Radar cezaları çığrından çıkmış diyorlar

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Yanlış bilmiyorsam paralı yollarda da hız kontrolü var. Giriş saati ile çıkış saatinden ortalama hızı tespit edip ona göre işlem yapıyorlar.
Abi belki var ama ya kural işlemiyor ya da 2 cuğara, benzin molası verdiğimizde o ortalama hız dalgasından yırtıyoruz. Ben İzmir İstanbul yolunda 160-170 altına çok nadir iniyorum, daha bir yediğim ceza yok.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Yanlış bilmiyorsam paralı yollarda da hız kontrolü var. Giriş saati ile çıkış saatinden ortalama hızı tespit edip ona göre işlem yapıyorlar.
Özel otoyollarda da var mı bilmiyorum ama bizim burada TEM otoyolunda var. İstanbula giderken yarı yol gibi olan Silivri yakınlarında temiz düzgün bir toyol kenarı dinlenme tesisi var, tabelasında "Karbey" yazan yer, hep orada mola veriyorum, hem tuvaletleri düzgün hem starbucks var ama ben yanımda termosta kahve taşıyorum İstanbul'a otobandan gideceğim zaman, 15dk mola verip kahve sigara şeklinde dinlenip devam ediyorum.

3-5 yıl önce kardeşim TEM otoyolunda 121km/saat ortalama ile ceza yemişti. Otobana giriş-çıkış saatlerindne hesaplayıp eve göndermişlerdi ceza kağıdını, oradan aklımda kalmış.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Abi belki var ama ya kural işlemiyor ya da 2 cuğara, benzin molası verdiğimizde o ortalama hız dalgasından yırtıyoruz. Ben İzmir İstanbul yolunda 160-170 altına çok nadir iniyorum, daha bir yediğim ceza yok.
Otoban mola yerinde mola verince ortalama hız düşmüş oluyor.
Ben arabayla da hep mola veriyorum, 1 saat'ten fazla otobanda sürünce dümdüz otoban uykumu getiriyor.

Tam bir cenabet olduğumu Pazartesi sabahı öğrendim. Şöyle ki; Pazar günü Malkara'dan Çanakkale köprüsü yönüne 180 ile giderken ileride sağda tünemiş radar aracını gördüm. O bölgedeki uygulama tipini bildiğimden polisin 3-5 km sonra yolu daraltıp radardan ebelenenlere ceza yazacaklarını tahmin ettim. Ben de ilk sapaktan karşı şeride yani dönüş yoluna geçip dönüş yolunda devam ederek ileriden tekrar esas gideceğim yola saptım. Haliyle ilk gördüğüm radar aracının önünden tekrar geçtim ama bu sefer 70 ile.

Tam tahmin ettiğim gibi 3-5 km sonra yol daraltılmış, polisler çevirme yapıyorlar, önümdeki aracı durdurdular bana "geç geç" yaptılar. Haliyle ceza yemedim. Akşam eve gelip bu durumu sanki iyi bir halt etmişim gibi bizim köfte ekibine anlattım, onlar da güldüler. Gece oldu yattım, sabah uyandığımda Menemen gibi İzmir sınırları içinde alakasız bir yerde radardan kaynaklı ceza yediğimi öğrendim. Hem de 4512 TL

Paralı yollar benim için daha ekonomik.
Aklında bulunsun bazı navigasyon uygulamaları radarların yerlerini gösteriyor hatta seyyar radarların yerlerini dahi gösteriyor. Ayarladığın zaman radara yaklaştığında istediğin mesafede seni uyarıyor Abim de vardı adı sygic

Motosikleti
CB650R
Hız limiti ayrı konu, kesilen cezanın miktarı ayrı konu. Bende motosikletlere düşük hızlı limiti verdiklerini düşünüyorum, vardır elbet bir bildikleri.

Gelire dayalı ceza verilse emin ol milyonluk araç sahiplerinin bir çoğunun asgari ücret kadar geliri yok. Kabak yine aynı kesime patlar.
Şahısa yazmacak hocam o "zengin" kişilerin araçları hali hazırda zaten şirketlerine kayıtlı oluyor. Maliyeye beyan ettiği matrahtan %10 olarak ceza kessin bakalım bir daha kırmızı geçebiliyor yada kuralsızlık yapabiliyor mu

Beyan olunan matrahtan kesecek ki vergiden kaçınıp ödemediği gibi allem edip kallem edip cezadan kaçamayacak

Diğer bir konu, Motosikletlere hız limiti 1997 deki kabul edilen yasayla beraber geldi ve büyük bir değişikliğe uğramadı hiç. 1997deki kaç tane motosiklet vardı da düzgünce bir şeyler belirleyelim demiş olabilirler ki. Yaz geç kamyonla aynı gitsin dediklerine adım kadar eminim.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Şahısa yazmacak hocam o "zengin" kişilerin araçları hali hazırda zaten şirketlerine kayıtlı oluyor. Maliyeye beyan ettiği matrahtan %10 olarak ceza kessin bakalım bir daha kırmızı geçebiliyor yada kuralsızlık yapabiliyor mu

Beyan olunan matrahtan kesecek ki vergiden kaçınıp ödemediği gibi allem edip kallem edip cezadan kaçamayacak

Diğer bir konu, Motosikletlere hız limiti 1997 deki kabul edilen yasayla beraber geldi ve büyük bir değişikliğe uğramadı hiç. 1997deki kaç tane motosiklet vardı da düzgünce bir şeyler belirleyelim demiş olabilirler ki. Yaz geç kamyonla aynı gitsin dediklerine adım kadar eminim.
Finlandiya'da cezalar gelire oranlıymış. Yani herkesden canını yakacak kadar ceza alıyorlarmış ki zenginler parası neyse veririm basarım diyemiyormuş. Boşu boşuna yıllardır dünyanın en mutlu ülkesi seçilmiyorlar.
Kaynak: https://www.theguardian.com/world/2023/jun/06/finnish-businessman-hit-with-121000-speeding-fine

Aklında bulunsun bazı navigasyon uygulamaları radarların yerlerini gösteriyor hatta seyyar radarların yerlerini dahi gösteriyor. Ayarladığın zaman radara yaklaştığında istediğin mesafede seni uyarıyor Abim de vardı adı sygic
Radar tespit cihazı kullanmak yasak cezası 185.000 tl , yerini gösteren navigasyon uygulamaları yasak mı değil mi ? telefona yüklü olduğu için sanırım tespit edilemiyor..

Artık yaş ilerledi otomobil ile otoyolda en fazla 100 / 110 arası gidiyorum hatta gidebiliyorum, motosiklette biri 100 cc diğeri 125 cc istesem de gidemiyorum.

Ne yazıyorsam kendim için değil, sizler için yazıyorum. :ROFLMAO:

Motosikleti
1190 ADV
Radar tespit cihazı kullanmak yasak cezası 185.000 tl , yerini gösteren navigasyon uygulamaları yasak mı değil mi ? telefona yüklü olduğu için sanırım tespit edilemiyor..

Navigasyon radar tespit etmiyor. Bir başkası görüp işaretlerse radar olabilir diye uyarı çıkıyor. Zaten radar uygulamasından önce tabela koymak zorunda polisler. Şehir içinde sabit tabelalardan sonra uygulama yaparlar genelde.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Arabayla Çanakkale-istanbul, çanakkale-izmir, izmir-aydın, izmir-istanbul arasında arabayla tapagaz gittiğim günler oldu. Ortalama hızımın 170-180'in altında olmasına imkan yok. Bugüne kadar arabayla bile hiç otobanda hız cezası yemedim. Ama otobanın çıkışına bağlantı yollarına radar atıyorlar. Bir kaç kere denk geldim. Otoban dışında basmadığım için ceza yemedim ama radar vardı yani.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Benim yediğim 9binle 20m liralık bmwnin rangein ödeyeceği rakam bir olmamalı
Aplanın kulakları çınlasın.
33.jpg

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Paralı yollar benim için daha ekonomik.
Döt kıspetten çıkınca tarak Bağdat7tan gelirmiş. Paralı yol da çözüm değil. Yüzü geçmeyen motosiklet(L3) mi var?
c49c3sl.jpg

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

"Tommy biraz daha semirsin toptan keseriz" diye bekliyorlardır. Osmanlının ipiyle kuyuya inilmez. 🤪

Son düzenleme:
Cihaz yasakta uygulamaların bazıların da bu özellik var. Hatta google navigasyon da dahi varmış ama ben kurcalamadım. Benim motor ufak olduğu için zaten gaza bassan da ceza yiyemiyorsun :)

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Yerseniz buradan buyurun.
O zaman adama sormazlar mı Kamil? "kanser ilaçlarından niye katılım payı alıyorsunuz?"
nlhe404.jpg

Navigasyon radar tespit etmiyor. Bir başkası görüp işaretlerse radar olabilir diye uyarı çıkıyor. Zaten radar uygulamasından önce tabela koymak zorunda polisler. Şehir içinde sabit tabelalardan sonra uygulama yaparlar genelde.
Kullanıcı geri dönüşü ile tespit ediyor bunu biliyorum sonuçta uygulamadan öğreniyoruz , o tabelaların bir çoğunuda kaldırmıyorlar , 3 kilometre boyunca tın tın gidip sağda farları bana bakan bembeyaz bir cisim arıyorum , sonra hayal kırıklığı 😁

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar