TVS TVS Apache RTR 200 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

reo

Motorumun rodajı bittikten sonra biraz ufak ufak gazlamak istedim.
Urban modda 8000 devirde kesici devreye giriyormuş, kılavuzda yazmıyordu yaşayarak öğrenmiş oldum.
Bu devirde 115km/h gibi bir hız yapıyor.
Sport moda alarak devam ettiğimde 8300 civarı bir devirde 120km/h hıza ulaştı.
En sevmediğim özellik dana gözü gibi rpm lambasının yanması; sport modda 6500 devir altına düşünce bu uyarı lambası yanıyor. Diğer modlarda ise bu lamba aynı devirde yüksek devir uyarısı olarak yine yanıyor. Zaten göstergede vites değiştirme uyarısı yukarı ok ve aşağı ok şeklinde çıkıyor, bence bu lambayı iptal etseler iyi olurmuş zira yıl olmuş 2024 hala uyarı lambası yanıyor ve üstelik zırt pırt yanıyor.

reo

Yine merhaba arkadaşlar.
Geçen gün acil bir işim çıkınca, biraz mecburiyetten, motorumla otobana girdim ve yaklaşık 350km yol yaptım. Yolda sadece 1 mola verdim.

Sürüş esnasında fark ettim ki motordaki sport modda torku belirgin şekilde yukarı taşımışlar. Böyle ufak bir motor için Sürüş modlarının gereksizliğini savunuyordum ama bu tür uzun yol sürüşlerinde çok işe yarıyor. Yolun yaklaşık yarısını 120-130 hızlarında gittim.
Bu yolculukta tespitlerim aşağıdaki gibi oldu;

Motor redline başlangıcı olan 9bin devirde 129kmh hız yapıyor. Bu değer üreticinin kullanma kılavuzunda yazdığı son hız ile birebir aynı.
9500 ile 9750rpm arasında 140kmh hıza ulaştım. (Bunu denemek için 1 defaya mahsus yaptım). Ancak bana ilginç gelse de motor hala devir yükseltmeye istekliydi.
Bir diğer tuhaflık da motorun yüksek hızdaki konforuydu; 100-110km hızdaki titreşim ile 130-140km hızdaki titreşim aynı seviyede.
Son olarak tekrar belirteyim, sport moddaki üst devir torkuna istinaden olsa gerek, motor 120 den 130a ve 130 dan 140 hızlarına çok seri şekilde çıkıyor. Bu güçteki bir motordan beklemiyordum böyle bir hareket, şaşırdım.
Depoyu doldurdum 8,5lt yakıt aldı, 310km sonra tek çizgiye düştü (henüz uyarı lambası yanmamıştı). Yüksek hızda bir yolculuk olmasına rağmen yakıt tüketimi oldukça düşük, buna ayrıca sevindim doğrusu.

Motosikleti
Suzuki Burgman UH200
Sürücü kursunda kullanıyoruz. Gerçekten güzel bir motor. Sakin kullanılğında yakıtı süper. Bu motorla 120 yi geçmeye kıyamam.

reo

Sürücü kursunda kullanıyoruz. Gerçekten güzel bir motor. Sakin kullanılğında yakıtı süper. Bu motorla 120 yi geçmeye kıyamam.
Açıkçası benim motorum kıymetlidir ve kullandığım hiçbir makinenin sınırlarını zorlamayı sevmem ama bazen böyle denk geliyor. Yapacak birşey yok.
Bir defa 2009 yılındaki motorumla, bir defa da 2020 de kullanmakta olduğum Dominarla bu hızlara çıkmıştım.

Arkadaşlar selamlar.

Bugün arkadaşımla beraber 2 adet RTR 200 teslim aldık.

Arkadaşımın motorunun vitesi kilitleniyor. Trafikte beklerken ne boşa geçiyor ne 2ye atıyor hiçbir şekilde hareket yok viteste. Sertleşiyor epey. Ama hareket de etmiyor. Hareket halindeyken vites geçişlerinde sorun yok tabii, yalnızca beklerken vites kilitleniyor. Benim motorumda böyle bir problem yok, vites geçirebiliyorum ve boşa atabiliyorum.

İkinci sorum, Bluetooth ikonu yanıp sönüyor. Telefonumla bağlamak istemiyorum. Bu hep böyle yanar mı?

Motosikleti
Ns200 15"
Arkadaşlar selamlar.

Bugün arkadaşımla beraber 2 adet RTR 200 teslim aldık.

Arkadaşımın motorunun vitesi kilitleniyor. Trafikte beklerken ne boşa geçiyor ne 2ye atıyor hiçbir şekilde hareket yok viteste. Sertleşiyor epey. Ama hareket de etmiyor. Hareket halindeyken vites geçişlerinde sorun yok tabii, yalnızca beklerken vites kilitleniyor. Benim motorumda böyle bir problem yok, vites geçirebiliyorum ve boşa atabiliyorum.

İkinci sorum, Bluetooth ikonu yanıp sönüyor. Telefonumla bağlamak istemiyorum. Bu hep böyle yanar mı?
Kavrama ayarı sizinkine göre gevşektir ve zinciride düzgün ayarlı olmayabilir. Sıralı şanzımanlarda durdukları yerde rahat geçmezler, hareket ettiği zaman rahat geçmesininde sebebi budur.

Kavrama ayarı sizinkine göre gevşektir ve zinciride düzgün ayarlı olmayabilir. Sıralı şanzımanlarda durdukları yerde rahat geçmezler, hareket ettiği zaman rahat geçmesininde sebebi budur.
Hocam herhalde bir ayarla alakalı değildir, vites komple sıkışıyor. Yani çok zorlasam kırılacaktı neredeyse. Zincirle vs. alakalı olabilir dediğiniz gibi. Biraz daha kurcalayıp olmazsa servise götüreceğiz

Motosikleti
Ns200 15"
Hocam herhalde bir ayarla alakalı değildir, vites komple sıkışıyor. Yani çok zorlasam kırılacaktı neredeyse. Zincirle vs. alakalı olabilir dediğiniz gibi. Biraz daha kurcalayıp olmazsa servise götüreceğiz
İleri geri motosikleti ilerlettiğinizde vites geçiyorsa problem yoktur, dediğim gibi sıralı şanzıman olduğu için oldukları yerde rahat geçmezler fakat bu tarz problemleri dediğim şeyler yapıyor.

Vites sıkışıyodan kastınız nedir hocam? Yani ayakla boşa almaya çalıştığınızda çok mu sert? 2. vitese de mi geçmiyor? Bunun sebebi gayet debriyaj ayarı olabilir.

reo

Motoruma GP kompozitin 42cm olan ön camından aldım. Dün montajını yaptım. Cam ile demirlerin bağlantısı için cam üzerinde 4 adet delik var. Bunlardan birisi biraz kaymış, sanırım demirin üzerindeki delik simetriden kaymış, az esneterek yerine oturttum. GP ye yakışmadı bu.
Cam genel olarak hoşuma gitti; tasarımı ve görüntüsü iyi duruyor. Füme renk almıştım motor da beyaz olduğundan uyumlu bir görüntü veriyor.
Bugün test etmeyi planlıyorum, rüzgar durumları belli olur.

Dün yaptığım kontrollerde motorumun alt sakalı kartere bağlayan S şeklindeki metal parçanın üzerinde bulunan vidanın düşmüş olduğunu gördüm. Yerine aynı boyutta bir vida bulup taktım.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Tekrar merhaba arkadaşlar.
Dün 1,5 aylık aradan sonra motorumu çalıştırdım. Tek marşta çalıştı ancak 5 saniye kadar sonra ekranda batarya düşük uyarısı verdi. O yüzden ara vermeden 50km kadar gezdim.
Bu sırada yeni montaj yaptığım gp kompozit 42cm camı test ettim. Sonuç benim için oldukça pozitif; rüzgarı neredeyse tamamen kesiyor, zaten kısa boylu olduğumdan kaska bile sadece tavan kısmında rüzgar değiyor.
Camın rijitliği güven veriyor. Camı tutan boynuz demirler tek vida ile sabitlendiği için bu konuda şüpheliydim ama 120km hıza kadar çıktım, sorun yok.

Sırada yine gp kompozit üretimi koruma demiri var.

Son düzenleme:
Motosikleti
TVS Apache RTR200
Merhabalar, Motorumu 2024 Kasımda aldım. Rodaj bakımından sonra ikinci bakımı yaptırdım fakat hala hangi yağı koydurmam konusunda kafam karışık. Şimdilik yarı sentetik 10w-40 koydurdum ama değiştireceğim bir süre sonra. Tam sentetik 10W-40 konusunda karar kıldım araştırmalarıma göre. Marka olarakta Motul 7100 seçeceğim. Kimse kitapçıktaki 10W-30 yağa değinmemiş. Genelde tam sentetik 10W-40 önermişler forumlarda vs. Size görselini de bırakıyorum. Sizin öneriniz nedir?

İkinci sorum da bakım aralıkları hakkında. Kitapçıkta 6 bin km de bir yağ değişimi söylemiş. Şimdi 3bin bakımında kitapçığa göre değişmemesi gerekirken ustalar değiştirdi. Daha güvenli olması açısından mı erken değiştiriyorlar yoksa bilmediklerinden mi? Ben neye uymalıyım? Bunun da görselini ekliyorum.

j9caya7.png

reo

Merhabalar, Motorumu 2024 Kasımda aldım. Rodaj bakımından sonra ikinci bakımı yaptırdım fakat hala hangi yağı koydurmam konusunda kafam karışık. Şimdilik yarı sentetik 10w-40 koydurdum ama değiştireceğim bir süre sonra. Tam sentetik 10W-40 konusunda karar kıldım araştırmalarıma göre. Marka olarakta Motul 7100 seçeceğim. Kimse kitapçıktaki 10W-30 yağa değinmemiş. Genelde tam sentetik 10W-40 önermişler forumlarda vs. Size görselini de bırakıyorum. Sizin öneriniz nedir?

İkinci sorum da bakım aralıkları hakkında. Kitapçıkta 6 bin km de bir yağ değişimi söylemiş. Şimdi 3bin bakımında kitapçığa göre değişmemesi gerekirken ustalar değiştirdi. Daha güvenli olması açısından mı erken değiştiriyorlar yoksa bilmediklerinden mi? Ben neye uymalıyım? Bunun da görselini ekliyorum.

j9caya7.png

Değerli arkadaşım bakım periyodu servislerin daha çok kazanmasını sağlamak için distribütör tarafından farklı şekilde düzenlenmiş. Garanti süresi içinde mecburen öyle yaptırıyoruz, sonrasında sana kalmış.

Yağ konusunda da en önemli kriterler tam sentetik olması, API veya JASO kalite sınıfına uygunluk ve viskozite olur. Sanıyorum 10w/30 viskozite her markada yok ve biraz pahalı olduğundan en yaygın bulunan 10w/40 kullanılıyor. Hatta Türkçe kitapçığa tavsiye olarak 10w/50 yazmışlar.
Bence hepsi olur. Dikkat edersen hepsinin düşük sıcaklık tarafı 10w yani eksi 15 derece sıcaklıkta bile görevini yapar. Üstü ise yukarı doğru gider, yaşadığınız şehrin iklim şartlarına uygun birini alın geçin.
Mesela ben yazın 15w/50 kullanıyorum çünkü bizim burda hava sıcaklığı 40 dereceleri buluyor.

Motosikleti
RKS TNT 202
Cümleten selamın aleyküm,

110 bin liraya bayiden sıfır buldum. Biraz 5 6 bin km yapmış uygun fiyatlı bir şey mi bakayım yoksa sıfır mı alayım. 2. Elde güvenemiyorum motosikletten anlanadığım için ne dersiniz

Motosikleti
Bajaj Pulsar NS 400 Z
Cümleten selamın aleyküm,

110 bin liraya bayiden sıfır buldum. Biraz 5 6 bin km yapmış uygun fiyatlı bir şey mi bakayım yoksa sıfır mı alayım. 2. Elde güvenemiyorum motosikletten anlanadığım için ne dersiniz
0 almak her zaman iyidir. Yalnız bu motosikletler ülkemizde montajlandığından aldıktan sonra güvendiğin veya iyi olduğunu soruşturduğun bir ustaya 0 aldığın motosikletini götür. Tüm kontrollerini yapsın, somunlarını sıksın ve varsa montaj hatalarını düzeltsin. Bu işlemden sonra canını almadığın sürece kolay kolay arıza vermeyen motosiklete sahip olursun.

Selâm arkadaşlar motorda çok rüzgâr yiyordum GP 35cm süperlik camı sipariş ettim umarım çok kısa kalmaz uzun olanlar motorun şeklini bozuyor hava ve yağ filtresi de geliyor bakımlarını kendim yapıyorum.

j9caya7.png
Yağ konusu bulunduğum mevsim ve yaşadığın şehre göre değişiklik gösterir mesela 10-30 kışın gayet güzel ama yazın yetersiz kalır hava sıcaklığı, motorun sıcaklığı derken çok incelir motoru koruyamaz hale gelir size tavsiyem kışın 10-30 yazın 10-40 yaşadığın yer 40c yi geçiyorsa sıcaklık 15-50 kullanabilirsin tabi ki sentetik olarak

Son düzenleme:

reo

Merhaba arkadaşlar.
Motoruma GP kompozit koruma demirini taktım, gayet güzel oldu.
Ancak kendi orijinal koruma demirini sökerken çok zorlandım çünkü bir tanesinde vidayı ters diş takmışlar. Hintliler mi bizimkiler mi artık kim yaptıysa çok ayıp etmiş. Şasiye kaynaklı olan somunun dişleri öldü malesef. Kılavuz ile yeni diş açılacak sanırım. Neyse ki koruma demiri 3 tane bağlantı vidası ile gövdeye bağlanıyor, ama şimdilik sol taraftakini 2 vida tutuyor.

Aynı olay önceki motorum TVS Raiderde de başıma gelmişti; onda da arka çanta demirinin montajında aynısını yaşamıştım.

Bu düşük bütçe motorlarında hep böyle saçma sapan hatalar oluyor. Bazı yerlerinde tasarım hataları, bazı montaj veya uygun olmayan malzeme mutlaka çıkıyor. her nedense sıfır problem bir motor üretilemiyor

Merhaba arkadaşlar.
Motoruma GP kompozit koruma demirini taktım, gayet güzel oldu.
Ancak kendi orijinal koruma demirini sökerken çok zorlandım çünkü bir tanesinde vidayı ters diş takmışlar. Hintliler mi bizimkiler mi artık kim yaptıysa çok ayıp etmiş. Şasiye kaynaklı olan somunun dişleri öldü malesef. Kılavuz ile yeni diş açılacak sanırım. Neyse ki koruma demiri 3 tane bağlantı vidası ile gövdeye bağlanıyor, ama şimdilik sol taraftakini 2 vida tutuyor.

Aynı olay önceki motorum TVS Raiderde de başıma gelmişti; onda da arka çanta demirinin montajında aynısını yaşamıştım.

Bu düşük bütçe motorlarında hep böyle saçma sapan hatalar oluyor. Bazı yerlerinde tasarım hataları, bazı montaj veya uygun olmayan malzeme mutlaka çıkıyor. her nedense sıfır problem bir motor üretilemiyor
Hayırlı olsun demir'in fotosunu koysaydınız

reo

Hayırlı olsun demir'in fotosunu koysaydınız
Değerli kardeşim foto eklemek hele de mobil cihazdan çok zahmetli, ne yalan söyleyeyim üşeniyorum hatta uzun zamandır yapmadığım için nasıl yapıldığını da unuttum. Kusura bakmayın.
Web sitesinde bir video var, tıpkı oradaki gibi oldu benim motor. Aşağıya Sayfa linkini bırakıyorum.

Bu arada, gidon yükseltme aparatını montaj yapamadık çünkü gidonu sökemedik. Atölyede 3 arkadaş uğraştık ama nasıl sağlam bir şekilde sıkılmışsa, neredeyse alyan anahtar kırılacaktı yine de gevşemedi.
Sonuç olarak onu takmaktan şimdilik vazgeçtim belki servise yolum düşerse bir kez daha şansımı denerim.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar