- Motosikleti
- 2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Ben burada kazandığım para ile Avrupa'da buradakinden çok daha refahlı yaşayabilirim.Şu anda tam öyle bir saçma düzendeyiz. Kur 2x olsa bile yine oradaki refahım buradakinden iyi olur. Yani: Memleket öldü ruhuna el Fatiha.Ha işte matematiğe geldin dimi? Gardaş bak ne yazdım biz döviz olarak pahalı ülkeyiz. Çünkü kurlar tutuluyor Yakıtın fiyatına bak dolar odur.
2000 dolar ne eder? 76 bin tl para 2000 euroda hadi 90 de. bu maaşla avrupalı motorunu alır çünkü motor 6000 euro taş çatlasa eli aya düzgün olan.
Sende kaç para? 800 binlara aynı motor ne kadar euro? 17 bin euro. neymiş döviz olarak pahalıyız nedne? AKP VE FAİŞ ÖTVleri. Artı katma değerli birşey üretmiyrosunuz hepiniz tost yiyip ayran içip avrupalı olmak istiyorsunuz kusura bakma olamazsınız.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Şu anda USD/EUR artmış değil ancak TRY fiyatlar USD/EUR kurunun olması gereken yere göre ayarlı. Kurun kesinlikle artması gerekiyor ki ihracatçı para kazansın. Bize dışarıdan para gelmesi lazım, kur düşük olduğu zaman o para ticari faaliyet / üretim ile gelmiyor ancak yüksek faiz verince geliyor. Yüksek faiz parayı vatandaşa değil dışarıdan para getirene vermek demektir.
Siz alamancı mısınız yoksa euro yada dolar ile mi maaş alıyorsunuz? Çünkü aklı başında hiç bir vatan evladı cari açık veren bir ülkede doların çıkmasını istemez. Sadece euro yada dolar ile maaş alan ve aldığı paraları TR de harcayan vatandaşlar euronun çıkmasını ister ki daha çok mal alabilsin. Arkadaşım ben TL ile maaş alıyorum. Dolar artınca benim maaşım artmıyor aksine alım gücüm azalıyor.
Doların artması develüasyon demektir. Bu da halkın alım gücünün kaybolması demektir. Size herhangi bir ekonomi 101 kitabı öneriyorum. Alın okuyun öğrenin.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Dışarısı daha ucuz ki? Beni bir öğle yemeğim 12 Euro tutuyor. 12 Euro esnaf lokantasında yenen bir yemek için çok pahalı. Yunanistan'da 12 Euro'luk yemek yersem patlarım mesela. (Esnaf lokantası tadında bir yerde; iki pita gyro + bir, belki iki bira alınır...)Burada pek anlamıyorsunuz da, yurtdışına çıkıp alışveriş yaparken her şeyin fiyatını 40 ile çarpınca dank ediyor döviz pahalılığı![]()
Son düzenleme: