Motorsiklet ve Bel fıtığı hakkında yardım edebilcek varmı?

selamun aleykum cumleten.ben 4 senedır motokuryecılık yapıyorum 1 sene önce bel fıtıgına yakalandım naparsamda yapayım gecıremıyorum.
suandada 10 gundur calısmıyorum cunku cok yoruldum her gordum cukurlarda,tumseklerde kendımı havaya kaldırmaktan.bu sekılde surmesem cok hızlı bır sekılde bel fıtıgım gene tekrarlıyor.ole bır meslekte ole bır hastalıga yakalandımkı elım kolum baglı suanda.
calışsam 10 12 saat butun gun gozum tumsek ve cukurlarda surerek geçiriyorum ve boyna kalkıp oturuyorum (artık cok yoruldum)
calışmasam olmuyor hastalık hemen geçmiyor en az 2 3 ay evde oturup fızık tedavı yapmam lazımkı anca tamamen iyileşsin.
benım durumumda olupta bu sekılde calısan varmı acaba aranızda? belı korumak ıcın aparatlardanmı alsam acaba (korse gibi) %100 koruma sağlarmı bu korseler cukurlara gırdım zaman? motorcu bellıklerı varmıs bunlar korse gıbı koruma sağlıyormu cukurlarda tumseklerde?
Allah rızası ıcın su sorunu yaşayıpta bana yardımcı olcak bırılerı varmı elım kolum bağlanmış durumda

Geçmiş senelerde bende de fıtıkımsı birşeyler olmuştu. Kas gevşetici vs kullanıyordum. Sonra bu durum arabada uzun süreli sürüşler yaptığımda tekrar etmeye başladı. Öyleki uzun bir yolculuk sonrası nereden baksan bir yarım saat belimi doğrultmakta zorlanıyordum. Neyse bir gün hiç alakasız bir şekilde kalbimi kontrol ettirmeye karar verdim. Efor,cihaz vs vs derken doktor kalp damarlarında birşey yok gibi ama tedbir amaçlı birkaç ilaç verdi. Hatta bitanesi bağırsakları çalıştıran birşeydi. Ne alaka ise o ilaçlardan sonra benim belim hiç ağrımadı. Şu an bile ağrım hiç yok. Buda böyle bir anımdı.

Geçmiş olsun. Bu sıkıntı yatmadan gecmez maalesef. En az iki hafta wc ve yemek hariç yatacaksınız + ilaçlar + sonrasında fizik tedavi ve yanlış hareketler yapmaktan kaçınmak. Fazla kilolarınız da varsa onlardan kurtulun.

Hocam oncelikle gecmis olsun, bende 10 yildir bel ve boyunda fitik var. Bindigim motorda buna tuz biber oluyordu. size oranla bendeki naked daha egimli one dogru. oncelikle motorun selesini ve gidonu revize ettim. One kaldirip biraz daha bana yaklastirdim. Voigt marka buna cozum uretti ama bel agrim gecmedi. Motor dan ziyade gunluk hayatimida etkiliyordu. Ne yazikki tipta fitiga kesin bir care yok. fizik tedavide bir yere kadar.
ben sorunumu nasil cozdum onu anlatayim. oncelikle traksiyon cihazi aldim, bunu zaten fizik tedavide kullaniyorlar ve evde bol bol omurlarimi actim. esneme hareketleri yaptim. bu boynuma oldukca iyi geldi, ama surekli yapilmamasi gerektigini soyledi doktor. Daha sonra belim icin ise (tavsiye degildir) bircok kisiden duydugum bir amcaya gittim. Traksiyonun yaptigini elle belime yapti (bir nevi fizik tedavi) ve suana kadar bir sorun yasamadim. fitigimla yasamayi ogrendim, aci esigim belkide artti bilmiyorum. Ama sonuc olarak sunu soyleyeyim olabildigince egzersiz yapin.

cevaplar için teşekkur ediyorum saolun zahmet edıp yazdınız..
bır arkadaşın yuksek koltuklu motorsıkletını surdum bugun (xpro) ınanın cok fark edıyormus..
ben normalde kuba zenzero 125 lıkle calısıyordum.motor çok alçak ve suspansıyonsuz tekerın carptı her kaldırım tumsek belıme dogrudan hasar verıyordu.bugun arkadaşın tavsıyesı uzerıne xproyla calıstım ınanın sankı hıc calısmamıs gıbı belımde en ufak agrı veya tekrarlama olmadı.
tabı korsede takmıstım belıme onunda etkısı var.suan cok ıyıyım her gordum cukurlarda hoplayıp zıplamıyorum sadece cok derın olan cukur ve cok yuksek dokumlu tumseklerde zıplyıorum baya bır rahatladımı soyleyebılırım.
bundan sonrakı yaşantımdada scoter tarzı motor asla kullanmıcam bır daha cunku cok alcak oldukları ıcın belden doğrudan hasar yıyosun,suspansıyonlu ve yuksek motorlar cok az hasarla geçiyor bu cukurlardan hıssetmıyorsun bıle.

selamun aleykum cumleten.ben 4 senedır motokuryecılık yapıyorum 1 sene önce bel fıtıgına yakalandım naparsamda yapayım gecıremıyorum.
suandada 10 gundur calısmıyorum cunku cok yoruldum her gordum cukurlarda,tumseklerde kendımı havaya kaldırmaktan.bu sekılde surmesem cok hızlı bır sekılde bel fıtıgım gene tekrarlıyor.ole bır meslekte ole bır hastalıga yakalandımkı elım kolum baglı suanda.
calışsam 10 12 saat butun gun gozum tumsek ve cukurlarda surerek geçiriyorum ve boyna kalkıp oturuyorum (artık cok yoruldum)
calışmasam olmuyor hastalık hemen geçmiyor en az 2 3 ay evde oturup fızık tedavı yapmam lazımkı anca tamamen iyileşsin.
benım durumumda olupta bu sekılde calısan varmı acaba aranızda? belı korumak ıcın aparatlardanmı alsam acaba (korse gibi) %100 koruma sağlarmı bu korseler cukurlara gırdım zaman? motorcu bellıklerı varmıs bunlar korse gıbı koruma sağlıyormu cukurlarda tumseklerde?
Allah rızası ıcın su sorunu yaşayıpta bana yardımcı olcak bırılerı varmı elım kolum bağlanmış durumda
Medikalcilerde olur çelik korse hafif karnını içeri geçir ve tak biraz zor bulunur ama iyi işe yarar annemden biliyorum o şu iğneyle alınan türden bi tedavi oldu doktoru altına basa basa önerdi hep takmamak lazımmış ama ara sıra bel güçlendirici egzersizler şart asla bırakmamak lazım motor üstündeykende o korse takılı olursa çok güzel olur egzersizle desteklenirse bence halledilir aman hocam bu fıtığı basite almayalım üstüne düşelim çoook sakat kalan insanlar oldu yolun başındayken bi kaç doktora bu dediklerimi danış özelikle bu konseyi geçmiş olsun Allah acil şifa versin abi selamlar saygılar

F54

scooter ile bu kadar yol yapınca fıtık olması gayet normal
ben istanbul ataşehirden spacy alıp sürerek 125 km yol yaptım o günden sonra scooter la 50 km fazladan yol yapmam
size tavsiyem bu işe yapacaksanız cbf 150 hero x pulse tarzı bir motorla yola devam edin en azında deneyim
hem oturuş pozisyonu hem süspansiyonları bel ağrısı yapmayacaktır

ne yazık ki bel fıtığınız var ise geçtiğini sansanız bile motosiklet üzerinde in / bin yapmaktan tümseklerden vs. o fıtık azacaktır.

Bende bel fıtığı, boyun fıtığı + boyun düzleşmesi var.

çok binmesem bile motora yine de sövüyorum bazen.

belinize MR' filmi çektirip görmeniz sizin için daha iyi olacaktır. Devlet hastanelerinden randevu almak biraz zor olabilir özel hastanelerden Beyin ve sinir cerrahisi bölümünden muayene ve MR için fiyat alın bence. Öyle internette gördüğünüz her egzersizi veya başkalarının önerdiği ilaçları kullanmak ile geçecek bir şey değil. Daha kötü bile yapabilirsiniz. Eğer fıtık varsa hangi diskte olduğunu görür ona göre egzersizler öğrenip kısa sürede ağrılardan kurtulursunuz. Ben 2 sene fıtıkla gezdim hiçbir doktora görünmeden, daha sonra MR çektirmeye karar verdim. Fıtığın olduğu diskleri öğrendim ve buna uygun hareketler buldum, doktor da iyi ilaçlar verdi. 2 hafta içinde ağrılarım %90 kadar azaldı. Ancak devamında kesinlikle dikkat edilmesi gerekiyor yoksa en ufak bir yanlışta başa dönüyorsunuz. Örneğin duş alıp soğuk havada dışarıda beli üşütmek gibi. Bu arada fıtığa sebep olan şey düşündüğünüz şey olmayabilir. Örneğin yatağınızın formunu kaybetmesi, kötü bir yatakta uyumak da sebep olabilir. Ağrı ne zaman ortaya çıkıyor oradan anlayabilirsiniz. Örneğin sabah bel ağrısıyla uyanıyor musunuz onu bir düşünün

Aleyküm selam kardeşim, Allah şifa versin. Motosikletle uzun saatler çalışıp bel fıtığı çekmek gerçekten zor bir durum. Bel fıtığı çok sıkıntılı bir durum. Kesinlikle tıbbi tedavi görmen şart, bunu kulak arkası etme. Medikal bel korseleri kullanabilirsin, beli sıkı tutar ani hareketlerini sınırlayabilirsin. Motorcu belliği kullanabilirsin ancak bunlar anlık çözüm sunar. Motor kullanırken desteği belden değil de dizlerinden almaya çalışabilirsin. Çeşitli fizik egzersizleri yapabilirsin (bel ve sırt kaslarını güçlendirecek). Ancak kesin çözüme gitmen de fayda var. Bunun için tıbbi müdahale şart...
Geçmiş olsun.

Bellik takmayı ihmal etmeyin, üşütmede ağrıyı arttırıyor olabilir. Birde sırt kaslarını güçlendirici hareketler yapmanız lazım.

Allah razı olsun hepınızden teşekkur edıyorum tavsıyelerınıze uyucam
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

belinize MR' filmi çektirip görmeniz sizin için daha iyi olacaktır. Devlet hastanelerinden randevu almak biraz zor olabilir özel hastanelerden Beyin ve sinir cerrahisi bölümünden muayene ve MR için fiyat alın bence. Öyle internette gördüğünüz her egzersizi veya başkalarının önerdiği ilaçları kullanmak ile geçecek bir şey değil. Daha kötü bile yapabilirsiniz. Eğer fıtık varsa hangi diskte olduğunu görür ona göre egzersizler öğrenip kısa sürede ağrılardan kurtulursunuz. Ben 2 sene fıtıkla gezdim hiçbir doktora görünmeden, daha sonra MR çektirmeye karar verdim. Fıtığın olduğu diskleri öğrendim ve buna uygun hareketler buldum, doktor da iyi ilaçlar verdi. 2 hafta içinde ağrılarım %90 kadar azaldı. Ancak devamında kesinlikle dikkat edilmesi gerekiyor yoksa en ufak bir yanlışta başa dönüyorsunuz. Örneğin duş alıp soğuk havada dışarıda beli üşütmek gibi. Bu arada fıtığa sebep olan şey düşündüğünüz şey olmayabilir. Örneğin yatağınızın formunu kaybetmesi, kötü bir yatakta uyumak da sebep olabilir. Ağrı ne zaman ortaya çıkıyor oradan anlayabilirsiniz. Örneğin sabah bel ağrısıyla uyanıyor musunuz onu bir düşünün
hangı ılaçları kullandınız acaba? bel fıtıgında kullanılan ılaclar tedavi etmeye yonelıkmı ağrılarmı azalmaya yonelıkmı?

ne yazık ki bel fıtığınız var ise geçtiğini sansanız bile motosiklet üzerinde in / bin yapmaktan tümseklerden vs. o fıtık azacaktır.

Bende bel fıtığı, boyun fıtığı + boyun düzleşmesi var.

çok binmesem bile motora yine de sövüyorum bazen.
işte o yuzden %100 geçirmeden bınmeyı dusunmuyorum.%1 bıle kalsa o gene nüks eder cukurlara gırdınmı suanlık 15 gundur evdeyım %70 ı gıttı bakalım inşallah en yakın zamanda tam sağlığıma kavuşurum

belini üşütme sakın, gerekiyorsa kat kat sar.

her gün de esneme ve ardından güçlendirme egzersizleri yap.

oturduğun yerde, motor selesi ya da evdeki koltuk/sandalye fark etmez, karın kaslarını sıkarak otur-kalk. kaykılır vaziyette oturma.

scooter ile bu kadar yol yapınca fıtık olması gayet normal
ben istanbul ataşehirden spacy alıp sürerek 125 km yol yaptım o günden sonra scooter la 50 km fazladan yol yapmam
size tavsiyem bu işe yapacaksanız cbf 150 hero x pulse tarzı bir motorla yola devam edin en azında deneyim
hem oturuş pozisyonu hem süspansiyonları bel ağrısı yapmayacaktı
bende fıtığı iyileştirince süspansıyonlu yuksek motorlara geçiş yapmayı dusunuyordum zaten.scoterları az yakıyor ve trafıkte serı oldu ıcın sevıyorum ama,cukurlarda cok kotuler benım gıbı bel fıtıgın varsa ıntıhar oluyor scouterla yol yapmak

Medikalcilerde olur çelik korse hafif karnını içeri geçir ve tak biraz zor bulunur ama iyi işe yarar annemden biliyorum o şu iğneyle alınan türden bi tedavi oldu doktoru altına basa basa önerdi hep takmamak lazımmış ama ara sıra bel güçlendirici egzersizler şart asla bırakmamak lazım motor üstündeykende o korse takılı olursa çok güzel olur egzersizle desteklenirse bence halledilir aman hocam bu fıtığı basite almayalım üstüne düşelim çoook sakat kalan insanlar oldu yolun başındayken bi kaç doktora bu dediklerimi danış özelikle bu konseyi geçmiş olsun Allah acil şifa versin abi selamlar saygılar
Allah razı olsun..

Aleyküm selam kardeşim, Allah şifa versin. Motosikletle uzun saatler çalışıp bel fıtığı çekmek gerçekten zor bir durum. Bel fıtığı çok sıkıntılı bir durum. Kesinlikle tıbbi tedavi görmen şart, bunu kulak arkası etme. Medikal bel korseleri kullanabilirsin, beli sıkı tutar ani hareketlerini sınırlayabilirsin. Motorcu belliği kullanabilirsin ancak bunlar anlık çözüm sunar. Motor kullanırken desteği belden değil de dizlerinden almaya çalışabilirsin. Çeşitli fizik egzersizleri yapabilirsin (bel ve sırt kaslarını güçlendirecek). Ancak kesin çözüme gitmen de fayda var. Bunun için tıbbi müdahale şart...
Geçmiş olsun.
Allah razı olsun.suan evdeyım fızık tedavılerle baya geçirdim bakalım inşallah tamamen geçirebilirim en kısa zamanda.

belini üşütme sakın, gerekiyorsa kat kat sar.

her gün de esneme ve ardından güçlendirme egzersizleri yap.

oturduğun yerde, motor selesi ya da evdeki koltuk/sandalye fark etmez, karın kaslarını sıkarak otur-kalk. kaykılır vaziyette
teşekkur ederim otur kalk hareketını her gun 2000 3000 kere yapıyorum suan o hareketle ıyıleştırıyorum zaten fıtıgı..dıger fızık tedavıler otur kalk kadar etkılı degıl.motorun ustunde otur kalk yaptım zamanlarda fark etmıstım bu durumu.

Son düzenleme:
@Buraga %100 geçtiğini ilk defa duyuyorum fıtığın. bildiğim kadarıyla bi yerden sonra rahatlıyorsun ancak zorladıgında yine başa sarıyor.

hangı ılaçları kullandınız acaba? bel fıtıgında kullanılan ılaclar tedavi etmeye yonelıkmı ağrılarmı azalmaya yonelıkmı?
Kullandığım ilaçları söyleyeyim ancak doktora danışmadan kullanmanızı tavsiye etmem. Doktorun bana yazdığı ilaclar

mide koruyucu olarak: Pulcet 40mg (etol'un mide rahatsızlığı yapma ihtimali var)
ağrı kesici: etol fort 400mg
kas gevşetici: miyorel 375mg

etol anti-inflamatuar oluyor iltihaplanmayi vs azaltıyor

Kas ağrısıdır o. Fıtık olsa duramazsınız der hep benim arkadaş.
Ben 8 sene bisiklet bile kullanmayı hayal edemedim. Kapıları açamıyordum. Prof lar Ameliyat dediler , Ameliyattan korktuğum için olmadım. Başka bir Prof Kortizon iğnesi yapacaktı yaptırmadım. 8 sene azap gibi geçti. Film MR vs vs hepsi yapıldı , S3 L bilmemkaç disk kayması var .. 8 koca senenin sonunda Doktorun biri Siyatik dedi !! Doktora içimden küfürler ettim , dalga geçer gibi .. Kas gevşetici verdi , bir kaç egzersiz yapacaksın dedi... bir iki hafta egzersizleri yaptım sonra bıraktım.. ve enteresan bir şekilde şikayetim % 70-80 azaldı.
Ne yapıyorum.. Mümkün mertebe ağır kaldırmaktan kaçınıyorum , ama bazen seve seve kaldırma mecburiyetinde kalıyorum.
Sırt üstü yüzmeye dikkat ederim.. çok yürürüm.
iyileşince ilk işim Motor almak olmuştu.. onuda maddi imkansızlıklardan satıp yerine koyamadım. 5 yılda öyle geçti..
yaş oldu 54 .. Ortamlar uygun olunca Mondial Nevada aldım.. sıfır onuda euro5 muhabbetine 1.5 ay depoda yatırdım..
Bu Cumartesi yollara çıkmayı planlıyorum.. Bel durumu ne yapar bilmiyorum :((
Olursa olur olmazsa çay demleriz artık..

Ben 8 sene bisiklet bile kullanmayı hayal edemedim. Kapıları açamıyordum. Prof lar Ameliyat dediler , Ameliyattan korktuğum için olmadım. Başka bir Prof Kortizon iğnesi yapacaktı yaptırmadım. 8 sene azap gibi geçti. Film MR vs vs hepsi yapıldı , S3 L bilmemkaç disk kayması var .. 8 koca senenin sonunda Doktorun biri Siyatik dedi !! Doktora içimden küfürler ettim , dalga geçer gibi .. Kas gevşetici verdi , bir kaç egzersiz yapacaksın dedi... bir iki hafta egzersizleri yaptım sonra bıraktım.. ve enteresan bir şekilde şikayetim % 70-80 azaldı.
Ne yapıyorum.. Mümkün mertebe ağır kaldırmaktan kaçınıyorum , ama bazen seve seve kaldırma mecburiyetinde kalıyorum.
Sırt üstü yüzmeye dikkat ederim.. çok yürürüm.
iyileşince ilk işim Motor almak olmuştu.. onuda maddi imkansızlıklardan satıp yerine koyamadım. 5 yılda öyle geçti..
yaş oldu 54 .. Ortamlar uygun olunca Mondial Nevada aldım.. sıfır onuda euro5 muhabbetine 1.5 ay depoda yatırdım..
Bu Cumartesi yollara çıkmayı planlıyorum.. Bel durumu ne yapar bilmiyorum :((
Olursa olur olmazsa çay demleriz artık..
Geçmişler olsun, siz yine de konfor sele ya da bel desteği gibi konuları bir araştırın derim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar