- Motosikleti
- cbf 150
katil olunmaz mal için. MAL sonuçta kanlı canlı birşey değil. Ama benzinlikten yeni harley parası kadar parayı aldı. Sonuçda savcı adamgeçmiş olsun umarım arkadaşınız katil olmamıştır
katil olunmaz mal için. MAL sonuçta kanlı canlı birşey değil. Ama benzinlikten yeni harley parası kadar parayı aldı. Sonuçda savcı adamgeçmiş olsun umarım arkadaşınız katil olmamıştır
Söz meclisten dışarı. Bu aforizmayı hangi zır cahil mabadından uydurduysa onun mabadına da bir şey uydurmalı."Bir delil ile kırk alimi yendim, Kırk delil ile bir cahili yenemedim" olacak.
Sen de onun önüne koysaydın ödeşirdiniz. Belki teşekkür bile ederdi.Geçen yellozun bir tanesi bana da baya bi çemkirdi, motoruna dokundum, yerinden oynattım diye. Vay efendim benim ne hakkım varmış onun özel malına dokunmaya... Çok şey düşündüm, aklımdan bir sürü kelimeler falan geçti ama sadece ''Hanımefendi, sizin de benim evimin giriş kapısına araç koymaya hakkınız yok'' diyebildim.
Espada World Class Locks 110 Db Siyah Alarmlı Disk Kilidi 395,99 TL.benim de amacım o zaten hocam, motoru biraz oynatınca veya lastiğine falan vurunca motor titreşimi algılayınca ciyak ciyak ötsün 5 dakika falan, sonra otomatik sussun. böyle basit bişi arıyorum da bulamadım. direkt aküye bağlanabilen bişi mi almalı acaba yoksa pilli mi ona da karar veremedim.
Bayanları mağdur etmeyin. Gerekirse motorlarınızı kaldırıp eve taşıyın. Rahat rahat çeksinler.![]()
![]()
geçen sene şöyle bir şey yaşamıştım ben bilerekten 2 motorumu en köşeye park ediyorum ki bi araba kadar yer kaplamasın 3 araba sığsın diye sonra birden bu mini cooperımız belirdi sürekli bu şekilde park etti ne ben motorumu çıkarabildim ne çalışabildim en az 20 defa yaşandı bu hiç de tanımıyoruz ilk defa gördüğümüz bi araç en son gidip not bıraktım davar gibi park etmeyin diye sonra anlamamış olayı ilk fotoğrafı atmış site grubuna yan sitede oturuyormuş buraya park ediyormuş ben ne güzel park ettim işte 2 tane araba sığar buraya falan diye hiç oradaki motosikletlerin farkında bile değil araç olarak bile görmüyor sonra kadın olduğunu öğrenince taşlar yerine oturdu![]()
Cuma sabahı işe gideceğim. Şirket aracımın önüne ÖKÜZ ün biri parketmiş.Bayanları mağdur etmeyin. Gerekirse motorlarınızı kaldırıp eve taşıyın. Rahat rahat çeksinler.![]()
Bunun aynısı ben kamyonumla yaşadım hala kamyon toyota da serviste. olay şu ışıklarda durdum pat diye biri kırmızı ışıkta dururken ben vurdu. Ana dedim yeşil yandı sandı yürümeye kalktı dedim derken bir daha vurduDün benim için epey garip bir gündü 2 tane garip olay yaşadım öğlen bir müşterinin otomatını güncellemeye esenlere gittim. Müşteri den çıktım bir şeyler yemek için eli yüzü düzgün bir dönerciye gittim. 1, 5 porsiyon pilav üstü döner istedim
Kız: Abi biz de pilav yok
Ben: tamam 1.5 porsiyon sadece döner
Kız: Abi biz de porsiyon yok
Ben: tamam bacım 1 tabak döner o zaman
Kız: Abi bizde tabak yok
Ben: Nasıl yani neyde yiyeceğim döneri ?
Kız: abi sadece dürüm yada tombik var
Ben: Yasabır bacım ekmek dürüm felan yemicem döneri lavaşın üstüne koy ver işte
Kız: Abi neyle yicen bizde çakal kaşık yok
Ben: ...
Kız: ...
Ben: 1.5 dürüm ozaman
Kız: abi bizde buçuk yok
en sonunda sahibi geldi kızı kenara itti lavaşı açtı için rastgele döneri koydu dürdü verdi kıza da ters ters baktı
neyse eve döndüm motoru çıkardım biker Jeans'e pantolon ve yelek almak için yola çıktım sakin sakin gidiyorum ışıkta sol şeritte durdum yunus geldi kaçlık bu dedi 450 dedim muhabbet ediyoruz arkadan koca volvo 90 Jip geldi cat diye vurdu hafif bir sarsıldı indim motora bakıyorum Kadın kafasını cam dan çıkardı:
Kadın: Allah sizin belanızı versin sol şeritte niye duruyorsun kenarda dursana diğer motoralar gibi seni polise şikayet edicem
Ben: döndüm polise baktım polis şok ben şok kuryeler şok, abla dedim ben bir motorlu taşıdım normal olarak şeritteyim ve ışığı bekliyorum (tabi bu sıra da yeşil yandı polis gitti )
Kadın: Sen motorsun şeritte bekleyemezsin kenardan durcan gerekirse kırmızı da geçeceksin
Ben: abla sen ehliyeti nereden aldın derken kocası indi yanıma geldi
dedim aha cümbüş var alışama karakolda yiz
adan sessizce geldi elini cebine attı bir tomar para çıkardı
Adam: Kardeş allah rızası için ne kadar istiyorsan al bu manyakla muhattap olma yalvarırım.
adam da maşallah 3 e 5 ben 1.70 adam 2 . kafam kadar kolu var.
motora baktım bir şey yok plaka ezilmiş biraz
abi bir şey yok siz gidin dedim adam bana bir numara verdi motoru tamirciye götür bir şey çıkarsa ara beni is tersen motorunuda alırım dedi gitti
çok garip bir gündü
hali hazırda şu ürün var bendeEspada World Class Locks 110 Db Siyah Alarmlı Disk Kilidi 395,99 TL.
Acemi hırsızı ürkütür, çoluk çocuğu korkutur. Neredeyse pil fiyatına.![]()
Bizim genlerimizde bir problem var. Ders almıyoruz, almak istemiyoruz, almaya çalışmıyoruz. Çalışkan falan da değiliz. Zeki de değiliz.
Ben orada Türklüğe veya Atatürk'e saydırma algılamadım açıkçası. Atatürk'ün Türklük anlayışı genlerle ilgili değildir. (Oraya girersek pek "safkan Türk" bulamayız bu topraklarda - küçük bir azınlık olur ancak...)...
Bu yazdıklarım özneldir, herkesi bağlamaz, nedenmi yazdım? üstü kapalı Türk'lüğe ve Atatürk'e saydıranlara tutuluyorum.
Alim yenilir tabi neden yenilmesin. Alim etten değil mi?Söz meclisten dışarı. Bu aforizmayı hangi zır cahil mabadından uydurduysa onun mabadına da bir şey uydurmalı.
Ulan hıyar oğlu hıyar! Hiç alim yenilir mi? Eğer kişi gerçekten alimse, sonuç kanıtlanabiliyorsa buna inanır zaten.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Sen de onun önüne koysaydın ödeşirdiniz. Belki teşekkür bile ederdi.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Espada World Class Locks 110 Db Siyah Alarmlı Disk Kilidi 395,99 TL.
Acemi hırsızı ürkütür, çoluk çocuğu korkutur. Neredeyse pil fiyatına.![]()
Bu aralar kadınlarla olan muhabbetinin biraz sıkıntılı gittiğini okuyorum. Sevip de açılmayı, derdini anlatmayı planladığın bir hanım kızımız varsa dur, bekle bir iki hafta, acele etme.Dün benim için epey garip bir gündü 2 tane garip olay yaşadım öğlen bir müşterinin otomatını güncellemeye esenlere gittim. Müşteri den çıktım bir şeyler yemek için eli yüzü düzgün bir dönerciye gittim. 1, 5 porsiyon pilav üstü döner istedim
Kız: Abi biz de pilav yok
Ben: tamam 1.5 porsiyon sadece döner
Kız: Abi biz de porsiyon yok
Ben: tamam bacım 1 tabak döner o zaman
Kız: Abi bizde tabak yok
Ben: Nasıl yani neyde yiyeceğim döneri ?
Kız: abi sadece dürüm yada tombik var
Ben: Yasabır bacım ekmek dürüm felan yemicem döneri lavaşın üstüne koy ver işte
Kız: Abi neyle yicen bizde çakal kaşık yok
Ben: ...
Kız: ...
Ben: 1.5 dürüm ozaman
Kız: abi bizde buçuk yok
en sonunda sahibi geldi kızı kenara itti lavaşı açtı için rastgele döneri koydu dürdü verdi kıza da ters ters baktı
neyse eve döndüm motoru çıkardım biker Jeans'e pantolon ve yelek almak için yola çıktım sakin sakin gidiyorum ışıkta sol şeritte durdum yunus geldi kaçlık bu dedi 450 dedim muhabbet ediyoruz arkadan koca volvo 90 Jip geldi cat diye vurdu hafif bir sarsıldı indim motora bakıyorum Kadın kafasını cam dan çıkardı:
Kadın: Allah sizin belanızı versin sol şeritte niye duruyorsun kenarda dursana diğer motoralar gibi seni polise şikayet edicem
Ben: döndüm polise baktım polis şok ben şok kuryeler şok, abla dedim ben bir motorlu taşıdım normal olarak şeritteyim ve ışığı bekliyorum (tabi bu sıra da yeşil yandı polis gitti )
Kadın: Sen motorsun şeritte bekleyemezsin kenardan durcan gerekirse kırmızı da geçeceksin
Ben: abla sen ehliyeti nereden aldın derken kocası indi yanıma geldi
dedim aha cümbüş var alışama karakolda yiz
adan sessizce geldi elini cebine attı bir tomar para çıkardı
Adam: Kardeş allah rızası için ne kadar istiyorsan al bu manyakla muhattap olma yalvarırım.
adam da maşallah 3 e 5 ben 1.70 adam 2 . kafam kadar kolu var.
motora baktım bir şey yok plaka ezilmiş biraz
abi bir şey yok siz gidin dedim adam bana bir numara verdi motoru tamirciye götür bir şey çıkarsa ara beni is tersen motorunuda alırım dedi gitti
çok garip bir gündü
Ben orada Türklüğe veya Atatürk'e saydırma algılamadım açıkçası. Atatürk'ün Türklük anlayışı genlerle ilgili değildir. (Oraya girersek pek "safkan Türk" bulamayız bu topraklarda - küçük bir azınlık olur ancak...)
Gen denilmese daha iyiymiş tabi, ona katılırım. Çünkü sorun genler değil kültür (veya kültürsüzlükle) ilgili esasen - ben orada "gen" ile kültürün kast edildiğine inanıyorum. Bu konuda (ve benzerlerinde) şikâyet ettiğimiz şeyleri batı toplumlarında pek görmeyiz mesela, bu tip sıkıntılar bizden doğuya doğru gittikçe de artar. (Bununla birlikte bizim kültürümüzdeki pek çok olumlu şey batı kültüründe eksik, onların kültürlerindeki pek çok olumlu şey de bizim kültürümüzde eksik. Ama terazi sanki hep batı tarafında daha olumlu basıyor gibi...)
aslında polis çağırıp şikayetçi olsaydınız hırsızlık suçundan işlem yapılırdı. aracı park ettiğiniz yerden alıp başka bir yere bırakmak da bir nevi hırsızlıktır. parmak izi de çıkacağı için her türlü dava açılırdı teşebbüsten bile olsa.Banada yaptılar Balıkesir de. Karşı kaldırımdaki banka ATMsinden para çekmek için yol kenarına parkettim. 2 dakika içinde aracı kaldırıma çekmiş .... dükkan sahibi.
Bigadiç ziraat bankası karşısı iklimlendirmeci unutmadım seni.
Nasıl panikledim çalındı diye...
Dostum sen bambaşka pencereden okumuşsun. Yazdıklarım genelleme değil, bu coğrafyanın yüzyıllar boyunca aşamadığı, cehaletle soslanmış geri kalmışlığıdır. Tam da eğitimdir sorun ama bunun örgün eğitim sistemi ilgisi de pek yoktur. Doğumla başlayan, aile ve çevre faktörü ile yoğurulan, çağdaş normlarla şekillenen bir süreçten bahsediyorum. Genden kasıt da, yüzyıllar boyunca iliğimize işlemiş bu paradokstur. Tek kelime üzerinden çıkarılan subjektif yorumlarınızı kendinize saklayın. Atatürk milliyetçiliğin de şovenist milliyetçilik veya Pan Türkizmle ilgisi yoktur. Meseleyi saptırmayalım lütfen. Karşınızda tavizsiz bir Atatürkçü duruyor!bunların hepsi genelleme, bir tek eksiğimiz var, eğitim.
'Doğuşumdaki tek olağanüstülük Türk olarak dünyaya gelmemdir' diyen bu ülkenin kurucusu genlerde bir problem görmemiş.
Türk insanı çalışkandır, zekidir demiş. Ders almama konusuda siyasal islamcılarla baltalanan milli eğitimin sonucu.
Bu yazdıklarım özneldir, herkesi bağlamaz, nedenmi yazdım? üstü kapalı Türk'lüğe ve Atatürk'e saydıranlara tutuluyorum.
Öyle bir şey yapsanız bence olsa olsa polisten "Bizi neden meşgul ediyorsunuz?" diye zılgıt yerdiniz...aslında polis çağırıp şikayetçi olsaydınız hırsızlık suçundan işlem yapılırdı. aracı park ettiğiniz yerden alıp başka bir yere bırakmak da bir nevi hırsızlıktır. parmak izi de çıkacağı için her türlü dava açılırdı teşebbüsten bile olsa.
kitabın ortasından sorup bir daha yazmayı düşünmüyorum.Karşınızda tavizsiz bir Atatürkçü duruyor.