflo HFA7915 Hava Filtresi = 900TL

Hepsinin toplamı 7200 Lira yapıyor ki fazladan hesap ettim. 7000 lira desen malzeme parasının 2 katı işçilik almışlar.

Bu işlemlere 14000 lira verdikten sonra motora bakım yapılırken sahibine de mutlu sonlu masaj yapmaları lazım.

Motosikleti
Triumph Street Triple RS, Yamaha Tracer 9 GT+
4 ay once benzer 1300 GS hikayem oldu, 2 ay kullandiktan sonra arkadasima verdim. Evet yurutme maaliyeti cok fazla BMW nin, ama beni memnun etmeyen kismi bukadar seyi goze aldiktan sonra buna degermi oluyor. Ben africa kullandim 1 sene kadar 3-4 sene once. O zamanlar yanlis karar verdim, tek motorum africa idi ve sehir icinde agirlikli biniyordum. Neyse sattim falan, derken uzun suredir naked kullaniyorum. Bu sene artik naked ile sehirler arasi yapamamaya basladim. En son bel agrisindan istanbuldan ciktigim rotada kutahyada uyumak zorunda kaldim. 2. motoru almaya karar verdim. Almiskende hem avrupa turlarini yapabilmek hemde esimle de beraber suruslerde cekisten dusmesin diye ve onunda konforunu dusunerek BMW ye karar verdik. S1000 XR ile GS arasinda cok kalsamda esim S1000 XR da hic rahat edemedi. hakliydi da. 600 Km arkadasimdan denedim, tek kisi bile yoruyor. Neyse GS aldim 2 ay tutabildim. Ben bukadar gurultulu motor hayatimda binmedim. vites gecislerinde sanki motorun icinde firtinalar kopuyor. ozellikle 1-2. Onceleri sorun gibi gorunmuyordu ama manevralari sehir icinde cok basarili degil. Allah tan ikinci eli uzmedigi icin yakin bir arkadasima gitti.
Bugun geldigim noktada karar verdigim 2. motor multistrada V4 travel veya pikes peak. Yani hem aralarinda 40 kg var GS ile, hemde bu alet farkli bir dinamige sahip. Kesinlikle uzerinde iken bu tur motoru demiyorsun. Garip yapmislar, bende agirlik merkezi biraz daha yere yakin, motoru cok asagida. Garip olan kisim ise bir arkadasim bu motoru bana birakip 4 ay yoktu, merak edip (birazda fiyattan cekinip) binmedim. Ama tabularimi yikti acikcasi. Kampanya vs gelir mi diye bakiyorum, 2024 beyaz ellerinde kalmis ve istenen fiyat 1350 falan. 2025 i 1.9 m oldu. Cok arada kaldim.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Bakım aralığı 10k km. 20k km'de ağır bakım ayağına subap ayarı vs yapıyorlar. Dünyanın her yerinde geçerli bir servisi var. Mesela japonyaya gittin, bir parça bozuldu. Garanti dahilinde.

2011'deydi sanırım, İshak Abi ve Mesut abi'nin rusya ve çin üzerinden gittiği nepal yolculuğunda Rusyanın kuzey kısımlarında ESA'dan yağ akıttığı için yanlış hatırlamıyorsam Rusyada bir otomobil servisinde parça ayarlayıp Esa'yı garantiden tamir ettiler.

Kalın işaretlediğim yeri hatırladım, Bmw otomobil yetkili servisine gitmişlerdi, motorrad yoktu bayiide. Ama traktör tamircisinden bulmuştu servis parçayı. Yay gibi birşey ayarlamışlardı sanırım

Motosikleti
Bmw R 1300 Gs
Kalın işaretlediğim yeri hatırladım, Bmw otomobil yetkili servisine gitmişlerdi, motorrad yoktu bayiide. Ama traktör tamircisinden bulmuştu servis parçayı. Yay gibi birşey ayarlamışlardı sanırım
belki bakarsın, youtubede çok beyefendi bir Alim ocaklı abimiz 1250 adv ile geçen sene dünyayı gezmeye başladı, severek takip ediyorum.şu anda güney amerikada,Harbi gs ile fıtı fıtı gidiyo 🙂

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
belki bakarsın, youtubede çok beyefendi bir Alim ocaklı abimiz 1250 adv ile geçen sene dünyayı gezmeye başladı, severek takip ediyorum.şu anda güney amerikada,Harbi gs ile fıtı fıtı gidiyo 🙂
Evet evet takip ediyorum. Ama bence bu tür yolculuklar için gs yanlış (gereksiz büyük)

Motosikleti
katmandu derken espiri olarak yer söyledim yoksa bizde deriniz yani 🙃, niyet ettim bi japonya ya dönüşte de hem türki devletleri gezmeye hemde pamir yoluna, buna istinaden sormaktı amacım
Ah ah şu KLR 650'yi Türkiye'ye getirebileceklerdi ne güzel olurdu. O rotalar için en uygun motosiklet bence. (Yağ ve yağ filtresi değişimi her 12.000km diyor. Zor iş değil, böyle bir rotada 6.000'de binicinin kendisi de yapabilir...)

2022-Kawasaki-KLR650-EFI-manual-maintenance-schedule-1-1024x760.jpg

2022-Kawasaki-KLR650-EFI-manual-maintenance-schedule-2-1024x760.jpg

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
BMW R1250GS için;

LMAR8AI-10 2 adet buji = 1400TL x 2 = 2800TL
Motul SAE75W90 Dişli Yağı 1lt = 450TL (GS'de değişim için gerekli miktar 180ml, yani 80TL)
Supap şimlerinin tanesi 100TL = Hepsini değiştirmiş olsalar 8 taneden 800TL.
1 şişe de Würth marka balata spreyi kullansınlar = 150TL.
Castrol Power1 10W50 4lt motor yağı = 1500TL
Hiflo HF160 Yağ Filtresi = 600TL
Hiflo HFA7915 Hava Filtresi = 900TL

Hepsinin toplamı 7200 Lira yapıyor ki fazladan hesap ettim. 7000 lira desen malzeme parasının 2 katı işçilik almışlar.

Bu işlemlere 14000 lira verdikten sonra motora bakım yapılırken sahibine de mutlu sonlu masaj yapmaları lazım.
BMW bujisi ucuzmuş.
Vstrom 650 için iridyum buji 4 tanesi 7bin lira tutmuştu geçen ay bakımda. Ben piyasadan araştırsam çok daha ucuza bulabilirmişim ama uğraşacak vaktim yoktu usta da yetkili servisten temin etmiş onların verdiği fiyata.
Yine de Borusan'ın fiyatları kendi müşteri kitlesi için yüksek sayılmaz verdiği hizmet yanında. Yani BMW müşterileri kafa rahatlığı, zaman harcamama, uğraşmama gibi şeylere de değer verip para harcarlar.

Motosikleti
Bmw R 1300 Gs
Ah ah şu KLR 650'yi Türkiye'ye getirebileceklerdi ne güzel olurdu. O rotalar için en uygun motosiklet bence. (Yağ ve yağ filtresi değişimi her 12.000km diyor. Zor iş değil, böyle bir rotada 6.000'de binicinin kendisi de yapabilir...)

bu bilgiler için teşekkür ederim. galiba klr olmadığı için orta asya için sen tenere tercih edersin gibime geldi 🙃

Motosikleti
bu bilgiler için teşekkür ederim. galiba klr olmadığı için orta asya için sen tenere tercih edersin gibime geldi 🙃
O tarafları pek merak etmiyorum açıkçası. Öyle bir rota yapmak istesem gitmek isteyebileceğim en doğu nokta Semerkand olur, ki orası bile çok ütopik benim için. Batıyı gezmeyi daha çok tercih ederim. Toz toprak, step vs. meraklısı değilim. :D Asfalt iyidir.

Motosikleti
Bmw R 1300 Gs
O tarafları pek merak etmiyorum açıkçası. Öyle bir rota yapmak istesem gitmek isteyebileceğim en doğu nokta Semerkand olur, ki orası bile çok ütopik benim için. Batıyı gezmeyi daha çok tercih ederim. Toz toprak, step vs. meraklısı değilim. :D Asfalt iyidir.
ah bu shengen vizesi ah ne ocaklar söndürüyor, yoksa benimde bulgardan yukarı transfaganlar ordan da nordkapp ordan aşşagı portekiz ispanya italya stelvio sonra atinada bi kahve diye rota hazırda tehhh 🙃

Motosikleti
1190 ADV

Beğenilmeyen KTM'nin bakım aralığı (LC8) 15000km :) 60bin km de supap ayarına bakılması gerek.

Son düzenleme:
Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni

Sen o yurtdışı kitapçığa aldanma, benim motorda da yağ değişim periyodu yurt dışına göre 10.000 km'de bir. :)

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
@ACT,

ya biraz ruhu olan makinelere mi baksan artık ?

xr al bari ya..yarışçı gecmişi olan birine xr yakışır...

gs falan ruhsuz şeyler..

nacizaneeeee...

dün yani pazar günü yine dikili ye gittim.

yemin ediyorum bir milyon tane gs gecti yanımdan.

bu ne yaaaaa.

ipini koparan gs almış. hiç hoş değil.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
@ACT,

ya biraz ruhu olan makinelere mi baksan artık ?

xr al bari ya..yarışçı gecmişi olan birine xr yakışır...

gs falan ruhsuz şeyler..

nacizaneeeee...

dün yani pazar günü yine dikili ye gittim.

yemin ediyorum bir milyon tane gs gecti yanımdan.

bu ne yaaaaa.

ipini koparan gs almış. hiç hoş değil.
Bende o ipini koparanlardanım işte ama karaburuna gittim. Senin gördüklerin kozak yaylası üzerinden sahil boyunca İzmire gidiyor ya da tam ters rotayı yapıyordur.

Xr’a binmek isterim ama xr sahibi arkadaşım alma gs’te kal telkininde bulunmuştu geçtiğimiz aylarda. (Yüksek km çevirirsen satması en zor bmw, sen geziyorsun demek suretiyle)

Motosikleti
Sen o yurtdışı kitapçığa aldanma, benim motorda da yağ değişim periyodu yurt dışına göre 10.000 km'de bir. :)
Senin motoru bilmem ama bu KLR 650'ler yeni nesil olanlar, direkt tam sentetik yağa göre tasarlanmışlardır, o durumda 10.000 gayet mümkün.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Aradığın cevaba ilişkin en sağlıklı cevabı initial-D arkadaş verebilir buralarda..
CC seviyemiz çok yüksek diiil... 1000 likle bile klasman dışıyım :)
İşin nirvanalarında gezinmek bu olsa gerek... :ROFLMAO:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar