4 ay once benzer 1300 GS hikayem oldu, 2 ay kullandiktan sonra arkadasima verdim. Evet yurutme maaliyeti cok fazla BMW nin, ama beni memnun etmeyen kismi bukadar seyi goze aldiktan sonra buna degermi oluyor. Ben africa kullandim 1 sene kadar 3-4 sene once. O zamanlar yanlis karar verdim, tek motorum africa idi ve sehir icinde agirlikli biniyordum. Neyse sattim falan, derken uzun suredir naked kullaniyorum. Bu sene artik naked ile sehirler arasi yapamamaya basladim. En son bel agrisindan istanbuldan ciktigim rotada kutahyada uyumak zorunda kaldim. 2. motoru almaya karar verdim. Almiskende hem avrupa turlarini yapabilmek hemde esimle de beraber suruslerde cekisten dusmesin diye ve onunda konforunu dusunerek BMW ye karar verdik. S1000 XR ile GS arasinda cok kalsamda esim S1000 XR da hic rahat edemedi. hakliydi da. 600 Km arkadasimdan denedim, tek kisi bile yoruyor. Neyse GS aldim 2 ay tutabildim. Ben bukadar gurultulu motor hayatimda binmedim. vites gecislerinde sanki motorun icinde firtinalar kopuyor. ozellikle 1-2. Onceleri sorun gibi gorunmuyordu ama manevralari sehir icinde cok basarili degil. Allah tan ikinci eli uzmedigi icin yakin bir arkadasima gitti.
Bugun geldigim noktada karar verdigim 2. motor multistrada V4 travel veya pikes peak. Yani hem aralarinda 40 kg var GS ile, hemde bu alet farkli bir dinamige sahip. Kesinlikle uzerinde iken bu tur motoru demiyorsun. Garip yapmislar, bende agirlik merkezi biraz daha yere yakin, motoru cok asagida. Garip olan kisim ise bir arkadasim bu motoru bana birakip 4 ay yoktu, merak edip (birazda fiyattan cekinip) binmedim. Ama tabularimi yikti acikcasi. Kampanya vs gelir mi diye bakiyorum, 2024 beyaz ellerinde kalmis ve istenen fiyat 1350 falan. 2025 i 1.9 m oldu. Cok arada kaldim.