Japonu bitirdiler. Mutlu musunuz ?

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.

YAMAHA TMAX 500'ümdeki motorun bittiğini yeni öğrendim, Yamaha tamir etmeyecek. Muhtemelen parçalamak zorunda kalacağım. Bir süre scooter kullanmayacağım. :-(( Yeni bir scooter seçmeliyim ve bu Yamaha OLMAYACAK - 14.000 milde motor arızası... saçma!! Her 2.500 milde bir sentetik yağ/filtre değişimi!! (1973'ten beri kullanıyorum, 9 motosikletim ve bir scooter/motosiklet bayiim vardı.)
Sormak istediğim, 2015 TMAX 530'um 3500 milde, soğukken ilk çalıştırdığımda daha önce hiç fark etmediğim hafif bir vuruntu sesi çıkarıyor. Ciddi motor sorunları yaşamadan önce ondan kurtulup yerine bir BMW veya Suzuki Burgman 650 scooter mı almalıyım?

Daha bir sürü sorun var cavurların bahsettiği ama uğraşamayacağım :)

ahahaha

biz boşuna x adv alemin kralı demiyoruz :p

yaa t max iyidir iyidir. avrupa da binlerce satılıyor.

Bir arkadaşım 2015 yılında xmax 250 almıştı, onunla Yunanistan seyehati sonrası satışa çıkarmıştı, hatta 2016'da ben xmax alacakken onun xmax'ı alayım demiştim de abi bin lira daha ver sıfırını al ben nasıl olsa rahat satarım demişti de sıfır xmax almıştım. O arkadaş gitti fuarda BMW 650GT ve Tmax'lere baktı, sonra Tmax almıştı. O kadar zengin, parayı dert edecek biri değil ne diye fakir gibi japon motor almış diye şaşırmıştım. Sanırım hala aynı tmax'i sürüyor ama çok km yapmamıştır, yazın keyfine gezmek için kullanıyor, biz fakirler gibi işe gidip gelmek için motor kullanmıyor, işyeri şoförü ile birlikte audi a6 falan gönderiyordur kesin. Demek bir bildiği varmış.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Benim xmax 250 de aynı durumda. ölücülere satacağıma kenarda durur diyorum, istanbulda bırakmamış olsam çarşı-pazar motoru yapıcam onu yine de satmam, ilan falan açmaktan da vazgeçtim. Haziran gelsin fırsat bulup yeni akü alıp gidip getiricem onu da işte arada 200km yol var, ekipmanları çantaya koyup otobüsle gitmeye üşendim de kaldı bu zamana kadar. Kapalı otoparkta duruyor öyle.
hocam motoru satılığa çıkardım ama dediğim gibi tarzı bana uymadığı için, yoksa şahane motor, her hafta da kullanıyorum, sadece uzun yolda yoruyor beni, zaten bu aralar da uzun yol yaptığım yok, o yüzden satılmasa da sorun yok. ölücülere vereceğime kendim binerim daha iyi. gerçekten kullanacak adam olsa, gelsin 400'e vereyim ancak yok maalesef.

hocam motoru satılığa çıkardım ama dediğim gibi tarzı bana uymadığı için, yoksa şahane motor, her hafta da kullanıyorum, sadece uzun yolda yoruyor beni, zaten bu aralar da uzun yol yaptığım yok, o yüzden satılmasa da sorun yok. ölücülere vereceğime kendim binerim daha iyi. gerçekten kullanacak adam olsa, gelsin 400'e vereyim ancak yok maalesef.

"57 favori neyi bekliyor !! "

ahahaha

yav beni guldurdun allah ta seni guldursun, satılsın şu motor..

ilanını ve diğer hornetleri inceliyorumm. sana yardım edecem.. bekle

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Ben de xmax'ı aynı nedenle satmıyorum. gerçekten binecek biri olsun vereyim, ama galerici ya da ölücü tayfaya gıcık oldum. ikinci el pcx'den bile ucuz fiyat veriyorlar. Onlarla uğraşacağıma sarı siteden ilanı kaldırdım.

ilanını ve muhtemel rakiplerini inceledim.

çok dürüstce söyliyecem.

motorunu 470.000 olarak ilana koyman yanlış bence.

motorunu satacağın son fiyat üzerine 10.000 tl koyup ilanı vermen lazım.

dusuk km li ama 2022 model. ederi 400.000 tl gerçekten.

ortada başka bir fırsat varsa kaçırmamak için 390.000 tl ye bırakılabilir.

10-15.000 tl için inat etmeye değmez.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Kuzenimde tmax var. 2014 ya da 2015 Geçen sene 80k km'deydi bu sene 90k olmuştur. İnatla biniyor. Satsam para etmeyecek, yenisini alsam aynı motora dünyanın farkını vericem, bakım yaptırır binerim kafasında.

Şimdi bu kadar uzun süre binince evet mantıklı. Ama bir süredir sıfır fiyatı çok saçmaydı. 1m TL'yi geçtide ne oldu? Önceden de 800k falandı zaten. O paraya çok güzel bir sport touring, yanına şehir içinde kullanmalık minik bir 125'lik alınır. Parayı verimli kullanmak lazım.

ilanını ve muhtemel rakiplerini inceledim.

çok dürüstce söyliyecem.

motorunu 470.000 olarak ilana koyman yanlış bence.

motorunu satacağın son fiyat üzerine 10.000 tl koyup ilanı vermen lazım.

dusuk km li ama 2022 model. ederi 400.000 tl gerçekten.

ortada başka bir fırsat varsa kaçırmamak için 390.000 tl ye bırakılabilir.

10-15.000 tl için inat etmeye değmez.
400 çok dedin, 150 bin lira falan düşünüyordum ben, pazarlık payı bıraktım.

400 çok dedin, 150 bin lira falan düşünüyordum ben, pazarlık payı bıraktım.
"gerçekten kullanacak adam olsa, gelsin 400'e vereyim ancak yok maalesef."

bu senin lafın linux.

ulen iyilik yaramıyor heee. akıl veriyorum satabilesin diye tesekkur edeceğine.. neyse.

"gerçekten kullanacak adam olsa, gelsin 400'e vereyim ancak yok maalesef."

bu senin lafın linux.

ulen iyilik yaramıyor heee. akıl veriyorum satabilesin diye tesekkur edeceğine.. neyse.
dostum sen fiyat algını yitirmişsin. honda bayi bile geri alımda 400 ün üzerinde rakam teklif ediyor.

abi 150'ye verirsen hemen alayım bugün :D
işte böyle ölücüler bile mesaj atmıyor yav, piyasa bitik ( =

dostum sen fiyat algını yitirmişsin. honda bayi bile geri alımda 400 ün üzerinde rakam teklif ediyor.

işte böyle ölücüler bile mesaj atmıyor yav, piyasa bitik ( =

ahh ahhh.. daha çok bekleyeceksin linux

bu da bayiden satılık. Artık kaça bırakır bilmem.Asıl soru bu bayi kaça aldı ?

Linuxcum sen satıcı değilsin anlaşıldı :)

ahh ahhh.. daha çok bekleyeceksin linux

bu da bayiden satılık. Artık kaça bırakır bilmem.Asıl soru bu bayi kaça aldı ?

Linuxcum sen satıcı değilsin anlaşıldı :)
attığın ilanlardaki motorlarda quickshifter yok, sadece qs bile 20 bin lira şu an. onun haricinde başka ekstralar da yok.
her hornet aynı değerde olmaz. seninle daha fazla tartışmıcam fiyat konusunda, sen bildiğini oku.

ayrıca motor ülkeye 2023 yılında girdi. adamlar ellerindeki 2022 ve 2023 modelleri birlikte gönderdiler, yani iki model arasında bi fark yok, sadece üretim yılı farklı. trafiğe çıkışları hepsinin 2023. bendeki motor da 2023 mart trafiğe çıkışlı. 2022 trafik çıkışlı hornet yok ülkede.

attığın ilanlardaki motorlarda quickshifter yok, sadece qs bile 20 bin lira şu an. onun haricinde başka ekstralar da yok.
her hornet aynı değerde olmaz. seninle daha fazla tartışmıcam fiyat konusunda, sen bildiğini oku.

ayrıca motor ülkeye 2023 yılında girdi. adamlar ellerindeki 2022 ve 2023 modelleri birlikte gönderdiler, yani iki model arasında bi fark yok, sadece üretim yılı farklı. trafiğe çıkışları hepsinin 2023. bendeki motor da 2023 mart trafiğe çıkışlı. 2022 trafik çıkışlı hornet yok ülkede.

"piyasa ile inatlaşan donuna sıcar" John Maynard Keynes
"kimse piyasan büyük değildir" Adam Smith

sen 1 senedir motorunu satamıyosun sebebi de bu. Doğru fiyat -> hızlı satış.
"Ya tutarsa" tarzıyla olan yaklaşımını eleştiriyorum sadece.

Ayrica gercek kullanıcıya 400.000 e bırakırım diyosun.Bunu beğendim ama iş ilanı vermeye gelince neden son 400.000 olur diye ilanı vermiyosun onu da anlamadım.

Neyse, ben de senle tartışmayacam artık..Başarılar sana.

hocam bu yaz ortası yada sonu gibi rtr 200 almak gibi planım vardı lakin dün girdiğimde fiyat listesinde güncelleniyor diye bir yazı vardı. Bir haber mi çıktı acaba? Yoksa yaz geldi diye zam mı yapılıyor?
sene başından beri ilk defa geçen ay enflasyon rakamları artışa geçti, zam kaçınılmaz oldu artık. bu ay gelmezse önümüzdeki ay muhakkak gelir.

yec

Motosikleti
Joymax Z+ 250
Ben de xmax'ı aynı nedenle satmıyorum. gerçekten binecek biri olsun vereyim, ama galerici ya da ölücü tayfaya gıcık oldum. ikinci el pcx'den bile ucuz fiyat veriyorlar. Onlarla uğraşacağıma sarı siteden ilanı kaldırdım.
Ben motoru satınca kapını çalaçağım zaten, aklımda. :D

sene başından beri ilk defa geçen ay enflasyon rakamları artışa geçti, zam kaçınılmaz oldu artık. bu ay gelmezse önümüzdeki ay muhakkak gelir.
hocam benim daha ehliyet işi kesin değil. Bu ayın 5 inde sınava girdim ve geçtim. Sürücü kursu çağırırsa direksiyon derslerine başlayacağım. Bu zam ciddi miktarlarda olur mu? Ehliyet işi kesin olmasa bile şimdiden almak mantıklı olur mu sizce?

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
hocam benim daha ehliyet işi kesin değil. Bu ayın 5 inde sınava girdim ve geçtim. Sürücü kursu çağırırsa direksiyon derslerine başlayacağım. Bu zam ciddi miktarlarda olur mu? Ehliyet işi kesin olmasa bile şimdiden almak mantıklı olur mu sizce?
Ben 2016 Kasım sonlarında henüz ehliyetim yokken, kursa bile yazılmamışken bir iki ay sonra zam gelecek deyip motoru almıştım, bayiden kardeşim çıkardı ehliyetim yok diye onun otoparka koyduk, ruhsatı ve anahtarları ona teslim ettim, ehliyet ve tam ekipman almadan verme bana dedim, sonra ehliyeti almam 2017 mayıs ayını bulmuştu yani en az 6 ay motoruma binmedim hiç, ilk defa ehliyet sınavı günü parkuru tamamlayıp tamam geçtin dediklerinde kendi motorumla orada tur attım biraz.

Yani bu kadar sabredebilecekseniz alın motoru, paranız şimdi yetiyorsa alın 3 ay sonra yeter mi yetmez mi ne olur bilinmez ama bu ülkede fiyatalr düşmez hep artar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar