Motoru park ettiği yerden yer değiştirilen sürücü, isyan etti

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
30vne57.jpg
bx465ad.png

geçen sene şöyle bir şey yaşamıştım ben bilerekten 2 motorumu en köşeye park ediyorum ki bi araba kadar yer kaplamasın 3 araba sığsın diye sonra birden bu mini cooperımız belirdi sürekli bu şekilde park etti ne ben motorumu çıkarabildim ne çalışabildim en az 20 defa yaşandı bu hiç de tanımıyoruz ilk defa gördüğümüz bi araç en son gidip not bıraktım davar gibi park etmeyin diye sonra anlamamış olayı ilk fotoğrafı atmış site grubuna yan sitede oturuyormuş buraya park ediyormuş ben ne güzel park ettim işte 2 tane araba sığar buraya falan diye hiç oradaki motosikletlerin farkında bile değil araç olarak bile görmüyor sonra kadın olduğunu öğrenince taşlar yerine oturdu :D

Geçen yellozun bir tanesi bana da baya bi çemkirdi, motoruna dokundum, yerinden oynattım diye. Vay efendim benim ne hakkım varmış onun özel malına dokunmaya... Çok şey düşündüm, aklımdan bir sürü kelimeler falan geçti ama sadece ''Hanımefendi, sizin de benim evimin giriş kapısına araç koymaya hakkınız yok'' diyebildim.

Motosikleti
yok:(
Geçen yellozun bir tanesi bana da baya bi çemkirdi, motoruna dokundum, yerinden oynattım diye. Vay efendim benim ne hakkım varmış onun özel malına dokunmaya... Çok şey düşündüm, aklımdan bir sürü kelimeler falan geçti ama sadece ''Hanımefendi, sizin de benim evimin giriş kapısına araç koymaya hakkınız yok'' diyebildim.
motoru hatalı bir yerde olabilir, uyarırsın ama DO KU NA MAZ SIN. Her hatalı park eden arabayı çekici çağırıp kaldırtabiliyor musun? Bir de yelloz yazmışsın kadına, te allam.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

montu fermuarı değmesi takıntısı bende de var. aman kimseye zarar vermeyeyim diye ekstra dikkat ederken böyle şeylere gıcık oluyorum.
Geçen Cyan ile pidecideyken motorların üzerine çocuk oturunca da şimdi motor devrilse çocuğa bir şey olsa üzülürüm diye de sinir olmuştum. Yeni parketmişiz, motorlar sıcak, çocuk bakınırken bilmeden sıcak motoru elleyip eli yansa bile üzülürdüm, biz böyle üzülürken insanlar umursamıyor, bilgisizlikten herhalde ama sağduyusuzluk da var tabi.
Abi yalan yok ben çocuktan önce motora üzülürüm. Kolay alınmış olabilir ya da çok zor alınmış olması hiç fark etmez. Doğal seleksiyon. Anasını da babasını da itin bir tarafına sokup çıkartırım.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
basit alarmla ilgili önerin var mı hocam, benim de aklımda var böyle bişi?
aklımd aşimdilik yok. Turuncu Takip'in süresi bitince yeniletmeyeceğim, Kasım sonuna kadar sürem var o zamanı gelince bakarım demiştim.
Bir ara spy5000 diye bir alarm cihazı vardı o ilgimi çekmişti ama 7-8 yıl öncesiydi, şimdi kesin daha iyi bir şeyler çıkmıştır.
maksat kısa süreli parkettiğimde biri kurcalarsa alarm çalsın kurcalamasınlar, yoksa hırsız çalmaya kalkınca faydası yok hiç bir şeyin.

aklımd aşimdilik yok. Turuncu Takip'in süresi bitince yeniletmeyeceğim, Kasım sonuna kadar sürem var o zamanı gelince bakarım demiştim.
Bir ara spy5000 diye bir alarm cihazı vardı o ilgimi çekmişti ama 7-8 yıl öncesiydi, şimdi kesin daha iyi bir şeyler çıkmıştır.
maksat kısa süreli parkettiğimde biri kurcalarsa alarm çalsın kurcalamasınlar, yoksa hırsız çalmaya kalkınca faydası yok hiç bir şeyin.
benim de amacım o zaten hocam, motoru biraz oynatınca veya lastiğine falan vurunca motor titreşimi algılayınca ciyak ciyak ötsün 5 dakika falan, sonra otomatik sussun. böyle basit bişi arıyorum da bulamadım. direkt aküye bağlanabilen bişi mi almalı acaba yoksa pilli mi ona da karar veremedim.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Ben de 5-6 sene önce eski motorumu kapalı otoparkta bir yere koymuştum, herifin teki motoru kaldırmış, yandaki 2 araba arasına sokmuştu, önümde de kolon vardı. Arkadan motoru atlatana kadar kan ter içinde kalmıştım. Motoru kurtardıktan sonra eski kasa siyah Mercedes'i anahtarla boydan boya çizmiştim. Pişman mıyım? Değilim. Hatalı mıyım? Evet. Mutlu muyum? Çok..

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Abi yalan yok ben çocuktan önce motora üzülürüm. Kolay alınmış olabilir ya da çok zor alınmış olması hiç fark etmez. Doğal seleksiyon. Anasını da babasını da itin bir tarafına sokup çıkartırım.
Yok, ben motora da üzülürdüm ama çocuğa da üzülürüm, çocuk işte yapacak bir şey yok. Çocuk aklı denir ya, bizdeki sorun büyükler de hala çocuk aklıyla kalmışlar.

benim de amacım o zaten hocam, motoru biraz oynatınca veya lastiğine falan vurunca motor titreşimi algılayınca ciyak ciyak ötsün 5 dakika falan, sonra otomatik sussun. böyle basit bişi arıyorum da bulamadım. direkt aküye bağlanabilen bişi mi almalı acaba yoksa pilli mi ona da karar veremedim.
Böyle bir şey vardı ama belki farklı modeller de çıkmıştır. Turuncu takip sistemi almadan önce aklımdaydı bu.
https://kaanelektronik.com/urun/spy...GzXvz5QI9xEhw0XR4a6aE9fmJCRjeIXB-f9qiA-S9iFJI

Motosikleti
D400
evinizin kapısının girişini kapatacak şekilde araba bırakıldıgında kucaklamıorsanız motora da dokunamazsınız.

Motosikleti
Regal Raptor Daytona 250v
Evime giden yolda şahsım adına bisiklet dahi görsem gecemiyosam eğer polisi arıyorum direkt, ne ugrasacam. Öte yandan halkımız dini inancı ile övünür ama kimse o muhteşem kutsal kitabın ilk emrinden haberi yok işte. Oksijen alıp cahildioksit veren milyonarca insan. Çağrı merkezindeyim emin olun. Her insan 2. Şansı haketmiyor benim gözümde artık, 2x2=5 mi? Evet kardeşim 5 deyip yoluma bakıyorum hiç uğraşacak ne kafam nede enerjim kalmadı cahillerle. Polisi ararım, jandarma ararım,itfaiyeyi ararım ama uğraşmam artık cahillerle.

Mevzuat belli. Motosiklet motorlu taşıttır ve her motorlu taşıt gibi yol kenarına park edebilir. Ve motosiklete sahibinden başkasının müdahalesi suçtur.

motoru hatalı bir yerde olabilir, uyarırsın ama DO KU NA MAZ SIN. Her hatalı park eden arabayı çekici çağırıp kaldırtabiliyor musun? Bir de yelloz yazmışsın kadına, te allam.

Sıradan bir yere koyduysa, misal bu mesajın konusu gibi bir durumda, evet dokunmak yanlış. Ama benim apartmanımın otopark girişine KO-YA-MAZ. Benim tip-1 diyabet hastası çocuğum var, alt komşum pankreas kanseri, üst komşumun çocuğunun bağırsakları ile bir hastalığı var, ben acil bir durumda bu ''yelloz'' u arayıp bulmak zorunda değilim.
''Yelloz'' kelimesini sonuna kadar hakediyor, çünkü sonradan anladım ki ben arabadan inip sahibi kim acaba diye etrafa bakarken, o oturmuş beni izliyormuş.
Arabayı da kaldırtabilirim, sıkıntı yok, bu konuda kanun açık. Ha, kaldırtamadığım durumda başka şeyler de yapmışlığım var.
Şunu bir nebze anlarım, çok kalabalık bir yer olur, trafikten adım atılmaz vs. , geçici bir süre durmak zorunda falan kalırsın, ona lafım yok, bu bahsettiğim yellozlar ve monacodumun ayıları, yolun karşı tarafı boşken 10 adım atmaktan üşenip, altta ki aile hekimliğinde işi olanlar. Hatta 100 metre ilerde bir gün hariç bomboş kocaman pazar yeri varken gelip apartman girişine bırakanlar.

Biz uygarlığa çok uzağız, bu toplum henüz köylülüğü yenemedi, kent normları ile barışık değil, kurallarla yaşamayı sevmiyor deyince de, milliyetçilik hezeyanına kapılıp alınganlık yapanlarla uğraşıyoruz burada...

Dün yurtdışından geldik. Yahu daha bismillah, ülkeye bile giremedik, pasaport kontrol sırasında kavga çıktı :) Görmeliydiniz kaosu. Resmen vahşi bir kalabalık, sanırsın kale kapısını kırıp şehri fethedecek gibi saldırıyorlar kioska. Hayır yani geçince de ilerde bagajını bekleyeceksin pezevenk, bu ne acele. Sıra olmayı, başkasının hakkında saygı göstermeyi, ahlaklı olmayı beceremiyoruz işte. Olmuyor, genlerimizle uyuşmuyor işte...ama aynı kalabalık bunu yurtdışındaki pasaport kontrolünde yapamıyor işte.

Biz buyuz, yapacak bir şey yok...
Öyle. Geçen sene Pamukkale'ye gideceğim. Turnikede bir öküz görevliye bağırıp çağırıyor, tehdit ediyor (Görevli bir nedenden turnikeden geçişini engelledi herhalde). Millet diyor "Burada çoluk çocuk var", onlara da laf ediyor.
Ne oldu? Görevlinin amiri geldi, adamı sakinleştirmeye çalıştı ve turnikeden geçirdi. Böyle davranılırsa bu adam aynı öküzlüğü her yerde yapar. Louvre önünde böyle bir şey yapsın, Louvre'u geçtim, Paris'e giremez bir daha.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Memleket ruh hastası dolu...

Geçen @espresso ile bana da oldu; Seyrantepe'de bir pideciye oturduk. Motorlar dışarıda duruyor, sonra üç müşteri geldi, iki adam bir kadın yanlarında dört yaşlarında bir velet; adamlardan biri veledi aldı motosikletin biri tanesine oturttu, çocuk bir beş dakika motorun her bir şeyi ile oynadı, benimki yetmedi sonra espresso'nun motoruna da oturttu bir beş dakika da onunla oynadı falan. Şimdi bunlara laf etsek kavga çıkacak, çünkü zaten zihniyeti bozuk olmayan bir tip böyle bir olaya müsaade etmez, en azından sormadan etmeden başkasının malını çocuğuna oyuncak yapmaz... Ek olarak; sonra motorlarımızın arkasına ve yolun üzerine başka müşteri arabaları geldi park etti falan. (Motorları çıkartmak için kaldırıma çıkıp beş metre kaldırımdan sürüp başka bir boşluktan inmek zorunda kaldık...) İstanbul 20 milyon, bunun net en az 18 milyonu şehirde yaşamayı bilmeyen köylü. (Köylü köyünde güzeldir, şehirde şehirli gibi davranmasını bilmek lazım.)

Özetle: Genel olarak insanlarımız narsist (= dışta büyüklenmeci - örneğin "Bize her yer Trabzon" tarzı muhabbetler... - ama içte ezik, aşağılık kompleksli, özgüvensiz, kişiliksiz), hem suçlu hem güçlü, "Etik"in e'sinden bihaber, "hep bana hep bana" diyen, odun, kalas, goril / şempanze kıvamında varlıklar. Sana bir şey yaparlar kendilerini haklı görürler, sen aynısını onlara yaparsan dünyayı ayağa kaldırırlar. %90 böyle beş para etmez tipler, yazık...
Çocuğunu, karısını, kızını şımartan, her istediklerini sağlayan erkekler en tehlikeli ve uzak durulması gereken insan tipidir. Komşuluk, alışveriş, selam sabah gibi iletişimlerden bile uzak dururum.
Yahu onların şımarıklığını sen çekersen çek. Diğer varandaşlar çekmek zorunda değil. Senin prensesin, prensin, kraliçen olabilirler. Diğer vatandaşlar için sıradan bir vatandaşlar.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Öyle. Geçen sene Pamukkale'ye gideceğim. Turnikede bir öküz görevliye bağırıp çağırıyor, tehdit ediyor (Görevli bir nedenden turnikeden geçişini engelledi herhalde). Millet diyor "Burada çoluk çocuk var", onlara da laf ediyor.
Ne oldu? Görevlinin amiri geldi, adamı sakinleştirmeye çalıştı ve turnikeden geçirdi. Böyle davranılırsa bu adam aynı öküzlüğü her yerde yapar. Louvre önünde böyle bir şey yapsın, Louvre'u geçtim, Paris'e giremez bir daha.
Önce Fransa'ya girmesi lazım tabii :)

Valla havalimanında hep enteresan tipler bulur beni. Yine buldu. Durduk yere samimiyet kurmaya çalıştı falan. Sonradan anladık ki, benim pasaporta sigara işletmeye çalışıyormuş. Bizim bu şark kurnazı kafamız hiç değişmedi, hiç değişmeyecek. Bir de anlatıyor bana: bu yine yurtdışına çıkarken fazla kilolarını böyle tanıştığı kişilere bölüştürüp geçiyormuş. Ama tabii artık adamlar da uyandı. Türk gördü mü, son çıkıştan önce yine tartıp kontrol ediyorlar valizleri. Tabii yakalanıyor bizimki. Ya ciddi vergi ödeyecek, ya orada atacak fazlaları.

Hak ediyoruz dostlar. Gerçekten hak ediyoruz. Bizim genlerimizde bir problem var. Ders almıyoruz, almak istemiyoruz, almaya çalışmıyoruz. Çalışkan falan da değiliz. Zeki de değiliz. Dolayısı ile uygar dünyaya entegre olamıyoruz. Yurtdışına çıkınca metazori bir şeyler yapan adam, buraya adımını attığı anda değişiyor. Yaz aylarında yabancı plakalı Türkleri izleyin. Olmuyor işte...

Garaj, apartman, site girişini engellediyse dokunmak suç değil. Zarar vermeden arabayı bile ittirebilirsiniz. Ancak önceden fotoğraflayın. Hatta birine videoya çektirtin başından sonuna kadar. Malında zarar yok ise yani hasar raporu yok ise dava dahi açamaz. Giriş engellenmesi daha ağır bir kusur. Yine aynı şekilde vatandaşlar bir engelli araca park etmesi için yerine çeken bir aracı zarar vermeden ittirebilirler.
Çemkirme olayına gelirsek aman kadınlarla tartışma. Tartışma başlarsa ses kaydı ya da vide kaydı aç çaktırmadan. Bir taciz etti dese hukuku geçtim orada kendi yakınların bile seni linç etmeye iner aşağıya.

Bu konuda en dertsizde benim heralde yaşadığım yer çok ufak bi yer ve herkez herkezi olmasada bir yerden tanıyo ve deprem bölgesi olduğu için evler geniş geniş dizilmiş ve önleri boş bolca koyamaya yer var birbirimizle de tanıştığımız için ben bu tip bi sorun hiç yaşamadım galiba

Tavsiyem eğer kısa süreli bir park ise motoru gidon dahil kilitsiz ve yan ayaklıkta bırakın kaldırım ya da yol kenarına. En azından bu tip sürücüler düşürmeden, zarar vermeden hareket ettirsinler.
Hırsız için gidon ve disk kilidini açmak motoru çalıştırmaktan çok daha kolay. Ki yol kenarındaysa bir kamyonetle yaklaşıp iki kişi alıp gidebilir. Gidon kilidi ve disk kilidi boş iş.
Uzun süreli park yapacaksanız herhangi bir girişi, çıkışı engellemeyecek yerde bir demire kilitleyin çelik halat kilitlerle. Kilitleyeceğiniz yerdeki esnafla...vs konuşun uygunluğu konusunda..

Motorunun yerini değiştirenler sana da çevreye de iyilik yaptığını düşünüyor. Yani konudaki adam motoru kaldırıma çıkarırken maske, kapşön, deri eldiven takmamış, etrafta kamera araştırması yapmamış. O hassaslıkta bir alarmla sadece oturduğun site ya da apartmanda küfür, dayak ya da dava yersin. Artık o alarmlar kalktı. Süper arabalara bile konulmuyor. Sadece kapısı zorla açılırsa çalıyor. 20.yyda kaldı temas ile vik vik öten alarmlar. Gök gürler, kedi atlar, fırtına eser öter.

Son düzenleme:
Motosikleti
Hero Dash 125, CB125F
Aynı şeyi ben de yaşadım park ettikten 3 saat sonra kaldırımda buldum motoru. Koruma demirinden tutup götürüyorlar o demir kırılıp ebesininkini görse çok güzel olurmuş.

Motosikleti
Cb125f
aynısını bana yapamadılar ama arkadaşıma yaptılar. Arkadaşım kart kullanmyaı sever benzinciye gidince genelde karttan öder. haliyle içeri giriyor. Arkadanda araba geliyor benzincide iteklemeye başlıyor koca harleyi sonra düşürüyor.

Aldılar başlarına derdi. Neyse bana olmuyor çünkü ben nakitçiyim. Şak diye veririm parasını alırım yakıtı. Böyle abidik gubidik yerlerdede motoru park etmem bulurum bir otopark veririm parasını koyarım. En kötü esnaf bulurum eline ataım parayı köpek gibi bekler valla.
geçmiş olsun umarım arkadaşınız katil olmamıştır

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar