Arka amortisördeki tüp ne işe yarar

Arkadaslar motorum drift l arka amortisorde tüpler var bunların ne ise yaradığını bilen var mı? Birazcık kurcaladim içinde hava tutmak için siboplar falan var ne işe yaradığını tam olarak anlayamadım

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Tüplü Drift yapmışlar işte daha ne istiyon? Az yakar, çok kaçar.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Osm@n Aga biz senden az ama öz, leziz, eskisi gibi kaliteli espriler bekliyoruz. Her post altında makara yapınca olmuyor, doyurmuyor, değeri azalıyor.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
O tüplerin içinde azot var. Onları kurcalama, azotu kaçırırsan özel ekipmanla basman gerekir. Ekipmanda muhtemelen mondial servislerinde yoktur. Şarjım az, şarja takayım devamını yazıcam.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Evet şarja taktım devam edebilirim.

Şimdi küçük odacıklar var. Ana silindirde hidrolik yağı, bir tarafta basınçlı azot bulunur. Amortisör sönünlemesi sırasında yağ yer değiştirmek zorunda. Yağlı kısımda şimler ve orifisler bulunur. Bunlar regule eder. Azot ve yağ darbe alınca yer değiştirir. Bu arada azotun görevi yağın odadan odaya transfer olurken köpürmesini engellemek ayrıca stabil çalışmayı arttırmaktır. Ayrıca sönümlemesi daha stabil olur. Daha tepkili çalışır.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

İçindeki gazın yay gibi bir etkisi var yazalım kolay anlaşılsın 👍
Amortisörde yay olmazdı öyle olsaydı. Bu tamamen çalışmayı stabilleştirmek adına konur. Mondialdeki çinlilerin biraz “bakın biz bunu yaptık az paraya mükemmel bir teknik donanım koyduk” demek için koyduğu bi sistem.

Son düzenleme:
Amortisörde yay olmazdı öyle olsaydı. Bu tamamen çalışmayı stabilleştirmek adına konur. Mondialdeki çinlilerin biraz “bakın biz bunu yaptık az paraya mükemmel bir teknik donanım koyduk” demek için koyduğu bi sistem.
Amortisorun icindeki havada ilk darbeyi sonümlemede yaya destek olur , tüpdeki gazında benzer işlevi var , bir başka faydasıda yağın köpürmesini engellemek , ucuz üretim motorlarda tam olarak fonksiyonu nedir kestiremiyorum bir videoda sadece görüntü olduğunu söyleyip tüpü kesiyorlardı , kesilen yerde amortisör borusuyla ilintili bir kanal bile yoktu..

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Azot kullanılmasının bir kaç sebebi var. Azot havadaki oksijene göre az sıkışır (oksijen diyorum ama soluduğumuz havadan bahsediyorum.) Ayrıca azot nem barındırmaz. Hidrolik yağda sıkışmaz ve sulandığı zaman değişmesi gerekir. %4 olmalı sınır. Hatırlamıyorum şu an ama bi googlelayın. Bu yüzden fren sistemlerinde, iş makinelerinde falan kullanılır. Sulanmasıyla beraber ömrünü tamamlar. Köpürme kısmı doğrudur. Azot ile köpürme muhtemelen azalır. Nemde olmayınca tepkimeye girmez. Tepkime olmayınca sulanmada olmaz(Geç olur). Ayrıca havadaki oksijene göre daha kararlıdır. Daha az sıkışır diyebiliriz.

Telefondan yazıyorum imla hataları için affola

Görüntü için konulma olayını bende görmüştüm. Ama gerçekmi diye siboptan azot kaçırma riskine değmez. Biz yarış otomobillerinde kullanırdık bu sistemi. Defalarca revizyon gördüğü olurdu. Proflex diye bir markaydı bizim kullandıklarımız. Toprak rallide hortumu taşa vurursun ne yağ kalır ne azot:) arka dingile asılı dururdu tüpler :)

https://proflexuk.com/ Bu firmaydı.

Olum alkollüykrn ne güzel yazıyorum he. Kendimle gurur duydum. Bana böyle şeylerle gelin. Ne o lan öyle motorla gittim altın aldım filan

Son düzenleme:
90 lı yıllarda Renault Mais de çalıştım o zamanlar ralli otomobillerinde DeCarbon isminde gazlı amortisörler vardı ama böyle tüplü değildi , birde o senelerden Aytaç Kot , Engin Pekcanlı aklımda kalan isimler Renault'da tanınan sürücü ve mekanikerdiler , bizde gençtik çok meraklıydık ama baktık o işlerde para yok denizcilik sektörüne geçtim 😃

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Abi bırak şimdi renoyu bi dur demiyorsun. Hanım napıyosun lan ne yazıyon onları demese patlıyoduk. Neyse sakinim. Editledik beyseki

90 lı yıllarda Renault Mais de çalıştım o zamanlar ralli otomobillerinde DeCarbon isminde gazlı amortisörler vardı ama böyle tüplü değildi , birde o senelerden Aytaç Kot , Engin Pekcanlı aklımda kalan isimler Renault'da tanınan sürücü ve mekanikerdiler , bizde gençtik çok meraklıydık ama baktık o işlerde para yok denizcilik sektörüne geçtim 😃
peki fransızkar gitsin kruvasan yapsın diyebilir miyiz?

Bu arada bu fransızlar ne kadar kötü otomobil yapsada yarış departmanlarında inanılmaz iş çıkıyor. Bakınız; citroen ve lloeb

@gsxr1000r Kardeş senin konuyuda s,kip attık ama bu forumda o cevabı alabilecek başka biri şu an yoktu eminim. O yüzden dert etmezsin diye düşünüyorum di mi

Zaten cevabı aldın yani.

@Burak Kara 15dk önce ne kaçırdığını bilsen şu an kahrolulurdjn ahshsnnhs

Bu arada aytaç kot yüzünden blue jean’e kot pantalon diyoruz.

Son düzenleme:
Bu arada bu fransızlar ne kadar kötü otomobil yapsada yarış departmanlarında inanılmaz iş çıkıyor.

Bu arada aytaç kot yüzünden blue jean’e kot pantalon diydiyoruz
Renault'un motor sporlarında çok başarılı otomobilleri var , 70 lerde Londra Sydney yarışını bitirmiş Gordini motorlu çift karbüratörlü Renault 12 ler duruyordu İstanbul Mais de , sağlam arabalarmış o dönem çok kişi kullanmak istemiş bu R12 leri , biride Porsche911 ile toprak rallilere bile giren GS eski başkanlarından Faruk Süren miş , anlatırlardı 😄

Evet bluejean denilen pantolonu Kot ailesi TR ye ithal etmiş bizdede kot olmuş adı..

Abi senin şu alanlardaki tecrübelerinin anlatımı bir binaya dönüşseydi şöyle bakardım

Abi senin şu alanlardaki tecrübelerinin anlatımı bir binaya dönüşseydi şöyle bakardım

Otomotivde çok değil 3-4 yıl kadar kaldım o da motor sporlarına merakımdan , yani fazla tecrübem yok ama kendi açtığım şanzımanı toplarım tekrar ☺️

30 senedir devasa iki zamanlı dizel motorlar , 10-12 silindir dört zamanlılar , gemi pnomatik sistemleri üzerine çalıştık 😉

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Arkadaslar motorum drift l arka amortisorde tüpler var bunların ne ise yaradığını bilen var mı? Birazcık kurcaladim içinde hava tutmak için siboplar falan var ne işe yaradığını tam olarak anlayamadım
çakmak gazı var içinde sakın içine çekme

Otomotivde çok değil 3-4 yıl kadar kaldım o da motor sporlarına merakımdan , yani fazla tecrübem yok ama kendi açtığım şanzımanı toplarım tekrar ☺️

30 senedir devasa iki zamanlı dizel motorlar , 10-12 silindir dört zamanlılar , gemi pnomatik sistemleri üzerine çalıştık 😉
Abi bildiğim kadarıyla rektefiye de yapıyordun, bir araba motoruna rektefiye yapma imkanın var mı? Eğer yapıyorsan bara ve honlama işlemleri için adresim belli olsun. :)

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Çenemizin yayı kırılmış gece gece. Neyseki iyi idare etmişiz.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Kardeşim vstromcu olan ben değilim. Ben Harley’e getiririm. Gs’e getiririm. Sym’ye getiririm. Şu sıra Piaggio’da olur. Ama v strom zor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar