Honda CB125F yine başaramadı

Bu motora sahip oldum fakat sizin düşüncenize katılmıyorum. Zamanında cbf 150 ve ybr 125 sahibide oldum ama bundan kat ve kat üstün kalitedeydiler. Gerek malzeme kalitesi olsun. gerek sürüş dinamikleri oturuş pozisyonu vs derken cb 125f'e ben alışamadım. Motorun denge dağılımı o kadar arkadaydı ki artçı ve topcase kombinasyonu ile birlikte motorun ön tekeri yerden çok hızlı bir şekilde kesiliyordu. Bu motorun tek ilgi çekici yanı dedikleri gibi yakıt tüketimi oldu. istanbulda şehir içerisinde 1.5'leri görebiliyordum. fakat e5 gibi yolda sürekli ilerlerseniz 2 litrenin altına düşmeyecektir. 1000küsür km katlanabildim. sonrasında elimden çıkardım.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Motosikleti
Motoru satıldı...
abi 2025 fiyat listesinde motor yok, africa gibi guncellniyor da demiyor.

getirmeyecekler diye dusunuyorum.

bu motora pek talep yok, herkes pcx dio cu olmuş
Honda'nın sitesinde güncelleniyor olarak gözükmekte.

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F

Honda Super Cub artık gelmiyor ve ne fiyat listesinde var adı, ne de modeller arasında.

Ama CB125F hala görünmekte.

Sanki getirecekler gibi.

Motosikleti
Ybr, Cygnus L

Sorunsuz kullandığim 2006 YBR yi satıp 2. El sıfıra yakın CB 125f almaya değer mi sizce?

Amaç motor gençleştirmek, lakin YBR gibi sorunsuz ve yıllar sonra da sıfır gibi gözükmeli 🙂

Ya da YBR ile bikac sene daha devam edip, ilerleyen yıllarda Yamaha ve Honda bin 125-150 Lik commuter'lerini bekleyecem.

Büyük motor lazım değil bana. Amacim Kafama yatan japon bir Commuter alıp 20 senede ona binmek, ömür yeterse tâbi 🙂

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Sorunsuz kullandığim 2006 YBR yi satıp 2. El sıfıra yakın CB 125f almaya değer mi sizce?

Amaç motor gençleştirmek, lakin YBR gibi sorunsuz ve yıllar sonra da sıfır gibi gözükmeli 🙂

Ya da YBR ile bikac sene daha devam edip, ilerleyen yıllarda Yamaha ve Honda bin 125-150 Lik commuter'lerini bekleyecem.

Büyük motor lazım değil bana. Amacim Kafama yatan japon bir Commuter alıp 20 senede ona binmek, ömür yeterse tâbi 🙂
Bir süre YBR kullanmış birisi olarak ben yanıt vereyim:

Yakıt tüketimi anlamında müthiş avantajlı bir tercih olur.

Benim 2013 YBR esd motorumla 14 lt yakıt ile maksimum 500 küsur kilometre yol yaptığımı hatırlıyorum

Biraz dikkatli bir sürüşle de maksimum 600 km civarı gider herhalde.

Dikkatli bir kullanımla14 lt yakıtla 900 kilometreyi geçebilir CB125F.

YBR kadar olmayabilir ama motorun canını almayacak şekilde sürülünce CB125F'nin de sorunsuz bir şekilde 100 bin km'leri göreceğini düşünüyorum.

Alacağınız motoru güneş altında bırakmadığınız sürece yıllar sonra bile sıfır ayarında görünebilir.

2017-20 arasında satılmış olan Yamaha YS125 de düşünebilirsiniz.

Ama onun gidon daha aşağıda ve YBR ve CB125F'e göre öne daha fazla yatmak durumundasınız.

Honda veya Yamahanın Uzakdoğu ve/veya Güney Amerikada satıyor olduğu 150cc'lik motorlarını Avrupa emisyonlar kriterleri sebebiyle bize getireceğine ihtimal vermiyorum.

Bir de yenilerde vites göstergesi ve saat gibi günlük sürüş sırasında görünce bizi mutlu edecek küçük detaylar düşünülmüş ama YBR'de yanlış hatırlamıyorsam vites boşta ışığı dışında hiç bir özellik yok.

Bu açıdan da yeni motor size cazip gelebilir.

Gerçi CB125f'de de devir göstergesi yok.

Sonuç: Ben olsam yeni kasa bir Honda ya da gelirse Yamaha'ya geçmeye sıcak bakardım.

Kolay gelsin.

sorunsuz ybr den cb125f gecmenin bence mantıklı hiçbir yanı yok.

ha artık motor yoruldu, sorun cıkarma potansiyeli arttı, hazır sağlamken para ederken satayım diyosan olabilir belki.

not : amac genclestirmek yaxmışınız zaten o zaman ok bence.

gerci benim ilk commuterım, ybr de kullanmadım. @haluk23 ve diğer arkadaslar daha doğru bilgi verebilir

0 aldım, 2700 de sattım. Rodaj bakımından sonra üst kapak contası, yağ filtresi kapağı ve yağ çubuğunun etrafında yağ kaçakları oldu. Bakıma götürdüğümde küçük cc bu normal diyip sırtımı sıvazladı bayi. Ben de sattım.

+Hakkaten az yakıyor
+Ufak tefek olumsuzluklar yaşasam da her marşa bastığımda sorunsuz çalıştı. Kafam aşırı rahattı bu konuda. Yok akü yok tps sensörü yok buji vs sorunlar yaşatmıyor. Basıyorsun, gidiyor.
+Hafif, kıvrak.

-Frenler oldukça kötü. Kuba cristal 50 de bile çok daha güzel hissettiren frenler vardı, o derece.
-Artçılı sürüşü berbat, zulüm, eziyet.
-60 la giderken titresim yok, 70 te zangır zangır, 80 de yine bişey yok. İlginç.
-Şanzıman genel olarak sorunsuz hissettirse de, zaman zaman gariplik yaşatıyordu. 1-N-2 arasında geçişler çok sancılı olabiliyor, yavaş trafikte anlık geçmediği oluyor vs. Belki de benim motora has bi durumdur.

Bana soracak olursanız, parasının motoru değil. Tek vaadi "kafa rahatlığı". 2. el 0 ayarında n250 ns200 d250 grubuna yönelmek daha mantıklı. Bahsettiğim ufak tefek kronikleri çözüp rahat rahat sürülür. Yada üzerine az daha koyulur cb250r falan kovalanır 180 190 civarına. Bu çok arada kaldı fiyat olarak.

Rodaj bakımından sonra üst kapak contası, yağ filtresi kapağı ve yağ çubuğunun etrafında yağ kaçakları oldu. Bakıma götürdüğümde küçük cc bu normal diyip sırtımı sıvazladı bayi.......

-Frenler oldukça kötü. Kuba cristal 50 de bile çok daha güzel hissettiren frenler vardı, o derece.
-Artçılı sürüşü berbat, zulüm, eziyet.
-60 la giderken titresim yok, 70 te zangır zangır, 80 de yine bişey yok. İlginç.
-Şanzıman genel olarak sorunsuz hissettirse de, zaman zaman gariplik yaşatıyordu. 1-N-2 arasında geçişler çok sancılı olabiliyor, yavaş trafikte anlık geçmediği oluyor vs. Belki de benim motora has bi dudurumdur.
Honda kullandığına eminmisin hocam 😁
Bu sitedeki CB125F kullanan arkadaş hiç bunlardan bahsetmedi , ne motor be yazıp cilalıyor Honda'sını habire..

Hele titreşim hakkında yazdıkların ilginç , gerçi bizimki hep 60 la gittiği için 70 deki zangırtıyı yaşamamış olabilir 🤣

Honda kullandığına eminmisin hocam 😁
Bu sitedeki CB125F kullanan arkadaş hiç bunlardan bahsetmedi , ne motor be yazıp cilalıyor Honda'sını habire..

Hele titreşim hakkında yazdıkların ilginç , gerçi bizimki hep 60 la gittiği için 70 deki zangırtıyı yaşamamış olabilir 🤣

@erensel , bende titreşim mistresim yok, sende var mı ?

zangır zangır! mış. alla alla.

tam 16.000km oldu, alemin kralıyla sıfır sorunla geziyorum.

8000 km ortalaması 1.5 lt.

klasik bir honda işte.

dio da sorun yok,pcx te yok, monkey/msx de falan yok ama cb125 te titresim falan var oyle mi ?

dandik dundik koruma demirleri takıyosunuz ondan oluyodur bence.

alman cb125f forumlarına bile bakıyorum kimse bunlardan bahsetmiyor.

neyse, zaten satılmıyor artik hintli alın siz:)

Motosikleti
Honda CB125F

klasik bir honda işte.

dio da sorun yok,pcx te yok, monkey/msx de falan yok ama cb125 te titresim falan var oyle mi ?

Titreşim ile ilgili bir şahsen şikayetim yok. Motordan genel anlamda gayet memnunum.
Bundan önceki Commuterim CB125 ACE'dı. Titreşim konusunda zirve bir aleti. Belki ondan sonra bu motorda titriyodur ama ben anlamıyorumdur :)
Birde galiba 2026 yılında CB125F yenilenecek gibi bir şey okumuştum. Ondan dolayı bu yıl gelmez diye düşünüyorum.

Titreşim ile ilgili bir şahsen şikayetim yok. Motordan genel anlamda gayet memnunum.
Bundan önceki Commuterim CB125 ACE'dı. Titreşim konusunda zirve bir aleti. Belki ondan sonra bu motorda titriyodur ama ben anlamıyorumdur :)
Birde galiba 2026 yılında CB125F yenilenecek gibi bir şey okumuştum. Ondan dolayı bu yıl gelmez diye düşünüyorum.

evet, hatta avrupada su an satışta bu model.

ingiltere de bu motor leblebi gibi satılıyor.

şimdi fransa ya da baktım,

sadece haziran ayında 827 adet satılmış.

Honda CBF125NA, 827 adet, %2,4

10 - Kymco Skytown 125, 571 ünite, +%36,0
11 - Yamaha X-Max 300, 470 adet, -%19,4
12 - Vespa GTS 125, 433 adet, - %24,6
13 - Vespa Primavera 125, 400 adet, - %29,0
14 - BMW CE 04, 392 adet, - %58,7
15 - Sym Jet 14, 372 ünite, +%72,2
16 - Piaggio Medley 125, 341 adet, - %10,5
17 - Honda SH125, 320 adet, -%39,7
18 - Yamaha Ray-ZR, 320 adet, XXX
19 - Piaggio Liberty 125, 274 adet, + %17,1
20 - Aprilia SR GT 125, 260 adet, - %19,0

alemin kralı yine şovuna devam ediyor.
commuter sınıfında bir numara..

kaliteyi ucuza alamazsınız dostlar,
winston corcil ın efsane lafıyla bitereyim,

"ucuz mal alacak kadar zengin değilim"

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
İngiltere'de motosiklet ehliyeti kademe kademe alınıyormuş ve ilk kademe ile (yaş da tutuyorsa) 125cc'ye kadar motosikler kullanılabiliyormuş. Orada 125cc'nin çok satması ondan büyük ihtimal. 125'ler içinde en çok Honda tercih ediliyor demek ki? (Ya fiyatı iyi ya da ikinci el değeri veya ikisi birden; mutlaka pratik bir sebebi vardır, kaşına gözüne tutulmuyordur kimse...)

honda nın bu modelinin tercih nedeni belli.

basit, sorunsuz ucuz.
ekleme: ve çoook az yakıyor.

yamaha xsr 125 4900 pound, bu 3900.

normalde ne beklenir ?

1000 pound fazla ver, gorunusu guzel, abs li, tarzı olan parca kalitesi daha ust seviye olan xsr 125 in alınması değil mi ?

yaa işte bir malı ne amacla hangi beklentilerle aldığınızı bilirseniz bir mala yuzde 25 fazla odemeyi gereksiz bulursunuz.

kampana frenli 110 kg cb125f xsr ı bu şekilde yeniyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

gerçi bizimki hep 60 la gittiği için 70 deki zangırtıyı yaşamamış olabilir 🤣

guldurdun :)

Son düzenleme:

klasik bir honda işte.

Üst kapakta yağ kaçağı sizde de yoktur, ama bende vardı. Hatta fotoğraflarla beraber bi başlık açmıştım yaşadıklarımla ilgili, güzelim honda servisinin beni başından sttir edişi falan. Tabii şikayet maili atınca 2 saatte geri çağırıyorlar "bu sefer büyük ustamız baksın" diye, o biraz tatmin ediyor.

Sabit 90-95 ile 500 km yol yaptım, gayet keyifli geçti, o hızlarda pek bi titreşim yok, belirttim de zaten. Ama 70-75 arası sabit gitmeye imkan vermeyecek kadar titriyordu.

Özellikle İngiltere tarafında sınıfının en çok satanı olduğunu bilerek aldım. Severek bindim. Ama Honda diye bu kusurları görmeyeyim mi? Hero mu alıyorum da motor yağ kaçırsın? Çinli mi sürüyorum da servis başından atsın?

Yahu 2 bakım yaptırdım motora. İzmir de adamlar her seyi halledip motoru yıkayıp bana 37 dakikada teslim ettiler. İşçiliği de ona göre yazdılar. 2. Bakımı başka servisinde yaptırdım, aynı bakımın daha azını 1 saat 7 dakikada yaptılar, motoru daha kirli halde teslim ettiler, işçiliği de 2 kat geçirdiler. Ben daha servis kaydı oluştururken başlamışlar işçilik yazmaya, servis formunun fotoğrafını atabilirim.

Bizim orada göte göt derler abi. Frenleri de bok gibi. Sana uzun kilometreler diliyorum bu motorla.

Üst kapakta yağ kaçağı sizde de yoktur, ama bende vardı. Hatta fotoğraflarla beraber bi başlık açmıştım yaşadıklarımla ilgili, güzelim honda servisinin beni başından sttir edişi falan. Tabii şikayet maili atınca 2 saatte geri çağırıyorlar "bu sefer büyük ustamız baksın" diye, o biraz tatmin ediyor.

Sabit 90-95 ile 500 km yol yaptım, gayet keyifli geçti, o hızlarda pek bi titreşim yok, belirttim de zaten. Ama 70-75 arası sabit gitmeye imkan vermeyecek kadar titriyordu.

Özellikle İngiltere tarafında sınıfının en çok satanı olduğunu bilerek aldım. Severek bindim. Ama Honda diye bu kusurları görmeyeyim mi? Hero mu alıyorum da motor yağ kaçırsın? Çinli mi sürüyorum da servis başından atsın?

Yahu 2 bakım yaptırdım motora. İzmir de adamlar her seyi halledip motoru yıkayıp bana 37 dakikada teslim ettiler. İşçiliği de ona göre yazdılar. 2. Bakımı başka servisinde yaptırdım, aynı bakımın daha azını 1 saat 7 dakikada yaptılar, motoru daha kirli halde teslim ettiler, işçiliği de 2 kat geçirdiler. Ben daha servis kaydı oluştururken başlamışlar işçilik yazmaya, servis formunun fotoğrafını atabilirim.

Bizim orada göte göt derler abi. Frenleri de bok gibi. Sana uzun kilometreler diliyorum bu motorla.

ya bilmiyorum bende sıfır sorun.
frenler daha iyi olabilirdi, ama yani maneti cekince ön lastiği her hızda kitlerim sen yeterki sık yani :)

servise boşa goturmusun.

ben 1000 km rodaj bakımından sonra servise goturmedim, 180 km git gel. üsendim.

honda alıyoruz zaten, ölümsüz ne olabilir ki ?

sana da hero ile iyi eğlenceler dostum :)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

bu arada yağ kacırma konusu nasıl çozumlendi ?

fazla yağ konmuş falan diyodun sanki, karıştırmış da olabilirim tabi

Son düzenleme:
ya bilmiyorum bende sıfır sorun.
frenler daha iyi olabilirdi, ama yani maneti cekince ön lastiği her hızda kitlerim sen yeterki sık yani :)

servise boşa goturmusun.

ben 1000 km rodaj bakımından sonra servise goturmedim, 180 km git gel. üsendim.

honda alıyoruz zaten, ölümsüz ne olabilir ki ?

sana da hero ile iyi eğlenceler dostum :)
Belli olmaz, belki satarım garanti bozulmasın diye götürdüm. Yoksa onlardan çok daha güzel işçilik çıkarırım. Ki öyle de oldu, satarken kolaylık sağladı. Yine de bu servisin mide bulandırması hoş değil, ki TR şartlarında en iyisi bu. Servis işinden temelli ümidimi kestirdi bana.

Bi video görmüştüm, eleman bizim motoru servisten çıkarıyor 5km sonra contanın her tarafından yağ akıyor, motor olduğu gibi yağ içinde kalıyor vs. Bunu gördükten sonra içim hiç rahat etmedi o üst kapak konusunda.

110 bin liram var, sağlamlık istiyorum diyen adamın motoru yine de. Muadillerinin yanında bu saydığım devede kulak. 50k ucuza raider alıp yolda vites pedalı aramak da vardı.

Belki bi KTM deneyimlerim, sarmazsa yine adres japon.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar