Radar cezaları çığrından çıkmış diyorlar

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Yapay zekanın işleri midir nedir, daha şimdi önüme düşen haber...

Torbalı'da meğer yaya alt geçitleri motosikletlerin doğal güzergahı olmuş. Polis denetimleri başlamış, cezalar kesilmiş...

https://ddei5-0-ctp.trendmicro.com:443/wis/clicktime/v1/query?url=https%3a%2f%2fwww.instagram.com%2freel%2fDKPUyb4tFrQ%2f%3figsh%3dMW15YWdudmo4eW9hMw%3d%3d&umid=058BA0C3-36A9-6906-840D-DF810C0E2306&auth=2b57225d7664c366d69468155888f41ab3ea5881-2b12192257bac2448af6fb6340cf732feebd9fd1

Yorumları okuyunuz.

-Devletin açığını kapatıyorlar,
-Güzel yere tezgah açmışlar,
-Polislerin tek işi ceza yazmak oldu,
-Ee boşalan kasa nasıl dolacak?
-Motor aralardan geçmek için var, motorcu düşmanısınız,

vs.
Hatta, "biraz mantıklı düşünün, trafikte bu araçların olmaması trafiği rahatlatıyor, oradan geçmenin kime ne zararı var, pratik çözümler desteklenmeli" diyen bile var yahu (ironi falan değil haa).

Ne yapacağız, her alt geçide kamera mı koyalım şimdi? Veya her kaldırıma polis mi dikeceğiz? Motosikletler, otomobiller kaldırımı da işgal ediyorlar. Trafik sorunumuz sadece hız limiti değil ki?

Yaya geçitlerinde durmuyoruz yahu; buyrun bu da yaya geçidinden geçmek için çabalayan ama yine ahlaksız bir motorcunun gazabına uğrayan adamın hali,

https://ddei5-0-ctp.trendmicro.com:443/wis/clicktime/v1/query?url=https%3a%2f%2fx.com%2fbosunatiklama%2fstatus%2f1929574162709848438%3fs%3d46%26t%3dvtjrTQZ0c%2dqxH7RM0Y0FJA&umid=9FF39236-36A9-E806-B508-FD33BF50EDC1&auth=fcdbbc179a403b40a95240b9f4e4197dc5938337-6885cb5778aa9e8ef48530bcca0566da397194da

Dediğim gibi, bu mesele uyarı/ceza/denetim mekanizması dışında, tamamen toplumsal ahlak ve yasaksızlık bilinci ile ilgili. Böyle bir otokontrol mekanizması işlememiş toplumsal genetiğimize. Uymuyor işte. Bunu yazdığımda hemen milliyetçi güdülerle argüman üretiliyor ama değil işte. Hassasız milli duygularda ama gerisi yok. Vatandaş bu, söylemi bu...

E böyle olunca da, devlet mekanizması en iyi becerdiği işi yapıyor, canını acıtıyor vatandaşın. Onca uyarı, onca reklam, onca söylem, onca kamu spotu, onca tebela...e işe yaramıyor işte arkadaş. Bir de üzerine dünya standartlarına uymayan normlarla dağıtılan ehliyetler olunca, iyice çorbaya dönüyor mesele. Bakın şimdi bayram trafiği gelecek. Ağır tonajlar yasaklanıyor, denetimler artıyor, 30 km'de bir radarlar konuşlandırılıyor, her yerde çevirmeler, vs. ama sonuç ne olacak? Yine her bayram olduğu gibi ölü/yaralı haberleri izleyeceğiz.

Zor topraklarda yaşıyoruz vesselam...

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Ecevit Denizli'ye gelmiş. Nutuğun bir yerinde "Bu düzen değişecek." diyor.
Köylünün biri laf atıyor. "Düzen değişecekte, düzülen ne zaman değişecek?"
Başımızdaki iyiyi de, kötüyü de seçen o halk, işte buradaki halk.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.

yaya gecidindeki video şu an ekşi de bir numaralı baslık.

çoğu kişi motorcuya kufur etmiş. motorlu safı belki adama yol verecekti(bi ihtimal) ama gectiği yere bak.

peki gordugu halde yol vermeyenler ?
işin kötusu, yol versem arkadaki bana carpabilir diyebilir. evet maalesf boyle bir ihtimal de var.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

"biraz mantıklı düşünün, trafikte bu araçların olmaması trafiği rahatlatıyor, oradan geçmenin kime ne zararı var, pratik çözümler desteklenmeli"

puhahaa sesli guldum

@Punctum, bu sabah hollanda da yaşayan arkadasım şunu attı

yemin ediyorum nokta atışı. bir tek domuz olayını anlamadım :)

Son düzenleme:
Domuzlar Şehre inip çöp kovalarını karıştırıyorlar. Özellikle orman kenarı alanlarda. Bornova veya Manisa'da biz çok rastlıyoruz.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Başıboş itlerden gayri, can dost domuzlarımız var artık Burak. Kuşadası falan komple domuz olmuş. Turizme büyük katkı yapacağı düşünülmüş olmalı :)

ya biz ülkemize şükredelim.

arkadasım gectiğimiz aylarda abd de dağın başında dur işareti olan bir yerde tam anlamıyla durmadığı için polis ceza yazmaya calışmış.

arkadasım durdum ya demiş, polis "sen ona durmak mı diyosun amatör" diye dalga gecmiş.

neyseki türküm ben acıyın bana bu seferlik diyerek yırtmış.
Hollanda da ki İngiltere de ki denetleme sistemi Türkiye de olsun bunlar bugünleri hatimlerle ararlar.

Motosikleti
K 1600 GTL
yaya gecidindeki video şu an ekşi de bir numaralı baslık.

çoğu kişi motorcuya kufur etmiş. motorlu safı belki adama yol verecekti(bi ihtimal) ama gectiği yere bak.

peki gordugu halde yol vermeyenler ?
işin kötusu, yol versem arkadaki bana carpabilir diyebilir. evet maalesf boyle bir ihtimal de var.

"biraz mantıklı düşünün, trafikte bu araçların olmaması trafiği rahatlatıyor, oradan geçmenin kime ne zararı var, pratik çözümler desteklenmeli"

puhahaa sesli guldum

@Punctum, bu sabah hollanda da yaşayan arkadasım şunu attı

Kamyoncu nerdesin... Benim hiç Amerika'da Hollanda da yaşayan arkadaşım yok 😔

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Son düzenleme:
Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Tam bir cenabet olduğumu Pazartesi sabahı öğrendim. Şöyle ki; Pazar günü Malkara'dan Çanakkale köprüsü yönüne 180 ile giderken ileride sağda tünemiş radar aracını gördüm. O bölgedeki uygulama tipini bildiğimden polisin 3-5 km sonra yolu daraltıp radardan ebelenenlere ceza yazacaklarını tahmin ettim. Ben de ilk sapaktan karşı şeride yani dönüş yoluna geçip dönüş yolunda devam ederek ileriden tekrar esas gideceğim yola saptım. Haliyle ilk gördüğüm radar aracının önünden tekrar geçtim ama bu sefer 70 ile.

Tam tahmin ettiğim gibi 3-5 km sonra yol daraltılmış, polisler çevirme yapıyorlar, önümdeki aracı durdurdular bana "geç geç" yaptılar. Haliyle ceza yemedim. Akşam eve gelip bu durumu sanki iyi bir halt etmişim gibi bizim köfte ekibine anlattım, onlar da güldüler. Gece oldu yattım, sabah uyandığımda Menemen gibi İzmir sınırları içinde alakasız bir yerde radardan kaynaklı ceza yediğimi öğrendim. Hem de 4512 TL

Paralı yollar benim için daha ekonomik.

Motosikleti
K 1600 GTL
Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Belli bir yaşa geldim artık bu saatten sonra gundilik yapmaya yüreğim yetmez. Lakin eskisi gibi 20'lerimde 30'larımda olsam plakayı da kapatırdım, polis çevirmesinden de kaçardım, polise de çarpıp kaçardım umrumda olmazdı.

Hocam iyi güzel diyorsun da hız cezalarında ne yapacağız peki? Çekici ve kamyonlarla aynı hız sınırına sahibiz. Aynı hızda gitsen bi dert gitmesen ayrı bir dert geçen 112km/h ile %50 yi aşarak 9bin küsür ceza yedim.

Cezalar gelire dayalı hale gelirse asıl insanlar dikkat eder. Benim yediğim 9binle 20m liralık bmwnin rangein ödeyeceği rakam bir olmamalı
Hız limiti ayrı konu, kesilen cezanın miktarı ayrı konu. Bende motosikletlere düşük hızlı limiti verdiklerini düşünüyorum, vardır elbet bir bildikleri.

Gelire dayalı ceza verilse emin ol milyonluk araç sahiplerinin bir çoğunun asgari ücret kadar geliri yok. Kabak yine aynı kesime patlar.

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Az once yaklasik 480 kilometrelik Istanbul-Cesme yolunu tamamladim. Radarlar pek bizim gibi motorculari kapsamiyor. Yine de cok guvenmiyorum. 140 ortalama ile geldim. Polis memurlarina selam verip devam ettim. Okuyan memur arkadaslara da gorevlerinde kolayliklar dilerim. Uzun virajlarin cikislarinda ve dinlenme tesisi giris cikislarinda sobeleniyorsunuz. Tavsiyem parali yollari kullanmaniz, hem zamandan tasarruf hem de risk azaltma konusunda cok faydali.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Ücretsiz yollara sürekli radar kurup paralı yollarda hız sınırı kuralını işletmemek tam anlamıyla yavşaklık, tam anlamıyla şerefsizlik.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar