Japonu bitirdiler. Mutlu musunuz ?

Ha işte matematiğe geldin dimi? Gardaş bak ne yazdım biz döviz olarak pahalı ülkeyiz. Çünkü kurlar tutuluyor Yakıtın fiyatına bak dolar odur.

2000 dolar ne eder? 76 bin tl para 2000 euroda hadi 90 de. bu maaşla avrupalı motorunu alır çünkü motor 6000 euro taş çatlasa eli aya düzgün olan.

Sende kaç para? 800 binlara aynı motor ne kadar euro? 17 bin euro. neymiş döviz olarak pahalıyız nedne? AKP VE FAİŞ ÖTVleri. Artı katma değerli birşey üretmiyrosunuz hepiniz tost yiyip ayran içip avrupalı olmak istiyorsunuz kusura bakma olamazsınız.
6000 euroluk motor kur artınca kaç para olacak?
Kur artınca 17 bin euroluk motor 6000 euro ya mı düşecek.
Bilmeyebilirsiniz bu gayet normal bir durumdur. Her şeyi bilmek zorunda değilsiniz. Ama lütfen yanlış bildiğinizi savunmayın. kur 2 katına çıkarsa benzinde 2 katına çıkar gardaş..

Motosikleti
cbf 150
6000 euroluk motor kur artınca kaç para olacak?
Kur artınca 17 bin euroluk motor 6000 euro ya mı düşecek.
Bilmeyebilirsiniz bu gayet normal bir durumdur. Her şeyi bilmek zorunda değilsiniz. Ama lütfen yanlış bildiğinizi savunmayın. kur 2 katına çıkarsa benzinde 2 katına çıkar gardaş..
Senin maaşında çıkıyor unutma, hepsi orantılı ayrıca refah kaybının olmasıda çok normal katma değerli mal üretmiyrosunuz ne olucağınız sanıyordun. patates üretip ayfon alıyorsun.

:D
Siz alamancı mısınız yoksa euro yada dolar ile mi maaş alıyorsunuz? Çünkü aklı başında hiç bir vatan evladı cari açık veren bir ülkede doların çıkmasını istemez. Sadece euro yada dolar ile maaş alan ve aldığı paraları TR de harcayan vatandaşlar euronun çıkmasını ister ki daha çok mal alabilsin. Arkadaşım ben TL ile maaş alıyorum. Dolar artınca benim maaşım artmıyor aksine alım gücüm azalıyor.
Doların artması develüasyon demektir. Bu da halkın alım gücünün kaybolması demektir. Size herhangi bir ekonomi 101 kitabı öneriyorum. Alın okuyun öğrenin.

Motosikleti
Regal Raptor Daytona 250v
Alınan herşey dolara endeksli çünkü evrensel para birimi,afrikayada gitsen tanzanyaya da gitsen dolarla alışveriş yapabilirsin. Dolayısıyla ana parası dolar olmadan, dolar bazlı şeyleri almaya çalışan biz gariban halk alacağı herşey dışarıdan dolarla alınıp TL e ceviriliyor, KDV,ÖTV ,TRT,hava,su,ateş,toprak vergileriyle oluyo sana 20 dolar, ürünün girişi 1 dolar. Arada olan farkın sebebi halkın açgözlülüğü,birbirini ezme çabası,birliğin olmaması....kısaca ahlaki ve insanlığa dair herşeyin çöküşü. Süleyman Demirel'in de dediği gibi enflasyon halkı ve ülkeleri bitirir korkunç birseydir.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
hep derim kamyoncu acayip karıştırıyor olayları :D

geçen ekşi de bir ekonomi başlığında "doları tutuyolar ama euro yu baskılamayı unuttular euro aldı başınını gidiyor" tarzı yorumlar vardı.

puahahahahahah. ulen kamyoncu senin gibi çok adam var afafdagf

Motosikleti
cbf 150
:D
Siz alamancı mısınız yoksa euro yada dolar ile mi maaş alıyorsunuz? Çünkü aklı başında hiç bir vatan evladı cari açık veren bir ülkede doların çıkmasını istemez. Sadece euro yada dolar ile maaş alan ve aldığı paraları TR de harcayan vatandaşlar euronun çıkmasını ister ki daha çok mal alabilsin. Arkadaşım ben TL ile maaş alıyorum. Dolar artınca benim maaşım artmıyor aksine alım gücüm azalıyor.
Doların artması develüasyon demektir. Bu da halkın alım gücünün kaybolması demektir. Size herhangi bir ekonomi 101 kitabı öneriyorum. Alın okuyun öğrenin.
Senin maaşın yukarı çıkmadımı? 2021de ne alıyordun? şimdi ne alıyorsun? Sen gerçek olayın farkında değilsin. Maaşın dolara oranla daha fazla arttı. O yüzden keyifini sür çünkü 2 haftalık döviz kaldı kasada.

Alınan herşey dolara endeksli çünkü evrensel para birimi,afrikayada gitsen tanzanyaya da gitsen dolarla alışveriş yapabilirsin. Dolayısıyla ana parası dolar olmadan, dolar bazlı şeyleri almaya çalışan biz gariban halk alacağı herşey dışarıdan dolarla alınıp TL e ceviriliyor, KDV,ÖTV ,TRT,hava,su,ateş,toprak vergileriyle oluyo sana 20 dolar, ürünün girişi 1 dolar. Arada olan farkın sebebi halkın açgözlülüğü,birbirini ezme çabası,birliğin olmaması....kısaca ahlaki ve insanlığa dair herşeyin çöküşü. Süleyman Demirel'in de dediği gibi enflasyon halkı ve ülkeleri bitirir korkunç birseydir.
Öyle değil. Eğitğim ve adaletin olmaması bunların sebebi. hlk ile ilgili tarafı bunlar. Geriye kalan yöneticiler ile ilgili.

hep derim kamyoncu acayip karıştırıyor olayları :D

geçen ekşi de bir ekonomi başlığında "doları tutuyolar ama euro yu baskılamayı unuttular euro aldı başınını gidiyor" tarzı yorumlar vardı.

puahahahahahah. ulen kamyoncu senin gibi çok adam var afafdagf
Gerçekten böyle mi dedi. :D
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Senin maaşın yukarı çıkmadımı? 2021de ne alıyordun? şimdi ne alıyorsun? Sen gerçek olayın farkında değilsin. Maaşın dolara oranla daha fazla arttı. O yüzden keyifini sür çünkü 2 haftalık döviz kaldı kasada.
He canım he. Rezervlerin - 70 milyar dolar olduğunu unuttun değil mi?

Ha işte matematiğe geldin dimi? Gardaş bak ne yazdım biz döviz olarak pahalı ülkeyiz. Çünkü kurlar tutuluyor Yakıtın fiyatına bak dolar odur.

2000 dolar ne eder? 76 bin tl para 2000 euroda hadi 90 de. bu maaşla avrupalı motorunu alır çünkü motor 6000 euro taş çatlasa eli aya düzgün olan.

Sende kaç para? 800 binlara aynı motor ne kadar euro? 17 bin euro. neymiş döviz olarak pahalıyız nedne? AKP VE FAİŞ ÖTVleri. Artı katma değerli birşey üretmiyrosunuz hepiniz tost yiyip ayran içip avrupalı olmak istiyorsunuz kusura bakma olamazsınız.

ya kamyoncu zaten doviz olarak pahalıyız biliyoruz. Öğlen yemek yerken de, kahve içerken de bunun farkına varıyoruz.
ama "fiyatlar pahalı değil biz fakiriz" diyen birine "aslında gelirimiz iyi" denmez.

"doviz baskılanamacakk duruma geldiğinde asıl yrrğ yiyeceğiz" deseydin ok di.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Burada pek anlamıyorsunuz da, yurtdışına çıkıp alışveriş yaparken her şeyin fiyatını 40 ile çarpınca dank ediyor döviz pahalılığı :)

Kamyoncu haklı beyler....
haklı olduğu konu var, ama diyorum ya karıştırmayı seviyor.

benim maaş 4500 doları geçiyor.. şahsen avrupalı meslektaşlarımı hafiftten zorlamaya başadım xadfaaf bu iş boyle gitmeyecek tabi.
gidene kadar birikim yapayım bari..

Motosikleti
K 1600 GTL
haklı olduğu konu var, ama diyorum ya karıştırmayı seviyor.

benim maaş 4500 doları geçiyor.. şahsen avrupalı meslektaşlarımı hafiftten zorlamaya başadım xadfaaf bu iş boyle gitmeyecek tabi.
gidene kadar birikim yapayım bari..
maşallah güzel para...;)

Motosikleti
cbf 150
Tekrar diyorum çoğunuzun maaşı Avrupayı yakaladı. Bu mantıksız ama yakaladı. Türk emeklileri dışında herkes şu anda AVrupalıyı yakaladı.

Şimdi aldıgını paralarla Taylanda gidin yada Asya ülkelerine krallar gibi yaşarsınız. Avrupada bile yaşarsınız. Ama Türkiyede yaşıyamıyorunuz nedeni basit. Dolar bbazında pahalıyız. Avrupadan değil Tokyodan bile pahalıyız hemde en kötü hizmetle. Bu ne demek akite sahip olan ve hizmet satanlar kontrolsüz rejimllerde istediğini yapar siz maaşlılarda öyle bakarsınız.
Benim bir arkadaşım taylandyaşıyor Türkiyeden ev kirası ve emekli maaşı alıyor yaklaşık geliri 3000 dolar. yani 100 bin gibi birşey. Taylandda bu parayla motor aldı araba aldı 5. otel odasında bütün sene kiraya oturuyor ve hergün geziyor tozuyor yiyor içiyor. yani sizin kazandıgınız paralar az paralar değil. Sizin yerinizde olsam aldıgım her kuruşla dövizaltın alırıdm.

Dolar bazında pahalı olmamız başka bir konu, bunun sebebinin dövizin ucuz olması TL'nin "hakettiğinden" değerli olması başka konu, bizim yine fakir olmamız başka bir konu. İşleri bu kadar boka sardırmak da her hükümetin harcı değil kıymetini bilelim.

Belirli sektörlerde ve belirli pozisyonlarda maaşların Avrupa'yı yakalaması başka bir şey, bununla nasıl bir yaşam sürdürülebildiği başka bir şey. Sonuç yine olumlu değil.

Dolar bazında pahalı olmamız başka bir konu, bunun sebebinin dövizin ucuz olması TL'nin "hakettiğinden" değerli olması başka konu, bizim yine fakir olmamız başka bir konu. İşleri bu kadar boka sardırmak da her hükümetin harcı değil kıymetini bilelim.

Belirli sektörlerde ve belirli pozisyonlarda maaşların Avrupa'yı yakalaması başka bir şey, bununla nasıl bir yaşam sürdürülebildiği başka bir şey. Sonuç yine olumlu değil.
Maalesef bu durumu kamyoncuya anlatamadım. Benim hatam tabi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar