Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ben 2016 Kasım sonlarında henüz ehliyetim yokken, kursa bile yazılmamışken bir iki ay sonra zam gelecek deyip motoru almıştım, bayiden kardeşim çıkardı ehliyetim yok diye onun otoparka koyduk, ruhsatı ve anahtarları ona teslim ettim, ehliyet ve tam ekipman almadan verme bana dedim, sonra ehliyeti almam 2017 mayıs ayını bulmuştu yani en az 6 ay motoruma binmedim hiç, ilk defa ehliyet sınavı günü parkuru tamamlayıp tamam geçtin dediklerinde kendi motorumla orada tur attım biraz.
Yani bu kadar sabredebilecekseniz alın motoru, paranız şimdi yetiyorsa alın 3 ay sonra yeter mi yetmez mi ne olur bilinmez ama bu ülkede fiyatalr düşmez hep artar.
Hocam fiyatlar hiç bir zaman düşmez o konuda malasef yapacak birşey yok fakat. Ben kendimi bilirim. Ya ilk deneme geçerim yada hakkım bitene kadar geçemem. Bu yüzden alırım ama sınavı geçemez isem elimde kalır. Üstüne benim malasef bir tanıdığım falan yok çevremde motor kullanan yada koyabileceğim bir otopark da yok. Aldığım zaman evin önün de 15 tane kilit ile kitlmeyi planlıyordum.
hocam benim daha ehliyet işi kesin değil. Bu ayın 5 inde sınava girdim ve geçtim. Sürücü kursu çağırırsa direksiyon derslerine başlayacağım. Bu zam ciddi miktarlarda olur mu? Ehliyet işi kesin olmasa bile şimdiden almak mantıklı olur mu sizce?
hocam ne desem yalan olur. yarın reis çıkar der ki, faizi %20 ye çektim, ortalık şenlik yeri olur, bu aralar faizler diline dolanmış durumda. o zaman şimdiden almak mantıklı olur, ancak faiz sabit kalır, bu arada ekremi salabilirler dolar ve euro düşer, borsa fırlar, fiyatlar da bi tık gerileyebilir. yani 3-5 adamın lafıyla, hareketiyle ülkede tüm ekonomi dönüyor. ancak espressonun da dediği gibi fiyatlar kolay kolay düşmez, sürekli bir artış içine girdik artık, bu durumdan çıkmamız yıllar sürecek gibi görünüyor.
ben de ilk motoru henüz kursa giderken almıştım, ucuza denk gelmişti. ehliyeti olan arkadaşla gittik hatta notere, onunla getirdik eve, 3-5 hafta evin önünde durdu öyle, birkaç defa boş bi sokakta biraz sürmüştüm o kadar. ehliyeti aldıktan sonra rahat rahat çıktım trafiğe.