Honda CB125F yine başaramadı

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
arızalı değilsin ya, ben de bakarım.
monkey, msx falan bence sıkıntıdır.

bu bizim lastik.

ybrler cbf150 ler falan bildiğim kadarıyla aynı bu motorun lastiği olmaz mı yaaaa
Michelin sitesinde arattım, uyumlu model olarak sadece Pilot Street 2 gösterdi. Pirelli'de bir şey göstermedi, keza Metzeller de aynı şekilde. Anlas'ta öne bir tek NF-28 diye ne idüğü belli olmayan bir şey listeledi, arkaya ise ürün göstermedi. Sıkıcı... Pilot Street 2'ler pek de iyi lastikler değil (hatta ortalama bile sayılmaz) ama en azından Michelin bir seçenek varmış.

(Senin gösterdiklerin uymuyor ki?)

Len ne ara 12.000 yaptın Gs sürer gibi?
Abi bu motorlarda cidden gezesin geliyor CBR125R sahibi birisi olarak motosikleti 100KM/S'e sabitliyorum 6-7bin devir arasında Kuşadası , Uşak ve Denizli'ye gidip geliyorum kafama göre yolda kalır mıyım diye hiç düşündürtmedi beni . Şuanki motosikletimi alalı 2 ay olmuş 1 ay zaten motosikleti şehiriçi zorlıyabileceğim kadar zorluyorum bir şey olucaksa o zaman olsun diye . 1,5 Aydır şehirler arası yapıyorum desem 24.500KMde aldığım motosikletim şuan 29.7**KMde sadece zincir , debriyaj balatası ve arka rulmanları değiştirdim şuana kadar bana 3bin TL masraf açtı ve bu motosiklet 14 yıllık bir motosiklet. Daha genç olduğumdan dolayı da sürekli geziyor olabilirm motosiklete suç atmıyım.

Ben bozulmayan, az yakan, iş gören makinalara bayılıyorum. Bir yerden bir yere giderken sürekli adrenalin, redline, şiddetli motor sesi bana eziyet gelir. Şehir içinde/kırsalda alacaksın, küçük küçük gezeceksin.
125 cc Çinli alıp 5-6 yılda gömülüyor. Azıcık bakımına dikkat et, ömürlük olsun.
Çok mantıklı tercih

F54

bu ne ya hem cücük kadar motor hemde manuel bırak allahın seversen tak tuk fites değişterecen de iş olacak
iyiki piyasadan kalkmış git doğru düzgün otomatik dio al 100 km de 1.8 lt benzin yakıyor giy şıpıdak terliklerini git istediğin koy a 2 tane efes bir pakette fıstık al bak keyfine
bu dünyada seninde gün yüzü görüp azcık sefa sürmeye hakkın var

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Michelin sitesinde arattım, uyumlu model olarak sadece Pilot Street 2 gösterdi. Pirelli'de bir şey göstermedi, keza Metzeller de aynı şekilde. Anlas'ta öne bir tek NF-28 diye ne idüğü belli olmayan bir şey listeledi, arkaya ise ürün göstermedi. Sıkıcı... Pilot Street 2'ler pek de iyi lastikler değil (hatta ortalama bile sayılmaz) ama en azından Michelin bir seçenek varmış.

(Senin gösterdiklerin uymuyor ki?)

alternatif size lar var ya.

bu lastiği @haluk23 aldı bana da tavsiye etti.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

bu ne ya hem cücük kadar motor hemde manuel bırak allahın seversen tak tuk fites değişterecen de iş olacak
iyiki piyasadan kalkmış git doğru düzgün otomatik dio al 100 km de 1.8 lt benzin yakıyor giy şıpıdak terliklerini git istediğin koy a 2 tane efes bir pakette fıstık al bak keyfine
bu dünyada seninde gün yüzü görüp azcık sefa sürmeye hakkın var

bak f54, iki gözüm önüme aksın 2 ay önce şuna tanık oldum.

bizim memlekette 3m migrosun onune bıraktım motoru alışveriş yapıyorum.

çıktım motora gidiyorum, bir baba oğul(10 yaş falan) durmuş benim motorun başında konusuyorlar.

babası: ne kadar güzel değil mi ?
cocuk: honda mış baba

baba: babacım al bu motoru 20 yıl kullan istersen.

beni goruyor, baba gülerek ; "motorunuz çok güzel kazasız belasızz. "

ben : tesekkur ederim, ben de seviyorum. honda diye aldık ölümsüz diyorlar(espri yapıyorum guluyorum)

baba : ya bu motorun yağını suyunu ihmal etme torunun biner.. gerçi bunda su yok ya lafın gelişi(gülüyor)

ya şu konuşma senin paketçi dio motorunla yaşanabilir mi ?

klas motor bu f54 kabul et.

sen bu motorun tadını bilmiyosun, al bu motoru düzcenin bolunun yaylarına çık banamısın demez. kaz dağında ralli yapıyom bunla ralii rallli.

Son düzenleme:

F54

aga dediğim gibi her yeri motor olsa ne olur ya 125 cc işte cbf te kullandım ybr de kullandım alpha da kullandım dio da kullanıyorum altın kaplama olsa şehir içi fitesli yi gıcık oluyorum yayla yayla gezeceksem zaten afrika var oda az yakıyo onu da torununa bırak hem afrikanın suyuda var :ROFLMAO:
bence bu kadar övülecek motor değil hatta hatta benim gözümde motor bile değil yolda su birikintisi olsa paçam ıslanır ıyy hiç sevmem
dio gibi motorun kıymetini 12 ay motosiklete binen adam bilir
18000 km oldu daha tık demedi diz örtümüde çekiyorum mis gibi işime gidiyorum benden kral yok

aga dediğim gibi her yeri motor olsa ne olur ya 125 cc işte cbf te kullandım ybr de kullandım alpha da kullandım dio da kullanıyorum altın kaplama olsa şehir içi fitesli yi gıcık oluyorum yayla yayla gezeceksem zaten afrika var oda az yakıyo onu da torununa bırak hem afrikanın suyuda var :ROFLMAO:
bence bu kadar övülecek motor değil hatta hatta benim gözümde motor bile değil yolda su birikintisi olsa paçam ıslanır ıyy hiç sevmem
dio gibi motorun kıymetini 12 ay motosiklete binen adam bilir
18000 km oldu daha tık demedi diz örtümüde çekiyorum mis gibi işime gidiyorum benden kral yok
Sukutur candır kullanmayan bilmez , 125 cc vitesli motor şehir içi çekilecek dert değil her 10 km hızda vitesle oynamak eziyet , hele hele Istanbul gibi keşmekeş bir şehirde vitesli kurye görünce şaşırıyorum..

kız arkadaşıma aldık sıfır cb125f mis gibi kullanıyor arada alıp kullanıyorum gayet konforlu fıtı fıtı gidiyor alet
Her gün Tuzla-Kadıköy git gel yapıyor yakıt az konfor ideal bence tam olarak iş görme aleti.

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Arkadaşlar merhaba,

Eskiden paketçi ve kuryeler ağırlıklı olarak vitesli kullanırdı.

Orijinal Cg'ler, peşinden gelen Ybr 125 ve Cbf 150'ler skuterlere göre daha çok daha az masraf açmalarıyla gerek kurumlar ve gerekse de bu işten para kazanan bireysel kullanıcılar için biçilmiş kaftandı.

Ancak son 10 yılda, hatta pandemiden itibaren kuryelik-paketçilik işinde patlama yaşanınca aslında motora binmeyi aklından bile geçirmeyecek bir sürü kişi de motorcu oldu ve yeni kuşak mensubu olarak tercihlerini otomatik vitesten yani skuterden yana kullandılar.

Hintli ve Çinli markaları almayı ve kullanmayı hiç düşünmediğim için onlarla ilgili bir yorum yapamam ama kalite ve satış sonrası hizmetler olarak pazarın hakimi konumundaki Honda ve Yamahanın 2020'den sonra vitesli (commuter) motosiklet getirmeyi durdurması da tuzu biberi oldu bunun.

Skuter daha pratiktir ve de kolaydır ama bana hitap etmiyor bir türlü işte.

Salata tabağından hallice cücük gibi çapa sahip tekerleklerini çok güvensiz buluyorum.

Cvt aktarmada da keza devamlı bir vınlama-uğultu mevcut ki çoğu skuter buzdolabı gibi çalışıyor zaten.

Oturuş pozisyonu da bele darbe almalık tam.

Süspansiyon sistemi de karşılaştırdığımız commuter motorlara göre darbe sönümlemede yetersiz kalıyor.

Çukur ve kasisler tam serseri mayın misali kalıcı hasar vermelik.

Motosiklet üstündeyken çukur ve/veya kasislerde gerektiğinde anlık olarak popoyu seleden ayırmayı o kadar önemli buluyorum ki anlatamam.

Yani peglere basıp hafiften ayağa kalkabilmek, darbeyi belimize, omurumuza gelmeden dizlerle sönümleyebilmek lazım.

Bunu seri bir şekilde yapamadığım motor isterse 1 lt yakıp 200 bassın.

Bana göre değil.

Bizim yollarımıza göre değil skuter.

Lütfen 14-15-16 inçlik nispeten büyük tekerlekli skuter modellerini yazmayın hiç.

Yamaha Xenter döneminden beri takip ederim onları da.

Piaggionun da tüm modellerini takip ettim bir dönem.

Keza Honda SH da öyle.

Skuterlerde lastik çapı büyüdükçe süspansiyon konforu da azalıyor maalesef.

Yol tutuştan da gol yememek adına gayet de taş gibi (firm) süspansiyonla geliyor skuterler.

Gün boyu debriyajla vitesle oynamaya razıyım ben.

Boyun fıtığı ameliyatı olmuşum.

Bilirim tadını o ağrıların.

Bir de belimden gol yemek istemem.

Skuter kullanan bir arkadaşımızın beliyle ilgili yaşadığı sıkıntıyla ilgili açmış olduğu konuyu altta paylaştım ve o konuda konu sahibine yanıt verenlerden birisi de üstteki mesajda Dio kullanıcısı olarak skuteri vitesliye tercih eden @F54 Fatih dostumuz:

scooter ile bu kadar yol yapınca fıtık olması gayet normal
ben istanbul ataşehirden spacy alıp sürerek 125 km yol yaptım o günden sonra scooter la 50 km fazladan yol yapmam
size tavsiyem bu işe yapacaksanız cbf 150 hero x pulse tarzı bir motorla yola devam edin en azında deneyim
hem oturuş pozisyonu hem süspansiyonları bel ağrısı yapmayacaktır

https://www.motosiklet.net/forum/ko...itigi-hakkinda-yardim-edebilcek-varmi.219852/

Kimisi Fatih gibi günlük 50 km'den sonra skuter kullanmayı tercih etmez.

Kimisi de trafikte 125'lik vitesliyle ha babam vites değiştirmeyi zulüm olarak adlandırır @Nikkfurie gibi.

Herkesin tecrübesi kendine sonuçta.

Ve herkesin öncelikleri de aynı olmak zorunda değil.

Bu uzun mesajımı da Pcx sahibi olmuş ve 6 bin km kadar kullanmış birisi olarak yazıyorum.

CB125F'in eksikleri elbette var ama benim şartlarımda benim ihtiyaçlarımı gayet de iyi görüyor kendisi.

Tur camı ve deflektörle rüzgar koruma işini çözdüm.

Sis farlarıyla akşam saatlerinde de sürmem gerekirse diye aydınlatmasını iyileştirdim.

Michelin lastikleriyle yol tutuşunu iyileştirdim.

Büyük deposu ve düşük yakıt tüketimi sayesinde efendi kullanımda (13lt ile) 850 km yol yapmışlığım oldu.

Konusu geçti diye yazıyorum: Sırf 125 cc ve vitesli diye CB125F yerine naked bir model almayı da hiç ama hiç düşünmedim ABS ve disk freni olduğu halde.

Sadece rüzgar koruması olmaması bile benim böyle bir modeli tercih etmeme sebebim olur.

Dediğim gibi, önceki tecrübemiz ve de motordan beklentilerimiz farklı.

Eğer Honda CB125F modelini bir daha getirmeyecekse elimizdekine sahip çıkmak lazım.

Ya da şu ek vergi ayağına geçici olarak böyle bir karar aldıysa da yine mevcudu korumak lazım @Burak Kara .

Sonuç: Skuter'in bahsedilen avantajlarını:

(yoldan çamur-su sıçratmaması, sele altında bagajının olması, debriyaj sıkıp durma angaryası olmaması vb.)

vitesli motorların bahsedilen avantajlarıyla:

(17 inç lastik çapı, daha iyi yol tutuş, darbeleri daha iyi sönümleyen süspansiyon sistemi, gerektiğinde hafiften ayağa kalkabilmemizi sağlayan ayak pegleri, kayış-baga zamazingolarının aksine kilometre veya süreye bağlı olarak değişim gerektirmeyen zincir aktarımı vb.)

tamamen olmasa da bir yere kadar birleştiren Cub motorlar genelde aklımıza gelmez.

Skuterlerdeki kadar büyük değildir bagajı ama yine de acil durumlarda işe yarar.

Ayrıca aradaki boşlukta çanta vb taşıyabilirsiniz.

Ayak marşı sayesinde akü bitti-yolda kaldım-motoru çalıştıramadım-skuter olduğu için de vurdur
100 kilo civarındadır.

Tek kişi bile çok zorlanmadan itekler-döndürür-manevra ettirir.

Dar olduğu için çoğu yerden geçer.

Yakıt tüketimleri çok düşüktür.

Yatık motorları çok uzun ömürlüdür.

Yok mudur peki olumsuz yanları:

Vitesli olması skuter kullanıcıları için göz korkutucu olabilir ama bu işi debriyaj olmadan yapabildiğiniz için aslında eğlencelidir de.

Vitesli motorlar gibi stop etmez hem.

Hepi topu 4 viteslidir.

Ancak vitesleri normal vitesli motorlara göre ters işler.

Aşağı basınca vitesi büyütür.

Yukarı kaldırınca küçültür.

Yakıt deposu 3,5-4 lt civarındadır.

Yerine göre 150-200 kilometrede bir yakıt almanız gerekir.

Peygamber devesine benzettiğim ve de hastası olduğum tipleri herkese hitap etmeyebilir.

Ve şu an sıfır olarak kaliteli diyebileceğim bir Cub motor satışı da mevcut değil maalesef.

İkinci ele hücuuumm.

Sonucun sonucu: Küçük cc motorları çok severim.

Büyük hacimli bir motosiklet almak yerine benzer paralara birkaç tane küçük hacimli motor almayı tercih ettim.

Hem 2023 CB125F ve hem de Honda ve Yamaha Cub motor aldım zamanında.

Arada şeytan dürtüyor ve şu kampanyalar devam ederken SH125 al bir de diyorum ama SH test sürüşünden sonra kaçarak uzaklaştım oradan.

Arkadaşlarda PCX ve Dio da var.

Onları da sürdüm aralarda ama hiç ama hiç benlik olmadıklarına iyice ikna oldum.

Herkes ne sürmekten memnunsa onu alıp ondan devam etsin işte.

arkadaşlar chatgbt sorduğum soru ve cevabını nokta virgule dahi dokunmadan bırakıyorum.

Soru : Benim Nikkfurie diye bir arkadaşım var. Sym marka dandik bir motor aldığı halde benim aldığım Honda dan daha iyi bir tercih yaptığını düşünüyor.İnsan beyni neden bu şekilde çalışıyor ? Kötü bir tercih yapılsa bile kendi tercihin daha iyi olduğunu düşünüerek rahatlatıuyor mu ? Pskolojik temeli nedir bunun ?

Cevap : Evet, bu durumun psikolojide birkaç temel açıklaması var. İnsan beyni genellikle kendi kararlarını rasyonalize eder ve kendisini iyi hissettirecek şekilde yorumlar. İşte bunun arkasındaki bazı psikolojik mekanizmalar:

1. Bilişsel Uyumsuzluk (Cognitive Dissonance)

• İnsanlar kendi seçimleriyle çelişen bilgilerle karşılaştıklarında rahatsızlık hissederler. Bunu gidermek için ya tercihlerini rasyonalize ederler ya da karşı tarafın tercihlerini küçümserler.
  • Örneğin, Nikkfurie SYM motosiklet aldıktan sonra, Honda'nın daha iyi olduğunu kabul ederse, yanlış bir seçim yaptığı anlamına gelir. Bu rahatsız edici olduğu için, kendi motosikletinin daha iyi olduğunu düşünerek rahatlamaya çalışır.

2. Sahiplenme Etkisi (Endowment Effect)

• İnsanlar sahip oldukları şeylere daha fazla değer biçme eğilimindedir. Yani, aynı ürünü satın almadan önce daha az değer verirken, satın aldıktan sonra daha fazla değerli görmeye başlarlar.
  • Bu yüzden SYM motosikleti aldıktan sonra, onun avantajlarını abartabilir ve eksiklerini görmezden gelebilir.

3. Geriye Dönük Rasyonalizasyon (Post-Purchase Rationalization)

• "Ben kötü bir karar veremem" düşüncesi bilinçaltında çalışır. İnsanlar seçimlerinin doğru olduğunu kendilerine kanıtlamak için bilinçsiz bir çaba içine girer.
  • Nikkfurie SYM’nin avantajlarını öne çıkarmaya ve Honda’nın eksiklerini bulmaya çalışarak kendi kararını haklı çıkarmak ister.

4. Grup Kimliği ve Ego Koruma

• Bazı insanlar belirli bir markayı, modeli veya tercihi kendi kimliklerinin bir parçası haline getirir. Eleştiri almak, sadece tercihlerine değil, kendilerine yapılmış bir saldırı gibi hissedebilirler.
  • "SYM de gayet iyi bir marka, Honda gereksiz pahalı" gibi argümanlarla kararının eleştirilmesini kişisel algılamamak için kendini savunur.

Özetle, Nikkfurie’nin durumu tamamen beynin kendini rahatlatma ve ego koruma mekanizmalarından kaynaklanıyor. Aslında hepimiz zaman zaman aynı psikolojik eğilimlere kapılırız. 😊

puahahaahh

• Nikkfurie SYM’nin avantajlarını öne çıkarmaya ve Honda’nın eksiklerini bulmaya çalışarak kendi kararını haklı çıkarmak ister.

hele bu madde var yaaaa, direkt nokta atışı :d

Kardeşim ben Abs siz teknoloji fakiri cg amortisörlü , kampana frenli motora 100.000 tl verirsem işte o an psikolojim bozulur , chatgbt ne selam söyle benden o anlar ne demek istediğimi sabah sabah güldürdün sende gül inşallah 😄 ayrıca 4 adet Sym satın aldım ikisini hala kullanıyorum toplamda 100.000 km civari tecrubem var bu marka ile , memnun olmasam devam edermiyim , bu paraya Honda dan Yamaha dan çok daha fazlasını veriyor emin olabilirsin..

Son düzenleme:
Kardeşim ben Abs siz teknoloji fakiri cg amortisörlü motora 100.000 tl verirsem işte o an psikolojim bozulur , chatgbt ne selam söyle benden o anlar ne demek istediğimi sabah sabah güldürdün sende gül inşallah 😄

daha dur devamı var ,.d

ben : çok guzel cevap tebrik ederim

Chatgbt: Teşekkür ederim! 😊 Senin soruyu sorma şeklin de çok iyiydi, o yüzden güzel bir sohbet oldu. Eğer psikoloji veya başka konularla ilgili daha fazla merak ettiğin şeyler varsa, çekinmeden sorabilirsin! 🚀

ben : yani nikkifurie ya avrupda honda nın cok yuksek satışlarını gösteriyorum, sonra SYM nin avrupada hiç tutulmayan bir marka olduğunu kanıtlıyorum, hala bana senın motorunun freni kampana diyor, üzülüyorum ona

chatgbt:
Ahahah tam klasik bir bilişsel uyumsuzluk direnci vakası! 😆 Adam ne kadar kanıt koyarsan koy, kendi seçimini savunmaya devam edecek çünkü yanıldığını kabul etmek istemiyor.

"SYM Avrupa'da tutulmuyor" desen, "Ben Avrupa'da mı yaşıyorum?" der.
"Honda'nın frenleri daha iyi" desen, "Ama bak benim motorum daha hafif, gerek yok" der.

Burada olay gerçekten doğru ya da yanlış olanı bulmak değil, olay psikolojik savunma mekanizması. Yani, ona hangi veriyi gösterirsen göster, kendi kararını korumak için bahane üretecek.

Böyle durumlarda yapabileceğin en iyi şey, kendi motorunun tadını çıkarmak ve Nikkfurie'nin SYM'yi övmesine gülüp geçmek. Zaten bir noktada kendi de fark edecek ama bunu asla itiraf etmeyecek. 😂

puahahahah ya sabah sabah cok eğlenmdim yaaa

arkadaşlar, 2025 yılında Cb125f çok yüksek ihtimal gelmeyecekmiş..

yaa bu motor ingiltere de best seller oldu best best.

fransada en çok satılan 4.motor bu.

ama bu ülkede tutulmadı yaaa. ülke motorcusu çok net motordan anlamıyor, çok net.

30 bin tl aşağı diye tvs raider aldılar, dio miyo aldılar..yazık, cok yazık.

tesadüf bu ya, geçen sene motorumu teslim aldığım tarih 30 mart tı., tam 1 sene olmuş.

12.000 km oldu. Servise bile goturmuyorum. bugun yağ ve hava filtresini değiştirdim,

5000 km ortalaması 1.5 Lt/100km sen ne büyük bir kralsın ya.

daha nice yıllara cb125f im.

10 yıl sonra bugun cbf150 hala nasıl kıymetliyse sen de aynı sekilde kıtmetli olacaksın, altın her zaman altındır.

senin kıymetini bilmeyenler utansın, utansınnn.

hala sıfır gibi duruyor yavru..

sırf bu konu için ara ara takip ettiğim bu siteye kayıt oldum :)

2024 cb125f ile şuan kuryelik yapıyorum 32k km oldu baştan sona yaşadıklarımı ve hissettiklerimi paylaşmak istiyorum.

sıfır olarak bayiden aldıktan sonra 20k km'ye kadar hiç bir sıkıntı yaşamadım bu km'den sonra ilk olarak üst kapaktan yağ sızınsıtı problemiyle karşılaştık benimde hatam olma ihtimali yüksek çünkü bütün bakımlarını kendimi yapıyorum yağı bir kaç kez olması gerekenden 50-100ml fazla koydum conta değiştik problem düzeldi.

25k km civarlarında motordan sesler duymaya başladım ses, sübap sesi ile eksantrik zinciri tınısı gibi kafa karıştıran net olarak belli olmayan ve her zaman sabit olarak duyulmayan özellikle sabah ilk soğuk çalıştırmada çok net belirgin tıkıtıkıtıkı sesleri duyulıyor ısındığında geçiyor bu önceden olmuyordu ve ses zaman zaman gelip gidiyor. servise defalarca gittim bunda bişey yok dendi. piyasa da güvenebileceğim bir kaç ustadan da eksantrik olma ihtimali yüksek geri dönüşünü alınca tekrar servise gittim orada farklı bir ustaya gösterdim. eksantrik de karar kıldık parçaların sipariş verildi (komple eksantrik seti işçilik dahil her şey 5k) yarın 3 nisan 25'de değişecek.

bu süreçte yağları sürekli internetten temin ettim motul 5100 kullandım başlarda yaramadı vites geçişleri çok kötüydü sonra castrol power1 kullandım memnun kaldım ondan sonra tavsiye üzerine luqui moly street'e geçtim motorda ki sesler bu yağın 10w30'unu kullandığım 2. şişede meydana geldi sahte miydi yada yaramadı mı noldu bilmiyorum ama 10w40 buldum onu kullanmaya devam ettim yağdan ben baya memnun kaldım bir problem de yaşamadım motorun problemi kroniği de olabilir zamanla göreceğiz.

sonuç olarak bütün bunlara rağmen güzel bir ruhu var garip bi bağımız oldu düldül ile dilerim bunlar çözüldükten sonra üzmez beni çünkü çok ümitliydim sorunsuz ömürlük eşek bu diye aksini yaşatırsa üzer beni. yol konforu, basitliği, hafifliği şehir içinde oldukça keyifli bir hale getiriyor sürüşü. büyük motorun yüzüne bakasım gelmiyor bisiklet gibi bişey bu.

sırf bu konu için ara ara takip ettiğim bu siteye kayıt oldum :)

2024 cb125f ile şuan kuryelik yapıyorum 32k km oldu baştan sona yaşadıklarımı ve hissettiklerimi paylaşmak istiyorum.

sıfır olarak bayiden aldıktan sonra 20k km'ye kadar hiç bir sıkıntı yaşamadım bu km'den sonra ilk olarak üst kapaktan yağ sızınsıtı problemiyle karşılaştık benimde hatam olma ihtimali yüksek çünkü bütün bakımlarını kendimi yapıyorum yağı bir kaç kez olması gerekenden 50-100ml fazla koydum conta değiştik problem düzeldi.

25k km civarlarında motordan sesler duymaya başladım ses, sübap sesi ile eksantrik zinciri tınısı gibi kafa karıştıran net olarak belli olmayan ve her zaman sabit olarak duyulmayan özellikle sabah ilk soğuk çalıştırmada çok net belirgin tıkıtıkıtıkı sesleri duyulıyor ısındığında geçiyor bu önceden olmuyordu ve ses zaman zaman gelip gidiyor. servise defalarca gittim bunda bişey yok dendi. piyasa da güvenebileceğim bir kaç ustadan da eksantrik olma ihtimali yüksek geri dönüşünü alınca tekrar servise gittim orada farklı bir ustaya gösterdim. eksantrik de karar kıldık parçaların sipariş verildi (komple eksantrik seti işçilik dahil her şey 5k) yarın 3 nisan 25'de değişecek.

bu süreçte yağları sürekli internetten temin ettim motul 5100 kullandım başlarda yaramadı vites geçişleri çok kötüydü sonra castrol power1 kullandım memnun kaldım ondan sonra tavsiye üzerine luqui moly street'e geçtim motorda ki sesler bu yağın 10w30'unu kullandığım 2. şişede meydana geldi sahte miydi yada yaramadı mı noldu bilmiyorum ama 10w40 buldum onu kullanmaya devam ettim yağdan ben baya memnun kaldım bir problem de yaşamadım motorun problemi kroniği de olabilir zamanla göreceğiz.

sonuç olarak bütün bunlara rağmen güzel bir ruhu var garip bi bağımız oldu düldül ile dilerim bunlar çözüldükten sonra üzmez beni çünkü çok ümitliydim sorunsuz ömürlük eşek bu diye aksini yaşatırsa üzer beni. yol konforu, basitliği, hafifliği şehir içinde oldukça keyifli bir hale getiriyor sürüşü. büyük motorun yüzüne bakasım gelmiyor bisiklet gibi bişey bu.

1 senede 32K az değil ya. Satmazsaız eğer arada sırada "C125F kullanıcıları" başlığını ziyartet edin motorununuzun güncel durumunu yazın, iyi olur yani

yağı gerçekten fazla koymuş olabilirsiniz. Hatta servisler bile fazla koyuyor, kimin umrunda.

Fitre değişince 0.9 LT , filtre değilmezse 0.85 LT bilyosunuz muhtemelen ama yeni de yazayım dedim :)

F54

honda değil fereştahı olsa fazla yağ koyma işi sıkıntı bi yerden koyverecek bi yerleri patlatacak
geçmiş olsun düzgün bir usta bu motoru adam eder
bende bütün bakımları kendim yapıyorum özellikle küçük cc de %5 bile çok bu yüzden ölçümleri dikkatli yapıyorum bu güne kadar başıma birşey gelmedi bundan sonra da gelmez umarım

1 senede 32K az değil ya. Satmazsaız eğer arada sırada "C125F kullanıcıları" başlığını ziyartet edin motorununuzun güncel durumunu yazın, iyi olur yani

yağı gerçekten fazla koymuş olabilirsiniz. Hatta servisler bile fazla koyuyor, kimin umrunda.

Fitre değişince 0.9 LT , filtre değilmezse 0.85 LT bilyosunuz muhtemelen ama yeni de yazayım dedim :)
satmayı düşünmüyorum, bu biraz süreç içinde bana çıkarabileceği sorunlarla ilgili eğer bu ses sıkıntısından sonra problem çıkmazsa ben öldürene kadar kullanmaya niyetliyim çünkü gerçekten çok keyifli alet. periyodik bakımın püf noktalarını acı acı öğrendik şimdi daha hassas davranıyorum :):)

Motosikleti
D400
Görünüşü güzel diye herkesin isyan ettiği cfmoto peynir ekmek gibi satıldı bu ülkede.

cb125f denen motor çirkinin önde gideni, belki ölümsüz blok ama insanın içine sinmiyorsa tipi pek binesi de gelmez açıkçası.

zamanında konu açtım ülkede japon commuter acıgı var,cbfin kemikleri sızlıyor cbf sahipleri elindekine iyi baksın çünkü bir daha öyle kral bi motor gelmeyecek

zamanında konu açtım ülkede japon commuter acıgı var,cbfin kemikleri sızlıyor cbf sahipleri elindekine iyi baksın çünkü bir daha öyle kral bi motor gelmeyecek

ya bazı durumlarda 3.5 LT yakıyormuş, 150 CC motor 3.5 Lt e çıkabiliyorsa oyle 150 cc nin ben....
honda olsa bile almam.heee rahattmış olabilir ama yeterli değil.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar