Motoru park ettiği yerden yer değiştirilen sürücü, isyan etti

motosikleti-tasimak.jpg

Yol kenarına park ettiği motosikletini bir araç sürücü kendine park yeri açmak için kaldırma taşıdı.

Motosikletini park ettiği yerden kenara çekilmiş halde bulan sürücü, isyan etti:

“Motorumu, şu aracın olduğu yere bırakmıştım. Bu arkadaş her kimse, sen kim oluyorsun da motorumu alıp buraya koyuyorsun.

Bir polis gelip görse, ceza yazsa karşılayabilecek misin? Ayıp ya!”

Motorcunun paylaştığı video sosyal medyayı ikiye böldü. bir kesim motosikletin yol kenarında araba gibi park edemeyeceğini bir kesim ise motora sahibinden başkasının müdahale etmesinin yanlış olduğunu savundu.

Haberin devamı için tıklayın.

F54

harbiden en uyuz olduğum şeylerden biri hiç tanımadık birinin park edilmiş halde motosikletime oturması sağını solunu karıştırması veya aa motoru oraya bırakma araba gelecek bu yüzden eski eşimin akrabasına saldıracaktım

Motosikleti
D400
disk kilidi olsa, devirse ne olacak? hepsini geçtim hangi hakla böyle birşey yapar.

tipik gerizekalı

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
harbiden en uyuz olduğum şeylerden biri hiç tanımadık birinin park edilmiş halde motosikletime oturması sağını solunu karıştırması veya aa motoru oraya bırakma araba gelecek bu yüzden eski eşimin akrabasına saldıracaktım
Memleket ruh hastası dolu...

Geçen @espresso ile bana da oldu; Seyrantepe'de bir pideciye oturduk. Motorlar dışarıda duruyor, sonra üç müşteri geldi, iki adam bir kadın yanlarında dört yaşlarında bir velet; adamlardan biri veledi aldı motosikletin biri tanesine oturttu, çocuk bir beş dakika motorun her bir şeyi ile oynadı, benimki yetmedi sonra espresso'nun motoruna da oturttu bir beş dakika da onunla oynadı falan. Şimdi bunlara laf etsek kavga çıkacak, çünkü zaten zihniyeti bozuk olmayan bir tip böyle bir olaya müsaade etmez, en azından sormadan etmeden başkasının malını çocuğuna oyuncak yapmaz... Ek olarak; sonra motorlarımızın arkasına ve yolun üzerine başka müşteri arabaları geldi park etti falan. (Motorları çıkartmak için kaldırıma çıkıp beş metre kaldırımdan sürüp başka bir boşluktan inmek zorunda kaldık...) İstanbul 20 milyon, bunun net en az 18 milyonu şehirde yaşamayı bilmeyen köylü. (Köylü köyünde güzeldir, şehirde şehirli gibi davranmasını bilmek lazım.)

Özetle: Genel olarak insanlarımız narsist (= dışta büyüklenmeci - örneğin "Bize her yer Trabzon" tarzı muhabbetler... - ama içte ezik, aşağılık kompleksli, özgüvensiz, kişiliksiz), hem suçlu hem güçlü, "Etik"in e'sinden bihaber, "hep bana hep bana" diyen, odun, kalas, goril / şempanze kıvamında varlıklar. Sana bir şey yaparlar kendilerini haklı görürler, sen aynısını onlara yaparsan dünyayı ayağa kaldırırlar. %90 böyle beş para etmez tipler, yazık...

Son düzenleme:
Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Benim motoru benzincide ben içeride kredi kartı ile ödeme yapmaya çalışırken itip kenara çekmeye çalışmışlardı, tabi daha orta ayaktan yere indiremeden alarm çalınca vazgeçmişlerdi. alarm böyle durumlarda ile yarıyor.

Motosikleti
cbf 150
aynısını bana yapamadılar ama arkadaşıma yaptılar. Arkadaşım kart kullanmyaı sever benzinciye gidince genelde karttan öder. haliyle içeri giriyor. Arkadanda araba geliyor benzincide iteklemeye başlıyor koca harleyi sonra düşürüyor.

Aldılar başlarına derdi. Neyse bana olmuyor çünkü ben nakitçiyim. Şak diye veririm parasını alırım yakıtı. Böyle abidik gubidik yerlerdede motoru park etmem bulurum bir otopark veririm parasını koyarım. En kötü esnaf bulurum eline ataım parayı köpek gibi bekler valla.

Motosikleti
yok:(
bizim mahallede 60 yaşında bir dayı çekmeye çalışıyordu motoru disk kilidi vardı izledim bakıyorum böyle disk kilidi çamurluğa vurdu alarm ötmeye başladı etrafa bakıyor kilide bakıyor. 404 not dll hatası verdi dayı bakakaldı çıktım balkona çok gür ve yüksek bir sesle, NEYAPIYORSUN diye bağırdım. bakakaldı dondu adamcağız. ELLEME MOTORA GELİYORUM diye bağırdım. çektim motoru, dayıya sen bunu çekemezsin zaten bir daha elleme motora deyip gittim. o günden sonra kimse dokunmadı. Arada bir mahallede ki deli olmakta fayda var.

Kışın montumun fermuarı arabaya değip çizmesin diye dikkatli yürürürüm mesela, ben böyle iken milletin bu aşırılığı benim çok garibime gidiyor insanlarda sanırım cahil cesareti var.

Motosikleti
bizim mahallede 60 yaşında bir dayı çekmeye çalışıyordu motoru disk kilidi vardı izledim bakıyorum böyle disk kilidi çamurluğa vurdu alarm ötmeye başladı etrafa bakıyor kilide bakıyor. 404 not dll hatası verdi dayı bakakaldı çıktım balkona çok gür ve yüksek bir sesle, NEYAPIYORSUN diye bağırdım. bakakaldı dondu adamcağız. ELLEME MOTORA GELİYORUM diye bağırdım. çektim motoru, dayıya sen bunu çekemezsin zaten bir daha elleme motora deyip gittim. o günden sonra kimse dokunmadı. Arada bir mahallede ki deli olmakta fayda var.

Kışın montumun fermuarı arabaya değip çizmesin diye dikkatli yürürürüm mesela, ben böyle iken milletin bu aşırılığı benim çok garibime gidiyor insanlarda sanırım cahil cesareti var.
montu fermuarı değmesi takıntısı bende de var. aman kimseye zarar vermeyeyim diye ekstra dikkat ederken böyle şeylere gıcık oluyorum.
Geçen Cyan ile pidecideyken motorların üzerine çocuk oturunca da şimdi motor devrilse çocuğa bir şey olsa üzülürüm diye de sinir olmuştum. Yeni parketmişiz, motorlar sıcak, çocuk bakınırken bilmeden sıcak motoru elleyip eli yansa bile üzülürdüm, biz böyle üzülürken insanlar umursamıyor, bilgisizlikten herhalde ama sağduyusuzluk da var tabi.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Biz uygarlığa çok uzağız, bu toplum henüz köylülüğü yenemedi, kent normları ile barışık değil, kurallarla yaşamayı sevmiyor deyince de, milliyetçilik hezeyanına kapılıp alınganlık yapanlarla uğraşıyoruz burada...

Dün yurtdışından geldik. Yahu daha bismillah, ülkeye bile giremedik, pasaport kontrol sırasında kavga çıktı :) Görmeliydiniz kaosu. Resmen vahşi bir kalabalık, sanırsın kale kapısını kırıp şehri fethedecek gibi saldırıyorlar kioska. Hayır yani geçince de ilerde bagajını bekleyeceksin pezevenk, bu ne acele. Sıra olmayı, başkasının hakkında saygı göstermeyi, ahlaklı olmayı beceremiyoruz işte. Olmuyor, genlerimizle uyuşmuyor işte...ama aynı kalabalık bunu yurtdışındaki pasaport kontrolünde yapamıyor işte.

Biz buyuz, yapacak bir şey yok...

Motosikleti
Ns200 15"
Hak edene hakkıyla cevap vermek gerekir, böyle insanlar pislik yapılmasını istiyor kendilerine. Şöyle biraz atık motor yağı olacak motosiklette döküceksin silgilerine camına el süreceği yerlerine uğraşsın dursun. Dahada cani olacaksak fren diskinin tek yüzeyine biraz da yağ sürün tamamdır. Bu tarz mahlukatlar güzel sözden anlamaz.

Milletimiz cahil. İşin ilginci hep cahilmiş. Taa Osmanlı'dan beri hep cahilmiş. Cahil kalmaya da devam edecek. Herkes kendini kurtarsın Hanımlar, Beyler. Bu saatten sonra bu ülkeden adam olmaz. Görmediğimiz şeylere inanmaya devam ettiğimiz müddetçe de cahil kalmaya devam edeceğiz. Maalesef.

Motosikleti
Hak edene hakkıyla cevap vermek gerekir, böyle insanlar pislik yapılmasını istiyor kendilerine. Şöyle biraz atık motor yağı olacak motosiklette döküceksin silgilerine camına el süreceği yerlerine uğraşsın dursun. Dahada cani olacaksak fren diskinin tek yüzeyine biraz da yağ sürün tamamdır. Bu tarz mahlukatlar güzel sözden anlamaz.
Cyan ile pidecideyken benim alarm kapalıydı, lastik değiştirmekten yeni çıkmıştık, lastikçide alarm habire ötmesin diye kapatmıştım, akşam eve gidince açmak aklıma geldi. Yoksa alarm çalınca ellemiyorlar, alarmın tek faydası da bu gibi kurcalamaları önlemek, hırsızlar alarmı da önemsemez.
Turuncu takip'in süredi bitince yenilemeyeceğim, yine harekete duyarlı basit bir alarm sistemi takar geçerim ama.

Akıl verir gibi olmasın bende sinirli yapıdayım.
Ama inan bir maymunla anlaşabilirsin ama cahille anlaşamazsın haksızlık kabul etmeme gibi özellikleri var.
Ne olmuş yaptıysam diye bir laf söyler bu cahiller .. boşluk dolduracak çok cevap var ama neyse.
Medeni biriyle tartışırsın da cahille olay anlamadığın anda kan davasına döner.
Sen yağ atarsın o silah bıçak sopa çeker ben herkese söylüyorum at içine git hiç uğraşma.
Öyle bir memleket olduk.

Son düzenleme:
Cyan ile pidecideyken benim alarm kapalıydı, lastik değiştirmekten yeni çıkmıştık, lastikçide alarm habire ötmesin diye kapatmıştım, akşam eve gidince açmak aklıma geldi. Yoksa alarm çalınca ellemiyorlar, alarmın tek faydası da bu gibi kurcalamaları önlemek, hırsızlar alarmı da önemsemez.
Turuncu takip'in süredi bitince yenilemeyeceğim, yine harekete duyarlı basit bir alarm sistemi takar geçerim ama.
basit alarmla ilgili önerin var mı hocam, benim de aklımda var böyle bişi?

Motosikleti
Ns200 15"
Akıl verir gibi olmasın bende sinirli yapıdayım.
Ama inan bir maymunla anlaşabilirsin ama cahille anlaşamazsın haksızlık kabul etmeme gibi özellikleri var.
Ne olmuş yaptıysam diye bir laf boşluk dolduracak çok cevap var ama neyse.
Medeni biriyle tartışırsın da cahille olay anlamadığın anda kan davasına döner.
Sen yağ atarsın o silah bıçak sopa çeker ben herkese söylüyorum at içine git hiç uğraşma.
Öyle bir memleket olduk.
Abi zaten bende bulaşmam, boşuna dememişler 1 delil ile 40 alimi, 40 delil ile 1 cahili yenemedim. Bu yağ atmayı elbette göz önünde yapılmaz nasıl olsa motosikleti çekerken başında değildik buda araba başında olmayacaktır.

Doğudan batıya doğru gelen kentleşme olmasaydı halimizin böyle olacağını düşünmezdim.

Memleket ruh hastası dolu...

Geçen @espresso ile bana da oldu; Seyrantepe'de bir pideciye oturduk. Motorlar dışarıda duruyor, sonra üç müşteri geldi, iki adam bir kadın yanlarında dört yaşlarında bir velet; adamlardan biri veledi aldı motosikletin biri tanesine oturttu, çocuk bir beş dakika motorun her bir şeyi ile oynadı, benimki yetmedi sonra espresso'nun motoruna da oturttu bir beş dakika da onunla oynadı falan. Şimdi bunlara laf etsek kavga çıkacak, çünkü zaten zihniyeti bozuk olmayan bir tip böyle bir olaya müsaade etmez, en azından sormadan etmeden başkasının malını çocuğuna oyuncak yapmaz... Ek olarak; sonra motorlarımızın arkasına ve yolun üzerine başka müşteri arabaları geldi park etti falan. (Motorları çıkartmak için kaldırıma çıkıp beş metre kaldırımdan sürüp başka bir boşluktan inmek zorunda kaldık...) İstanbul 20 milyon, bunun net en az 18 milyonu şehirde yaşamayı bilmeyen köylü. (Köylü köyünde güzeldir, şehirde şehirli gibi davranmasını bilmek lazım.)

Özetle: Genel olarak insanlarımız narsist (= dışta büyüklenmeci - örneğin "Bize her yer Trabzon" tarzı muhabbetler... - ama içte ezik, aşağılık kompleksli, özgüvensiz, kişiliksiz), hem suçlu hem güçlü, "Etik"in e'sinden bihaber, "hep bana hep bana" diyen, odun, kalas, goril / şempanze kıvamında varlıklar. Sana bir şey yaparlar kendilerini haklı görürler, sen aynısını onlara yaparsan dünyayı ayağa kaldırırlar. %90 böyle beş para etmez tipler, yazık...
Tespit mükemmel , çoğalmamız dileğiyle :)

Bu ara benimde başıma geldi burger kinge gittik geçen sene, önü park yeri , oradaki güvenlik demesin mi araç yerine koyamazmışım motoru :D Ben tabi hiç dinlemeden gittim tam orta yere park ettim araç cebine, sonrada yanından geçerken diyor neden koydunuz diye, motorda bir araç zaten dedim, gücü yeten çeksin ordan bakalım deyip içeri girdim, Bu şekil davranacaksın bu insanlara malesef.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar