Gezi - Rota Önerisi

Merhaba, bu hafta boyunca boşum ve motorumla gezmek istiyorum. Istanbulda yaşıyorum ve çok uzak olmayan(100-200km) doğası güzel olan, kafa dinlemelik yerlere gitmek istiyorum(yemek yemek içinde olabilir :D) Aklımda henüz bir fikir yok önerilerinizi bekliyorum. Ayrıca boş vakti olan ve gelmek isteyen arkadaşlar, abiler olursa buradan yazabilir. Yaş 20

Avrupa yakasında oturuyorsan çatalcadan eski kırklareli yolundan saraya gidip oradan Silivri ye inip geri dönebilirsin. Yolları doğa olarak güzeldir. Yada çatalca dan ormanlı sahiline gidebilirsin. Havalar ısınsın bende gezilere başlamak istiyorum.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Avrupa yakasında oturuyorsan çatalcadan eski kırklareli yolundan saraya gidip oradan Silivri ye inip geri dönebilirsin. Yolları doğa olarak güzeldir. Yada çatalca dan ormanlı sahiline gidebilirsin. Havalar ısınsın bende gezilere başlamak istiyorum.
Saray'a kadar gitmişken 10km daha gidip Ahmetbey kasabasında Trakya'nın en iyi köftelerinden yenebilir. İstanbuldayken bizim klasik rotamızdı.
Yine Saray'a kadar gitmişken o yol çok güzel, devam edip iğneada'ya kadar gidilebilir, iğneada yolunda yenice - demirköy arası virajlı yollar çok güzel, nefis asfalt.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660

ben bu rotayı ayda bi yapıyorum kafa dağıtmalık biraz uzun yol yapayım sonra viraj yapayım diyorsan uzak gelmezse buralar tatlıdır

onun dışında istanbul çevresinde gitmeyi planladığım darlık ve ömerli barajı var

yine kocaeli taraflarında kerpeye doğru cennet havuzu denen bir yer var o tarafları gezebilirsin

avrupa tarafında da benim aklımda burası var motorumu değiştirince gitmek istediğim yerlerden biri https://maps.app.goo.gl/YEaboYC2CYVfyTJx5

Motosikleti
avrupa tarafında da benim aklımda burası var motorumu değiştirince gitmek istediğim yerlerden biri https://maps.app.goo.gl/YEaboYC2CYVfyTJx5

Geçen yaz o yoldan çok geçtim, güzel yol. Vize - Kıyıköy arası orman/dağ içinden giden keyifli bir rota. Hatta bir keresinde bu rota üzerinde Balkaya köyü yakınlarında orman içinde çocuklar izci kampında kaldıklarında ben de motorla gitmiştim, akşam mangal yakılmış, sofra kurulmuş, izci liderleri mangalı kaçırma dediler geceye kaldım, gece 11'e kadar kalınca o dağ yollarında karanlıkta sürerek dönmüştüm, ürkütücü ama çok eğlenceliydi, normalde köy yollarında köpek kovalar diye korkuyordum bu yollarda karşıma ayı mı çıkar domuz mu çıkar, kurt mu çıkar diye sürerek gelmiştim.

Yine Kıyıköy'e Sayar'dan giden yol da çok güzel. O bölgedeki bütün yollar çok güzel. Öyle çok zor rotalar da değil, fıtı fıtı bakına bakına giderim deniyorsa xmax ile bile gidilir ki xmax ile de geçtim o yollardan ki xmax'ın sert süspansiyonu o yollarda biraz yordu ama xmax gidebiliyorsa her motor gider.

Darlık-Teke kalabalık olur veya ormanda sağa sola dönmeyeyim dersen Teke'den Sevindikli üzerinden Umuttepe'ye gidebilirsin o yol da keyifli - bir yerden sonra yukarıda @sampsonte 'nin paylaştığı rotaya bağlanır.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Darlık-Teke kalabalık olur veya ormanda sağa sola dönmeyeyim dersen Teke'den Sevindikli üzerinden Umuttepe'ye gidebilirsin o yol da keyifli - bir yerden sonra yukarıda @sampsonte 'nin paylaştığı rotaya bağlanır.
2 gün önce sevdikli tarafındaydım köy möy gezmediğim yer kalmadı keşke interkomum olsaymış dedim müzik dinleyerek bütün gün dolaşabilirim orada
390kzel.jpg
1ws75e9.jpg
asazljj.jpg
3j7z9lf.jpg
nxevr5a.jpg

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Ne güzel motor. Bol köfteli gezilerin olsun.
hadi ulen ordan sabah akşam gömüyorsunuz motorumu ama yaptığım değişikliklerden sonra tatmin etmeye başladı yine de ihtiyacımı görmüyor merak edip sevdikli gölüne indim sipahilerden beter çıktı bidaha girmem öyle yollara
k6ai20d.jpg

haftasonu da istanbulda mma organizasyonu var ondan sonra dönüş yolunda mola niyetine köfte yerim yoksa köfte için o yolu yapmam 😁

Motosikleti
hadi ulen ordan sabah akşam gömüyorsunuz motorumu ama yaptığım değişikliklerden sonra tatmin etmeye başladı yine de ihtiyacımı görmüyor merak edip sevdikli gölüne indim sipahilerden beter çıktı bidaha girmem öyle yollara
k6ai20d.jpg

haftasonu da istanbulda mma organizasyonu var ondan sonra dönüş yolunda mola niyetine köfte yerim yoksa köfte için o yolu yapmam 😁
Motoru gömüyoruz ama sürücüsünü gömmüyoruz. Ben latife yapıyorum, üzerine alınma. En güzel motor sahibine az sorun çıkartan, sürerken de yüzünde salakça bir sırıtış oluşturabilen motordur.

Ne güzel gezmişsin işte. Hele bu son fotodaki yol ne güzel, tam vstrom ile ayakta arka tekeri patinaj yaptıra yaptıra sürülecek yol. :)

Köfte kırmızı çizgimizdir, köfte için yol yapılır, o yol yapıldı mı da mutlaka köfte yenir. :) Bir seferde en az yarım kilo köfte yiyemeyeni köfte riders ekibimize almıyoruz. :)

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Motoru gömüyoruz ama sürücüsünü gömmüyoruz. Ben latife yapıyorum, üzerine alınma. En güzel motor sahibine az sorun çıkartan, sürerken de yüzünde salakça bir sırıtış oluşturabilen motordur.

Ne güzel gezmişsin işte. Hele bu son fotodaki yol ne güzel, tam vstrom ile ayakta arka tekeri patinaj yaptıra yaptıra sürülecek yol. :)

Köfte kırmızı çizgimizdir, köfte için yol yapılır, o yol yapıldı mı da mutlaka köfte yenir. :) Bir seferde en az yarım kilo köfte yiyemeyeni köfte riders ekibimize almıyoruz. :)
kandırın kendinizi hepiniz v stromu gsci dedeler gibi sürüyorsunuz bi kere görmedim v stromla arazida atlayıp zıplayanı en azından 650den bahsediyorum 800 değil
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

bu hariç

zaten aynı motor değilmiş enduro için üretilen farklı bi modeliymiş

k6ai20d.jpg

Bu kamera neymiş yaa kalite falan çok iyi duruyor, bana da lazım böyle bir şey.

Motosikleti
kandırın kendinizi hepiniz v stromu gsci dedeler gibi sürüyorsunuz bi kere görmedim v stromla arazida atlayıp zıplayanı en azından 650den bahsediyorum 800 değil

bu hariç

zaten aynı motor değilmiş enduro için üretilen farklı bi modeliymiş
Dedim ya ben orta yaşlıyım, 20 yaş daha genç olsaydım arazide atlayıp zıplardım ama o zaman da tenere alırdım. vstrom ile ancak gevşek mıcırlı yolda arka tekeri kaydıra kaydıra gitmek en ekstrem yapacağım şey. :) Bana bu kadar macera yeter.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Bunun için sadece motion blur diye ayar mı var? Yoksa video ayarlarında çekim hızı ve hz falan ayarlayarak mı yapıyorsun. Ben bir kaç ayar denedim insta360'ta ama böyle bir görüntüyü pek elde edemedim.

Bendeki böyle oluyor

Son düzenleme:
......bi kere görmedim v stromla arazida atlayıp zıplayanı
Vstrom gibi motorlar arazide atlamak zıplamak için mi üretilmiş sence ?

Konu sahibine rota tavsiyesi , feribotla Altınova'ya geç Soğuksu ve Karadere ye doğru devam et köylerden geçip Sermayeci yaylasına varacaksınız ordan Orhangazi Meşelik Mesire Alanın'da mola verip Iznik'e in , İznik gölünün etrafında nefis yerler var soluklan birinde , istersen Keramet kaplıca gölüne gir stres at kükürtlü sıcak suda pamuk gibi ol , köy görmekten sıkıldıysan dönüşü Yalova üstünden yap , köfteci tavsiyesi istersen Yalova'da Özbaşkanlar Kasap Izgara'ya uğra , fiyatları uygundu ama servisi zayıf ya insan yol yapıp biryere oturunca 15-20 dk bile bekleyemiyor yada ben öyleyim 😅 bu sebeple köfteci Yusuf favorim , herkes burda köfte yiyor ama Köfteci Yusuf un bol parça etli et suyu çorbasıda nefistir dene derim..

Son düzenleme:
Motosikleti
abi bu yol üstünde güzel bir köfteci veya restorant var mıdır önerebileceğin?
Forumda arat, bizim köfteci koordinatlarını google haritalarda derleyip toparlanmış hali var.

Ben aratıp buldum: https://www.motosiklet.net/forum/konu/kofteci-koordinatlari.213422/

Bu konu başlığı içnde harita linki de var.
Şurada şunu yemiştim çok güzeldi memnun kaldım dediğin yer varsa o konu içinde google linkini gönderirsen haritaya eklenir.

Saray'a kadar gitmişken 10km daha gidip Ahmetbey kasabasında Trakya'nın en iyi köftelerinden yenebilir. İstanbuldayken bizim klasik rotamızdı.
Yine Saray'a kadar gitmişken o yol çok güzel, devam edip iğneada'ya kadar gidilebilir, iğneada yolunda yenice - demirköy arası virajlı yollar çok güzel, nefis asfalt.
10 km 10 km daha diye diye sınır kapısında soluğu alıcaz sandım okurken:) saka biyana rota hoşuma gitti kendime ayıracak vaktim bulduğum ilk dakika yapıcam bunu

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar