Motoru park ettiği yerden yer değiştirilen sürücü, isyan etti

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
Yıllar önce vespa gts250 ile İstanbul dan Konya bozkır üzerinden Alanyaya ineceğim. Konya bozkır da bir po istasyonu var orada benzin aldım, ödemeye gittim, bi geldim orada ki genç pompacı motoru kenara çekmiş. nasıl sinirim tepeme sıçradı, ya sen bunu devirsen ne olacak? buna sen izin almadan neden dokunuyorsun kardeşim, babanın mobileti değil ki bu. bunu anca motorcu biri anlar. acayip bir hesaba alınmamışlık konusu bu, yardımcı olmak vs değil. senin pompanı s.... ben ya ben benzin alıyorum orada ben ödeme yapana kadar bekleyecek.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
"Bir delil ile kırk alimi yendim, Kırk delil ile bir cahili yenemedim" olacak.
Söz meclisten dışarı. Bu aforizmayı hangi zır cahil mabadından uydurduysa onun mabadına da bir şey uydurmalı.
Ulan hıyar oğlu hıyar! Hiç alim yenilir mi? Eğer kişi gerçekten alimse, sonuç kanıtlanabiliyorsa buna inanır zaten.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Geçen yellozun bir tanesi bana da baya bi çemkirdi, motoruna dokundum, yerinden oynattım diye. Vay efendim benim ne hakkım varmış onun özel malına dokunmaya... Çok şey düşündüm, aklımdan bir sürü kelimeler falan geçti ama sadece ''Hanımefendi, sizin de benim evimin giriş kapısına araç koymaya hakkınız yok'' diyebildim.
Sen de onun önüne koysaydın ödeşirdiniz. Belki teşekkür bile ederdi. :unsure:

benim de amacım o zaten hocam, motoru biraz oynatınca veya lastiğine falan vurunca motor titreşimi algılayınca ciyak ciyak ötsün 5 dakika falan, sonra otomatik sussun. böyle basit bişi arıyorum da bulamadım. direkt aküye bağlanabilen bişi mi almalı acaba yoksa pilli mi ona da karar veremedim.
Espada World Class Locks 110 Db Siyah Alarmlı Disk Kilidi 395,99 TL.
Acemi hırsızı ürkütür, çoluk çocuğu korkutur. Neredeyse pil fiyatına. ;)

Son düzenleme:
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
30vne57.jpg
bx465ad.png

geçen sene şöyle bir şey yaşamıştım ben bilerekten 2 motorumu en köşeye park ediyorum ki bi araba kadar yer kaplamasın 3 araba sığsın diye sonra birden bu mini cooperımız belirdi sürekli bu şekilde park etti ne ben motorumu çıkarabildim ne çalışabildim en az 20 defa yaşandı bu hiç de tanımıyoruz ilk defa gördüğümüz bi araç en son gidip not bıraktım davar gibi park etmeyin diye sonra anlamamış olayı ilk fotoğrafı atmış site grubuna yan sitede oturuyormuş buraya park ediyormuş ben ne güzel park ettim işte 2 tane araba sığar buraya falan diye hiç oradaki motosikletlerin farkında bile değil araç olarak bile görmüyor sonra kadın olduğunu öğrenince taşlar yerine oturdu :D
Bayanları mağdur etmeyin. Gerekirse motorlarınızı kaldırıp eve taşıyın. Rahat rahat çeksinler. 😂

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Ben alışkanlık edindim, benzin alırken market kasasında kartla ödeyeceğim zaman deponun dolmasını bekliyor ve iş bittikten sonra başıma bu motor kaldırma olayı gelmesin diye motoru boşa alıp elimle biraz ileri alıyorum ki araba gelirse o da yakıt alabilmek için yanaşabilsin. Sonra kasaya gidip ödeme yapıyorum.

Birinin yapmış olduğu bir Eşekliği tartışmak zaman kaybı olsa gerek. sıradaki gelsin.

Bayanları mağdur etmeyin. Gerekirse motorlarınızı kaldırıp eve taşıyın. Rahat rahat çeksinler. 😂
Cuma sabahı işe gideceğim. Şirket aracımın önüne ÖKÜZ ün biri parketmiş.
Baktım önünde telefon yazıyor.. aradım.. Sabah saat 08:00 açan olmadı..
4 defa aradım... açan yok..
Karşı binanın kapıcısını gördüm..ona sordum.. Abi bilmiyorum dedi..
numarayı aradım.. 5-6-7-8-10 defa.. açan yok..
Bölge jandarma bölgesi olduğu için jandarmayı aradım..
'' Önüme parketmişler çıkamıyorum numara yazıyor ama açan yok.. arabanın çekici ile alınması mümkünmü ? dedim.

- Plakayı verin biz ulaşamassak size döner çekici yönlendiririz .. dedi.
karşı binanın kapıcısı geldi.. abi şu numarayı birde ben arayayım belki bizim apartmandandır..dedi..

Kapıcı numarayı tuşlarken onun rehberinde kayırlıymış zaten hemen çıktı..

Abi dedi.. bu 8. kattaki bilmem kim Hanım..

Kapıcıda aradı açan yok.. Abi ben yukarı çıkayım bakayım..dedi gitti

10 dk sonra Gözleri şiş.. kolları dövmeli.. çakma sarışın.. bir kadın geldi..

Belli ki tatlı uykusundan kalkmış....onunmuş araba..

- Hanfendi dedim.. yarım saattir işe geç kaldım..

ne dese...

Cam üzerinde kapı gibi telefon var.. Körmüsün !!

telefonumu gösterdim.. Sizce dedim bundan kaç arama yapılmış... gösterdim.. 17 cevapsız arama !!!

- Bana ne Kardeşim.. Benim telefonum çalmadı.. ! demesinmi..

tafra yapa yapa arabayı çekti..

Erkek olsa Dalacağım a..qduğumun lavuğuna.. velakin kadın olunca eyvallah dedik..

Son düzenleme:
Dün benim için epey garip bir gündü 2 tane garip olay yaşadım öğlen bir müşterinin otomatını güncellemeye esenlere gittim. Müşteri den çıktım bir şeyler yemek için eli yüzü düzgün bir dönerciye gittim. 1, 5 porsiyon pilav üstü döner istedim
Kız: Abi biz de pilav yok
Ben: tamam 1.5 porsiyon sadece döner
Kız: Abi biz de porsiyon yok
Ben: tamam bacım 1 tabak döner o zaman
Kız: Abi bizde tabak yok
Ben: Nasıl yani neyde yiyeceğim döneri ?
Kız: abi sadece dürüm yada tombik var
Ben: Yasabır bacım ekmek dürüm felan yemicem döneri lavaşın üstüne koy ver işte
Kız: Abi neyle yicen bizde çakal kaşık yok
Ben: ...
Kız: ...
Ben: 1.5 dürüm ozaman
Kız: abi bizde buçuk yok
en sonunda sahibi geldi kızı kenara itti lavaşı açtı için rastgele döneri koydu dürdü verdi kıza da ters ters baktı
neyse eve döndüm motoru çıkardım biker Jeans'e pantolon ve yelek almak için yola çıktım sakin sakin gidiyorum ışıkta sol şeritte durdum yunus geldi kaçlık bu dedi 450 dedim muhabbet ediyoruz arkadan koca volvo 90 Jip geldi cat diye vurdu hafif bir sarsıldı indim motora bakıyorum Kadın kafasını cam dan çıkardı:
Kadın: Allah sizin belanızı versin sol şeritte niye duruyorsun kenarda dursana diğer motoralar gibi seni polise şikayet edicem
Ben: döndüm polise baktım polis şok ben şok kuryeler şok, abla dedim ben bir motorlu taşıdım normal olarak şeritteyim ve ışığı bekliyorum (tabi bu sıra da yeşil yandı polis gitti )
Kadın: Sen motorsun şeritte bekleyemezsin kenardan durcan gerekirse kırmızı da geçeceksin
Ben: abla sen ehliyeti nereden aldın derken kocası indi yanıma geldi
dedim aha cümbüş var alışama karakolda yiz
adan sessizce geldi elini cebine attı bir tomar para çıkardı
Adam: Kardeş allah rızası için ne kadar istiyorsan al bu manyakla muhattap olma yalvarırım.
adam da maşallah 3 e 5 ben 1.70 adam 2 . kafam kadar kolu var.
motora baktım bir şey yok plaka ezilmiş biraz
abi bir şey yok siz gidin dedim adam bana bir numara verdi motoru tamirciye götür bir şey çıkarsa ara beni is tersen motorunuda alırım dedi gitti
çok garip bir gündü

Motosikleti
cbf 150
Dün benim için epey garip bir gündü 2 tane garip olay yaşadım öğlen bir müşterinin otomatını güncellemeye esenlere gittim. Müşteri den çıktım bir şeyler yemek için eli yüzü düzgün bir dönerciye gittim. 1, 5 porsiyon pilav üstü döner istedim
en sonunda sahibi geldi kızı kenara itti lavaşı açtı için rastgele döneri koydu dürdü verdi kıza da ters ters baktı
neyse eve döndüm motoru çıkardım biker Jeans'e pantolon ve yelek almak için yola çıktım sakin sakin gidiyorum ışıkta sol şeritte durdum yunus geldi kaçlık bu dedi 450 dedim muhabbet ediyoruz arkadan koca volvo 90 Jip geldi cat diye vurdu hafif bir sarsıldı indim motora bakıyorum Kadın kafasını cam dan çıkardı:
Kadın: Allah sizin belanızı versin sol şeritte niye duruyorsun kenarda dursana diğer motoralar gibi seni polise şikayet edicem
Ben: döndüm polise baktım polis şok ben şok kuryeler şok, abla dedim ben bir motorlu taşıdım normal olarak şeritteyim ve ışığı bekliyorum (tabi bu sıra da yeşil yandı polis gitti )
Kadın: Sen motorsun şeritte bekleyemezsin kenardan durcan gerekirse kırmızı da geçeceksin
Adam: Kardeş allah rızası için ne kadar istiyorsan al bu manyakla muhattap olma yalvarırım.
abi bir şey yok siz gidin dedim adam bana bir numara verdi motoru tamirciye götür bir şey çıkarsa ara beni is tersen motorunuda alırım dedi gitti
çok garip bir gündü
Bunun aynısı ben kamyonumla yaşadım hala kamyon toyota da serviste. olay şu ışıklarda durdum pat diye biri kırmızı ışıkta dururken ben vurdu. Ana dedim yeşil yandı sandı yürümeye kalktı dedim derken bir daha vurdu :) ne oluyor olum dedim şok oldum bir daha vurdu ben arabadan indim baktım hala vuruyor :) kamyonda kamyon yükseltilmiş hilux arkada çeki demiri ve koruma demiri var. vuranda cla mercedes tam 12 kere arabaya vurdu. Dedim ne oluyor neden oluyor şok tayım. Kadın ciyaklaması geldi mercedesten meğer çocu hastaymış yol açmaya çalışıyormuş. bende cep telefonumu çıkarmak için arkaya uzandım kadın bir daha ciyakladı silahı var silahı var diye.
ne silah silahı diye düşünüyorum, hanfendi durun arabanız yamuldu yol verim geçin dedim bu sefer cep telefonunu çıkardı beni tehdit ediyor diye çekmeye başladı.

Neyse sonra polis molis geldi üstüme aradılar aracı ardılar, ama kadın bir garip. Hemen karakola gidelim dedim ben şikayetçiyim tehditten. gittik sonrasında aradan geçti zaman bunda uyuşturucu varmış. Yani bu aralar çok uyuşturucu yaygın arkadaşlar öyle kimseyle dalaşmayın kırmızıdada sağa sola falan kaçın koca arabaya bile bunu yapan size ne yapmaz.

hali hazırda şu ürün var bende
ancak sürekli bununla uğraşmamak adına, mesela çarşıda 5 dk lığına bi yere bıraktığımda biri gelip motoru kurcalayınca ötsün diye motosikletin sele altına falan bi alarm koymak istiyorum. özellikle böyle kumandalı falan olursa motorun yanında birilerini görünce de uzaktan öttürebileyim istiyorum.

Bizim genlerimizde bir problem var. Ders almıyoruz, almak istemiyoruz, almaya çalışmıyoruz. Çalışkan falan da değiliz. Zeki de değiliz.

bunların hepsi genelleme, bir tek eksiğimiz var, eğitim.

'Doğuşumdaki tek olağanüstülük Türk olarak dünyaya gelmemdir' diyen bu ülkenin kurucusu genlerde bir problem görmemiş.
Türk insanı çalışkandır, zekidir demiş. Ders almama konusuda siyasal islamcılarla baltalanan milli eğitimin sonucu.
Bu yazdıklarım özneldir, herkesi bağlamaz, nedenmi yazdım? üstü kapalı Türk'lüğe ve Atatürk'e saydıranlara tutuluyorum.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
...
Bu yazdıklarım özneldir, herkesi bağlamaz, nedenmi yazdım? üstü kapalı Türk'lüğe ve Atatürk'e saydıranlara tutuluyorum.
Ben orada Türklüğe veya Atatürk'e saydırma algılamadım açıkçası. Atatürk'ün Türklük anlayışı genlerle ilgili değildir. (Oraya girersek pek "safkan Türk" bulamayız bu topraklarda - küçük bir azınlık olur ancak...)

Gen denilmese daha iyiymiş tabi, ona katılırım. Çünkü sorun genler değil kültür (veya kültürsüzlükle) ilgili esasen - ben orada "gen" ile kültürün kast edildiğine inanıyorum. Bu konuda (ve benzerlerinde) şikâyet ettiğimiz şeyleri batı toplumlarında pek görmeyiz mesela, bu tip sıkıntılar bizden doğuya doğru gittikçe de artar. (Bununla birlikte bizim kültürümüzdeki pek çok olumlu şey batı kültüründe eksik, onların kültürlerindeki pek çok olumlu şey de bizim kültürümüzde eksik. Ama terazi sanki hep batı tarafında daha olumlu basıyor gibi...)

Motosikleti
Pcx
Banada yaptılar Balıkesir de. Karşı kaldırımdaki banka ATMsinden para çekmek için yol kenarına parkettim. 2 dakika içinde aracı kaldırıma çekmiş .... dükkan sahibi.

Bigadiç ziraat bankası karşısı iklimlendirmeci unutmadım seni.
Nasıl panikledim çalındı diye...

Söz meclisten dışarı. Bu aforizmayı hangi zır cahil mabadından uydurduysa onun mabadına da bir şey uydurmalı.
Ulan hıyar oğlu hıyar! Hiç alim yenilir mi? Eğer kişi gerçekten alimse, sonuç kanıtlanabiliyorsa buna inanır zaten.

Sen de onun önüne koysaydın ödeşirdiniz. Belki teşekkür bile ederdi. :unsure:

Alim yenilir tabi neden yenilmesin. Alim etten değil mi?
:D

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
çok garip bir gündü
Bu aralar kadınlarla olan muhabbetinin biraz sıkıntılı gittiğini okuyorum. Sevip de açılmayı, derdini anlatmayı planladığın bir hanım kızımız varsa dur, bekle bir iki hafta, acele etme.

Ben orada Türklüğe veya Atatürk'e saydırma algılamadım açıkçası. Atatürk'ün Türklük anlayışı genlerle ilgili değildir. (Oraya girersek pek "safkan Türk" bulamayız bu topraklarda - küçük bir azınlık olur ancak...)

Gen denilmese daha iyiymiş tabi, ona katılırım. Çünkü sorun genler değil kültür (veya kültürsüzlükle) ilgili esasen - ben orada "gen" ile kültürün kast edildiğine inanıyorum. Bu konuda (ve benzerlerinde) şikâyet ettiğimiz şeyleri batı toplumlarında pek görmeyiz mesela, bu tip sıkıntılar bizden doğuya doğru gittikçe de artar. (Bununla birlikte bizim kültürümüzdeki pek çok olumlu şey batı kültüründe eksik, onların kültürlerindeki pek çok olumlu şey de bizim kültürümüzde eksik. Ama terazi sanki hep batı tarafında daha olumlu basıyor gibi...)

siz algılamadınız, saf kan kelimesini kullanmadan çok net yazmama rağmen..
tu tarz ifadelerde gen benim için Türk'lük bilinci demektir, yoksa Ziya Gökalp'in dediği gibi soyca Türk olup p!çlik sıfatıyla anılacak kişi ve kişiler her zaman vardır.

ben öyle algıladım ve yazdım.

Banada yaptılar Balıkesir de. Karşı kaldırımdaki banka ATMsinden para çekmek için yol kenarına parkettim. 2 dakika içinde aracı kaldırıma çekmiş .... dükkan sahibi.

Bigadiç ziraat bankası karşısı iklimlendirmeci unutmadım seni.
Nasıl panikledim çalındı diye...
aslında polis çağırıp şikayetçi olsaydınız hırsızlık suçundan işlem yapılırdı. aracı park ettiğiniz yerden alıp başka bir yere bırakmak da bir nevi hırsızlıktır. parmak izi de çıkacağı için her türlü dava açılırdı teşebbüsten bile olsa.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
bunların hepsi genelleme, bir tek eksiğimiz var, eğitim.

'Doğuşumdaki tek olağanüstülük Türk olarak dünyaya gelmemdir' diyen bu ülkenin kurucusu genlerde bir problem görmemiş.
Türk insanı çalışkandır, zekidir demiş. Ders almama konusuda siyasal islamcılarla baltalanan milli eğitimin sonucu.
Dostum sen bambaşka pencereden okumuşsun. Yazdıklarım genelleme değil, bu coğrafyanın yüzyıllar boyunca aşamadığı, cehaletle soslanmış geri kalmışlığıdır. Tam da eğitimdir sorun ama bunun örgün eğitim sistemi ilgisi de pek yoktur. Doğumla başlayan, aile ve çevre faktörü ile yoğurulan, çağdaş normlarla şekillenen bir süreçten bahsediyorum. Genden kasıt da, yüzyıllar boyunca iliğimize işlemiş bu paradokstur. Tek kelime üzerinden çıkarılan subjektif yorumlarınızı kendinize saklayın. Atatürk milliyetçiliğin de şovenist milliyetçilik veya Pan Türkizmle ilgisi yoktur. Meseleyi saptırmayalım lütfen. Karşınızda tavizsiz bir Atatürkçü duruyor!

Atatürk'ün kurtuluş mücadelesi verilirken ortaya çıkıp, Türk milleti tembeldir, Türk milleti salaktır diyecek hali yoktu herhalde. Kimse de böyle geniş bir yelpazede bunu iddia etmiyor. Ancak Atatürk'ün hayal ettiği toplum, şu anda içinde bulunduğumuz değildi herhalde. Cumhuriyetin ilk yıllarındaki eğitim ve kalkınma seferberliğini devam ettirebilseydik, örneğin köy enstitülerini geliştirip bugüne uyarlayabilseydik, şu konuda yazılan örnekleri konuşuyor olabilir miydik? Bu toprakların kültürel birikimini, sahip olduğu alt bileşenlerini, doğu ile batı arasında yaşadığı sentezi, tarihini, sosyolojisini, vs. doğru yönetebilseydik, Avrupa'nın yaşadığı reform hareketinin ucundan yakalayabilseydik, din soslu söylemleri arkamızda bırakabilseydik aynı yerde mi olurduk?

Lütfen meseleyi çeperinden taşırmayalım. Sonu gelmez bir retorik olur...

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
aslında polis çağırıp şikayetçi olsaydınız hırsızlık suçundan işlem yapılırdı. aracı park ettiğiniz yerden alıp başka bir yere bırakmak da bir nevi hırsızlıktır. parmak izi de çıkacağı için her türlü dava açılırdı teşebbüsten bile olsa.
Öyle bir şey yapsanız bence olsa olsa polisten "Bizi neden meşgul ediyorsunuz?" diye zılgıt yerdiniz...

Motosikleti
Honda Forza (NSS250)
Daha bugün bi minübüs, park halinde motora çarptı. Gitti sonra. Kuyrukta hasar oldu bence.

plakayı alamadım.

Bizim insanımız motora bisiklet gibi bakıyor. Motorumu gözümün önünden ayırmıyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar