Amortisörde yay olmazdı öyle olsaydı. Bu tamamen çalışmayı stabilleştirmek adına konur. Mondialdeki çinlilerin biraz “bakın biz bunu yaptık az paraya mükemmel bir teknik donanım koyduk” demek için koyduğu bi sistem.İçindeki gazın yay gibi bir etkisi var yazalım kolay anlaşılsın![]()
Amortisorun icindeki havada ilk darbeyi sonümlemede yaya destek olur , tüpdeki gazında benzer işlevi var , bir başka faydasıda yağın köpürmesini engellemek , ucuz üretim motorlarda tam olarak fonksiyonu nedir kestiremiyorum bir videoda sadece görüntü olduğunu söyleyip tüpü kesiyorlardı , kesilen yerde amortisör borusuyla ilintili bir kanal bile yoktu..Amortisörde yay olmazdı öyle olsaydı. Bu tamamen çalışmayı stabilleştirmek adına konur. Mondialdeki çinlilerin biraz “bakın biz bunu yaptık az paraya mükemmel bir teknik donanım koyduk” demek için koyduğu bi sistem.
90 lı yıllarda Renault Mais de çalıştım o zamanlar ralli otomobillerinde DeCarbon isminde gazlı amortisörler vardı ama böyle tüplü değildi , birde o senelerden Aytaç Kot , Engin Pekcanlı aklımda kalan isimler Renault'da tanınan sürücü ve mekanikerdiler , bizde gençtik çok meraklıydık ama baktık o işlerde para yok denizcilik sektörüne geçtimhttps://proflexuk.com/ Bu firmaydı.
peki fransızkar gitsin kruvasan yapsın diyebilir miyiz?90 lı yıllarda Renault Mais de çalıştım o zamanlar ralli otomobillerinde DeCarbon isminde gazlı amortisörler vardı ama böyle tüplü değildi , birde o senelerden Aytaç Kot , Engin Pekcanlı aklımda kalan isimler Renault'da tanınan sürücü ve mekanikerdiler , bizde gençtik çok meraklıydık ama baktık o işlerde para yok denizcilik sektörüne geçtim![]()
Renault'un motor sporlarında çok başarılı otomobilleri var , 70 lerde Londra Sydney yarışını bitirmiş Gordini motorlu çift karbüratörlü Renault 12 ler duruyordu İstanbul Mais de , sağlam arabalarmış o dönem çok kişi kullanmak istemiş bu R12 leri , biride Porsche911 ile toprak rallilere bile giren GS eski başkanlarından Faruk Süren miş , anlatırlardıBu arada bu fransızlar ne kadar kötü otomobil yapsada yarış departmanlarında inanılmaz iş çıkıyor.
Bu arada aytaç kot yüzünden blue jean’e kot pantalon diydiyoruz
Abi senin şu alanlardaki tecrübelerinin anlatımı bir binaya dönüşseydi şöyle bakardım90 lı yıllarda Renault Mais de çalıştım o zamanlar ralli otomobillerinde DeCarbon isminde gazlı amortisörler vardı ama böyle tüplü değildi , birde o senelerden Aytaç Kot , Engin Pekcanlı aklımda kalan isimler Renault'da tanınan sürücü ve mekanikerdiler , bizde gençtik çok meraklıydık ama baktık o işlerde para yok denizcilik sektörüne geçtim![]()

Otomotivde çok değil 3-4 yıl kadar kaldım o da motor sporlarına merakımdan , yani fazla tecrübem yok ama kendi açtığım şanzımanı toplarım tekrar
çakmak gazı var içinde sakın içine çekmeArkadaslar motorum drift l arka amortisorde tüpler var bunların ne ise yaradığını bilen var mı? Birazcık kurcaladim içinde hava tutmak için siboplar falan var ne işe yaradığını tam olarak anlayamadım
Abi bildiğim kadarıyla rektefiye de yapıyordun, bir araba motoruna rektefiye yapma imkanın var mı? Eğer yapıyorsan bara ve honlama işlemleri için adresim belli olsun.Otomotivde çok değil 3-4 yıl kadar kaldım o da motor sporlarına merakımdan , yani fazla tecrübem yok ama kendi açtığım şanzımanı toplarım tekrar
30 senedir devasa iki zamanlı dizel motorlar , 10-12 silindir dört zamanlılar , gemi pnomatik sistemleri üzerine çalıştık![]()
Konu V Strom'a ne zaman gelecek diye heyecanım vardı ama gelmedi.Çenemizin yayı kırılmış gece gece. Neyseki iyi idare etmişiz.
Peki köfteler?Kardeşim vstromcu olan ben değilim. Ben Harley’e getiririm. Gs’e getiririm. Sym’ye getiririm. Şu sıra Piaggio’da olur. Ama v strom zor.
O iş bizin sorumluluğumuzdaPeki köfteler?